ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΚΑΛΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΗΧΕΙΩΝ

Reaction score
1.147
αν καταλαβα καλα μιλατε για καλωδια ... το στρωσιμο σ' ενα ηχειο το καταλαβαινω (περιπου:)) ... στο καλωδιο τι πραμα "στρωνει" ?
Τα ηλεκτρονια βρισκουν καλυτερα το δρομο...η απλως συνηθιζεις το ακουσμα , λεω τωρα...

Reaction score
15.469
κοιτα να δεις .... και κατα συμπτωση ακουω
collin walcott - cloud dance ( δηθεν (μουσικως)... η' δε μπορω να πιασω κλιμα _ ασχετο)
πως το λενε ... αυτο... αυτη.... αυθυποβολη νομιζω !

Reaction score
97
Να ρωτησω και εγω κατι ο αδαής? Αν παρεις μεταχειρισμενα καλωδια ειναι ετοιμα, στρωμενα? Τα καλωδια που κανατε demo σπιτι σας ηταν καινουρια η χρησιμοποιημενα σε καποια αλλη επιδειξη?
προφανως και οχι, για αυτο και αναφερω παραπανω οτι οταν παρεις καλωδια πρεπει να τα κρατησεις καποιες μερες (να στρωσουν και με το συστημα σου). Δν γινεται να καταλαβεις ενα καλωδιο μεσα σε 1-2 ωρες!! και οπως επισης αναφερω, καποια τα κρατησα πανω απο 15 μερες.
Εγω απλα αναφερω τι ΑΚΟΥΩ!!!! Επισης ειμαι ιδιωτης και δεν εχω καμμια σχεση με οποιαδηποτε εμπορια προιοντων ηχου!
Τωρα για τους υπολοιπους, δεν θελω να ερθω σε αντιπαραθεση με κανεναν. Ο καθενας μας εχει την αποψη του και η οποια -απο οτι εχω διαβασει - εχει αναλυθει πολλες φορες εδω μεσα.
Εξαλλου δεν ειναι αυτο το καταλληλο post για τετοιες αντιπαραθεσεις.

Reaction score
2.357
O κανονας του στρωσιματος λογικα ισχυει και για τα φθηνα καλωδια? Γιατι αν ισχυει ειμαι τυχερος! Ιδια μου ακουγονται. :party:

Reaction score
2.357
Περα απο την πλακα, (του το ........μησαμε το thread) δεν θελω να παρεξηγηθω με τον φιλο STHEOFI. Το συστημα του ειναι πολυ ανωτερο απο το δικο μου οποτε δεν εχει την ιδια βαρυτητα η αποψη μου! Ασε που μπορει να ειμαι και λιγο κουφος, πλακα, πλακα! :biggrin:

Last edited:

Reaction score
97
Φιλε felixxx δεν υπαρχει κανενας λογος να παρεξηγηθουμε επειδη διαφωνουμε.
Εγω δεν κατασκευαζω καλωδια για να μπορεσω να εξηγησω γιατι θελουν " στρωσιμο" ή τι στρωνεται ή αν βρισκουν ανοιχτο δρομο τα ηλεκτρονια να τρεξουν!!! Απλα ΑΚΟΥΩ.
Επισης θα προτεινα - πολυ φιλικη συμβουλη - σε ολους οσους αμφισβητουν, ΑΝ, τα διαφορα καλωδια (power, speaker, interconnects) βελτιωνουν ή αλλαζουν τον ηχο, προς το καλυτερο ή προς το χειροτερο, ή αν θελουν στρωσιμο, να παρετε τα καλωδια σας να πατε σε εναν τυχαιο αντιπροσωπο με πολυ καλο ηχοσυνολο (για να μπορει να αποδωσει τις διαφορες) και αφου το ακουσετε με τα δικα του καλωδια, να του ζητησετε να αλλαξει τα καλωδια, να βαλει τα δικα σας και τοτε να κρινετε.
Επισης να τον ρωτησετε "με τι εστρωσε τον δρομο για να τρεχουν καλυτερα τα ηλεκτρονια"!!!! ή οποια αλλη ερωτηση εχετε.
Απλα αν θελετε καντε το γιατι, μονο εκεινος ειναι ο καταλληλος να απαντησει στις ερωτησεις σας και για τον εαυτο σας, για να εχετε ενα δικο σας επιχειρημα (τα ΑΥΤΙΑ σας) για οτι υποστηριζετε.
Μεχρι τοτε αφηστε με να απολαυσω το χομπι μου οπως εγω γουσταρω, αγοραζωντας αχρηστα συρματακια, να στρωνω χαλια να περασουν τα ηλεκτρονια ΜΟΥ ταχυτατα και κανοντας αυθυποβολη!!(ειναι μερος της ιεροτελεστιας πριν ακουσω).

