Συστήματα Αναφοράς

Reaction score
390
Είναι πολύ απλό, στον ΗΧΟ η σχέση της βαθμολογίας ενός μηχανήματος, έστω s, σε σχέση με το μηχάνημα του reviewer, έστω r, περιγράφεται με τον παρακάτω απλουστευτικό τύπο:

View attachment 33949

...δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μπερδεύεστε...

:p
Σε ευχαριστώ.τώρα ησύχασα

D

deleted user 10898

Guest
Καλησπέρα σε όλους.
Ας μου επιτραπεί μια σύντομη ανασκόπηση των μέχρι τούδε λεχθέντων, ακριβώς επειδή εγώ άνοιξα το θέμα.
Το κυρίαρχο ερώτημα/απορία μου ήταν ποια η σχέση μιας βαθμολογίας ενός μηχανήματος πχ στον ΗΧΟ με 3.5 ή 4 ή 4.5,με το αντίστοιχο μηχάνημα αναφοράς του περιοδικού.Δηλαδή το ελεγχόμενο μηχάνημα είναι καλύτερο,το ίδιο ή χειρότερο του αντίστοιχου αναφοράς.
Ακούστηκαν ενδιαφέρουσες γενικές απόψεις περί συστημάτων αναφοράς,πολύ χρήσιμες και ενδιαφέρουσες απόψεις περί ποιότητος των ψηφιακών συστημάτων έναντι των αναλογικών,οι αναμενόμενες αντίθετες απόψεις περί προτίμησης του αναλογικού ή ψηφιακού ήχου,κάποια κοινωνικά σχόλια και ορισμένα προφανώς καλοπροαίρετα πειράγματα μεταξύ μελών του forum.
Αν κάποιο άλλο μέλος έχει να προσθέσει κάτι άλλο επι του συγκεκριμένου ερωτήματος, πολύ ευχαρίστως να το ακούσουμε.
Είναι πολύ απλό, στον ΗΧΟ η σχέση της βαθμολογίας ενός μηχανήματος, έστω s, σε σχέση με το μηχάνημα του reviewer, έστω r, περιγράφεται με τον παρακάτω απλουστευτικό τύπο:

View attachment 33949

...δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μπερδεύεστε...

:p
αυτο που λένε όλοι εδω ετσι... γλαφυρά... είναι οτι οι βαθμολογιες τυπου 3.4 3.7 4.69 κλπ ειναι απλως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ.
δεν βοηθαν κανεναν, δεν στηριζονται ΠΟΥΘΕΝΑ, ειναι κωμικες και μονο καποιο αντιπροσωποι τις εκμεταλευονται.
ευτυχως, μια βολτα σε φορουμ σαν και αυτο (και αλλα φυσικα, ελληνκα και ξενα) και οι αποριες λυνονται.
Τωρα αν καποιος βοηθηθηκε ποτε αποτους βαθμους του ηχου... ΝΟΜΙΖΕΙ!

Reaction score
2.566
αυτο που λένε όλοι εδω ετσι... γλαφυρά... είναι οτι οι βαθμολογιες τυπου 3.4 3.7 4.69 κλπ ειναι απλως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ.
δεν βοηθαν κανεναν, δεν στηριζονται ΠΟΥΘΕΝΑ, ειναι κωμικες και μονο καποιο αντιπροσωποι τις εκμεταλευονται.
ευτυχως, μια βολτα σε φορουμ σαν και αυτο (και αλλα φυσικα, ελληνκα και ξενα) και οι αποριες λυνονται.
Τωρα αν καποιος βοηθηθηκε ποτε αποτους βαθμους του ηχου... ΝΟΜΙΖΕΙ!
Πάντως, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι εκεί που και αγαπάνε τη μουσική και έχουν εμπειρία κτλ και φαντάζομαι γράφουν όσο πιο ορθολογικά μπορούν με τους περιορισμούς που έχουν εν πάση περιπτώση, που πιθανόν βέβαια να είναι σημαντικοί...άλλα ναι, αυτό με τις βαθμολογίες είναι σίγουρα άχρηστο...

Last edited:

D

deleted user 10898

Guest
Πάντως, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι εκεί που και αγαπάνε τη μουσική και έχουν εμπειρία κτλ, αλλά ναι, αυτό με τις βαθμολογίες είναι άχρηστο...
φυσικα, όπως και μερικα πολυ ωραια τεστ και παρα πολλα απαραδεκτα.
Μιλαω ΜΟΝΟ για τις βαθμολογίες, ειδικα αυτες με τα ... δεκαδικα...

Reaction score
390
Πάντως ενδιαφέρον θα είχε να ακούγαμε και την άποψη κάποιου reviewer επί του θέματος ,εάν υπήρχε στην παρέα μας.

Reaction score
677
Εγώ τα reviews τα θεωρώ τελείως άχρηστα.(Αν εξαιρέσουμε τις μετρήσεις κι αν ο εξοπλισμός είναι σωστός,όχι του '50)
Από την στιγμή δε που δεν υπάρχει established ορολογία για τις περιγραφές που κάνουν και για τα επίθετα που χρησιμοποιούν,δεν μπαίνω καν στον κόπο να μαντέψω.
Αν η αναφορά τους ήταν και αναφορά μου,ίσως κάτι να γινόταν.
Απ' την στιγμή που δεν είναι όμως,χάος.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.202
Members
38.539
Νεότερο μέλος
jabe