- Reaction score
- 690
Εμένα μέσα στα b&w έχει van den hul.... 

αφου δεν φαινονται μαναμ τα εντος ηχειου καλωδια, τι ρολο να παιζουν? εδω μιλαμε για χαι εντ ....γιατι να ασχοληθεις αφου δεν θα τα δει κανεις?Πολυ σωστη η παρατηρηση του φιλου πιο πανω , τι γινεται με την καλωδιοση μεσα στο ηχειο???
Δεν βλεπω κανενα να σχολιαζει...μαλλον δεν θα παιζει και μεγαλο ρολο εεεεεε!!!!?????![]()
Παίζει ρόλο, αλλά προσωπικά δεν είμαι διατεθειμένος να μπω στη διαδικασία να καταστρέψω το ηχειάκι μου. Το αφήνω ως έχει ( με αντικατάσταση των γεφυρών στις μπόρνες με kimber 8tc προσωρινά μέχρι να πάω τα καλώδια ηχείων για διάσπαση σε διπλοκαλωδίωση ) και αποδέχομαι ότι έχει "χαρακτήρα"¨.Πολυ σωστη η παρατηρηση του φιλου πιο πανω , τι γινεται με την καλωδιοση μεσα στο ηχειο???
Δεν βλεπω κανενα να σχολιαζει...μαλλον δεν θα παιζει και μεγαλο ρολο εεεεεε!!!!?????![]()
Δεν μου εχει τυχει να αλλάξω καλωδίωση σε ηχειο.Πολυ σωστη η παρατηρηση του φιλου πιο πανω , τι γινεται με την καλωδιοση μεσα στο ηχειο???
Τα Martin Logan Request είναι υβριδικά ηλεκτροστατικά ηχεία,με τη μεμβράνη ν'αναπαράγει όλο το ακουστό φάσμα άνω των 200 Hz....τί γίνεται μέσα στο ηχείο...
...
Επιπλέον,οι ανώτερες αρμονικές των μουσικών οργάνων έστω και αν κείτονται σε ζώνες ανώτερες των 20 KHz,δημιουργούν μέσω ενδοδιαμόρφωσης φαινόμενα διακροτήματος τα οποία ανήκουν σε χαμηλότερες ζώνες του ακουστού-από το μέσο ακροατή- φάσματος.Bhutia-Λειτουργία της Ακοής said:...έχει επιδειχθεί πειραματικώς πως ο ανθρώπινος λόγος γίνεται ακουστός στην υπερηχητική ζώνη,εφόσον διαμορφωθεί από υπερηχητικό φορέα,αποδιδόμενος μέσω οστέϊνης αγωγής.H υπερηχητική ακοή μέσω οστέϊνης αγωγής έχει βρεθεί ικανή γιά να επιτελέσει συχνοτική διάκριση κι εντοπισμό λεκτικών ερεθισμάτων τόσο σε φυσιολογικά,όσο και σε ηλικιωμένα βαρύκοα ή κωφά άτομα.Όταν έγινε η διαμόρφωση των λεκτικών σημάτων στην υπερηχητική ζώνη,η ακοή λέξεων κατέληξε σε σαφή αντίληψή τους αντί γιά εκείνη μιάς απλής υπερηχητικής δόνησης.Το έσω ους διαθέτει μηχανισμό αποδιαμόρφωσης του λεκτικού σήματος από τον υπερηχητικό φορέα.Έχει επίσης αναφερθεί από τους ερευνητές ότι το δονητικό ερέθισμα υπερήχων διαμορφωμένο από την ανθρώπινη φωνή διεγείρει τον Πρωτογενή Ακουστικό Φλοιό...
Οφείλουμε όμως να υπολογίζουμε και τον...΄΄ξενοδόχο΄΄,δηλαδή τα μέτρα πηνιοσύρματος στα ομόλογα στοιχεία του δικτυώματος διαχωρισμού συχνοτήτων και βεβαίως στον κινητήρα εκάστοτε ηλεκτροδυναμικής μονάδος......
Εαν υποθεσουμε οτι σε ενα ηχειο βασης η καλωδιωση ειναι περιπου 50 ποντους και το καλωδιο τον ηχείων 3 μετρα, σαφώς ειναι ποιο σημαντικό το καλωδιο τον ηχείων!
Καλως ορισες στον κοσμο της συνεχους βελτιωσης...Πλακα-πλακα ομως,τα περισσοτερα απ' αυτα,και οχι μονο αυτα,επιβαλλονται...Ευχαριστώ εκ των προτέρων τον ,
Κ. STHEOFI
για την ανοχή του .
Κύριοι .
Τα πιό κάτω δεν θέλουν να θίξουν κανέναν σαs , απλά θέλω να μου πείτε ότι οί σκέψειs που κάνω για μένα είναι σε καλό δρόμο .
Σκέψειs μου λοιπόν .
Πρέπει να αλάξω το καλώδιο ρεύματοs , αυτό που φέρνει το ρεύμα από τον πίνακα στο χάι έντ . ( μονοκόματο και παχύ , με δική του ασφάλεια , μήκοs 12 μέτρα ) . Μάλιστα .
Το ρεύμα που έρχεται στο χάι έντ μου δεν είναι " καθαρό " , άρα πρέπει να πάρω και μιά καθαρίστρια ρεύματοs . Μάλιστα .
Πρέπει να αλλαχτεί και η καλωδίωση εσωτερικά του ηχείου με τα ίδιας ποιότητας καλώδια που θα έρχονται , με αυτά από τον ενισχυτή στα ηχεία . Μάλιστα .
Το φτιάχνω που το φτιάχνω θα βάλω και ίδια καλώδια και μέσα στον ενισχυτή καί στο CD καί στο DAC και στο πικάπ . Μάλιστα .
Πρέπει να βάλω χρυσέs γέφυρεs και μπόρνεs παντού , σε όλα . Μάλιστα .
Θέλω και μάρμαρα -γρανίτεs γιά να πατάνε πάνω όλα τουs , τα ηχεία το cd το dac , όλα ! Μάλιστα .
Πρέπει να φέρω και κάποιον γιά μετρήσειs στο τέλοs να μου πεί , τι δεν έκανα καλά ! Μάλιστα .
Ε δεν μπορεί !
Τότε θα ακούω τέλεια ? Λέs να ξέχασα κάτι ?
View attachment 57539
Και πάλι Ευχαριστώ .
Πολύ κακώς ,άρχισε να ανοίγεις....Δεν μου εχει τυχει να αλλάξω καλωδίωση σε ηχειο.
Εαν υποθεσουμε οτι σε ενα ηχειο βασης η καλωδιωση ειναι περιπου 50 ποντους και το καλωδιο τον ηχείων 3 μετρα, σαφώς ειναι ποιο σημαντικό το καλωδιο τον ηχείων!
Κατα τα αλλα ναι ειναι και αυτο σημαντικο.
Θα μου επιτρέψεις να σου πω πως το γελοίο του ζητήματος βρίσκεται στο να μιλάμε για ακουστικές εντυπώσεις συμφωνα με τις οποίες αλλα καλώδια επιτρέπουν το σύνολο της πληροφορίας να περάσει και αλλα όχι....ωσαν δύσκολοι πορτιερηδες και για καλώδια που τα χαρακτηριζει ενας ιδιότυπος "συχνοτικος ρατσισμός" οντας ,σύμφωνα πάντα με τις ατεκμηριωτες περιγραφές και εντυπώσεις, πιο "πριματα" η πιο "μπασατα".STHEOFIL, όταν κάνεις τις δοκιμές κάνε και το κόπο να μας πεις τα συμπεράσματά σου. Μέχρι τότε, καλά ξεμπερδέματα στους υπόλοιπους. Κατάντησε γελοίο το ζήτημα για μια ακόμη φορά.
Γράψε ό,τι θέλεις.Δεν γνωρίζω αν θα μπορούσα να γράψω κάποια κριτική, για να μην φανεί ότι προωθώ η σαμποτάρω κάποια εταιρεία.
Φίλε μου το αποτέλεσμα μετράει ( δηλαδή η γνώμη σου) για κάθε καλώδιο που άκουσες και φυσικά να μας πείς τι επέλεξες κια γιατί ?Δοκιμάστηκαν τα καλώδια:
Nordost Heimdall2, Nordost Frey2, Nordost Valhalla.
Kimber 4TC, Kimber Bifocal XL, Kimber KS 6063, Kimber KS 3035.
Atlas Hyper 3, AtlasMavros.
Δεν γνωρίζω αν θα μπορούσα να γράψω κάποια κριτική, για να μην φανεί ότι προωθώ η σαμποτάρω κάποια εταιρεία.
Εγώ έχω είδη επιλέξει και ακούω πλέον με τα νέα μου καλώδια.
Υ.Γ. Τα καλώδια Belden, Mogami, PlusAnalysis και Furutech δεν δοκιμάστηκαν τελικά. (Λόγω αντιπροσωπίας)