Z

Zdimis

Guest
στρωνονται και τα καλωδια λοιπόν ......τι μαθαινει κανεις.Κ μετα απο 100 ωρες ανακαλει κανεις την ακουστικη μνημη που ειναι πολυ δυνατη ως γνωστο και δυσκολα λαθευει και βρισκει διαφορες αφου μεσα απο το καλωδιο περασε σημα καποιες ωρες.Θελει και παραγουλιασμα δεξιοστροφα της θωρακισης για το στρωσιμο η μονο να περναει σημα?
Σε αφηνουμε να απολαυσεις την διαταραχη σου φιλε,ολοι εχουμε απο καποιες.

Last edited by a moderator:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
91.504
Ο καθενας εχει τις απόψεις του, και διαχειρίζεται τα χρήματα του οπως πιστεύει.

Απο την αλλη, σε ενα δημόσιο διάλογο οπως ειναι αυτο το forum, αλλα και τα παρόμοιας θεματολογίας του εξωτερικού, ειναι αναμενόμενο και επιβεβλημένο να γίνεται διάλογος. Και μια ερώτηση προσωπικής επιλογής οδηγεί σε αντιπαραθέσεις.

Πολλοί επωφελούνται απο τις γνώσεις όσων κατέχουν σε βάθος το αντικείμενο, και γλιτώνουν χρήματα, ταλαιπωρία και απογοήτευση. Κατά πάσα πιθανότητα παρόμοιες συζητήσεις με εχουν προσωπικά βοηθήσει σε καλύτερο προγραμματισμό απο αυτόν που ειχα αρχικά στον μυαλό μου, και μου έδωσαν ερεθίσματα για περισσότερο διάβασμα.

Ο ορθολογισμός πρέπει να ακούγεται σε αντιπαράθεση με προσωπικές απόψεις που όσο σεβαστές και αν ειναι, παρασύρουν λιγοτερο έμπειρους σε έξοδα που ισως θα ηταν καλυτερα να είχαν κατευθυνθεί αλλού.

Reaction score
97
Φιλε dimifoot συμφωνω απολυτα μαζι σου (αυτος ειναι και ο λογος που ανοιξα αυτο το thred) αλλα απο το να λες τεκμηριωμενα την αποψη σου και να διατυπωνεις την διαφωνια σου, μεχρι να ειρωνευεσε και να χλευαζεις, νομιζω υπαρχει μεγαλη αποσταση!!

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
91.504
Οι προσωπικές αντεγκλήσεις και ο χλευασμός/ειρωνία καλό ειναι οπως λες να αποφεύγονται.

Λίγο χαβαλέ όμως δεν βλάπτει, αντιθέτως βοηθάει στην εκτόνωση εντάσεων. Μερικές φορές τα όρια ειναι δυσδιάκριτα, ειδικά σε θέματα-"φωτιά".

Δημόσιος διάλογος οπως είπαμε. Ολα παίζουν...

Reaction score
238
Φιλε dimifoot συμφωνω απολυτα μαζι σου (αυτος ειναι και ο λογος που ανοιξα αυτο το thred) αλλα απο το να λες τεκμηριωμενα την αποψη σου και να διατυπωνεις την διαφωνια σου, μεχρι να ειρωνευεσε και να χλευαζεις, νομιζω υπαρχει μεγαλη αποσταση!!
Συμφορουμίτη μην μασάς. Προχώρα κανονικά. Και σίγουρα δεν είσαι κουφός και σίγουρα υπάρχουν διαφορές. Να ξερες πόσοι είχαν την ίδια άποψη ότι τα καλώδια δεν ακούγονται και μετά από μια επίσκεψή μου στο σπίτι τους, δαγκονόντουσαν και δεν ήξεραν κατα πού να κάνουν...

Τώρα αυτό που τους κάνω και τρέχουν σαν λαγοί είναι οι διαφορές που υπάρχουν όταν ένα μεγάλο αρχείο flac το σπάς σε μικρότερα μέσω foobar ή μέσω cuetools. Εκει να δείς κλάμα....

Ν

Νίκος Σταθόπουλος

Guest
στρωνονται και τα καλωδια λοιπόν ......τι μαθαινει κανεις.Κ μετα απο 100 ωρες ανακαλει κανεις την ακουστικη μνημη που ειναι πολυ δυνατη ως γνωστο και δυσκολα λαθευει και βρισκει διαφορες αφου μεσα απο το καλωδιο περασε σημα καποιες ωρες.Θελει και παραγουλιασμα δεξιοστροφα της θωρακισης για το στρωσιμο η μονο να περναει σημα?
Όσα δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια...

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009
καθενας εχει τις απόψεις του, και διαχειρίζεται τα χρήματα του οπως πιστεύει.
Απο την αλλη, σε ενα δημόσιο διάλογο οπως ειναι αυτο το forum, αλλα και τα παρόμοιας θεματολογίας του εξωτερικού, ειναι αναμενόμενο και επιβεβλημένο να γίνεται διάλογος. Και μια ερώτηση προσωπικής επιλογής οδηγεί σε αντιπαραθέσεις.
Πολλοί επωφελούνται απο τις γνώσεις όσων κατέχουν σε βάθος το αντικείμενο, και γλιτώνουν χρήματα, ταλαιπωρία και απογοήτευση. Κατά πάσα πιθανότητα παρόμοιες συζητήσεις με εχουν προσωπικά βοηθήσει σε καλύτερο προγραμματισμό απο αυτόν που ειχα αρχικά στον μυαλό μου, και μου έδωσαν ερεθίσματα για περισσότερο διάβασμα.
Ο ορθολογισμός πρέπει να ακούγεται σε αντιπαράθεση με προσωπικές απόψεις που όσο σεβαστές και αν ειναι, παρασύρουν λιγοτερο έμπειρους σε έξοδα που ισως θα ηταν καλυτερα να είχαν κατευθυνθεί αλλού.
Εγω δεν κατασκευαζω καλωδια για να μπορεσω να εξηγησω γιατι θελουν " στρωσιμο" ή τι στρωνεται ή αν βρισκουν ανοιχτο δρομο τα ηλεκτρονια να τρεξουν!!! Απλα ΑΚΟΥΩ.
...
...να πατε σε εναν τυχαιο αντιπροσωπο με πολυ καλο ηχοσυνολο (για να μπορει να αποδωσει τις διαφορες)

και αφου το ακουσετε με τα δικα του καλωδια, να του ζητησετε να αλλαξει τα καλωδια, να βαλει τα δικα σας και τοτε να κρινετε.

Επισης να τον ρωτησετε "με τι εστρωσε τον δρομο για να τρεχουν καλυτερα τα ηλεκτρονια"!!!! ή οποια αλλη ερωτηση εχετε.

... για να εχετε ενα δικο σας επιχειρημα (τα ΑΥΤΙΑ σας) για οτι υποστηριζετε.
...
Υπάρχουν και αντικειμενικές πηγές επιχειρημάτων,βασισμένες κιόλας σε επιστημονικά δεδομένα αντί υποκειμενικών εντυπώσεων.
Το ΄΄πολύ καλό ηχοσύνολο΄΄ θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ένα σύστημα όπου τα χαρακτηριστικά των συσκευών ή/και η ακουστική συμπεριφορά του χώρου θα τόνιζαν την αντίληψη για διαφορές απόδοσης σε συνάρτηση με τα ιδιαίτερα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά εκάστοτε καλωδίου.Η προσωπική μου εμπειρία έχει δείξει ότι στην πλειοψηφία των ερασιτεχνών ακροαματικόφιλων τέτοιοι αντιληπτικοί τονισμοί πηγάζουν από ανισορροπίες.Εάν πάλι κάποιος επιθυμούσε να προβεί σε ανάλογες συγκρίσεις,θα όφειλε πρώτα να επιτύχει την τονική ισορροπία συστημάτων και δωματίων ακρόασης όπως του γνωστού Athens Pro Audio...

Ένα από τα παράδοξα πάντως κατά τις αντεγκλήσεις επί ανάλογων θεμάτων είναι ότι όσοι προβάλλουν την υπεροχή της υποκειμενικής άποψης,επιμένουν παραλλήλως να καταστήσουν αυτήν...αντικειμενική.:sneaky:
Συμφορουμίτη μην μασάς. Προχώρα κανονικά. Και σίγουρα δεν είσαι κουφός και σίγουρα υπάρχουν διαφορές. Να ξερες πόσοι είχαν την ίδια άποψη ότι τα καλώδια δεν ακούγονται και μετά από μια επίσκεψή μου στο σπίτι τους, δαγκωνόντουσαν και δεν ήξεραν κατα πού να κάνουν...

Τώρα αυτό που τους κάνω και τρέχουν σαν λαγοί είναι οι διαφορές που υπάρχουν όταν ένα μεγάλο αρχείο flac το σπάς σε μικρότερα μέσω foobar ή μέσω cuetools. Εκει να δείς κλάμα....
Υπάρχουν βεβαίως και άτομα που χωρίς ν'αλλάζουν καλώδια ή να σπάνε τα...αρχεία,δύνανται να ΄΄πτοούν΄΄ την αυθάδεια της υποκειμενικότητας με επεμβάσεις στη διαρρύθμιση ενός συστήματος που αμβλύνει ανισορροπίες στον ίδιο το χώρο ενός ενδιαφερομένου...:wink:

Πίσω στο ζήτημα του στρωσίματος...
http://www.avsite.gr/forum/threads/καλώδια-ηχείων.84670/page-3#post-1122341
Δεν έχει αποδειχθεί μέχρι τώρα διαφοροποίηση στα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά μεταξύ ΄΄άστρωτου΄΄ και ΄΄στρωμένου΄΄ μοντέλου καλωδίων.Επιστημονικώς αποδεδειγμένη βεβαίως είναι η ικανότης εγκλιματισμού των δικών μας αντιληπτικών μηχανισμών.
Εάν μάλιστα ένα καλώδιο έχει επιλεγεί εξαρχής με υποτιθέμενο κριτήριο τη γραμμική του συμπεριφορά (δηλ. ότι δεν προσθέτει ή αφαιρεί κάποια συνιστώσα στο σήμα που μεταφέρει),συνιστά εις άτοπον απαγωγή ο ισχυρισμός ότι η αρχικώς υποτεθείσα γραμμικότητα ΄΄ισιώνει΄΄ ακόμα περισσότερο με την πάροδο του χρόνου.;)

Reaction score
97

Επειδη αναφερεσαι σε διαταραχες, εψαξα και βρηκα αυτο:

ΠΑΡΑΝΟΕΙΔΗΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ
Κλινικά χαρακτηριστικά. Διάγνωση

Το βασικό χαρακτηριστικό της διαταραχής αυτής είναι η έντονη δυσπιστία και καχυποψία προς τους άλλους ανθρώπους, οπότε τα κίνητρα των πράξεων τους ερμηνεύονται ως κακόβουλα.

Μηπως εφτασε η στιγμη να ασχοληθεις λιγο με τον εαυτο σου.;)

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
44.581
@Elysion
ένα μεγάλο αρχείο flac το σπάς σε μικρότερα μέσω foobar ή μέσω cuetools. Εκει να δείς κλάμα....
..να σε βαλω στον κοπο να το εξηγησεις λιγο αυτο? ποσο μεγαλο flac !? ή καποια παραπομπη σε καποιο νημα το οποιο μου διαφευγει .. ευχαριστω εκ των προτερων ..

μιας και ειναι το τρεχων νημα.. στα κα(β)λωδια ..
περι κατευθηντικοτητας καλωδιων εχουμε κανενα αρθρο/μυθο/ σκεψη ?

Reaction score
97
Υπάρχουν και αντικειμενικές πηγές επιχειρημάτων,βασισμένες κιόλας σε επιστημονικά δεδομένα αντί υποκειμενικών εντυπώσεων.
Το ΄΄πολύ καλό ηχοσύνολο΄΄ θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ένα σύστημα όπου τα χαρακτηριστικά των συσκευών ή/και η ακουστική συμπεριφορά του χώρου θα τόνιζαν την αντίληψη για διαφορές απόδοσης σε συνάρτηση με τα ιδιαίτερα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά εκάστοτε καλωδίου.Η προσωπική μου εμπειρία έχει δείξει ότι στην πλειοψηφία των ερασιτεχνών ακροαματικόφιλων τέτοιοι αντιληπτικοί τονισμοί πηγάζουν από ανισορροπίες.Εάν πάλι κάποιος επιθυμούσε να προβεί σε ανάλογες συγκρίσεις,θα όφειλε πρώτα να επιτύχει την τονική ισορροπία συστημάτων και δωματίων ακρόασης όπως του γνωστού Athens Pro Audio...

Ένα από τα παράδοξα πάντως κατά τις αντεγκλήσεις επί ανάλογων θεμάτων είναι ότι όσοι προβάλλουν την υπεροχή της υποκειμενικής άποψης,επιμένουν παραλλήλως να καταστήσουν αυτήν...αντικειμενική.:sneaky:

Υπάρχουν βεβαίως και άτομα που χωρίς ν'αλλάζουν καλώδια ή να σπάνε τα...αρχεία,δύνανται να ΄΄πτοούν΄΄ την αυθάδεια της υποκειμενικότητας με επεμβάσεις στη διαρρύθμιση ενός συστήματος που αμβλύνει ανισορροπίες στον ίδιο το χώρο ενός ενδιαφερομένου...:wink:

Πίσω στο ζήτημα του στρωσίματος...
http://www.avsite.gr/forum/threads/καλώδια-ηχείων.84670/page-3#post-1122341
Δεν έχει αποδειχθεί μέχρι τώρα διαφοροποίηση στα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά μεταξύ ΄΄άστρωτου΄΄ και ΄΄στρωμένου΄΄ μοντέλου καλωδίων.Επιστημονικώς αποδεδειγμένη βεβαίως είναι η ικανότης εγκλιματισμού των δικών μας αντιληπτικών μηχανισμών.
Εάν μάλιστα ένα καλώδιο έχει επιλεγεί εξαρχής με υποτιθέμενο κριτήριο τη γραμμική του συμπεριφορά (δηλ. ότι δεν προσθέτει ή αφαιρεί κάποια συνιστώσα στο σήμα που μεταφέρει),συνιστά εις άτοπον απαγωγή ο ισχυρισμός ότι η αρχικώς υποτεθείσα γραμμικότητα ΄΄ισιώνει΄΄ ακόμα περισσότερο με την πάροδο του χρόνου.;)

Καλημερα Κ. Bhutia, μας λειψατε!

Αν θυμαμαι καλα (σελ. 6), γραφοντας ενα αντιστοιχο παρα πολυ καλο και εμπεριστατωμενο αρθρο, με ολους τους νομους της φυσικής αλλα και της λογικης, καταληξατε οτι: "Ενδεικτικώς,τη χρυσή τομή αγγίζουν καλώδια όπως το Kimber 4TC και η παρακάτω ιδιοκατασκευή"
Πραγματικα καλοπιστα και χωρις τον παραμικρο δισταγμο (ελπιζωντας βεβαια αλλα και παρακαλωντας να εχετε δικιο ωστε να εξοικονομισω αρκετες εκατονταδες-χιλιαδες ευρω!!) το ενεταξα μεσα στα καλωδια της επιλογης μου. Δυστυχως για μενα (ανθρακες ο θυσαυρος) την καταληξη ελπιζω να την διαβασατε στην προσωπικη μου κριτικη για τα καλωδια που ακουσα.

Πριν συνεχισω ομως, θα ηθελα να μου εξηγησετε τι εννοειτε λεγοντας " θα όφειλε πρώτα να επιτύχει την τονική ισορροπία συστημάτων" αλλα και τον τροπο με τον οποιο κανεις θα μπορουσε να το πετυχει.

Reaction score
238
@Elysion

..να σε βαλω στον κοπο να το εξηγησεις λιγο αυτο? ποσο μεγαλο flac !? ή καποια παραπομπη σε καποιο νημα το οποιο μου διαφευγει .. ευχαριστω εκ των προτερων ..

μιας και ειναι το τρεχων νημα.. στα κα(β)λωδια ..
περι κατευθηντικοτητας καλωδιων εχουμε κανενα αρθρο/μυθο/ σκεψη ?
Δεν υπάρχει περιορισμός στο μέγεθος, το θέμα είναι ποιός είναι ο αλγόριθμος που δουλεύει από πίσω. ΠΧ, στο cuetools γίνεται comparison με accuraterip για λάθη που έχουν γίνει κατά το rip από τον οδηγό, και στην συνέχεια υα διορθώνει. Στο foobar αυτό δεν γίνεται.

Βέβαια, κάποιος θα πεί <<τί μας λες ρε φίλε, τα bit είναι bit και flac=bitperfect lossless>>, και άλλα τέτοια ωραία

Μέχρι που θα πάει σε ένα αρκούντως αναλυτικό σύστημα και εκεί θα κλαίμε όλοι μαζί... Το καλό είναι ότι ο ενδιαφερόμενος το κάνει μόνος του, σε δικό του αρχείο που αυτός επιλέγει να φέρει.

Μην το ψάχνεις, όλα παίζουν.

Και το καλώδιο στρώνει, κα τα βύσματα στα καλώδια "κάθονται" και όλα. Απλά κάποιους τους βολεύει να μην "υπάρχουν" όλα αυτά γιατί καταρρέει η κοσμοθεωρία τους.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009
...
Είναι προφανές ότι προκύπτει σύνολο αλληλοσυγκρουόμενων ηλεκτρικών χαρακτηριστικών,όπως και η ανάγκη επιλογής κάποιας ΄΄χρυσής τομής΄΄ μεταξύ τους.
Ενδεικτικώς,τη χρυσή τομή αγγίζουν καλώδια όπως το Kimber 4TC και η παρακάτω ιδιοκατασκευή βασισμένη σε ομοαξονικά Belden:
http://jazzman-esl-page.blogspot.gr/2007/01/speaker-cables.html
Αλλά και αυτή εδώ...
Δοκιμάστηκαν...
...
Kimber 4TC, Kimber Bifocal XL, Kimber KS 6063, Kimber KS 3035.
...
Δεν γνωρίζω αν θα μπορούσα να γράψω κάποια κριτική...
Γράψε ό,τι θέλεις.
Σειρά ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ κατάταξης, με άριστα το 10
1. Kimber KS-3035: Βαθμός 10
Το πιο ισορροπημένο καλώδιο από όλα για το σύστημα μου. Τα είχε όλα σε απίστευτη αρμονία μεταξύ τους.
Χαμηλά, μεσαία, ψηλά, σώματα, καθαρότητα, σκηνή, ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ!!!! και κυρίως ισορροπημένα.
2. Kimber KS-6063: Βαθμός 9
Ισχύει ότι και στο KS-3035 αλλά με μια μικρή υστέρηση στα χαμηλά, η οποία δημιουργούσε ένα μικρό σκαλί μεταξύ
χαμηλών και μεσαίων - υψηλών με αποτέλεσμα να ακούγονται λίγο υπερτονισμένα τα υψηλά.
3. Kimber Bifocal XL: Βαθμός 8
Το δεύτερο ισορροπημένο καλώδιο της δοκιμής (η δεύτερη επιλογή μου). Χαμηλά ίδια με αυτά του KS-6063, δεν
ανέβαινε όμως τόσο πολύ υψηλά, αλλά δεν δημιουργούσε κανένα σκαλί, με αποτέλεσμα να έχει πολύ καλή ισορροπία,
να ακούγεται πολύ καλά, χωρίς ωστόσο να υστερεί σε σώματα.
...
8. Kimber 4TC: Βαθμός -
Τίποτα. Απλά μου φάνηκε ότι δεν μπορούσε να οδηγήσει τα ηχεία, λες και άκουγες από ένα καλό ραδιοφωνάκι.
Εξάλλου, το ότι δεν θα ανταποκριθεί καθόλου στο σύστημα μου, το είπε και ο αντιπρόσωπος, όταν του είπα το σύστημα μου και ζήτησα να το ακούσω (ο οποίος μου το παραχώρησε χωρίς τον παραμικρό δισταγμό) γνωρίζοντας και ο ίδιος εκ προοιμίου το αποτέλεσμα.
...
Επειδή τα αποτελέσματα είναι καθαρά υποκειμενικά και υπεισέρχονται σε αυτά πολλοί παράγοντες όπως : ο χώρος μας, τα μηχανήματα μας, τα ηχεία μας, τα interconnects μας, οι γνώσεις μας και πάνω από όλα τα ΑΥΤΙΑ μας, δεν θα ήθελα να παρερμηνευτούν από υποψήφιους αγοραστές ή να παρερμηνευτεί η άποψη μου αλλά και πόσον μάλλον να δεχτώ κριτική για την κριτική μου.
Καλημερα Κ. Bhutia, μας λειψατε!
Αν θυμαμαι καλα (σελ. 6), γραφοντας ενα αντιστοιχο παρα πολυ καλο και εμπεριστατωμενο αρθρο, με ολους τους νομους της φυσικής αλλα και της λογικης, καταληξατε οτι: "Ενδεικτικώς,τη χρυσή τομή αγγίζουν καλώδια όπως το Kimber 4TC και η παρακάτω ιδιοκατασκευή"
Πραγματικα καλοπιστα και χωρις τον παραμικρο δισταγμο (ελπιζωντας βεβαια αλλα και παρακαλωντας να εχετε δικιο ωστε να εξοικονομισω αρκετες εκατονταδες-χιλιαδες ευρω!!) το ενεταξα μεσα στα καλωδια της επιλογης μου. Δυστυχως για μενα (ανθρακες ο θυσαυρος) την καταληξη ελπιζω να την διαβασατε στην προσωπικη μου κριτικη για τα καλωδια που ακουσα.

