Συνδεσμολογία των ηλιθίων

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.291
Σε πολλες αλλες περιπτωσεις εχουν εμφανιστει νηματα τα οποια εχουν σκοπο την καταρριψη μυθων και γενικοτερα μια ταση μαλλον επιθετικη να αποδειξουν διαφορα θεματα αλλα συνηθως βασισμενα σε λαθος θεωριες .

Θεωρω δεδομενο οτι με την θεωρια που διαθετει ο ΟΡ δεν θα μπορει να αποδειξει οτι τα καλωδια εχουν φορα ....Επειδη και εγω ειχα παρομοια απορια εδωσα σαν ασκηση στο Πολυεχνειο να μου το αποδειξουν .Ενας μεγαλος αριθμος νεων και γεματων ορεξη ανθρωπων ασχοληθηκε σαν side project να αναλυσει τα πως και τα γιατι ...αν μπορουσα εδω να παρουσιασω την ερευνα θα ηθελα πανω απο 150 σελιδες .

θελει κανεις να μαθει την αληθεια ? ειναι οτι ολα τα καλωδια εχουν φορα και στην πραξη θα παιξουν διαφορετικα στημενα ετσι η αλλιως αλλα η διαφορα ειναι τοσο μικρη οπου ειναι στα ορια του ακροασιμου και ειναι πιθανον να ειναι εμφανης σε υπεραναλυτικα συστηματα και σε ανθρωπους που εχουν πολυ βαθια γνωση του συστηματος και της μυσικης που ακουνε .Για ολους τους υπολοιπους ειναι απλα placebo.

Φυσικα και αυτο το θεμα ειναι ενα θεμα που δεν μπορεις να απαντησεις μονολεκτικα περα απο την φορα ενος και μονου συγκεκριμενου καλωδιου τον κυριοτερο ρολο παιζουν οι συνθηκες που αυτο δουλευει με κυριοτεροες την εμπεδηση απο την μια και την αλλη μερια, το μηκος , και κατα τα ποσο εξωτερικες συνθηκες επιρεαζουν την λειτουργια του .

Ετσι ειναι αναμενομενο να υπαρχουν δεκαδες αποψεις πανω στο ιδιο καλωδιο ( η και θεμα ) κα ενω καθε μια μπορει να ειναι σωστη μεταξυ τους οι περισσοτερες θα ειναι διαφορετικες .

ΠΙΟ ΣΥΓΕΚΕΡΙΜΕΝΑ

Στο συγκεκριμενο ερωτημα και το νοημα του αρχικου ποστ στο νημα τα συμπερασματα ειναι βασισμενα σε τελειως λαθος θεωρια και οπως και ο ιδιος αναφερει ειναι βασισμενα σε αποψεις καθαρα ηλεκτροτεχνιας και εχουν μολις ενα η δυο κοινα πραγματα με ηχητικα σηματα .

---στην Ηλεκτροτεχνια τα καλωδια μεταφερουν συνεχες η εναλλασομενο ηλεκτρικο ρευμα μιας και μονης συχνοτητας Στην ακουστικη ο αγωγος ειναι υποχρεωμενος να μεταφερει ευρος συχνοτητων απο 20 εως 20,000 κυκλους τουλαχιστον και τις περισσοτερες φορες ταυτοχρονα με αποτελεσμα η ικανοτητα του αγωγου η του ημιαγωγου να ειναι γραμμικος σε ολο αυτο το φασμα ισχυος και συχνοτητων ειναι κατω απο διερευνηση .

---Επισης ο ορισμος ενος φορτιου στην Ηλεκτροτεχνια ειναι σχετικα πιο ευκολος χωριζεται σε ""γνωστα "" ωμικα φορτια οπως ειναι οι λαμπες και γενικα οι αντιστασεις ενω στα επαγωγικα παρολο οτι υπαρχει ποικιλια οπως κινητηρες ,ψυγεια , λαμπες φθοριου , κλπ σε γενικες γραμμες η συμπεριφορα ειναι επισης γνωστη και το κυριοτερο η συχνοτητα τροφοδοσιας ειναι σταθερη .Αντιστοιχα στην ακουστικη το καθε ενα ηχειο εχει την δικια του συμπεριφορα σαν καταναλωση και ολο αυτο με παρονομαστη την συχνοτητα ( η το πληθος συχνοτητων ) ενος ακουστικου σηματος .

---Στην Ηλεκτροτεχνια οροι οπως rise time , slew rate , damping factor ειναι προφανως ανυπαρκτοι ( και προφανως ακατανητοι για τον ΟΡ ) ενω στην ακουστικη παιζουν τρομερα σπουδαιο ρολο .

Closing argument

Η διπλοκαλωδιωση σε οποιοδηποτε συστημα εχει να προσφερει απαλλαγη του καλωδιου απο το μισο σχεδον πακετο , απο πλευρας συχνοτητας και απο πλευρας ισχυος , και δεν μπορει να λυθει μεσω μεγαλυτερης διατομης ειδικοτερα στις υψηλες συχνοτητες λογο του επιδερμικου φαινομενου Προσθετικα ειναι καλυτερο απο καθε διψασμενο να πινει νερο διπλα στην πηγη παρα απο εναν σωληνα που πινει και καποιος αλλος .

σε οποιοδηποτε συστημα εφαρομστει διπλοκαλωδιωση θα υπαρχει κερδος , ευκολοτερη παραδοση της ισχυος σε καθε μοναδα , και αρα ταχυτερη , μεγαλυτερη ταξη στο τελικο αποτελεσμα και καλυτερος και καθαροτερος ηχος . Σαφως σε ενα συστημα της πλακας ποσοστιαια η βελτιωση θα ειναι απειροελαχιστη ενο σε ενα λιγο σοβαροτερο και αναλυτικοτερο συστημα ο ακροατης θα νιωσει αλλο αερα στο συστημα του .

Περισσοτερο το βλεπω σαν μια προσπαθεια του φιλου μας να προσκαλεσει κοσμο στο blog του με εναν πιασιαρικο τιτλο παρα σαν ενα ουσιωδες επιχειρημα που θα προσφερει γνωση η θα καταριψει ουσιαστικα ενα μυθο .

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Απάντηση: Re: Συνδεσμολογία των ηλιθίων

........................................................................

Η διπλοκαλωδιωση σε οποιοδηποτε συστημα εχει να προσφερει απαλλαγη του καλωδιου απο το μισο σχεδον πακετο , απο πλευρας συχνοτητας και απο πλευρας ισχυος , και δεν μπορει να λυθει μεσω μεγαλυτερης διατομης ειδικοτερα στις υψηλες συχνοτητες λογο του επιδερμικου φαινομενου Προσθετικα ειναι καλυτερο απο καθε διψασμενο να πινει νερο διπλα στην πηγη παρα απο εναν σωληνα που πινει και καποιος αλλος .

σε οποιοδηποτε συστημα εφαρμοστει διπλοκαλωδιωση θα υπαρχει κερδος , ευκολοτερη παραδοση της ισχυος σε καθε μοναδα , και αρα ταχυτερη , μεγαλυτερη ταξη στο τελικο αποτελεσμα και καλυτερος και καθαροτερος ηχος . Σαφως σε ενα συστημα της πλακας ποσοστιαια η βελτιωση θα ειναι απειροελαχιστη ενο σε ενα λιγο σοβαροτερο και αναλυτικοτερο συστημα ο ακροατης θα νιωσει αλλο αερα στο συστημα του .

Περισσοτερο το βλεπω σαν μια προσπαθεια του φιλου μας να προσκαλεσει κοσμο στο blog του με εναν πιασιαρικο τιτλο παρα σαν ενα ουσιωδες επιχειρημα που θα προσφερει γνωση η θα καταριψει ουσιαστικα ενα μυθο .

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος
Α χα, εδω ειμαστε! Αρα αν βαλουμε ενα 4αρι καλωδιο στα μεσαιοχαμηλα (σαν αυτο http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=17447&cat=503&page=1) και ενα υπαρχον 2,5αρι στα υψηλα (ultralink challenger 14awg 6N 2,5mm) θα ανυψωσουμε τα πριμα (πλεον του ξαλαφρωματος του φορτιου);

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.291
Οπως ειπα ειναι πολυ σχετικο το τι θα ακουσεις εξαρταται απο το ποσο μπορεις να εντοπισεις την διαφορα και κατα το ποσον το αυτι , η μουσικη , και η αναλυτικοτητα του συστηματος σου μπορει να την αναδειξει σε μια ψιλη η καραμπινατη διαφορα .

Σε ολες τις περιπτωσεις το καλυτερο ειναι να δοκιμασεις, να δεις, να εκτιμησεις , και να προσθεσεις την αποψη σου εδω

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Απάντηση: Συνδεσμολογία των ηλιθίων

Δυσκολες οι δοκιμες ανευ αγορας, λογω αποστασης!

Reaction score
677

Ας προσθέσω κι εγώ λοιπόν την άποψη μου ως πρώην κάτοχος των ίδιων ηχείων.
Με την σειρά που το γράφω εφάρμοσα μονοκαλωδίωση-διπλοκαλωδίωση-παθητική διενίσχυση.
(Τώρα έχω πάει σε ενεργή διενίσχυση αλλά με άλλα ηχεία,φτιαγμένα γι' αυτήν την δουλειά,αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα.)
Πριν σας πω τις εντυπώσεις μου απ' την κάθε διαμόρφωση,θα πρέπει να σας πω πως είμαι από τους πολύ άπιστους Θωμάδες σχετικά με καλώδια και υπόλοιπες αμφίβολες πρακτικές,ειδικά όταν αξίζουν πιο πολύ κι απ' το σύστημα.
Λοιπόν,ευτυχώς ή δυστυχώς,κάθε αλλαγή ακουγόταν.Κι ακουγόταν έντονα.
Μεταξύ των δύο πρώτων,οι διαφορές ήταν μικρές και είχαν να κάνουν πιο πολύ με την τονικότητα,των αέρα στα υψηλά και την αίσθηση του ξεκούραστου που δίνει μερικές φορές το αποτέλεσμα.
Μεταξύ των δύο τελευταίων,δεν υπήρχε καμία σχέση,όλα ήταν πιο μεγάλα,τα δυναμικά ήταν καταιγιστικά,οι ενισχυτές έπαιζαν στο ρελαντί (ούτε καν ζεσταίνονταν,είχα αναθέσει στον έναν ενισχυτή μπασα και στον άλλο τα πρίμα).

Μετά από αυτά βέβαια,χρειάστηκε να καταπιώ λίγο την γλώσσα μου,αλλά απέκτησα και το χαμόγελο που σου δίνει η βελτίωση όταν είναι συγκεκριμένη και πέραν αμφιβολίας.

Reaction score
169

Σάκη πραγματικά θα ήθελα να διαβάσω σχετικά με την έρευνα για τη φορά των καλωδίων. Κυρίως μιας και αναφέρεις ότι υπάρχει διαφορά σε όλα τα καλώδια, προφανώς ακόμα και για συμμετρικά καλώδια χωρίς φορά στην πλέξη. Φαντάζομαι κάτι σχετικό με το διηλεκτρικό/χωρητικότητα ή την επαγωγικότητα? Αν σου είναι εύκολο στείλε μου ένα pm αν υπάρχει κάπου διαθέσιμο το υλικό.

Τώρα για το πόσο σημαντικότερο είναι το skin effect σε 2πλοκαλωδίωση σε σχέση με τη χρήση ενός καλωδίου με μεγαλύτερη διατομή και αντίστοιχη αντίσταση με τα 2, κάνεις μια μικρή παράβλεψη ότι μιλάμε για καλώδια και όχι για απλά μονούς κλώνους..

Δεν μπορούμε να ξέρουμε εκ των προτέρων τι πλέξη και τι τεχνολογία χρησιμοποιούν τα καλώδια που μπορεί ήδη να μειώνει την επίδραση του skin effect (πχ αν είναι πολύκλωνα ή μονόκλωνα, ofc ή με επιασήμωση ή λεπτούς μονωμένους μεταξύ τους κλώνους ή οτιδήποτε άλλο), όπως επίσης πρέπει να λάβουμε υπόψη μας και τη διατομή των επιμέρους κλώνων, ώστε να ξέρουμε πόσο αναλογικά σημαντική είναι η αύξηση της αντίστασης στον κάθε κλώνο του καλωδίου σε υψηλότερες συχνότητες σε σχέση με την αρχική αντίσταση του κλώνου σε DC.

Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι μεγαλύτερη ολική διατομή καλωδίου ή περισσότερα καλώδια μικρότερης διατομής θα παίζει το ένα καλύτερο από το άλλο.
Συν το περισσότερο διηλεκτρικό στα 2 καλώδια που μπορεί να σημαίνει περισσότερη χωρητικότητα, σύν τη σκόρπια αυτεπαγωγή που μπορεί να δημιουργηθεί από κουκουρούκου τοποθέτηση...
Οι παράμετροι είναι πάρα πολλοί για να είμαστε τόσο απόλυτοι.

stefanos604

Αρθρογράφος
Editor
Reaction score
1.204

Το standardbi-wiring(FoolsAmping) - της φωτογραφίας- έχει έναν ενισχυτή και ένα ηχείο που συνδέονται με δύο ζεύγη καλωδίων {στον ενισχυτή είναι συνδεδεμένα αναγκαστικά παράλληλα αφού έχουμε μία και μοναδική έξοδο και στην άλληάκρη στο ηχείο , καταλήγουν στο κάθε μεγάφωνο .(Για το right ομοίως και για το left channel).
http://i1290.photobucket.com/albums/b539/stefanos604/MISCELLANEOUS/standardbiwire_zpsb1e5a937.jpg

Είναι σαν σε μια πρίζα να βάζουμε ένα Τ (ταφ) και σ’ αυτό να συνδέσουμε 2 φις που καταλήγουν σε 2 λαμπτήρες ή το ίδιο αν συνδέαμε 2λαμπτήρες (4 καλώδια) που να καταλήγουν σ’ ένα φις που θα μπει σ' αυτή την πρίζα. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει καμιά διαφορά. Να γιατί λέγεται fool's...
Το ‘’παράξενο’’ λοιπόν με τη μέθοδο ΒΙ-WIRE είναι ότι οι 4 αγωγοί στην ουσία είναι 2 αγωγοί αφού στην μεριά του ενισχυτή είναι βραχυκυκλωμένοι (δηλαδή σαν να είχαμε συνδέσει τους βραχυκυκλωτήρες στη μεριά του ηχείου). Η πραγματικότητα είναι ότι και οι 2 πλευρές του παθητικού crossover λαμβάνουν το ίδιο ακριβώς σήμα από τον ενισχυτή.
Αυτό λοιπόν που λέω στο άρθρο είναι ότι μέσα στο σαλόνι μας (καλώδια όχι πολύ μεγάλου μήκους) είτε κάνουμε τη σύνδεση παράλληλα στον ενισχυτή είτε με τους βραχυκυκλωτήρες δεν υπάρχει καμιά διαφορά (ή πολύ-πολύ αμελητέα) . Τώρα αν η υλοποίηση γίνεται σε ύπαιθρο (μεγάλου μήκους καλώδια) τότε δεν υπάρχει πάλι λόγος ΒΙ-WIRE αλλά επιλογή καλωδίου μεγαλύτερης διατομής .

Τώρα τα 2 θέματα bi-wire & bi amping (όπου πράγματι το bi , tri amping έχει μετρήσιμα αποτελέσματα) τα έθεσα μαζί γιατί το bi-wire είναι απαραίτητο για την υλοποίηση του bi – amping αλλά και γιατί το σύνολο των ιστοσελίδων από τα οποία μελέτησα το θέμα ( το είπα στην αρχή αυτού του thread ότι δεν έχω εμπειρία με τέτοιες υλοποιήσεις) σχεδόν στο σύνολο τους ασχολούνται με το θέμα σαν: bi amping vs bi-wiring.

Ευχαριστώ για τα σχόλια και αναμένω κι εγώ τη θεωρητική μλέτη

Reaction score
420

Το standardbi-wiring(FoolsAmping) - της φωτογραφίας- έχει έναν ενισχυτή και ένα ηχείο που συνδέονται με δύο ζεύγη καλωδίων {στον ενισχυτή είναι συνδεδεμένα αναγκαστικά παράλληλα αφού έχουμε μία και μοναδική έξοδο και στην άλληάκρη στο ηχείο , καταλήγουν στο κάθε μεγάφωνο .(Για το right ομοίως και για το left channel).
http://i1290.photobucket.com/albums/b539/stefanos604/MISCELLANEOUS/standardbiwire_zpsb1e5a937.jpg

Είναι σαν σε μια πρίζα να βάζουμε ένα Τ (ταφ) και σ’ αυτό να συνδέσουμε 2 φις που καταλήγουν σε 2 λαμπτήρες ή το ίδιο αν συνδέαμε 2λαμπτήρες (4 καλώδια) που να καταλήγουν σ’ ένα φις που θα μπει σ' αυτή την πρίζα. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει καμιά διαφορά. Να γιατί λέγεται fool's...
Το ‘’παράξενο’’ λοιπόν με τη μέθοδο ΒΙ-WIRE είναι ότι οι 4 αγωγοί στην ουσία είναι 2 αγωγοί αφού στην μεριά του ενισχυτή είναι βραχυκυκλωμένοι (δηλαδή σαν να είχαμε συνδέσει τους βραχυκυκλωτήρες στη μεριά του ηχείου). Η πραγματικότητα είναι ότι και οι 2 πλευρές του παθητικού crossover λαμβάνουν το ίδιο ακριβώς σήμα από τον ενισχυτή.
Αυτό λοιπόν που λέω στο άρθρο είναι ότι μέσα στο σαλόνι μας (καλώδια όχι πολύ μεγάλου μήκους) είτε κάνουμε τη σύνδεση παράλληλα στον ενισχυτή είτε με τους βραχυκυκλωτήρες δεν υπάρχει καμιά διαφορά (ή πολύ-πολύ αμελητέα) . Τώρα αν η υλοποίηση γίνεται σε ύπαιθρο (μεγάλου μήκους καλώδια) τότε δεν υπάρχει πάλι λόγος ΒΙ-WIRE αλλά επιλογή καλωδίου μεγαλύτερης διατομής .

Τώρα τα 2 θέματα bi-wire & bi amping (όπου πράγματι το bi , tri amping έχει μετρήσιμα αποτελέσματα) τα έθεσα μαζί γιατί το bi-wire είναι απαραίτητο για την υλοποίηση του bi – amping αλλά και γιατί το σύνολο των ιστοσελίδων από τα οποία μελέτησα το θέμα ( το είπα στην αρχή αυτού του thread ότι δεν έχω εμπειρία με τέτοιες υλοποιήσεις) σχεδόν στο σύνολο τους ασχολούνται με το θέμα σαν: bi amping vs bi-wiring.

Ευχαριστώ για τα σχόλια και αναμένω κι εγώ τη θεωρητική μλέτη
amen!

και μονο το γεγονος οτι το ακουν οσοι το ακουν χωρις καν A/B τεστ. δηλαδη θυμουνται ακριβως πως ηταν ενα-δυο λεπτα και ακουν διαφορα προσωπικα μου κανει για placebo.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.439
Αγαπητέ Στέφανε κάνεις το σφάλμα να βάζεις στον ίδιο ζυγό λαμπτήρες και ηχεία.
Παρόλα αυτά ακόμα και στους λαμπτήρες θα υπάρχει διαφορά με τη χρήση δύο καλωδίων.
Θα λάμπουν περισσότερο λόγο της χαμηλότερης πτώσης τάσης επάνω στα καλώδια.
Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στον ήχο. Σε ένα αναλυτικό σύστημα η διαφορά είναι εμφανής.
Λέω διαφορά γιατί σίγουρα υπάρχει. Τώρα αν θα είναι βελτίωση ή όχι είναι άλλο θέμα.

Ο πρώτος λόγος είναι πως και το φορτίο-ηχείο, αλλά και το καλώδιο, εμφανίζουν μιγαδική αντίσταση και όχι καθαρά ωμική.
Ο δεύτερος λόγος είναι πως στη διπλοκαλωδίση έχουμε τον αστέρα της γείωσης επάνω στις μπόρνες του ενισχυτή ενώ στη μονή καλωδίωση έχουμε και έναν αστέρα εντός του ηχείου.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.152

Εγώ κότα; Δε φοβάμαι εγώ μήπως γεμίσει ο δίσκος του server... :biggrin:

stefanos604

Αρθρογράφος
Editor
Reaction score
1.204

Εγώ θα επιμείνω ότι το fool's amping είναι πραγματικότητα ή καλύτερα για να μη θεωρηθεί ότι θέλω να προσβάλω οποιονδήποτε το χρησιμοποιεί , θα πω ότι στο διαδίκτυο οι γνώμες είναι πράγματι διχασμένες αλλά με τη μεγάλη πλειοψηφία να υποστηρίζει ότι είναι placebo.
Τώρα μία ενότητα που έλειπε από το άρθρο αλλά με άμεση σχέσημε την 2πλοκαλωδίωση και την 2πλοενίσχυση και όχι μόνο είναι οι συνδετήρες
speakON.

Μόλις τέλειωσα τη συγγραφή του ‘’ Καλωδίωση Ενισχυτή - Ηχείων μέσω Speakon NL4 connectors’’:ΕΔΩ :
Θα ήθελα και τις δικές σας επιπλέον γνώσεις για τα speakON

Reaction score
420

Εγώ θα επιμείνω ότι το fool's amping είναι πραγματικότητα ή καλύτερα για να μη θεωρηθεί ότι θέλω να προσβάλω οποιονδήποτε το χρησιμοποιεί , θα πω ότι στο διαδίκτυο οι γνώμες είναι πράγματι διχασμένες αλλά με τη μεγάλη πλειοψηφία να υποστηρίζει ότι είναι placebo.
Τώρα μία ενότητα που έλειπε από το άρθρο αλλά με άμεση σχέσημε την 2πλοκαλωδίωση και την 2πλοενίσχυση και όχι μόνο είναι οι συνδετήρες
speakON.

Μόλις τέλειωσα τη συγγραφή του ‘’ Καλωδίωση Ενισχυτή - Ηχείων μέσω Speakon NL4 connectors’’:ΕΔΩ :
Θα ήθελα και τις δικές σας επιπλέον γνώσεις για τα speakON
τωρα το παρακανες φιλε. ειπαμε, εδω ακουνε ποσα καρατια ειναι τα επιχρυσα rca. κι εσυ ερχεσε με πλαστικα connectors?????

Reaction score
677

Εγώ δεν κατάλαβα την επισήμανση πως δεν χρειάζονται 2,3 ή τέσσερα ξεχωριστά ζεύγη καλωδίων.
Στο bi-tri-quad amping,χρειάζονται 4-6-8 αγωγοί αντίστοιχα,εννοείς πως θα μπορούσαν να βρίσκονται όλοι σε ένα καλώδιο ή κάτι άλλο;Γιατί ουσιαστικά δεν αλλάζει κάτι απ' το οι αγωγοί να είναι μαζί ή χωριστά,η ευκολία ίσως,αλλά ο αριθμός παραμένει σταθερός.

stefanos604

Αρθρογράφος
Editor
Reaction score
1.204

τωρα το παρακανες φιλε. ειπαμε, εδω ακουνε ποσα καρατια ειναι τα επιχρυσα rca. κι εσυ ερχεσε με πλαστικα connectors?????
Πλαστικά αλλά locked και ασφαλή (από βραχυκύκλωμα ) κατα την σύνδεση-αποσύνδεση , εν λειτουργία του όλου audio συστήματος.
Κάντε παρακαλώ τη σύγκριση με τα επίχρυσα RCA

stefanos604

Αρθρογράφος
Editor
Reaction score
1.204

Εγώ δεν κατάλαβα την επισήμανση πως δεν χρειάζονται 2,3 ή τέσσερα ξεχωριστά ζεύγη καλωδίων.
Στο bi-tri-quad amping,χρειάζονται 4-6-8 αγωγοί αντίστοιχα,εννοείς πως θα μπορούσαν να βρίσκονται όλοι σε ένα καλώδιο ή κάτι άλλο;Γιατί ουσιαστικά δεν αλλάζει κάτι απ' το οι αγωγοί να είναι μαζί ή χωριστά,η ευκολία ίσως,αλλά ο αριθμός παραμένει σταθερός.
Ακριβώς αυτό εννοώ ένα πολύκλωνο καλώδιο

stefanos604

Αρθρογράφος
Editor
Reaction score
1.204

Δείτε τα αναφερόμενα για τα RCA στο άρθρο: εδώ

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.291
Λυπαμαι αλλα δεν εχεις τι γνωσεις για να γραφεις τετοια αρθρα .... Αυτα που γραφεις ειναι θεμα αποψης και παρουσιαζεις θεματα τα οποια ειναι ημιτελη στερουνται επιστημονικης τεκμηριωσης και με τον τροπο αυτο συμβαλεις στην γενικοτερη αρλουμπολογια που υπαρχει στο διαδικτυο .

βεβαια απο την αλλη μερια σε κατι τετοια βασιζονται και οι αναγνωστες που ειναι ακομα χειροτερα σε τεχνικες γνωσεις απο οτι εισαι εσυ και ετσι εμεις που δουλεουμε επαγγελματικα με τετοια πραγματα κερδιζουμε τον επιουσιον.

Αυτο που εχεις ανεβασει με τα speakon εκτος του οτι εχει δεκαδες λαθη και ανακριβιες εχει και γλωσσικα λαθη και δινει εσφαλμενες εντυπωσεις

Ενω κανεις τον κοπο διαβασε λιγακι παραπανω συχρονη τεχνολογια και το βασικοτερο παψε να σκεφτεσε σαν ηλεκτροτεχνιτης εφοσον μιλας για θεματα ακουστικης ...

Εγω παντως δεν θα ασχοληθω αλλο .

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.128
Members
38.535
Νεότερο μέλος
Manosahead