Most visitors online was 3165 , on 26 Sep 2025
Σε ευχαριστώ.τώρα ησύχασαΕίναι πολύ απλό, στον ΗΧΟ η σχέση της βαθμολογίας ενός μηχανήματος, έστω s, σε σχέση με το μηχάνημα του reviewer, έστω r, περιγράφεται με τον παρακάτω απλουστευτικό τύπο:
View attachment 33949
...δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μπερδεύεστε...
![]()
Καλησπέρα σε όλους.
Ας μου επιτραπεί μια σύντομη ανασκόπηση των μέχρι τούδε λεχθέντων, ακριβώς επειδή εγώ άνοιξα το θέμα.
Το κυρίαρχο ερώτημα/απορία μου ήταν ποια η σχέση μιας βαθμολογίας ενός μηχανήματος πχ στον ΗΧΟ με 3.5 ή 4 ή 4.5,με το αντίστοιχο μηχάνημα αναφοράς του περιοδικού.Δηλαδή το ελεγχόμενο μηχάνημα είναι καλύτερο,το ίδιο ή χειρότερο του αντίστοιχου αναφοράς.
Ακούστηκαν ενδιαφέρουσες γενικές απόψεις περί συστημάτων αναφοράς,πολύ χρήσιμες και ενδιαφέρουσες απόψεις περί ποιότητος των ψηφιακών συστημάτων έναντι των αναλογικών,οι αναμενόμενες αντίθετες απόψεις περί προτίμησης του αναλογικού ή ψηφιακού ήχου,κάποια κοινωνικά σχόλια και ορισμένα προφανώς καλοπροαίρετα πειράγματα μεταξύ μελών του forum.
Αν κάποιο άλλο μέλος έχει να προσθέσει κάτι άλλο επι του συγκεκριμένου ερωτήματος, πολύ ευχαρίστως να το ακούσουμε.
αυτο που λένε όλοι εδω ετσι... γλαφυρά... είναι οτι οι βαθμολογιες τυπου 3.4 3.7 4.69 κλπ ειναι απλως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ.Είναι πολύ απλό, στον ΗΧΟ η σχέση της βαθμολογίας ενός μηχανήματος, έστω s, σε σχέση με το μηχάνημα του reviewer, έστω r, περιγράφεται με τον παρακάτω απλουστευτικό τύπο:
View attachment 33949
...δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μπερδεύεστε...
![]()
![]()
Aααααααααααααα...... εγώ τόσο καιρό υπολόγιζα Α[cos(θ)-cos(α)]....γιαυτό δε μου έβγαινε...
Πάντως, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι εκεί που και αγαπάνε τη μουσική και έχουν εμπειρία κτλ και φαντάζομαι γράφουν όσο πιο ορθολογικά μπορούν με τους περιορισμούς που έχουν εν πάση περιπτώση, που πιθανόν βέβαια να είναι σημαντικοί...άλλα ναι, αυτό με τις βαθμολογίες είναι σίγουρα άχρηστο...αυτο που λένε όλοι εδω ετσι... γλαφυρά... είναι οτι οι βαθμολογιες τυπου 3.4 3.7 4.69 κλπ ειναι απλως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ.
δεν βοηθαν κανεναν, δεν στηριζονται ΠΟΥΘΕΝΑ, ειναι κωμικες και μονο καποιο αντιπροσωποι τις εκμεταλευονται.
ευτυχως, μια βολτα σε φορουμ σαν και αυτο (και αλλα φυσικα, ελληνκα και ξενα) και οι αποριες λυνονται.
Τωρα αν καποιος βοηθηθηκε ποτε αποτους βαθμους του ηχου... ΝΟΜΙΖΕΙ!
φυσικα, όπως και μερικα πολυ ωραια τεστ και παρα πολλα απαραδεκτα.Πάντως, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι εκεί που και αγαπάνε τη μουσική και έχουν εμπειρία κτλ, αλλά ναι, αυτό με τις βαθμολογίες είναι άχρηστο...