Πριν συνεχισω ομως, θα ηθελα να μου εξηγησετε τι εννοειτε λεγοντας " θα όφειλε πρώτα να επιτύχει την τονική ισορροπία συστημάτων" αλλα και τον τροπο με τον οποιο κανεις θα μπορουσε να το πετυχει.
Βεβαίως σας έλειψα,αφού διαπιστώνεται ότι δεν...λείπουν όσοι μπορεί να εκλαμβάνουν την αβροφροσύνη και την προσφυγή στη λογική ως...αδυναμία.:sneaky:
Χαίρομαι άμα επιλύσατε το καλωδιακό ζήτημα που σας βασάνιζε,ιδίως αφού σας έδωσαν-όπως φαίνεται- τα γραπτά μου κατάλληλες κατευθύνσεις πλεύσης.
Οι όροι ΄΄ενδεικτικώς΄΄ (με βάση αμέσως διαθέσιμα μετρητικά δεδομένα) και ΄΄αγγίζει΄΄(αντί ΄΄συμπίπτει΄΄) είναι σαφέστατοι και συνεπάγονται όσους πιθανούς αστάθμητους παράγοντες συναρτώνται με τη συνθήκη εκτίμησης για δεδομένο ακροατή και σύνολο συσκευών-χώρου.Θα είχα ανέτως προτείνει και ακριβά μοντέλα της Kimber,εάν η εν λόγω εταιρεία-σε παράδοξη ασυμφωνία προς τις εμπεριστατωμένες της μελέτες και μεθόδους κατασκευής- είχε δημοσιευμένες τιμές για τα αντίστοιχα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά εκείνων.Μολονότι αναιρείται de facto με την τωρινή ανταπάντηση η πρότερη απαίτησή σας να μη δεχθείτε κριτική,ο υποφαινόμενος δεν πρόκειται να το εκμεταλλευθεί,αφού κάτι τέτοιο θα ήταν η ουσιαστική...αδυναμία.;)

Ένα ακόμα από τα παράδοξα στο πεδίο της υψιτελούς ακροαματικοφιλίας είναι η τάση που έχουν αρκετοί θιασώτες και πρόθυμοι χορηγοί γενναίων ποσών να αγνοούν θεμελιώδη προαπαιτούμενα που αφορούν στην ενασχόλησή τους.Η έννοια της τονικής ισορροπίας και παραδείγματα συστημάτων και χώρων που την εκπληρώνουν έχει οριστεί επανειλημμένως-με συμβολή μεταξύ άλλων και του υποφαινομένου- σε σχετικές ευκαιρίες θεμάτων στον παρόντα ιστότοπο. Θεωρώ ότι μια ξερή παράθεση εν είδει τυφλοσούρτη δεν πρόκειται να σας ωφελήσει ουσιαστικώς στις αναζητήσεις σας.Θα ωφεληθείτε περισσότερο-εάν πράγματι ενδιαφέρεστε- ν'ανατρέξετε,μελετήσετε προσωπικώς και να εμπεδώσετε αυτήν και τα παρελκόμενά της άνευ...κολαούζων.

Και για ν'αποκλειστεί η παραμικρή υπόνοια περί υπεκφυγής σε ακανθώδη ζητήματα,παρατίθεται... ενδεικτικώς ένας σύνδεσμος προς σχετικό νήμα του παρελθόντος:
http://www.avsite.gr/forum/threads/Αποκρυπτογράφηση-των-χροιών.86665/page-2#post-1789978

Last edited:

Reaction score
15.469
Βεβαίως σας έλειψα,αφού διαπιστώνεται ότι δεν...λείπουν όσοι μπορεί να εκλαμβάνουν την αβροφροσύνη και την προσφυγή στη λογική ως...αδυναμία.:sneaky:
Χαίρομαι άμα επιλύσατε το καλωδιακό ζήτημα που σας βασάνιζε,ιδίως αφού σας έδωσαν-όπως φαίνεται- τα γραπτά μου κατάλληλες κατευθύνσεις πλεύσης.
Οι όροι ΄΄ενδεικτικώς΄΄ (με βάση αμέσως διαθέσιμα μετρητικά δεδομένα) και ΄΄αγγίζει΄΄(αντί ΄΄συμπίπτει΄΄) είναι σαφέστατοι και συνεπάγονται όσους πιθανούς αστάθμητους παράγοντες συναρτώνται με τη συνθήκη εκτίμησης για δεδομένο ακροατή και σύνολο συσκευών-χώρου.Θα είχα ανέτως προτείνει και ακριβά μοντέλα της Kimber,εάν η εν λόγω εταιρία-σε παράδοξη ασυμφωνία προς τις εμπεριστατωμένες της μελέτες και μεθόδους κατασκευής- είχε δημοσιευμένες τιμές για τα αντίστοιχα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά εκείνων.Μολονότι αναιρείται de facto με την τωρινή ανταπάντηση η πρότερη απαίτησή σας να μη δεχθείτε κριτική,ο υποφαινόμενος δεν πρόκειται να το εκμεταλλευθεί,αφού κάτι τέτοιο θα ήταν η ουσιαστική...αδυναμία.;)

Ένα ακόμα από τα παράδοξα στο πεδίο της υψιτελούς ακροαματικοφιλίας είναι η τάση που έχουν αρκετοί θιασώτες και πρόθυμοι χορηγοί γενναίων ποσών να αγνοούν θεμελιώδη προαπαιτούμενα που αφορούν στην ενασχόλησή τους.Η έννοια της τονικής ισορροπίας και παραδείγματα συστημάτων και χώρων που την εκπληρώνουν έχει οριστεί επανειλημμένως-με συμβολή μεταξύ άλλων και του υποφαινομένου- σε σχετικές ευκαιρίες θεμάτων στον παρόντα ιστότοπο. Θεωρώ ότι μια ξερή παράθεση εν είδει τυφλοσούρτη δεν πρόκειται να σας ωφελήσει ουσιαστικώς στις αναζητήσεις σας.Θα ωφεληθείτε περισσότερο-εάν πράγματι ενδιαφέρεστε- ν'ανατρέξετε,μελετήσετε προσωπικώς και να εμπεδώσετε αυτήν και τα παρελκόμενά της άνευ...κολαούζων.

Και για ν'αποκλειστεί η παραμικρή υπόνοια περί υπεκφυγής σε ακανθώδη ζητήματα,παρατίθεται... ενδεικτικώς ένας σύνδεσμος προς σχετικό νήμα του παρελθόντος:
http://www.avsite.gr/forum/threads/Αποκρυπτογράφηση-των-χροιών.86665/page-2#post-1789978
:hi:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.107
Members
38.531
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON