ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΑΣ???

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
13.101
Διαβάζοντας το θέμα αυτό από την αρχή πήγα αρκετά πίσω στο χρόνο... Γιάννη η πρώτη μου σοβαρή πηγή ήταν το XR-U700RDS της Sony... Αν το θυμάσαι (που θα το θυμάσαι).

Ας γράψω κι εγώ τη λίστα μου:

Ενισχυτής: Genesis Series III 4channel
Sub: Phase Linear Aliante 12 si LTD σε πολυεστερική καμπίνα
Επεξεργαστής: Alpine PXA-H701 (στο ντουλάπι)
Πηγή: Συνεχώς εναλλασόμενη, τα τελευταία 2 έτη
Μεγάφωνα: μέχρι πρότινος Focal 165K2P, τώρα ένα κουτί με Utopia τρίδρομα στο πορτ μπαγκάζ (που ούτε καν δικά μου δεν είναι).
Και ένα ζευγαράκι Audax Aerogel ομοαξονικά για πίσω, αν και σπάνια χρησιμοποιούνται.

Reaction score
25.532
αντε να γραχω το προηγουμενο στον πυραυλο Ι μιας και τωρα δεν εχω αξιωθει ουτε πορτα να ανοιξω:

peugeot 205

πηγη pioneer deh 9400 (3way cross, time allignment, 13band eq)

ενισχυτες 3x signat RAM 3 (2x150@ 4Ω)

ηχεια MB quart premium line 216

sub 2x MB quart premium line 254.

ηταν ενα τριδρομο ενεργο συστημα με χρηση ψηφιακης καθυστερησης και φηφιακου cross της πηγης με εναν καναλι ενισχυτη ανα μεγαφωνο (και μαλιστα επειδη ο signat ηταν σχεδον dual mono κατασταση με δυο τροφοδοτικα ειχα ενα τροφοδοτικο ανα μεγαφωνο!)

http://caraudioforum.gr/forum/index.php?showtopic=1068

οι επεξεργαστες που βλεπετε ηταν να χρησιμοποιηθουν αν δεν εβρισκα 9400 ,τωρα (τοτε δηλαδη) ειναι (ηταν ) διακοσμιτικοι.

και εδω η παλιοτερη κατασκευη...

http://caraudioforum.gr/forum/index.php?showtopic=426

Reaction score
62
1) Kenwood 8200(Δεν θυμάμαι καλά το μοντέλο) ΡάδιοCD
2)Phase Linear 6 channel 600W ενισχυτής
3) Macrom 150W προστινά ηχεία
4) Kenwood 200W οβάλ πίσω ηχεία χωνευτά στην εταζέρα
5) Sub MTX 12"

Reaction score
0
Καλησπέρα παιδια!!
Ειμαι νεος στο site αν και ασχολουμαι αρκετά χρόνια με τον ήχο.
Στο αμάξι μου έχω :
α)Πηγή PIONEER DEH-7500.
β)Εμπρος σετ ηχείων που αποτελούνται απο midrange PIONEER με tweeter - crossover SONY.
γ)Πίσω εργοστασιακά ηχεία ρυθμισμένα πολύ χαμηλά που crossάρονται και οδηγούνται απο τη πηγή.
δ)Δυο οκταϊντσα οικιακά woofer MAGNAT που παίζουν σε χειροποίητη καμπίνα κλειστού τύπου.
ε)Ενισχυτή 4καναλο της KENWOOD KAC-8452 που οδηγεί τα εμπρός ηχεία και τα γουφερ.

Επόμενη αναβάθμιση(σύντομα 8)) θα είναι ένα σετ εμπρος ηχείων της Peerless και μετά βλέπουμε... :twisted:

Reaction score
0
Γιάννης Δημητρόπουλος said:
Κωστή, καλώς ήρθες στο σπίτι μας!!!!!! :D :D :D
Καλώς σας βρήκα και ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενια.
Θέλω να μοιραστώ και να πλουτισω τις γνώσεις μου με ατομα που εχουν το ίδιο μερακι και ενδιαφέροντα με μενα.
Πιστεύω πως βρίσκομαι στο σωστό μερος :D

V

VIDEOMIX

Guest
Εχω peerless μπροστά meedwoofer - twiters φίλε Κωστή και είμαι πολύ ευχαριστημένος. 8)

Reaction score
0
VIDEOMIX said:
Εχω peerless μπροστά meedwoofer - twiters φίλε Κωστή και είμαι πολύ ευχαριστημένος. 8)
Eγώ έκανα τη χαζομαρα πριν πολύ καιρό και προτίμησα ηχεια από "μαζικους" κατασκευαστές.
Δυστυχώς τα ηχεία δεν ακολουθούν τη προοδο και ανάπτυξη των ηλεκτρονικών.
Ετσι πιστεύω ότι αυτοι που κατασκευαζουν ηχεία "απο παντα" έχουν περισσότερη εμπειρια και τεχνογνωσια.
Γι'αυτο θα προτιμήσω τα Peerless που είναι ενας κατασκευαστής που εξελίσει και κατασκευαζει μοναχα ηχεία και συνεπως το R&D που κανει εστιάζει μόνο εκει και δεν προσπαθεί να καλύψει όλη τη γκάμα των Car Audio συσκευών. 8)

V

VIDEOMIX

Guest
Ας ποστάρω και τα δικά μου.
Έχω αλλάξει πολλά βέβαια απο το 1992.
Τώρα λοιπόν έχω:

Πηγή. JVC KD-AVX2 DVD/RADIO-CD.
Ηχεία.
PEERLESS MIDWOOFER 850 518 X 4.
PEERLESS TWEETER 810 655 X 4.
Ενισχυτής.
ESX SIGNUM SX-4100 X 1.
Χαμηλές.
SUBWOOFER PIONEER TS-WX22a X 1.
Διάφορα.
Πυκνωτής ALFATECH X 1.
Καλώδια συλικόνης + rca, επίχρυσες ασφαλειοθήκες κλπ.
PARK MASTER (COBRA) με 4 αισθητήρες.
Μπαταρία, super OPTIMA!

Έπονται, συμπληρώματα. :wink:

V

VIDEOMIX

Guest
VIDEOMIX said:
Ας ποστάρω και τα δικά μου.
Έχω αλλάξει πολλά βέβαια απο το 1992.
Τώρα λοιπόν έχω:

Πηγή. JVC KD-AVX2 DVD/RADIO-CD.
Ηχεία.
PEERLESS MIDWOOFER 850 518 X 4.
PEERLESS TWEETER 810 655 X 4.
Ενισχυτής.
ESX SIGNUM SX-4100 X 1.
Χαμηλές.
SUBWOOFER PIONEER TS-WX22a X 1.
Διάφορα.
Πυκνωτής ALFATECH X 1.
Καλώδια συλικόνης + rca, επίχρυσες ασφαλειοθήκες κλπ.
PARK MASTER (COBRA) με 4 αισθητήρες.
Μπαταρία, super OPTIMA!

Έπονται, συμπληρώματα. :wink:
Ψηφιακός Eνισχυτής.
SPL Z1X-2400D

Subwoofer.
CADENCE Wild Beast 15-4
Μέσα σε κούτα φυσικά. 8)

Επίσης να συμπληρώσω οτι έχω μονώσει με σούπερ υλικό, τις πόρτες.

Reaction score
0
UP!!!

Στο αμάξι μου έχω :
α)Πηγή PIONEER DEH-7500.
β)Εμπρος σετ ηχείων που αποτελούνται απο midrange PIONEER με tweeter - crossover SONY.
γ)Δυο οκταϊντσα οικιακά woofer MAGNAT που παίζουν σε χειροποίητη καμπίνα κλειστού τύπου.
ε)Ενισχυτή 4καναλο της KENWOOD KAC-8452 που οδηγεί τα εμπρός ηχεία και τα γουφερ.
Μερικες φωτό από το ηχοσύστημα μου:

Attachments

Reaction score
5
ΩΠ! Τώρα το είδα αυτό. χιχιχιχι :) ας γράψω κι εγώ λοιπόν

Πηγή : Pioneer DEX-P90RS
DSP : Pioneer DEQ-P9
Ενισχυτής : Brax X.2400.2 Graphic Edition
Ηχεια : Brax Graphic PRO
Subwoofer : Focal K2 Power 33KX

IPC : Brax 1F
Accesory : Brax Multicontroler (W, V, Temp Monitor)

Αφθονα μέτρα Monster Cables (αμην και πότε αυτά...)

Φωτό οταν τελειώσουν οι κατασκευές

Reaction score
5
Ελα ελα... ηρεμισε :p
να μια πιο παλιά που έχω. Ο Graphic ξάπλα. Στο πορτ-μπαγκαζ βρίσκεται κι ενας Signat RAM2 ο οποίος τώρα εχει βγει και ενας Audison κρυμμένος πίσω απο το sub.

leftovers απο το παλιό μου ηχοσύστημα.

edit : Και μια κοντινή... τα crossover μικρούλια ε;;; και ειναι μονο για τα μπροστινα σετ (πισω δεν υπάρχει τίποτα). 2 για mid/bass και 2 για τα tweeter

Attachments

Reaction score
5
:eek:
Μικρά και φτηνά πάνω απ'όλα:p
Σαν χειροποίητα μοιάζουν....
Καλή επιτυχία με το νέο σου σύστημα και όταν είσαι έτοιμος περιμένουμε φωτος!!
Θα ήμουν έτοιμος εδώ και μήνες αλλα...είμαι άτυχος. Οταν έφτασαν όλα τα κομμάτια (ενισχυτες κλπ κλπ) ξεμειναμε απο...καλώδια. Το Monster 1.2s που θελαμε δεν υπήρχε με αποτέλεσμα να αρχισουμε να ψάχνουμε αλλου για να βρουμε το καλώδιο που θελαμε να μπει στο αμαξι.

Υστερα απο 1,5-2 μηνες που το καλώδιο βρέθηκε, την θεση μου για τις κατασκευες την εφαγε ενα Leon (και μάλιστα SPLάδικο ). Αλλα κανω υπομονη. Μετά τον Λεοντα ειμαι εγώ.

Να δω πως θα μπουν σε σειρά όλα αυτα στο πορτ μπαγκαζ. Πρεπει να μπει και ο πυκνωτης και το DSP και το controller...

Ασχετο. ξεχασα να αναφερω οτι εχω κι ενα DMP3a της Dension με εναν 250GB Western Digital καθως το P90 δεν παίζει mp3 :(

Reaction score
49
Ωραίο σύστημα..... :d
Που το φτιάχνεις??

Όταν θα είναι έτοιμο θέλω και να το ακούσω και να το βάλουμε στο περιοδικό... :d

Reaction score
5
Στον Δραγκιώτη, στο Γουδί. Από εκεί που πήρε και ο Κρόκος τα brax του. Και τώρα μπορείτε να το ακούσετε αλλα... με φτηνα καλώδια. ακουγεται ενα ελαφρο "σσσσσσσσσσσς" πίσω απο την μουσική.

Περιμενω να έρθει η σειρα μου (φτιαχνει ενα Λεόν ο Δραγκιώτης τώρα) να μπω ωστε να γινουν κατασκευές και να μπει και η καλωδίωση. Αλλιως αν θελετε να το ακουσετε τώρα και pm εχουμε και msn έχουμε ;)

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.940
Members
38.521
Νεότερο μέλος
mgm