Σύστημα με παθητικά ηχεία - Σύστημα με ενεργά ηχεία... εφαρμογή στην πράξη

Μηνύματα
7.234
Reaction score
11.774
Σοβαρά;
Μα ίδιες πλατφόρμες δεν είναι;
Τότε χεσε μέσα, μόνο shd.
Τα υπόλοιπα είναι μπακατελες.
Άμα δεν έχει ρουν και στριμινγκ, είναι για πέταμα.

Shd λοιπόν. Φινίτο.
Πλάκα πλάκα, το nuc μου για να γίνει fanless, κόστισε συνολικά γύρω στα 500 ευρώ. Άλλα 250 το 2χ4HD ( καινούργιο ) ή 400 κάτι το DDRC24, πλησιάζουμε αρκετά το SHD. Φαίνεται αστείο όπως το γράφεις, αλλά δεν έχεις άδικο. Όμως το DDRC24 ( ή εστω το 2x4HD ) μπορεί να αγοραστεί μόνο του με χρήση ενός υπολογιστή που περισσεύει. Anyway...
 

wnet

Nearfieldένιος
Μηνύματα
4.433
Reaction score
15.081
Πλάκα πλάκα, το nuc μου για να γίνει fanless, κόστισε συνολικά γύρω στα 500 ευρώ. Άλλα 250 το 2χ4HD ( καινούργιο ) ή 400 κάτι το DDRC24, πλησιάζουμε αρκετά το SHD. Φαίνεται αστείο όπως το γράφεις, αλλά δεν έχεις άδικο. Όμως το DDRC24 ( ή εστω το 2x4HD ) μπορεί να αγοραστεί μόνο του με χρήση ενός υπολογιστή που περισσεύει. Anyway...
Πραγματικά τώρα...αν έχεις το λαπτοπίδιο ή το PC μπροστά σου τι το θες το roon και το nuc;;
Έστησα σε ρασπμπερακι όπως τα είχαμε πει το moode μόνο και μόνο για όταν είναι κλειστό το pc... αλλιώς τα κάνει όλα ο υπολογιστής.
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.105
Reaction score
124.671
Εφόσον λοιπόν από minidsp μόνο το shd παίζει ρουν (να κάτι που δε φανταζόμουν) τότε από κει ξεκινάει το στήσιμο ενός σοβαρού σεταπ.

Έχει XLR, κάνει κρος, βγάζει εξόδους για 2 σάμπ, μετράει άριστα, έχει εισόδους αναλογικές και ψηφιακές μπόλικες, έχει volume, τα έχει όλα, 4 ντακ για τις 4 εξόδους και έξοδο ακουστικών.

Τι σκατα να θες παραπάνω; κλείνει το θέμα των πηγών και ελέγχου τελεσίδικα.

Μετά όλα τα λεφτά (ενεργά) σαμπ και (ενεργοί) δορυφόροι.

Υπ'οψιν: Τα σαμπ να κοστίζουν το διπλάσιο από τους δορυφόρους. Βασικός κανόνας. Δώσε 800 για 2 σάμπ και 400 για 2 δορυφόρους. Δώσε 2 χιλιάρικα για 2 σάμπ, και 1 χιλιάρικο για 2 δορυφόρους.
Έτσι δουλεύει το πράμα. 2 προς 1.


ΥΓ. Άσε που άμα πάρεις φόρα θα πάρεις 4 σαμπ οπότε ο λόγος θα πάει 4:1 αλλά αυτά να μη τα λέω από την αρχή θα τα βρείτε στην πορεία. 🤣

πλησιάζουμε αρκετά το SHD. Φαίνεται αστείο όπως το γράφεις, αλλά δεν έχεις άδικο.
Δεν έχεις XLR.
Καθόλου αστείο..
Shd.
Finito.


ΥΓ. Τα rca θα έπρεπε να απαγορευτούν, να είναι παράνομα σα τους γύφτους τους δολοφόνους, στη στρουγκα γύφτοι και rca.
 
Last edited:

Auditory

Επαγγελματίας
Μηνύματα
521
Reaction score
671
Υπάρχουν ηχοπερατά υλικά που δεν επηρεάζουν τον ήχο, χρησιμοποιούνται παγκοσμίως σε τετοια τεστ, δεν ανακαλύπτουμε τον τροχό. Και στο κάτω κάτω, όπως γράψατε για τον χώρο ακρόασης, η συγκεκριμένη παράμετρος θα είναι κοινή και για τα δυο συστήματα.

Οποιοδήποτε sighted test έχει πολύ μικρη αντικειμενική αξία. Αυτά έχουν αποδειχθεί, με συχνά εξευτελιστικό τρόπο για τους συμμετέχοντες, σε πειράματα.

Α) Δέχομαι ότι υπάρχουν τρόποι, δεν αντιλέγω σε αυτό! Μία ιδιωτική δοκιμή απαγορεύει την επένδυση σε αυτούς, διαφωνείτε με αυτό;
Ας προσεγγίσουμε ερευνητικά κέντρα, τα περιοδικά του ειδικού τύπου, τα διαδικτυακά ειδικού τύπου και αν κάποιο από αυτά έχει τις προδιαγραφές για να γίνει η δοκιμή και επιθυμεί να παραχωρήσει την αίθουσα, να το κάνουμε εκεί.


Παρακάτω:
Στο ίδιο μπάτζετ, το καλό ενεργό θα κερδίζει πάντα το καλό παθητικό. Αυτό θα συμβαίνει κυρίως διότι η τιμολόγηση των ενεργών ειναι πολύ πιο ειλικρινής/ανταγωνιστική και με μικρότερο profit margin μιας και απευθύνεται σε πιο δύσκολο και απαιτητικό target group.

B) Όλοι για το κέρδος το κάνουν, μην τρέφουμε τέτοιες αυταπάτες. Ειδικά τα τελευταία χρόνια, η επαγγελματική βιομηχανία, κατάλαβε τη "μούρλια" της καταναλωτικής κοινωνίας του hi fi και έριξε χρήμα για να πάρει κομμάτι της πίτας με -ομολογουμένως- καλά "όπλα" αλλά και "αρπαχτές" ;)

Και τέλος διότι τα ενεργά (συνήθως αλλά όχι πάντα επαγγελματικά) ηχεία δεν σχεδιάζονται για να αρέσουν οπτικά, και εξ αυτού εχουν ακόμα χαμηλότερο κόστος.
Πάντως, πρέπει να ομολογήσω πως, εκτός από ένα σωρό κατεβατά, δε βλέπω να υπάρχει διαθέση για μία δοκιμή/σύγκριση "παραδοσιακού" με "νεότερου".
Μόνο μηνύματα τύπου "... Στο ίδιο μπάτζετ, το καλό ενεργό θα κερδίζει πάντα το καλό παθητικό...." (για παράδειγμα το χρησιμοποίησα, δεν έχει να κάνει με εσάς dimifoot)
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.105
Reaction score
124.671
δε βλέπω να υπάρχει διαθέση για μία δοκιμή/σύγκριση "παραδοσιακού" με "νεότερου".
Μια χαρά διάθεση υπάρχει, αλλά όχι για τσαπατσουλιές και νοσηρες χαϊενταδικες πρακτικές, που αποδεδειγμένα έχουν καταδικαστεί από papers επισήμως και αμετακλητως. 😎

Άμα δεν είναι double blind, είναι γτπκ, τι δε καταλαβαίνεις. Αποδεδειγμένα, μετρημένα, τόσο σε εκπαιδευμένο ακροατήριο όσο και σε χαϊενταδες.

Κουρτίνα ηχοπερατη που δεν αλλάζει τίποτα στον ήχο, μια χαρά υπάρχει. Δοκιμασμένα. Από μεγάλες φίρμες...

Άμα δεν έχει ισοστάθμιση (ένα Dirac ρε φίλε) ανήκει στα σέβεντις, δε παιζ. Αποδεδειγμένα. Ένα σετ μετρήσεων, αρκεί.

Βασικά το ποιο παιζ καλύτερα, είναι θέμα μετρήσεων, διότι οι μετρήσεις αυτό ακριβώς δείχνουν, δε μας δείχνουν τι καιρό θα κάνει αύριο, μας δείχνουν ποιο παιζ καλύτερα.

Αν θες να κάνεις σοβαρή τεκμηριωμένη και αντικειμενική δουλειά, διάθεση υπάρχει.

Αν θες απλώς να στήσεις 2 μαύρα κι άχαρα ενεργά σε λάθος απόσταση ακρόασης δίπλα σε δύο ξύλινα παθητικά καλογυαλισμενα για να πει κάποιος ότι εμένα μου αρέσει πιο πολύ το ξύλινο, είναι χαζομάρα.

Ξέρεις ότι τα κόκκινα ηχεία βγάζουν καλύτερο Μπάσο; μη γελάς καθόλου, έχει αποδειχθεί.. 😎
 
Last edited:

Μηνύματα
7.234
Reaction score
11.774
@Auditory

Μαζί σου σε αυτό! Έκανε η βιομηχανία μόδα το βινύλιο μπας και βγάλει τα "σπασμένα" από την αποτυχία του cd. Βλέπεις το cd έγινε η "κασέτα" του σήμερα, αγόραζε ένας και το είχαν άλλοι δέκα, σε σχεδόν παρόμοια ποιότητα, αν πρόσεχαν κατά την αντιγραφή κάποια πραγματάκια. Αντίθετα το βινύλιο για να αντιγραφεί σωστά σε κασέτα (ή cd αργότερα) χρειαζόταν ακριβός εξοπλισμός και μέσο αποθήκευσης.
Δεν ξέρω για ποιο λόγο η βιομηχανία επανέφερε τη μόδα του βινυλίου. Ίσως είδαν τη ζήτηση που υπήρχε απο τους υπάρχοντες κατόχους βινυλιακών συστημάτων ( λογικό είναι ένας κάτοχος συλλογής να θέλει νέες κεφαλές, νέα phono stages κλπ ) και να είδαν ψωμί στην υπόθεση. Το βινύλιο σαν μέσο όμως, τί το διαφορετικό έχει να επιδείξει σε σχέση με πριν 30 χρόνια; Απορία το'χω...
Εδώ διαφωνώ, δε μπορώ να σου δικαιολογήσω απόλυτα τη διαφωνία μου γιατί, ίσως, δε γνωρίζεις τι σημαίνει συλλογή δεκαετιών. Αν μάζεψες ποτέ σου κάτι, περίμενες με τις εβδομάδες να το αποκτήσεις, είμαι σίγουρος ότι βρίσκεται σε κάποιο σημείο του σπιτιού σου, σε κάποια βιτρίνα, σε κάποιο κουτί με τα αγαπημένα σου πράγματα :)
Γι'αυτό και σέβομαι αυτούς που ήδη έχουν συλλογή βινυλίων. Κάποια λίγα βινύλια που είχα αγοράσει μικρός, βρίσκονται στο ντουλάπι του σύνθετου πάντως. Κρυμμένα. :p
Απο την άλλη, έχω συνδρομή στο Qobuz, έχω και κάποια flacs απο άλμπουμς που δεν μπορώ να τα βρω online, κάνω τη δουλειά μου μια χαρά. Δεν με ενθουσιάζει όμως να ξεκινήσω μια συλλογή, γιατί έχω καταλάβει ότι για να πάρω το υλικό που με ενδιαφέρει, θα πρέπει να τα σκάσω χοντρά στους δίσκους. Σε δίσκους που θα παίζουν κατώτερα απο το ψηφιακό μου σετάπ, άρα για ποιο λόγο; Για να λέω ( και να δείχνω ) ότι έχω μια συλλογή και ένα πικάπ; Με την ευκαιρία, το πικάπ υπάρχει. Το έχω κι αυτό αποθηκευμένο σε κάποιο ράφι του ρακ μου. Είναι στο ίδιο χρώμα με τα ηχεία μου, ωραίο ντεκόρ!!

Σιδερένιος!
Ευχαριστώ! Ένα μήνα μετά τη νόσησή μου που πήγα για εξετάσεις, μου είπαν ότι ήμουν σιδερένιος, μιας που ήταν σαν να μην είχα περάσει covid. Φτηνά τη γλύτωσα!

Γ) ... και πως μπορεί να είμαι σίγουρος πως αυτά που υπήρχαν πριν το ηχείο, ήταν αυτά που του άρμοζαν;
Το ηχείο δεν είναι τίποτα άλλο από την τελική έκφραση (στόμα) του συστήματος... Αν η εργασία που είχε γίνει πριν από αυτό δεν ήταν αυτή που απαιτούνταν για να αποδόσει αυτά που μπορούσε, δε θα τα "έλεγε" λάθος; (συζήτηση να γίνεται, γενικά αναφέρομαι)
Με την παθητική έκδοση, μπήκες ποτέ στον κόπο να κάνεις μετρήσεις και να ελέγξεις τη συμπεριφορά του συστήματος; Μπήκες στον κόπο να ελέγξεις τις θέσεις των ηχείων, να βρεις τους ρυθμούς του δωματίου, να εγκαταστήσεις στην καλύτερη θέση το σύστημα για το χώρο και για τη λειτουργικότητά της καθημερινότητας;
Δε νομίζω... Εικάζω πως σκέφτηκες "σε αυτό το σημείο θα το τοποθετήσω" και στη συνέχεια "ψαχνόσουν" για την απόδοσή του. Χρειάζεται δουλειά για να βγεί αυτό που περιμένουμε, δουλειά που "έριξες" στην τωρινή μορφή του συστήματος αλλά δεν έγινε στην προηγούμενη.
Το ηχείο είχε στη διάθεσή του πολύ μεγαλύτερη ισχύ απο όση μπορούσε να διαχειριστεί ( αν και ποτέ δεν έχω φτάσει σε τέτοιες εντάσεις ). Και δεν ήταν κανένα ηχείο της πλάκας στην εποχή του, άσχετα αν στο μεσοδιάστημα "ταλαιπωρήθηκε" λίγο ( βράχνιασαν για παράδειγμα τα tweeters του, αλλά ξεμπούκωσαν πριν τη μετατροπή του σε τραβεστί - ενεργό ).
Έχω πάρει μερικές μετρήσεις απο το σύστημα πριν τη μετατροπή του ηχείου. Άλλωστε, η αγορά του μετρητικού μικροφώνου ήταν αυτή που με έκανε να χωνέψω αυτά που λένε οι δόκτωρες. Είδα στη πράξη πόσο λάθος αντιμετώπιζα τα πράγματα. Εννοείται ότι έκανα δοκιμές με τη τοποθέτηση των ηχείων στο χώρο μου ( μέχρι και near field τα έβαλα να παίξουν, σχεδόν σαν να φορούσα ακουστικά ήταν, αλλά εκεί ήταν που παραδέχτηκα τα ηχεία μου ).
Οι όποιες ρυθμίσεις κάνω στα ηχεία, συνοδεύονται, για την ακρίβεια, προκύπτουν απο τις μετρήσεις που κάνω, αν και αναγνωρίζω τον χώρο σαν μεγάλο παράγοντα σφαλμάτων ( δεν έχω τον πλέον κατάλληλο χώρο για μετρήσεις ). Όμως, κάποιες διαφορές ήταν σαφείς. Σημειωτέον ότι το ενεργό κροσόβερ δεν λειτουργεί με ρυθμίσεις "αέρα πατέρα", αλλά με βάση αυτές του κατασκευαστή ( δηλαδή, το σημείο κρος, το οποίο έχει βρεθεί απο μετρήσεις του Πέτρου ).
Μάλιστα, έχω κρατήσει το παθητικό κροσόβερ σε λειτουργική κατάσταση και είναι σχετικά εύκολο να το επαναφέρω. Θα το κάνω, όταν τελειώσω με τη παραμετροποίηση του ενεργού συστήματος. Έτσι για τον χαβαλέ.

Δ) Είπαμε από το "Α", μαζί σου αλλά ΑΝ τον έχω και ζητώ τη βοήθειά σου; Βρίσκεις σωστή την απάντηση "πούλησέ τον", πάρε ενεργά και να επιμείνεις σε αυτό αντί να με συμβουλέψεις πως να εκμεταλλευτώ σωστά αυτά που έχω;
Χμμμ... Μήπως αυτή είναι η συμβουλή για τη καλύτερη εκμετάλλευση όσων έχεις...? Άρα, μήπως σου απαντάνε to the point που λεν και στο χωριό μου...? Οι τρελάρες έχουν προτείνει και σ'εμένα να πουλήσω τους Bryston ( τον Bryston τότε που είχα μόνο ένα ), αλλά να σου πω την αμαρτία μου, μετάνιωσα που δεν πούλησα τότε που ήταν στις αγγελίες το σετ των genelec. Το καλό στη περίπτωσή μου είναι ότι ανά πάσα στιγμή μπορώ να πουλήσω τους Bryston, οπότε τώρα πρακτικά παίζω ( δεν θέλω σχόλια ως προς το τί παίζω!! Ευχαριστώ!! )
 


Μηνύματα
7.234
Reaction score
11.774
Πραγματικά τώρα...αν έχεις το λαπτοπίδιο ή το PC μπροστά σου τι το θες το roon και το nuc;;
Έστησα σε ρασπμπερακι όπως τα είχαμε πει το moode μόνο και μόνο για όταν είναι κλειστό το pc... αλλιώς τα κάνει όλα ο υπολογιστής.
το nuc το πήρα γιατί τότε που ξεκινησα με δαύτα, δεν ήθελα να είχα το μεγάλο και θορυβώδες pc στο σαλόνι μου. Γι'αυτό άλλωστε και έβαλα το nuc μέσα στο fanless κουτί. Είναι γνωστή και η συμπάθεια που τρέφω για το daphile, οπότε αυτό προϋποθέτει την ύπαρξη υπολογιστή στο σύστημα. Απο την άλλη όμως, ο SHD τα κάνει όλα και συμφέρει ( τελικά ). anyway.

Πάντως, πρέπει να ομολογήσω πως, εκτός από ένα σωρό κατεβατά, δε βλέπω να υπάρχει διαθέση για μία δοκιμή/σύγκριση "παραδοσιακού" με "νεότερου".
Μόνο μηνύματα τύπου "... Στο ίδιο μπάτζετ, το καλό ενεργό θα κερδίζει πάντα το καλό παθητικό...." (για παράδειγμα το χρησιμοποίησα, δεν έχει να κάνει με εσάς dimifoot)
Εδώ νομίζω ότι κάνεις λάθος. Δεν συγκρίνουμε το παραδοσιακό με το νεότερο. Συγκρίνουμε το παθητικό με το ενεργό. Και το ενεργό θα κερδίζει το παθητικό όχι επειδή είναι νεότερο ( κερδίζει όμως το νεότερο ενεργό έναντι του παλιότερου ενεργού λόγω dsp ), αλλά γιατί υπερέχει ο τρόπος διασύνδεσης των μονάδων με τους ενισχυτές. Εκεί είναι όλο το ζουμί της υπόθεσης. Αν κάνω λάθος, δέχομαι διορθώσεις. Αλλά δεν νομίζω ότι κάνω λάθος.
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.105
Reaction score
124.671
Ξεκινάς για απλό σύστημα και καταλήγεις με ....roon
Μα τα θέλει ο κωλος σας ρε, το απλό το δικό σας θα πρέπει να τα κάνει όλα, και κασετόφωνο να παιζ, και ράδιο και πικάπ και τη μπομπίνα του παππού. 😂🤣😜😁😝

Παιδάκι μου άμα είσαι συγκρατημενος, δε ζητάς κολοκύθια. Θες ένα απλό δικάναλο να παιζ μουσικές στο σαλόνι. Το απλό σεταπ παιζ σποτιφαι, παίζουν όλα τα μέλη της οικογένειας τις μουσικές τους από το κινητό τους, μέχρι κει πάει το ποίημα, τίποτε άλλο μηδέν.

Παίρνεις με 2 κατοστάρικα ένα MiniDSP 2x4 HD, το συνδέεις με το λαπτοπ ή με το πισι που έχεις, και παίζεις σποτιφαι ή και τινταλ, και αρχεία από φουμπαρ.

Τέλος. Και τα λεφτά που έχεις τα κάνεις 2 δορυφόρους κι ένα σαμπ, κι αργότερα παίρνεις και ένα σαμπ ακόμα.

Αλλά όχι, θα πρέπει να βρείτε προβλήματα, πως θα συνδεθεί η μπομπινα, που είναι το βολιουμ, εμένα δε με βολεύει το φουμπαρ, κλπ κλπ μέχρι να σβήσει ο ήλιος. Άσε με χριστιανέ μου.. 😁😂🤣😜

Εδώ ο άλλος ψάχνει χαϊενταδες να ακούσουν υγρές μεσαίες και τι άλλο θέλουν δήθεν, σε τυχαίο χώρο με σεταπ του χιλιάρικου. Καλά ρε, μιλάμε για γύφτους τώρα; στο χιλιάρικο δεν έχει χαϊενταδες ρεεεεεεεεεε🤣😂😁😜😝
 

Μηνύματα
7.234
Reaction score
11.774
Εδώ ο άλλος ψάχνει χαϊενταδες να ακούσουν υγρές μεσαίες και τι άλλο θέλουν δήθεν, σε τυχαίο χώρο με σεταπ του χιλιάρικου. Καλά ρε, μιλάμε για γύφτους τώρα; στο χιλιάρικο δεν έχει χαϊενταδες ρεεεεεεεεεε
Σε σχέση με το πραγματικό high end, ισχύει αυτό που λες... Σε σχέση με αυτό που απο πολλούς ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ high end, όμως...?
που είναι το βολιουμ
Α, εγώ δεν το βλέπω σαν πρόβλημα. Απλά το αναφέρω! Ούτως ή άλλως, όταν ακούω μουσική δεν κοιτάζω ενδείξεις. Άσε που το τελευταίο καιρό, όταν ακούω μουσική είτε κυνηγάω τη κόρη μου μη σκάσει καμιά σφαλιάρα στα γούφερ ή παίζω μαζί της με τα τουβλάκια της, φτιάχνοντας πυργάκια. :p
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.105
Reaction score
124.671
Απαιτήσεις και επίπεδα πχιότητας, μα τα λέτε και τα ξαναλέτε σα να'ναι δήθεν τίποτα μυστήριο..

Δύο παμφθηνοι ενεργοί jbl δορυφόροι με το σαμπάκι τους, καρφωμένα όλα πάνω στο φτηνό minidsp με αρκετά καλή ισοστάθμιση και ενσωμάτωση σαμπ, αποτελούν ένα πλήρες σύστημα οικονομικοτερο του οικονομικού, που θα παίζει όλη η οικογένεια spotify στο σαλόνι και θα απορούν οι χαϊενταδες γιατί πετούσαν λεφτά μια ζωή τζάμπα κι άδικα.

Από την άλλη, ένα shd με Dirac και roon, αποτελεί βάση υψηλών αξιώσεων (as good as it gets κατ'ουσιαν) για να συνδέσεις 2 σαμπ και 2 δορυφόρους σοβαρούς, αναλόγως χώρου και απόστασης ακρόασης (και αναλόγως μπάτζετ), ώστε να τερματίσει το σπορ του δικάναλου, αν βεβαίως επιμεληθείς ηχητικά το χώρο, διότι όσες δεκάδες χιλιάδες ευρώ κι αν πετάξεις σε σαλόνι με άδεια ντουβάρια, τα 3 μου θα ακούς.

Κι αν έχεις λεφτά και θες το κάτι παραπάνω, πάρε τρινοβ σοφτγουερ, βγαίνει και για δικάναλο. Λεφτά θέλει.

Πόσο πολύπλοκα άραγε είναι όλα αυτά; 😁
 

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Μηνύματα
27.246
Reaction score
78.926
Πάντως, πρέπει να ομολογήσω πως, εκτός από ένα σωρό κατεβατά, δε βλέπω να υπάρχει διαθέση για μία δοκιμή/σύγκριση "παραδοσιακού" με "νεότερου".
Είμαι Σαλονίκη. Δεν θα είμαι στην σύγκριση, μπορώ μόνο να βοηθήσω στον σχεδιασμό της δοκιμής για να μην πάει τζάμπα
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.105
Reaction score
124.671
αλλά να σου πω την αμαρτία μου, μετάνιωσα που δεν πούλησα τότε που ήταν στις αγγελίες το σετ των genelec.
Τουλάχιστον το παραδέχεσαι.
Αυτό στο αναγνωρίζω.

Βεβαίως, αυτό αποδεικνύει (για άλλη μια φορά) πως κάθε φορά που λέμε "πούλα τα όλα, ενισχυτές τελικούς ηχεία προ, όλα, ξεφορτωσε και πάρε τζενελεκ" έχουμε και γαμω τα δίκια.
Κι ας έχεις μπιστον που σκίζετε κάποιοι κάποιοι τα ρούχα σας, λες και δεν υπάρχουν ενκορ..
Και γαμω τα δίκια έχουμε.
Απλά σας παίρνει χρόνια να το καταλάβετε.
Ούτε με ένεση ρε, με τίποτα δε το καταλαβαίνετε επιτόπου.

Τώρα θα είχες τζενελεκ δορυφόρους με ομοσταυλο σαμπ και θα γελούσες με όλους τους, και θα τα είχες γράψει στα 3 σου. Κάτσε και κολυμπα τώρα, μέχρι να γίνεις (κάποτε) άνθρωπος. Θα γίνεις, δεν το αποφεύγεις. Παίξε παίξε τώρα. Μετά θα κλαις για τα χρόνια που έχασες.. 😎

Μετα θα λες τι άκουγα τόσα χρόνια. 8-)

Μετα θα λες πόσο δίκιο είχαν.😎

Ξέρω, ξέρω, το έχω δει το ποίημα.😁
 

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Μηνύματα
25.051
Reaction score
20.464
Συμφωνώ σε όλα του αρχικού μηνύματος, προσθέτοντας μια προϋπόθεση απαραίτητη: Τα ηχεία να έχουν όμοιο layout. Επειδή οι διαθέσιμες επιλογές είναι πάρα πολλές, και επειδή κάποιοι κατασκευαστές -από άγνοια ή για λόγους marketing- διαθέτουν στην αγορά ηχεία με γελοίο layout, είναι πολύ πιθανόν να παρατηρηθεί σύγκριση άνιση, όπου το μεν σύστημα θα έχει ηχεία με 2 οκτάρια γούφερ, το δε αντίπαλον δέος θα έχει ένα 5άρι γούφερ όλο κι όλο και θα ακούγεται σαν τρανζιστοράκι.

Αν είναι να καταλήξει η σύγκριση σε κάτι τέτοιο, βάλτε της μια επιγραφή "Προσοχή, high end", για να είμαστε και τυπικώς εντάξει!
 

Δημητρης 777

Spendorious
Μηνύματα
6.075
Reaction score
18.684
Παιδάκι μου άμα είσαι συγκρατημενος, δε ζητάς κολοκύθια. Θες ένα απλό δικάναλο να παιζ μουσικές στο σαλόνι
... :thumbsup:

πούλα τα όλα, ενισχυτές τελικούς ηχεία προ, όλα, ξεφορτωσε και πάρε τζενελεκ" έχουμε και γαμω τα δίκια
Δεν πουλάμε βρε γιατί είμαστε ρομαντικοί.. 😘

Τι, επειδή εσύ είσαι πεζός να χάσουμε όλοι τι ευαισθησίες μας ?
Άθλιε υποκινητή.. :lolsign:



Υ.Γ.
''Λεφτά υπάρχουν'' :biggrin:
 

Μηνύματα
7.234
Reaction score
11.774
Τουλάχιστον το παραδέχεσαι.
Αυτό στο αναγνωρίζω.

Βεβαίως, αυτό αποδεικνύει (για άλλη μια φορά) πως κάθε φορά που λέμε "πούλα τα όλα, ενισχυτές τελικούς ηχεία προ, όλα, ξεφορτωσε και πάρε τζενελεκ" έχουμε και γαμω τα δίκια.
Κι ας έχεις μπιστον που σκίζετε κάποιοι κάποιοι τα ρούχα σας, λες και δεν υπάρχουν ενκορ..
Και γαμω τα δίκια έχουμε.
Απλά σας παίρνει χρόνια να το καταλάβετε.
Ούτε με ένεση ρε, με τίποτα δε το καταλαβαίνετε επιτόπου.

Τώρα θα είχες τζενελεκ δορυφόρους με ομοσταυλο σαμπ και θα γελούσες με όλους τους, και θα τα είχες γράψει στα 3 σου. Κάτσε και κολυμπα τώρα, μέχρι να γίνεις (κάποτε) άνθρωπος. Θα γίνεις, δεν το αποφεύγεις. Παίξε παίξε τώρα. Μετά θα κλαις για τα χρόνια που έχασες.. 😎

Μετα θα λες τι άκουγα τόσα χρόνια. 8-)

Μετα θα λες πόσο δίκιο είχαν.😎

Ξέρω, ξέρω, το έχω δει το ποίημα.😁
Δεν βρίσκω λόγο να μη το παραδεχτώ. Για να πω την αμαρτία μου, μια προσέγγιση του στυλ "PMC", δηλαδή καμπίνες με μεγάφωνα και οδήγηση απο εξωτερικούς ενισχυτές ( που ήδη έχω ) δεν θα με χάλαγε ΑΝ είχα έτοιμο σεταρισμένο το ενεργό κροσόβερ ή έστω τις απαραίτητες ρυθμίσεις. Κατά τ'άλλα, το έχω μετανιώσει που δεν τα πήρα, πραγματικά.
Αυτό που πιστεύω εγώ όμως, δεν νομίζω ότι επιβεβαιώνει τη δική σας θέση περί πώλησης όλων των μηχανημάτων και αγοράς έτοιμου σετ ενεργών ( για παράδειγμα genelec ) γιατί ακόμα δεν έχω ακούσει έτοιμο ενεργό ηχείο. Έχω ακούσει όμως αυτό στο οποίο βασίζεται το ενεργό ηχείο και γι'αυτό, άσχετα αν ταλαιπωρούμαι, χαίρομαι. Χαίρομαι δηλαδή που είμαι τόσο παλαβιάρης ώστε ξήλωσα το παθητικό κροσόβερ και άκουσα το ίδιο σύστημα να λειτουργεί με άλλη αρχή.

Υ.Γ. Ήδη μετανιώνω που πέρασαν τόσα χρόνια μή γνωρίζοντας τέτοιες λεπτομέρειες, μη έχοντας τη γνώση που απέκτησα τα τελευταία δύο χρόνια ( η οποία είναι λιγοστή μπροστά στη δική σας, αλλά η αρχή είναι το ήμισυ του παντός λένε ). Και αν είναι ένας λόγος που τόσο εδώ, αλλά περισσότερο στο fb "γκρινιάζω" είναι επειδή θεωρώ ότι αυτή η παρακίνηση που δέχτηκα απο εσάς, είναι καλό να δίνεται και σε άλλους χομπίστες. Η φυτιλιά που θα τους βάλει στη διαδικασία να σκεφτούν και να ψαχτούν λίγο παραπάνω και να αποφασίζουν στη συνέχεια με βάση τις γνώσεις και όχι με βάση το τί λένε μερικοί γκουρού ή μερικοί έμποροι που είτε δεν ξέρουν τη τύφλα τους, είτε τα λένε όπως θέλουν προκειμένου να κάνουν μια παραπάνω πώληση.
 

wnet

Nearfieldένιος
Μηνύματα
4.433
Reaction score
15.081
Μα τα θέλει ο κωλος σας ρε, το απλό το δικό σας θα πρέπει να τα κάνει όλα, και κασετόφωνο να παιζ, και ράδιο και πικάπ και τη μπομπίνα του παππού. 😂🤣😜😁😝

Παιδάκι μου άμα είσαι συγκρατημενος, δε ζητάς κολοκύθια. Θες ένα απλό δικάναλο να παιζ μουσικές στο σαλόνι. Το απλό σεταπ παιζ σποτιφαι, παίζουν όλα τα μέλη της οικογένειας τις μουσικές τους από το κινητό τους, μέχρι κει πάει το ποίημα, τίποτε άλλο μηδέν.

Παίρνεις με 2 κατοστάρικα ένα MiniDSP 2x4 HD, το συνδέεις με το λαπτοπ ή με το πισι που έχεις, και παίζεις σποτιφαι ή και τινταλ, και αρχεία από φουμπαρ.

Τέλος. Και τα λεφτά που έχεις τα κάνεις 2 δορυφόρους κι ένα σαμπ, κι αργότερα παίρνεις και ένα σαμπ ακόμα.

Αλλά όχι, θα πρέπει να βρείτε προβλήματα, πως θα συνδεθεί η μπομπινα, που είναι το βολιουμ, εμένα δε με βολεύει το φουμπαρ, κλπ κλπ μέχρι να σβήσει ο ήλιος. Άσε με χριστιανέ μου.. 😁😂🤣😜

Εδώ ο άλλος ψάχνει χαϊενταδες να ακούσουν υγρές μεσαίες και τι άλλο θέλουν δήθεν, σε τυχαίο χώρο με σεταπ του χιλιάρικου. Καλά ρε, μιλάμε για γύφτους τώρα; στο χιλιάρικο δεν έχει χαϊενταδες ρεεεεεεεεεε🤣😂😁😜😝
Ο θκοζμ ο κώλος δε θέλει τίποτα!
Εγώ απλά λέω πως όταν κάνουμε συγκρίσεις να αφορούν το ίδιο πράγμα :p
Πρότεινες ένα σεταπ με ενεργά χωρίς πηγές και "αντιπρότεινα" ένα με παθητικά πάλι χωρίς πηγές, εσύ έχωσες το ρουν στην εξίσωση!!
Επίσης το σετάπιον μου είναι ήδη ενεργό (2 ενεργα, 2 subs, minidsp 2x4HD με extra volume αντρικο/μεθανιώτικο στο τέλος!) και το Foobar με καραβολεύει!!! εσύ το θεωρείς τιποτένιο (το foobar) και αντιπροτείνεις συνδρομές roon !!! (παρεμπιπτόντως είχα roon δώρο από ένα θείο μου που ζει στη ρωσία -δεν τον ξέρεις, είναι από το χωριό- και δε με πολυβόλεψε, το πέταξα :p )
Αυτααααααα..... :p :p


1635851957374.png
 
Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.105
Reaction score
124.671
Πρότεινες ένα σεταπ με ενεργά χωρίς πηγές και "αντιπρότεινα" ένα με παθητικά πάλι χωρίς πηγές, εσύ έχωσες το ρουν στην εξίσωση!!
Σε χαμηλά κοστολογια, η προφανής λύση είναι το φουμπαρ και σποτιφαι.

Πρότεινα ρουν διότι άρχισαν να πέφτουν βροχή απαιτήσεις για μικτες και άλλες πηγές, για να μπουν τα άχρηστα (για τους περισσότερους) προενισχυτικα στάδια, ενώ το μικρό μινιντιεσπι ξεκινάει από 100 ευρώ και το HD στα 200.. Κι ένα πισι το έχουν όλοι, έστω λαπτοπ.

Η αρχική απαίτηση για σύγκριση μεταξύ ενεργού και παθητικού, δεν προϋποθέτει παρουσία προενισχυτικών σταδίων και ντακ και δεξερωγωτι, αλλά άμα τραβάτε το σχοινί, ξέρω και γω να το τραβάω. 😂🤣😜

Το σεταπ που πρότεινα με Άνταμ, με ένα minidsp (χωρίς να είναι άκρως απαραίτητο) έχει πολύ πιο σοβαρές δυνατότητες ισοστάθμισης, και ενσωματώνει dac, και με λίγα λεφτά ακόμα, μπαινει Dirac στο παιχνίδι, οπότε κάθε σύγκριση με χύμα στο κύμα παθητικά, είναι εξαρχής καταδικασμενη.
 

Μηνύματα
7.234
Reaction score
11.774
Πρότεινα ρουν διότι άρχισαν να πέφτουν βροχή απαιτήσεις για μικτες και άλλες πηγές, για να μπουν τα άχρηστα (για τους περισσότερους) προενισχυτικα στάδια, ενώ το μικρό μινιντιεσπι ξεκινάει από 100 ευρώ και το HD στα 200..
To μικρό 2x4 ( όχι το HD δηλαδή ) δεν λειτουργεί σαν usb dac, άρα βγαίνει απο το παιχνίδι. Και το 2χ4HD αν θυμάμαι καλά, έχει 260 καινούργιο. Δεν είναι Γιάννης, είναι Γιαννάκης, αλλά αν θέλουμε να ακριβολογούμε!
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.105
Reaction score
124.671
To μικρό 2x4 ( όχι το HD δηλαδή ) δεν λειτουργεί σαν usb dac,
Το γνωρίζω.
Ωστόσο προσθέτει δυνατότητες ισοστάθμισης.

Και το 2χ4HD αν θυμάμαι καλά, έχει 260 καινούργιο. Δεν είναι Γιάννης, είναι Γιαννάκης,
Ναι, γιαννννάκς. 🤣😂


Στις τιμές, όπως έδειξα, οι δορυφόροι της Άνταμ με 8" γουφερ και με βάσεις, κοστίζουν 529€ και το σαμπ 429€.

Βάλε και 250€ το mini dsp HD

https://www.soundimports.eu/en/minidsp-2x4-hd-boxed.html

Πάμε στα 1210€

Και θα χρειαστείς 3 καλώδια από minidsp προς σαμπ και τους 2 δορυφόρους, πες 5€ το καλώδιο θες ακόμα 15€.

1.225€ σύνολο για να έχει και ντακ και ισοστάθμιση και εισόδους.. Πλήρες σεταπ είναι.

Κι έχεις και ντακ, και βολιουμ, και εισόδους, και χεσε με πλήρες σύστημα.

Το συνδέεις στο λαπτοπ και παίζεις τινταλ, σποτιφαι, φουμπαρ, ράδιο, τι μλκια θες.

Νομίζω θέλει 200€ ακόμα για να πάρεις άδεια για Dirac. Ε, αυτά.

Στήσε τώρα οποιοδήποτε σετ παθητικων με ενισχυτή και ντακ, και πάμε κόντρα που λες.

Με ένα σετ μετρήσεων, θα πέσει πολύ γέλιο, και πρακτικά εκεί τελειώνει οποιαδήποτε σύγκριση. 😎

Θες να κάνουμε σύγκριση μόνο ενεργά vs παθητικων με χρήση κοινού προενισχυτή και για τα δύο σεταπ;

Τέλεια. Βάλε μόνο σαμπ και ηχεία και 4 καλώδια, το συνολακι βγαίνει 980€ με τη σφραγίδα της Άνταμ, και με βασικές δυνατότητες ισοστάθμισης από τις πλάτες.

Ορίστε.


ΥΓ. Στο σεταπ των παθητικων, βάλτε καλά καλώδια ηχείων, να έχουν 2-3 κατοστάρικα, μην είστε τσιπηδες, άλλωστε αυτή θα είναι η μόνη σας δυνατότητα "ισοστάθμισης". 😜🤣😂
 
Last edited:


Τελευταια Μηνυματα

Staff online

  • xfader
    Segregation supporter
  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.317
Μηνύματα
2.858.306
Members
37.894
Νεότερο μέλος
tassos249
Top