ΤΗΧ-Διαφωνίες

Reaction score
29.585
Απάντηση: THX.Τί είναι και πόσο χρήσιμο είναι?

NΑΙ ρε αφού ολα εκει μέσα είναι παλιά, dv 757 ax 10 , και τα παλιά utopia.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: THX.Τί είναι και πόσο χρήσιμο είναι?

μετα απο σχεδον 4 ωρες ακροασεις , απλα περιμενω τις εντυπωσεις σας

Reaction score
150
Re: THX.Τί είναι και πόσο χρήσιμο είναι?

Εγώ λέω να μείνουμε στις απόψεις και να αφήσουμε τις επιστημονικοφανείς συζητήσεις γιατί προφανώς δεν το "εχουμε" το θέμα.. :p

Ε κάλά βρε Κώστα γιατί δεν βοηθάς κι εσύ τότε με πραγματική επιστήμη επισημαίνωντας μας την επιστημονικοφάνεια?

Reaction score
10
Re: Απάντηση: THX.Τί είναι και πόσο χρήσιμο είναι?

μετα απο σχεδον 4 ωρες ακροασεις , απλα περιμενω τις εντυπωσεις σας
καλα..... ακουγατε η πλακωθηκατε ????

Γιατι μετα απο τετοιο καβγα μια συναντηση δε μοιαζει για ακροαση...
αλλα ξεκαθαρισμα λογαριασμων.......:410:

με το sub τους κυνηγουσες ?
:143:

Reaction score
29.585
Απάντηση: ΤΗΧ-Διαφωνίες

Lοιπόν ας μιλήσω- εε γράψω πρώτος εγω.
Ο χώρος του argi είναι σχετικά γνωστός. Τα εργαλεία το ιδιο.
ΟΜΩΣ αυτό που μου έμεινε ρε συ αργύρη , σε σχέση με την προηγούμενη φορά είναι πως κάτι έκανες και εξαφάνισες τον τσαμπουκά του κεντρικού και γενικώς όλου του front stage συγκριτικά με την πρώτη φορά πάντα.Δεν ξέρω τι έκανες με audyssey , onkyo, earthqake αλλά ο ηχος σου έγινε πιο ασθενής.Ναι έφυγε εκείνη η επιθετική συμπεριφορά αλλά το πράμα χάλασε.
Το σαμπ το εχεις κόψει πάρα πολύ. Τα dipole καλά οτι έκαναν - μουτζούρα κάνουν. Το κεντρικό έχει χάσει όλον του τον τσαμπουκά που είχε σε δώσεις υπέρμετρες.
Υποπτεύομαι οτι χρησιμοποιείς πολλά x overs. ΔΛΔ ενα στον onkyo , ενα στο audyssey . αν αυτό παίζει ως x over και ενα στον earth.
argi ελεος τόσα x το μαμάνε το σήμα.Πέρασες απο το ενα άκρο στο άλλο .Με αποτέλεσμα , προσωπικό πάντα , να ακούγεται ψόφιο.Πολλύ ψόφιο.
Κάποιο λάθος εχεις κάνει σίγουρα.Επίσης σου λείπει το χαμηλό........
Καλά πόσο εχεις κόψει το σάμπ?
Το χαμηλό σου είναι ψιλοανύπαρκτο.
Ασε το front stage.....χάλια.Ρε συ εχεις βάλει τις πολικότητες ανάποδα επίτηδες , να δεις αν τις πιάνουμε?Εχεις μια τεράαααααστια τρύπα στο κεντρικό με τα άλλα δυο l,r η οποία παλιά δεν υπήρχε. Και αφου όλα είναι τα ίδια , εννοώ τα ηχεία μάλλον κατι έχις κάνει εσυ.
Τώρα όσον αφορά τα δίπολα το ξέρεις οτι ποτέ μου δεν τα συμπάθησα αλλά αυτό δεν είναι το θέμα αργύρη.
Εβαλα και άκουσα πάλι οτι ακούσαμε στο δικό σου .....
Καμμία σχέση......./ Εχω την εντύπωση οτι το dipole βρωμίζει τον ηχο.Μήπως να το γύρναγες σε bipole?
Εντάξει το θέμα χροιών είναι εντελώς άλλο και θέλει άλλη συζήτηση.
Επι τη ευκαιρία , μήπως να έδινες λίγο κλίση στα front όλα προς τα πάνω ? μιας και δείχνουν οτι σκοπεύουν τα παντζάκια μου και οχι τα αυτιά μου?
Αυτό νομίζω θα σου έλεινε πολλά προβλήματα.
Θεωρώ οτι ο χώρος σου είναι υπέρ το δεον φροντισμένος και όλα αυτά που σου γράφω είναι απλά λάθη που εχεις διαπράξει εσυ και μόνον.
Με λίγα λόγια θέλεις δουλειά ακόμα στο στήσιμο , οτι και αν είναι αυτό.Γιατί τα συστατικά σου δεν είναι της πλάκας. Αρα κάτσε και ψάξου περισσότερο.
Αυτά τα ολίγα απο εμένα. Φαντάζομαι ο Σωτήρης θα εχει δική του άποψη.

Reaction score
29.585
Απάντηση: Re: Απάντηση: THX.Τί είναι και πόσο χρήσιμο είναι?

καλα..... ακουγατε η πλακωθηκατε ????

Γιατι μετα απο τετοιο καβγα μια συναντηση δε μοιαζει για ακροαση...
αλλα ξεκαθαρισμα λογαριασμων.......:410:

με το sub τους κυνηγουσες ?
:143:

Ναι ο ΜΟΥΡΓΟΣ το εχει κόψει τόσο πολύ το σάμπ , που ψάχνεις να το βρείς.Σαν μερικούς παλιούς μαγαζάτορες , ονόματα δε λέμε , αλλά είταν συγγενείς όλου του κόσμου , που έβαζαν τότε , δεκετία 80 , αντιστάσεις σε μερικά ηχεία , αυτά που δεν ήθελαν να σπρώξουν,για να ακούγονται λιγότερο εντυπωσιακά απο κάποια άλλα.Ξέρετε εσίς .......
ΠΑΝΤΩΣ ΜΕ ΤΟ ΣΑΜΠ ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΥΝΗΓΗΣΕ Ο ΑΡΓΥΡΗΣ.ΑΠΕΝΑΝΤΊΑΣ Ως οικοδεσπότης ήταν υποδειγματικός όπως πάντα.
Εδω να διευκρινήσω κάτι. Πέρα απο τις όποιες κόντρες μπορεί να έχουμε στο πληκτρολόγιο , εκ του σύνεγγις πάντα τα βρίσκουμε , χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία.
Λεω λοιπόν μια φορά ακόμα πως οτι εχει κάνει , όπως πάντα είναι ναι μεν στο βωμό του καλύτερου ακουστικά , όμως αυτή την φορά κάτι δεν του πήγε καλά.
Οι χροιές είναι ενα πράγμα περίεργο και οχι το ίδιο ακουστό σε όλους μας .Αλλα τα δικά μου ηχεία , άλλα του αργύρη , άλλα του σωτήρη(jargon gr), αρα λοιπόν ξεκινάμε με πολλές μεταβλητές. Τις οποίες όμως αν επεξεργαστούμε σωστά , βγάζουμε ακρη.
Ο Αργύρης θέλει δουλειά γιατί κάτι χάλασε απο την προηγούμενη φορά , χωρίς να είμαι σίγουρος το τι ακριβώς.Προσεχώς νεώτερα.

Reaction score
29.585

Α και κάτι ακόμα , sorry argi , τα heght channels , τα άκουσα λιγότερα απο την προηγούμενη φορά.
Τι εννοώ.... Οτι περίμενα όντως η βροχή στο terminator 4 - salvation , να βγαίνει - πέφτει απο το ταβάνι , όπως περίπου το είχα ακούσει την πρώτη φορά.Εδω και περίπου δυο μήνες. Δεν ήταν ετσι όμως - ηταν πολύ πιο ασθενικό.
ΑΡΓΥΡΗ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ? ΤΙ ΠΕΙΡΑΞΕΣ?
ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΟ SALVATION ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΡΙΦΤΟΥ ΚΑΙ ΣΚΑΦΑΤΟΥ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΗ ΕΙΧΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΕΙ.
Σήμερα απλά πέρασε ντούκου , εγω νομίζω οτι τα εχει κόψει πολύ απο LEVEL.

Reaction score
29.585

Πάμε τώρα στα επείγοντα του THX. Επιμένω οτι αυτού του είδους η επεξεργσία είναι άχρηστη και δεν εχει τίποτα να προσφέρει στο ηχητικό σήμα , είτε αυτό είναι true hd or hd ma .Για όσους ξέρουν τα ακρωνύμια.Τα ακούσαμε και με thx και χωρίς.
Εγω θα έλεγα μετά βεβαιότητας οτι χωρίς το thx έπαιζε πολύ καλύτερα- φυσικότερα.Σιγότερα ναι , πιο χαμηλά ολα τα κανάλια, αλλά καλύτερα οχι ...... με τίποτα.
Φυσικά πάλι εμφανίστηκε το φαινόμενο του μικροφωνισμένου ήχου ειδικά στην φωνή του bail , με το thx. Το οποίο απελείυθει με την αποβολή του ..... ελα πεστο ..... timbre ... οχι το βρήκα re equalization. Φοβερή παπαριά.Μόλις το βγάλεις εκτός οι διάλογοι αποκτούν την πρέπουσα χροιά.----Σχεδόν.Γενικά το post procecing είναι μια μαλακία και μισή. όπου εμπλέκεται τα κάνει ολα σκατά.
Το εχω δει και στο δικό μου σύστημα....Γι αυτό και ολα αυτά τα σκατά τα εχω offf.

Τελικώς νομίζω , οτι ποστ προσεσινγκ παίζει , καλό είναι να το βγάζουμε εκτός.Κάνει λιγότερη ζημιά οταν είναι εκτός απο οτι καλό ΄΄οταν είναι εντός.

Reaction score
29.585

Εν κατακλείδει (sorry αν το γράφω λάθος, εχω πειεί και δυο ποτηράκια) το σύστημα του Αργύρη έδειξε σήμερα οτι , εχει επέμβει κάποιος και κάτι υπολείπεται υπολοίπων.
Ναι κάτι εφτιαξε και κάτι χάλασε.
Αν ασχοληθεί θα το φέρει εκεί που μπορεί να πάει. Με λίγη καλή βοήθεια όλα γίνονται.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

Γιαννη με ενα θα ασχοληθω.
Το κεντρικο παζει με ενα καλωδιο των 8 ευρω και τα lr με ενα ζευγος των 2700 ευρω.
Οσο αφορα τα αλλα οπως εχω ξαναπει θελουν ακομα δουλιτσα.
Σχετικα με το thx κρατω αυτο που ειχε πει ο τζαργκον
Τα δικα μας δεν παζουν ετσι.
Οσο αφορα καταλαβες τα εξτρα db και το τι γινεται στον περιφεριακο ηχο.
Και κατι τελαυταιο , χθες παιζαμε με τη volume στο 75 και την αλλη φορα στο 82.

Reaction score
10
ΕΙΣΤΕ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ......

ο κοσμος που σας διαβαζει θελει action, σασπενς.....αιμα...

και δε χυθηκε σταγονα.........απογοητευτηκα....

σαν στα παραθυρα στις ειδησεις.....

τουλαχιστον τσιμπησατε τιποτα να φχαριστηθει ο προεδρος ???

:203:

Reaction score
29.585

Κάτσε , σε λίγο θα βγούν οι τίγρεις απο το gladiator , και θα σου πω εγω.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

το μενου εχει και κωσ:111:
και κοντορεβυθοπουλο:111:
και γενικα πασης φυσεως μπαμπουλες-λοχιες-θαλαμοφυλακες
ο δρακος μας ψωφησε.:110:

vasilisnt

Golden Boy!
Reaction score
2.763
μηπως ειδατε και το there will be blood?

παιδια το νημα εχει μεινει πισω... θελουμε και αλλες εντυπωσεις!

που κρυβετε ο Jargon ?

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

Εχει γιατι ?
ακου ο καθενας εχει προσωπικα γουστα και κανενας δεν μπορει να πει πιο ειναι το δικο του σωστο και να το επιβαλει.Ακομα και αν ειναι σωστο.
Το θεμα ειναι οτι ολοι ακουσαν
κατι σαν να δυναμωνει η ενταση
και περισοτερο παιχνιδι στα περιφερικα.
Αυτα τα ειπε και ο τζοργκον , οτι στα δικα μας δεν παιζει ετσι.

Απο εκει και μετα το πως παιζει ενα κεντρικο ειναι καθαρα προσωπικο.
Οσο αφορα το οντισι εκει που στο γιαννη δεν αρεσε , του αρεσε στην μουσικη που το γεμιζε χαμηλα.
Καταλαβεις ποτε ετσι ποτε γιουβετσι.
Επισεις ακουσαν οτι δεν ξεραινει τον ηχο οπως στα δικα τους συστηματα.

Reaction score
29.585

Εχει γιατι ?
ακου ο καθενας εχει προσωπικα γουστα και κανενας δεν μπορει να πει πιο ειναι το δικο του σωστο και να το επιβαλει.Ακομα και αν ειναι σωστο.
Το θεμα ειναι οτι ολοι ακουσαν
κατι σαν να δυναμωνει η ενταση
και περισοτερο παιχνιδι στα περιφερικα.
Αυτα τα ειπε και ο τζοργκον , οτι στα δικα μας δεν παιζει ετσι.

Απο εκει και μετα το πως παιζει ενα κεντρικο ειναι καθαρα προσωπικο.
Οσο αφορα το οντισι εκει που στο γιαννη δεν αρεσε , του αρεσε στην μουσικη που το γεμιζε χαμηλα.
Καταλαβεις ποτε ετσι ποτε γιουβετσι.
Επισεις ακουσαν οτι δεν ξεραινει τον ηχο οπως στα δικα τους συστηματα.

Εχεις παρερμηνεύσει αυτό που είπαμε για το thx , είπαμε οτι το δικό μας το ξεραίνει λιγότερο, το οτι ανεβάζει λίγο την στάθμη γενικά , δε λέει κάτι ρε αργύρη.Είπαμε και κάτι άλλο , περί θολούρας των δίπολων , αλλά δεν το σχολιάζεις.Είπαμε οτι ακούγεται πιο φυσικό χωρίς το thx , και χωρίς το audyssey.Εγω τουλάχιστον.Ο σωτήρης ας πει και αυτός την γνώμη του.Πάντως εγω θα συνεχίσω να παίίζω όπως έπαιζα.Ξερό true hd, hd ma. Ούτε thx ούτε audyssey ούτε τίποτα , και οταν έρθεις απο δω ελα και και πες μου πως σου φαίνεται αυτό που θα ακούσεις.Επίσης μην ξεχνάς άλλο το δικό σου audyssey και άλλο αυτό που φοράνε οι ενισχυτές .

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

Εχεις παρερμηνεύσει αυτό που είπαμε για το thx , είπαμε οτι το δικό μας το ξεραίνει λιγότερο, το οτι ανεβάζει λίγο την στάθμη γενικά , δε λέει κάτι ρε αργύρη.
λεει γιατι τα ηχεια μου ειναι thx , τα δικα σας οχι
Είπαμε και κάτι άλλο , περί θολούρας των δίπολων , αλλά δεν το σχολιάζεις.
περι διπολων σου τα ειχε πει ο ντρεας και ο στριφτος
Είπαμε οτι ακούγεται πιο φυσικό χωρίς το thx ,
για σενα πιο φυσικο, ξερεις το εχουμε ξαναπει προσωπικο γουστο
και χωρίς το audyssey.Εγω τουλάχιστον.Ο σωτήρης ας πει και αυτός την γνώμη του.Πάντως εγω θα συνεχίσω να παίίζω όπως έπαιζα.Ξερό true hd, hd ma. Ούτε thx ούτε audyssey ούτε τίποτα , και οταν έρθεις απο δω ελα και και πες μου πως σου φαίνεται αυτό που θα ακούσεις.Επίσης μην ξεχνάς άλλο το δικό σου audyssey και άλλο αυτό που φοράνε οι ενισχυτές .
εχουμε ξαναπει ο καθενας ακουει οπως αυτος κρινει

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

Γιαννη με ενα θα ασχοληθω.
Το κεντρικο παζει με ενα καλωδιο των 8 ευρω και τα lr με ενα ζευγος των 2700 ευρω.
σορι 2800 κανει το lr , οχι 2700 πιο ειπα πιο πανω

Reaction score
29.585

Ε και? φαντάζεσαι οτι μπορεί να κάνει τέτοια τρύπα το καλώδιο? Με τίποτα.
Είναι αυτό που λες και εσυ , όσο καλύτερο και να είναι , με τίποτα δεν παίζει καλύτερα 2792 φορές, απο το φτηνό των 8 ευρώ.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.901
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo