ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΑΣ???

Reaction score
0
ευχαριστώ πολύ!
μένει τώρα να μάθω και απο το σερβις της pioneer an θα παίζει και με το συγκεκριμένο μοντέλο (συνηθισμένο Pioneer P4500 MP ) CD-mp3 player που έχω.... (γράφουν στο σιτε της pioneer ότι κανει για το 4700... ελπίζω να μπορέσουν να μου πουν, γιατί το budget δεν επιτρέπει αγορά νέου μοντέλου :) ) για να δούμε. αν παίζει θα σας πω, μιάς και είναι ένα μοντέλο που έχει κυκλοφορήσει πολύ στην Ελλάδα.

Reaction score
49
Απάντηση: Re: ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΑΣ???

ευχαριστώ πολύ!
μένει τώρα να μάθω και απο το σερβις της pioneer an θα παίζει και με το συγκεκριμένο μοντέλο (συνηθισμένο Pioneer P4500 MP ) CD-mp3 player που έχω.... (γράφουν στο σιτε της pioneer ότι κανει για το 4700... ελπίζω να μπορέσουν να μου πουν, γιατί το budget δεν επιτρέπει αγορά νέου μοντέλου :) ) για να δούμε. αν παίζει θα σας πω, μιάς και είναι ένα μοντέλο που έχει κυκλοφορήσει πολύ στην Ελλάδα.

Μαρία, αν δεν βιάζεσαι ιδιαίτερα θα μπορέσω να σου απαντήσω μέχρι αύριο ως προς την συμβατότητα!!:happy_4:

Reaction score
0
ναι δεν βιάζομαι! αν μάθεις και εσύ θα είναι σούπερ - απο το σέρβις δεν μου έστειλαν ακόμα κάτι.

έψαξα και είδα επίσης ότι υπάρχει και σκέτο καλώδιο,

που είναι πολύ πιο φτηνή λύση, (εν τρίτο της τιμής) (το έχει το κατάστημα που είπες, το είδα στο site)
το οποίο είναι με IPBus απο τη μια, και απο την άλλη καταλήγει κατευθείαν στο βύσμα που μπαίνει στο Ipod (δηλαδή και ακούς αλλά και φορτίζεις παράλληλα) .
απο ότι κατάλαβα ίσως δεν έχει κάποιες άλλες λειτουργίες όμως.
γίνεται πιο περίπλοκο το θέμα ! :)!!
κανείς που να έχει δοκιμάσει και τα δύο?

Reaction score
0
με ειδοποίησαν απο το σέρβις της pioneer ότι κατά 99% θα παίζει με αυτή τη συσκευή. (δεν είχα ρωτήσει για το σκέτο καλώδιο).

Μου είπαν επίσης ότι στον Καλογερόπουλο θα ξέρουν πιο σίγουρα για το αν παίζει :)

Επιβεβαίωσαν πάντως όντως ότι το μοντέλο αυτό έχει Ipbus είσοδο οπότε μάλλον αισιόδοξα τα πράγματα. Πιθανώς να περάσω σήμερα απο τον Καλογερόπουλο αν προλάβω και τότε θα σας ενημερώσω!

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
13.101
Μαρία καλωσήρθες και από εμένα.

Αντί για τη λύση DEH-P4500MP + CD-IB100II, έχεις επίσης ως επιλογή και το DEH-P4900IB, το οποίο παράλληλα με την πώληση του 4500ΜΡ (όσα πιάσει) ίσως κοστίσει λίγο παραπάνω, αλλά από την άλλη θα έχεις καινούρια συσκευή (και νέα εγγύηση 2 ετών), καλύτερη σε ποιότητα ήχου και κατασκευής καθώς και σε ευκολίες... Με το 4900ΙΒ δε χρειάζεσαι τον προσαρμογέα CD-IB100II, παρά μόνο ένα καλώδιο σύνδεσης.

Reaction score
0
πήγα στον Καλογερόπουλο,
πολύ καλή εξυπηρέτηση, είχαν όλα όσα έγραφε και στην ιστοσελίδα και βρήκαμε αυτό που ήθελα -
κάτι οικονομικό - με 50 ευρώ, ένα καλώδιο με IpBus απο τη μια και απο την άλλη 3 διαφορετιά βύσματα - rca,ένα άλλο διπλό που δε ξέρω πως λέγεται, και βύσμα ipod που να φορτίζει και παράλληλα.
Ετοιμο σε 10 λεπτά!
Η ποιότητα ήχου έχει ένα white noise, αλλά η ένταση είναι πίο μεγάλη στην οποία παίζει. Κάτι πολύ βολικό μιας και το αμάξι είναι κάμπριο και το καλοκαιρι δεν άκουγες τίποτε.
Το white noise αρκετά πιθανό να οφείλεται στο ότι τα περισσσότερα τραγούδια είναι φυσικά όχι απο cd δικά μου. με χαμήλωμα των υψηλών τόνων στο equalizer, βελτιώνεται αυτό αρκετά.

Πάντως είμαι κατευχαριστημένη καθώς δεν θα ξαναανησυχήσω για γρατζουνισμένα cd, και έχω χιλιάδες τραγούδια που μπορώ να επιλέξω πανευκολα ! !
η αλλαγή των τραγουδιών γίνεται απο το ipod, (το βρίσκω καλύτερο μιας και μπορείς έτσι να το εχεις/κοιτάς μπροστά σου όσο οδηγάς).

Σε αυτό οφείλεται η είσοδος Ipbus η οποία δεν είναι συμβατη με μια νέα αλλαγμένη, η οποία θα ταίριαζε με ένα σκέτο καλώδιο που έχει βγεί ipbus-ipod adaptor που θα γινόταν τότε η επιλογή των τραγουδιών απο το mp3 player του αυτοκινήτου.

Αλλά τι να κάνουμε δε μπορώ να δώσω για νέα συσκευή. (με βολεύει όμως μια χαρά έτσι)

Είναι άλλη ευκολία το να συνδέεις το ipod σου....! super super, το συνιστώ ανεπιφύλακτα!

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
13.101
η αλλαγή των τραγουδιών γίνεται απο το ipod, (το βρίσκω καλύτερο μιας και μπορείς έτσι να το εχεις/κοιτάς μπροστά σου όσο οδηγάς).

Σε αυτό οφείλεται η είσοδος Ipbus η οποία δεν είναι συμβατη με μια νέα αλλαγμένη, η οποία θα ταίριαζε με ένα σκέτο καλώδιο που έχει βγεί ipbus-ipod adaptor που θα γινόταν τότε η επιλογή των τραγουδιών απο το mp3 player του αυτοκινήτου.

Γι'αυτό έγραψα την προηγούμενη δημοσίευσή μου. :prof:

Με γειες! :cool_4:

Reaction score
0
να σας δειξω κι εγω το συστημα μου το οποιο ειναι ενα carputer.
η αποφαση παρθηκε μετα απο την ηττα που εφαγα αφου επισκευασα το αγαπημενο μου kenwood z838w οπου κοστισε 220ευρα και μου εμεινε στο χερι.

το συστημα εχει μια οθονη 7 ιντσων, ενα laptop P4 3.0 με οτι καλουδια μπορεις να βαλεις στο δισκο(mp3, videoclips, ταινιες) και gps ολα στο ιδιο προγραμμα.
τα ηχεια ειναι πισω οβαλ (dls) και μπροστα διαιρουμενα οπου οδηγουνται απο ενα τετρακαναλο cadence (4x50w). υπαρχει επισης ενα 12 ιντσο sub με sony xpload ενισχυτη (100w).

και μερικες φωτο

http://img359.imageshack.us/my.php?image=r1er4.jpg
http://img520.imageshack.us/my.php?image=r3ts0.jpg
http://img359.imageshack.us/my.php?image=r4ap6.jpg
http://img502.imageshack.us/my.php?image=r7jm8.jpg

Reaction score
264
Απάντηση: ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΑΣ???

Την καλησπερα μου σε ολουσ και ολεσ.το αυτοκηνιτο μου(τακησ) ειναι ενα BMW 318IS COUPE το οποιο εχει σημερα (κατα το πασχα θα μπουνε αλλα εργαλεια μεσα)ενα σχετικα απλο ηχοσηστηματικι, το οποιο με καλεσ ρυθμισεισ που του εκανα ο ιδιοσ μπορω να πω οτι παιζει αρκετα καθαρα χωρισ μπουκοματα και πολλα παρατραγουδα.

1.R/CD PIONEER DEH P9800BT
2.εμπροσ 5.5'' signat H13 στην εργοστασιακη θεση(βραστα) και τουητερ signat T5 στο καθρεφτακι με κροσοβερ signat T2.
3.Πισω οβαλ 6χ9 MB QUART RCE269 διαιρουμενα σειρα reference στισ εργοστασιακεσ θεσεισ (και εδω βραστα)με βασεισ.
4.τα μπροστα τα παιζει ενασ XETEC P2 EVO PRESTISE(ΜΑΥΡΟΣ)
5.Τα πισω ενασ SIGNAT RAM2(4καναλοσ 4x90 rms)
6Σαμπακι στο πορτ-μπαγκαζ 12'' JBL 300rms που παιζει με τα 2 πισω καναλια του signat γεφυρομενα.

κατα το πασχα τωρα θα βαλω επεξεργαστη ηχου ALPINE ,εναν XETEC P4 EVO prestise,σαμπακι SOUNDSTREAΜ EXACT 12'' 500rms ,μπροστα με door-panel ενα σετ RS PRO 6.5''
που θα παιξουνε χωρισ το κροσοβερ τουσ ,τα MID BAS απο τον P2 και τα τουητερ απο 2 καναλια του P4,τα αλλα 2 θα βαρανε τα πισω ηχεια και για το σαμπακι θα παρω εναν 2 καναλο δυνατο(μαλον ESX).Ακομη εχω εναν πυκνωτη 1.5 FARΑD και θα παρω και ενα επιπλεον πυκνωτη 1FARAD.Φυσικα
τα εμπροσ signat και το σαμπακι JBL θα παρουνε ποδι

ΟΥΦ.ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΑ.
ΑΥΤΑ ΤΕΛΟΣ.

Reaction score
264

ΓΙΑΝΝΗ.πατα στο google pioneer deq-9200 manual.θα σε βγαλει στην παγκοσμια αναζητηση και θα πασ στην τελευταια καταχωριση τησ πρωτησ σελιδα (PIONEER ELECTRONICS,PARTS&ACCESSORIES ///parts.pioneerelectronics.com.)εκει βρεικα το manual που ψαχνεισ αντι του ποσου 24.91$:cool_4:

Reaction score
0
Καλησπέρα σε όλους, να κάνω μια μικρή περιγραφή του συστήματος μου.
Βασική προϋπόθεση ήταν να μην επηρεαστεί η αισθητική στην καμπίνα του αυτοκίνητου έτσι προτιμήθηκε τα ηχεία στις μπροστινές πόρτες να τοποθετηθούν στις εργοστασιακές θέσεις χωρίς την κατασκευή πολυεστερικής κατασκευής .
Στο χώρο του Πορτ μπαγκαζ , επιλέχτηκε η πολυεστερική κατασκευή για το sub σε σχέση με το κουτί που είχα σε προηγούμενη εγκατάσταση ,το οποίο αν και αφαιρούμενο την περίοδο τον διακοπών, δεν ήταν καθόλου λειτουργικό.
Η επιλογή του συστήματος έγινε με βάση την ποιότητα του ήχου μέσα στην καμπίνα και όχι να μετατρέψω το αυτοκίνητο σε μπασοκουτι .
Πηγή : Alpine 7998
Ηχεία μπροστά : Focal 165 K2P
Sub : Focal 27KX
Ενισχυτής : Diamond Audio D7056
Καλώδια : Audison

Attachments

• 158,6 KB Προβολές: 83
  • 131,1 KB Προβολές: 59
  • 162,2 KB Προβολές: 80
  • 145,8 KB Προβολές: 48

Reaction score
264

φιλε makis ολα καλα στο αμαξι σου αλλα προστατεψε τον ενισχητη σου με καποιο τροπο (μεσα σε κουτα)για τι ετσι οπωσ ειναι εκτεθημενοσ ειναι πανευκολο να τον κανεισ κοματακια οταν εχεισ στο ποτρ-μπαγκαζ πραγματα.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

φιλε makis ολα καλα στο αμαξι σου αλλα προστατεψε τον ενισχητη σου με καποιο τροπο (μεσα σε κουτα)για τι ετσι οπωσ ειναι εκτεθημενοσ ειναι πανευκολο να τον κανεισ κοματακια οταν εχεισ στο ποτρ-μπαγκαζ πραγματα.
Δεν θα ζεσταινεται;

Reaction score
264

δεν χρειαζεται να ειναι ολη η κουτα κληστη.μονο απο μπροστα να εχει 2 φαρδιεσ προστατευτικεσ ραγεσ ξηλινεσ η' και μεταλικεσ ειναι ενταξη.και φυσικα πρεπει να ποστατευονται και τα 2 ακρα του ενησχιτη οπου μπαινουνε τα RCA και τα καλωδια των ηχειων.

Reaction score
0
Καλησπέρα σε όλους, να κάνω μια μικρή περιγραφή του συστήματος μου.
Πηγή : Alpine 7998
Ηχεία μπροστά : Focal 165 K2P
Sub : Focal 27KX
Ενισχυτής : Diamond Audio D7056
Καλώδια : Audison
Μάκη καλησπέρα και χρόνια πόλλα!:happy_4:

Εγκρίνω και επαυξάνω για τη πηγή,τα μεγάφωνα και για τη μόνωση με extreme.:cool_4:
Όμορφη και η κατασκευή του sub.

Θα πρότεινα να κάνεις κάτι αντίστοιχο και για τον ενισχυτή.
Π.χ. μια ξύλινη αποσπώμενη "φάτσα", που να είναι επενδυμένη με μοκέτα
για να κρύβει και να "προστατεύει" καλώδια και ενισχυτή.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Τι καθαρα πορτμπαγκαζ ειναι αυτα! Καλα δεν βαζετε τιποτα αλλο εκει μεσα πλην των ηχητικων;

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.929
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv