ΤΙ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.835
Απάντηση: ΤΙ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ;

Και γιατι πολλα απο αυτα δεν θα φρεναρουν και τον αναλογικο ηχο?
Και κυριως αυτα που εχουν σχεση με τον χωρο ακροασης?

Για να καταλαβω.......
για να καταλάβεις, θα πρέπει και να σκέφτεσαι πριν ρωτήσεις.:137::138:

όλα "φρενάρουν" τα πάντα.

για να αναδειχθούν οι διαφορές, θα πρέπει να μην φρενάρονται τα παραπάνω.

όσο περισσότερο "φρένο", τόσο αμβλύνονται οι διαφορές, ασχέτως αν το "φρένο" επηρεάζει όλα τα μέσα.

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Και γιατι πολλα απο αυτα δεν θα φρεναρουν και τον αναλογικο ηχο?
Και κυριως αυτα που εχουν σχεση με τον χωρο ακροασης?

Για να καταλαβω.......
Επειδή είναι ήδη "φρεναρισμένος" σε μεγάλο βαθμό από μόνος του...

EDIT: Με πρόλαβε ο Κώστας.

Reaction score
777
ίαρ οι παραδοχές σου έχουν απαντηθεί.

Στατιστικά το πικάπ κλέβει καρδιές σε ακριβά συστήματα και όχι σε φτηνά.
στα φτηνά συστήματα που έχουν τα παραπάνω προβλήματα κερδίζει άνετα το ψηφιακό.
στα ακριβά συστήματα που ΔΕΝ έχουν αυτό το πρόβλημα φαίνεται οτι τουλάχιστον σε πρώτη φάση ένα πικάπ παίζει εξαιρετικά.

τώρα αν θέλετε να το πάμε στο ισοπεδωτικό που κυριαρχεί οτι "όλα τα ακριβά είναι κακά και όλα τα φτηνά είναι καλά" τότε...πάω για ψάρεμα...

επίσης δώθηκε μία απάντηση για τη "σημασία των πηγών" αλλα δέν φάνηκε να δίνει κανείς σημασία...όπως και για το όριο της ανθρώπινης ακοής...

Reaction score
11

Κύριοι, αργά η γρήγορα, για όλους τους προαναφερόμενους λόγους, και ίσως και για άλλους που δεν έχουν ακόμα αναφερθεί, θα πρέπει να αποδεχτείτε την αλήθεια του 50/50, (για τον "μέσο" χαϊφιντελίστα, με τον "μέσο" εξοπλισμό και την "μέση" δισκοθήκη).

Μέσα;

:107:

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Απάντηση: Re: ΤΙ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ;

...
στα φτηνά συστήματα που έχουν τα παραπάνω προβλήματα κερδίζει άνετα το ψηφιακό.
στα ακριβά συστήματα που ΔΕΝ έχουν αυτό το πρόβλημα φαίνεται οτι τουλάχιστον σε πρώτη φάση ένα πικάπ παίζει εξαιρετικά.
...
Όταν τα προβλήματα είναι πολλά και με διαφορετική αιτία (ηχεία και οδήγηση, χώρος και συμπεριφορά των ηχείων σε αυτόν... - συχνοτικά και φασικά προβλήματα του βινυλίου και "φιλτράρισμα" που αυτά επιφέρουν...) και επιπλέον μπαίνει στο παιχνίδι και η Ψυχολογία, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι απρόβλεπτο...

Μη βιαστείς να απαντήσεις με βάση το τι έχεις παρατηρήσει στατιστικά...
Διάβασε πάλι τι έγραψε ο EAR στο post #159, και σκέψου το πώς επιδρούν συνολικά οι παράγοντες που αναφέρει σε κάθε ένα ξεχωριστά από τα συστήματα που έχεις ακούσει.

...
τώρα αν θέλετε να το πάμε στο ισοπεδωτικό που κυριαρχεί οτι "όλα τα ακριβά είναι κακά και όλα τα φτηνά είναι καλά" τότε...
Καθόλου.
Μάλιστα, όπως γνωρίζεις, οι "ντιτζιταλοφρίκουλες" του forum έχουμε μιλήσει πολλάκις και ιδιαιτέρως κολακευτικά μάλιστα για ορισμένα ακριβά μηχανήματα, τα οποία όμως αξίζουν και με το παραπάνω τα λεφτά τους.

...
επίσης δώθηκε μία απάντηση για τη "σημασία των πηγών" αλλα δέν φάνηκε να δίνει κανείς σημασία...
Ίσα - ίσα.:126:

...όπως και για το όριο της ανθρώπινης ακοής...
Η ακοή ενός χαϊεντά, ειδικά όταν αυτός ακούει από βινύλιο, δε γνωρίζει όρια...:135::143:

...πάω για ψάρεμα...
Πήγαινε, αλλά Τσαρουχίτο δε σε βλέπω να γίνεσαι...:143:

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Απάντηση: Re: Απάντηση: ΤΙ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ;

...
Το δυσκολότερο των ανωτέρω, είναι (με διαφορά) ο "χώρος", ενώ από πλευράς δυσκολίας υλοποίησης ακολουθούν τα "ασυμπίεστα δυναμικά" (τραγικός νταλκάς) και η "φασική-τονική ισορροπία" (συμπεριλαμβανομένης δηλαδή της ισοστάθμισης χώρου). Φυσικά, όταν μιλάμε για μηχανές μεγάλου THD-IMD, με σαφή "προσωπικότητα", όλα τα ανωτέρω παν περίπατο.
...
Μα πραγματικά τραγικός...

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

... το αποτέλεσμα μπορεί να είναι απρόβλεπτο...
Ή και, πολλές φορές, τραγικά προβλέψιμο...

Να προσθέσω και κάτι ακόμη:
Όταν βλέπουμε τόσα πικάπ από φθηνά μέχρι αστρονομικής τιμής να παράγονται και τόσα σπουδαία συστήματα να τα περιλαμβάνουν, δεν είναι δα και εύκολο να υποτιμήσουμε το βινύλιο σαν αξία.
Η συνείδησή μας δεν το επιτρέπει. Κοινώς πειθόμαστε και χωρίς συγκρίσεις.

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Re: ΤΙ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ;

Όταν τα προβλήματα είναι πολλά και με διαφορετική αιτία (ηχεία και οδήγηση, χώρος και συμπεριφορά των ηχείων σε αυτόν... - συχνοτικά και φασικά προβλήματα του βινυλίου και "φιλτράρισμα" που αυτά επιφέρουν...) και επιπλέον μπαίνει στο παιχνίδι και η Ψυχολογία, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι απρόβλεπτο...
:
ναι καταλαβαίνω τον τρόπο σκέψης του ίαρ, αλλα επαναλαμβάνω...γιατί το πικάπ σε ένα σύστημα φτηνό, με άπειρα λάθη ακούγεται άσχημα ενώ το ψηφιακό καλά?γιατί πάλι σε ένα σύστημα που είναι σωστό-όπως π.χ. αυτό που χρησιμοποιείτε της Τηλεοπτικής- το αποτέλεσμα συγκλίνει για τα δύο μέσα???
δέν λέω οτι έχει άδικο.καταλαβαίνω πως ένας κακός λαμπάτος ενισχυτής,ένα ηχείο με "χαρακτήρα" και ένας κακός χώρος ισοπεδώνει το οτιδήποτε.όχι μόνο το καταλαβαίνω αλλα το έχω ζήσει.

μήπως όμως τελικά υπάρχει ακουστική σύγκλιση των δύο πηγών??:137:σε βαθμό μεγαλύτερο απ ότι νομίζουμε????

βέβαια σε όλα αυτά μετράει και το γούστο μας απέναντι στην εκάστοτε παραμόρφωση συναντήσουμε...

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Όλα σωστά τα του Κώστα, αλλά λέω τώρα εγώ:
Ο Βασίλης τις παρατηρήσεις του τις έκανε κυρίως, όπως υποθέτω, από το δικό του σύστημα και χώρο. Και ερωτώ:
Τι σε κάνει Κώστα να πιστεύεις οτι το σύστημα του Βασίλη δεν δείχνει επαρκώς διαφορές ή οτι ο ίδιος δεν έχει συνείδηση των πιθανών περιορισμών στην αναπαραγωγή του κατά τις συγκρίσεις με τα συμπεράσματα που ανέφερε?

Υ.Γ. Το έχω ξανααναφέρει: Κάντε αυτές τις δοκιμές με ένα καλό ζευγάρι καλοοδηγημένα ακουστικά και δεν θα έχετε καμμία αμφιβολία για το ποιό είναι τι.

Reaction score
2
Αντε τωρα να πείσεις τον καθένα εδώ μέσα οτι το ζητούμενο ειναι ενα
και οτι το γραμμόφωνο πάντα θα ειναι καλύτερο

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.835

Τι σε κάνει Κώστα να πιστεύεις οτι το σύστημα του Βασίλη δεν δείχνει επαρκώς διαφορές...
τα λεγόμενα του ίδιου, δεν έχω κανένα λόγο να μη πιστεύω τον Βασίλη...

...ή οτι ο ίδιος δεν έχει συνείδηση των πιθανών περιορισμών στην αναπαραγωγή του κατά τις συγκρίσεις με τα συμπεράσματα που ανέφερε?
είμαι βέβαιος πως ξέρει πολύ καλά τους περιορισμούς του συστήματός του και πως το ερώτημά του είναι κατα βάση "ρητορικό".:126:

Reaction score
2.248

Θα πει κανείς τι ευθύνεται και οποιαδήποτε ψηφιακή πηγή δεν επιβεβαιώνει την υπεροχή της στα αυτιά μας ενώ στα χαρτιά τα πάει καλά;

Φταίει το direct cut; φταίνε οι 45rpm και η έλλειψη σύμπτυξης της πληροφορίας;

Τις πταίει; :105:

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Re: Απάντηση: ΤΙ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ;

Θα πει κανείς τι ευθύνεται και οποιαδήποτε ψηφιακή πηγή δεν επιβεβαιώνει την υπεροχή της στα αυτιά μας ενώ στα χαρτιά τα πάει καλά;

Φταίει το direct cut; φταίνε οι 45rpm και η έλλειψη σύμπτυξης της πληροφορίας;

Τις πταίει; :105:
Τα δικά μου αυτιά επιβεβαιώνουν σαφέστατα την υπεροχή.
Αν τώρα για άλλους και σε άλλα συστήματα, όπως στου Βασίλη, αυτή είναι από μη υπαρκτή έως μικρή, ας αναρωτηθούν σε ποιά στοιχεία επικεντρώνουν την προσοχή τους, όταν ακούν, και από ποιά ίσως ξεγελιώνται. Ας μην ξεχνάμε και την ψυχοακουστική.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Άλεξ, πάρτο αλλιώς γιατί βρίσκεις. :137:

Είδες πουθενά το "κόστος" να αναφέρεται ως προϋπόθεση; Το έθεσε πουθενά ο ΕΑΡ;

- Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να το λέω και από το συγκριτικό του ΛουΣου και τα έγραψα και σε αυτό το θέμα. Είναι δυνατόν σε ένα σύστημα που δεν μπορεί να δώσει ούτε τα 45db δυναμικού εύρους ενός βασανισμένου βινυλίου, να καταλάβεις διαφορά με τα 120dB δυναμικού εύρους που μπορεί να σου δώσει μια ψηφιακή πηγή; Είναι δυνατόν όταν δεν μπορείς να ακούσεις εκτεταμένα μπάσα και πρίμα, να αξιολογήσεις μια πηγή-s/w με πλήρες συχνοτικό περιεχόμενο; Τα ηχεία και ενισχυτικά του ΛουΣου είναι "φθηνά"; Ξεκολλάτε επιτέλους ρε παίδες.

...

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Άλεξ, πάρτο αλλιώς γιατί βρίσκεις. :137:

Είδες πουθενά το "κόστος" να αναφέρεται ως προϋπόθεση; Το έθεσε πουθενά ο ΕΑΡ;

- Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να το λέω και από το συγκριτικό του ΛουΣου και τα έγραψα και σε αυτό το θέμα. Είναι δυνατόν σε ένα σύστημα που δεν μπορεί να δώσει ούτε τα 45db δυναμικού εύρους ενός βασανισμένου βινυλίου, να καταλάβεις διαφορά με τα 120dB δυναμικού εύρους που μπορεί να σου δώσει μια ψηφιακή πηγή; Είναι δυνατόν όταν δεν μπορείς να ακούσεις εκτεταμένα μπάσα και πρίμα, να αξιολογήσεις μια πηγή-s/w με πλήρες συχνοτικό περιεχόμενο; Τα ηχεία και ενισχυτικά του ΛουΣου είναι "φθηνά"; Ξεκολλάτε επιτέλους ρε παίδες.

...
Ναι αλλά εμένα που έχει μεγαλύτερη ισχύ και ανάλυση το σύστημα γιατί η απόδοση του αναλογικού δεν έχει καν επαφή με το ψηφιακό?
Νομίζω ότι ένα καλοστημένο πικάπ σε ισχυρη ενίσχυση και αναλυτικά ηχεία κάνει σκόνη οποιαδήποτε ψηφιακό... :126:

Ετσι με φαίνεται δηλαδής, εσείς οι άντρες ξεύρετε καλύτερα... :139:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896

Μην ξετσουτσουνίζεις εσύ γιατί θα βάλω τον Κόγια να σου ριπάρει κανα βινύλιο και να έρθει για blind test! :137:

...

D

deleted user 10898

Guest

Ναι αλλά εμένα που έχει μεγαλύτερη ισχύ και ανάλυση το σύστημα γιατί η απόδοση του αναλογικού δεν έχει καν επαφή με το ψηφιακό?
Νομίζω ότι ένα καλοστημένο πικάπ σε ισχυρη ενίσχυση και αναλυτικά ηχεία κάνει σκόνη οποιαδήποτε ψηφιακό... :126:

φταιει το ρολοι που εβαλες στο dac. ειναι κουκος....
τι σημαινει παλι "σε ισχυρη ενισχυση"?

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

EDIT: ... με ισχυρή ενίσχυση ...

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΤΙ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ;

Μην ξετσουτσουνίζεις εσύ γιατί θα βάλω τον Κόγια να σου ριπάρει κανα βινύλιο και να έρθει για blind test! :137:
Το Κόγια μην τον βάζεις στο στόμα σου γιατί είναι φίλος μου! Και σιγά μην ασχολούμαστε με blind τεστ άμα ερθει Αθήνα.

Αλλα πράγματα θα κάνουμε και δεν σας πέφτει λόγος... :126: :142:

Staff online

• rose.athens
    Not in the mood Mod
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.849
Members
38.508
Νεότερο μέλος