Τέλος εποχής

Status
Not open for further replies.

Reaction score
30.455
Ρε παιδία, εγω τα βλέπω διαφορετικα λιγο τα πραγματα, αν και οφειλω να ομολογήσω ότι δεν γνωρίζω εντελώς τα διαχειριστικά θέματα ενός φορουμ (μέχρι moderator έχω διατελέσει στο παρελθον) και τα κόστη του, οπότε συγχωρέστε την αγνοια μου.

Για την υπεραπλουστευση της σκέψης μου, για να γίνω καλύτερα κατανοητός, θα υποθέσω ότι υπάρχουν τρεις ομάδες μεσα στο φόρουμ. Οι διαχειριστες, οι τακτικοι αναγνώστες του φόρουμ και οι αγγελιοθέτες.

Εστω λοιπον, οι τακτικοι αναγνώστες είναι εδω επειδη γουστάρουν και αντι για γκομενες, μιλανε για ηχεία, preamp, κλπ,κλπ,κλπ.
Αν λοιπον, παρουσιαστεί μια αγγελία απο κάποιον που απλα βαζει αγγελιες και να δεχθω ότι το κάνει για σκοπό το κέρδος, ΑΝ εγω κρίνω ότι με συμφέρει (σαν αναγνώστης χομπιστας, δλδ.) και το αγοράσω ΠΟΥ είναι το κακό; Κερδισμένος είμαι εγω, κερδισμένος και ο αγγελιοθέτης.

Εγω, γιατι είμαι σε ενα φορουμ που μιλαμε για hardware και παράλληλα βρήκα και κάτι που με ενδιαφέρει σε συμφέρουσα τιμη για μένα, ενω ο αγγελιοθέτης πουλησε το προιόν του και εβγαλε κέρδος. Είναι μια win-win κατάσταση κατ'εμε, κι ενώ εμφανισιακά η διαχειριστική ομάδα φαίνεται πως δεν έχει κάποιο κερδος χρηματικό (ποσοστο, γκανιότα, αγγελιοσήμο, πειτε το οπως θέλετε), πιθανον να αποκτάει μεγαλύτερη αξία (λογω μεγαλυτερου τράφικ) η τοποθέτηση διαφημιστικού μπάνερ.

Και γενικότερα θεωρω λάθος το σκεπτικό του ΑΝ βγάζει κάποιος κέρδος από μια αγγελία, ότι είναι μεμπτό, γιατι έτσι μπορει να χάσω εγω μια καλή ευκαιρία.

Για παράδειγμα, αν εγώ είχα κερδίσει σε διαγωνισμο ένα iPhone 6 και το εβαζα αγγελία 300€ σφραγισμένο, θα ήταν μεμπτό; Η' θα πρέπει σε κάθε αγγελία να παρουσιάζουμε και την αποδειξη αγοράς, ως "αποδεικτικό ανιδιοτελούς πώλησης";

Οπως και να εχει, για να κλεισω, μιας και θα πρέπει να ετοιμάσω τη μικρή για το σχολικό, η προσωπική μου άποψη, είναι να μπορεί ο οποιοσδήποτε να βάζει οποιαδήποτε αγγελία θέλει σε οποιαδήποτε τιμή θέλει.

Θα ηθελα να επεκταθω περισσότερο, αλλά δεν έχω χρόνο τωρα. Επιφυλάσσομαι για αργότερα.
Tο πρόβλημα δεν είναι η χρήση αλλά η κατάχρηση..

Reaction score
2.482
Tο πρόβλημα δεν είναι η χρήση αλλά η κατάχρηση..
ακομα και ετσι να ειναι [δεν διαφωνω] το ουσιαστικο προβλημα ποιο ειναι;
Ακριβώς!

Καταχρηση μπορώ να θεωρήσω κάτι που γίνεται εις βάρος κάποιου άλλου. Στην συγκεκριμένη κατάχρηση, ποιός βγαίνει χαμένος;

Reaction score
620
Βρε παιδιά μοιάζει με την ιστορία με τους αιώνιους φοιτητές. Οπως λεμε εκει οτι ειναι αδικος ο νόμος γιατι υπαρχουν και οι εξαιρέσεις έτσι είναι και εδώ. Ειχαμε καταληξει σε εκεινο το θεμα οτι ειναι ασχημη η γενικευση και οτι ιδανικότερο θα ηταν η εξέταση της κάθε περίπτωσης ξεχωριστά. Νομιζω οτι ειναι ευκολα εντοπισιμο το μελος που ασκεί αποκλειστική χρηση του forum στις αγγελίες. Τους ξέρουμε όλοι μας.

Reaction score
2.482
Βρε παιδιά μοιάζει με την ιστορία με τους αιώνιους φοιτητές. Οπως λεμε εκει οτι ειναι αδικος ο νόμος γιατι υπαρχουν και οι εξαιρέσεις έτσι είναι και εδώ. Ειχαμε καταληξει σε εκεινο το θεμα οτι ειναι ασχημη η γενικευση και οτι ιδανικότερο θα ηταν η εξέταση της κάθε περίπτωσης ξεχωριστά. Νομιζω οτι ειναι ευκολα εντοπισιμο το μελος που ασκεί αποκλειστική χρηση του forum στις αγγελίες. Τους ξέρουμε όλοι μας.
Όλοι έχουμε διαβάσει για τις τρυφερες ιστορίες παππούδων που στα 70 τους πήγαν να δώσουν με τα εγγόνια τους ΜΙΚΡΟ ΙΙ για να πάρουν πτυχίο!

Αλλά και πάλι, στο ζουμί της υποθέσεως, ακόμα και ένα μέλος να κάνει αποκλειστική χρήση του φόρουμ για τις αγγελίες, προσπαθω να καταλάβω ΠΟΙΟΝ βλάπτει;

Γιατι, έτσι αυθαιρετα, μπορώ να πώ ότι με ενοχλέι αφάνταστα αν κάποιος κάνει χρήση μονο της κατηγορίας "Κοινωνικά" και σπαταλάει ασκοπα το bandwidth της σελίδας και ΕΠΙΣΗΣ μου δημιουργεί πρόβλημα όταν παταω το κουμπι "Νεα μηνυματα" οταν μπαίνω στο forum και βγαινουν αυτα τα θεματα πάνω-πάνω και θάβουν τα θέματα που με ενδιαφέρουν.

Δεν ισχυει αυτό, αλλά ετσι δεν τελειώνει ποτέ η κουβέντα

Akis_G

Τηγανιτοειδές (κόντρα πλακέ) μπάσο!
Reaction score
8.233
Δεν καταλαβαίνω κι εγω ποιό είναι το πρόβλημα με τις αγγελίες.
Διαβαζω τι γράφει στο κάτω μέρος της σελίδας:

"Σχετικά με το AVsite
Καλώς ήρθατε στο AVsite, την πιο ζεστή γωνιά Audio / Video!

Στο AVsite μπορείτε να αναζητήσετε πληροφορίες για επερχόμενες αγορές, και να συζητήσετε για οτιδήποτε Audio/Video με ανθρώπους που μοιράζονται το ίδιο πάθος.

Έχουμε πάνω από 27.000 μέλη και μας επισκέπτονται εκατοντάδες χιλιάδες αναγνώστες κάθε μήνα.

Αν δεν είστε ακόμα μέλος ελάτε στην παρέα μας κάνοντας εγγραφή!"

Με βάση αυτή τη δήλωση, αυτό που θα με ενοχλούσε εμένα περισσότερο, θα ήταν οι πολιτικές συζητήσεις, οι αθλητικές και οτιδήποτε άλλο δεν έχει σχέση με Audio/Video.
To να πωλείται και να αγοράζεται μια συσκευή Audio/Video μου φαίνεται απολύτως σχετικό και αρκετά ενδιαφέρον.
Επίσης βλέπω ότι το σάιτ είναι υπερήφανο για τον μεγάλο αριθμό μελών του και δεν φαίνεται να υπάρχει κανένα θέμα χώρου ή περιορισμένων θέσεων για νέα μέλη.
Από την άλλη η ανησυχία ότι οι αγγελίες θα γινουν το κυρίαρχο θέμα στο σαιτ είναι δικαιολογημένη.
Γι'αυτό θα πρότεινα, για παράδειγμα, τα ποστ των αγγελιών να μην εμφανίζονται στα "new replies" ή να έχουν ξεχωριστή ανάλογη στήλη.
Όσον αφορά, αυτούς που ανεβάζουν πολλές αγγελίες, νομίζω το σημαντικό είναι να γνωρίζουν όλοι, ποιοί είναι αυτοί που κάνουν διακίνηση συσκευών, όχι εν είδει στιγματισμού, αλλά γιατί είναι καλό να ξέρεις τα κίνητρα αυτού με τον οποίο συναλλάσεσαι.

Γενικά θα έλεγα ότι μάλλον πρέπει να ενισχυθεί ο τομέας των (A/V πάντα) αγγελιών, να οργανωθεί καλύτερα, γιατί νομίζω μπορεί να βοηθήσει στην βιωσιμότητα και την ανάπτυξη όλου του σάιτ, απλά ίσως θα έπρεπε να ανεξαρτητοποιηθεί κάπως από τα υπόλοιπα θέματα ώστε να μη μεταλλαχθεί από φόρουμ σε σάιτ αγοραπωλήσεων. Θα μπορούσε να σκεφτεί κάποιος και τη δημιουργία ενός υπο-σάιτ για το σκοπό αυτό.

Υ.Γ.: Νομίζω ότι για το συγκεκριμένο θέμα πρέπει πολλά μέλη να συνεισφέρουν την άποψή τους και να γίνει αυτό που η πλειοψηφία κρίνει πιο σωστό, λαμβάνοντας υπόψη τους πρακτικούς περιορισμούς που θέτονται από τους διαχειριστες.

Reaction score
1.685
Ασχέτως του ποιος έχει δίκιο η άδικο, πιστεύω πως τα πράγματα είναι απλά, όσο "ψυχρό" και να φαίνεται.

Οι κανόνες που θέτει ο νοικοκύρης (Δ.Ο) πρέπει να γίνονται σεβαστοί από τον επισκέπτη (μέλος).
Εάν ο επισκέπτης διαφωνεί, τότε δεν ξαναπάει για καφέ στον νοικοκύρη.

Γιατί όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος...

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.447
Αφού ξεκαθαρίσω εξ αρχής ότι θα προτιμούσα μεγαλύτερη ελευθερία στις αγγελίες, να επισημάνω κάποια πράγματα.

• το avsite είναι φόρουμ, όχι σάιτ αγγελιών
  • οι αγγελίες υπάρχουν για διευκόλυνση των μελών
  • επειδή δεν είμαστε η Χρυσή Ευκαιρία και δεν απασχολούμε προσωπικό, μπήκαν κάποιοι κανόνες για τον καλύτερο έλεγχο των αγγελιών
  • υπάρχει ένας συντονιστής μόνο υπεύθυνος για τις αγγελίες
Έχουν γίνει τόσο πολλοί αυτοί που ενδιαφέρονται να βάλουν τσάμπα αγγελίες σε στοχευμένο κοινό, που η εγγραφή τους στο φόρουμ έγινε αποκλειστικά γι' αυτόν τον λόγο. Για τον καλύτερο έλεγχο λοιπόν έπρεπε να μπουν κάποιοι κανόνες. Δεν γίνεται ο Μελίδης και οι διαχειριστές να ασχολούνται τον περισσότερο χρόνο της ημέρας μόνο μ' αυτές.

Εξ άλλου, η κίνηση στο φόρουμ δεν έχει και ιδιαίτερο νόημα, αν περιορίζεται στις αγγελίες. Αντίθετα, η συμμετοχή στην τεράστια θεματολογία του είναι το ζητούμενο.

Τέλειώνοντας, ο κανονισμός των αγγελιών υπάρχει, και θα πρέπει να γίνεται σεβαστός από τα μέλη.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.452
@SurfDrifter: Δεν μιλώ εκ μέρους των υπολοίπων της διαχειριστικής ή/και συντονιστικής ομάδας, αλλά πιστεύω ότι αρκετοί από την ομάδα θα συμφωνήσουν στο εξής:

Η απάντηση στο ερώτημά σου
Αλλά και πάλι, στο ζουμί της υποθέσεως, ακόμα και ένα μέλος να κάνει αποκλειστική χρήση του φόρουμ για τις αγγελίες, προσπαθω να καταλάβω ΠΟΙΟΝ βλάπτει;
είναι ότι δεν βλάπτεται κάποιος προσωπικά, αλλά βλάπτεται ο σκοπός ύπαρξης και λειτουργίας του forum. Όπως παραθέτει ο Akis_G
Στο AVsite μπορείτε να αναζητήσετε πληροφορίες για επερχόμενες αγορές, και να συζητήσετε για οτιδήποτε Audio/Video με ανθρώπους που μοιράζονται το ίδιο πάθος.

Έχουμε πάνω από 27.000 μέλη και μας επισκέπτονται εκατοντάδες χιλιάδες αναγνώστες κάθε μήνα.

Αν δεν είστε ακόμα μέλος ελάτε στην παρέα μας κάνοντας εγγραφή!"
γίνεται κατανοητό ότι το AVSite δεν είναι site αγγελιών. Είναι site αναζήτησης πληροφοριών και συζητήσεων. Ναι, μπορεί κάποιες συζητήσεις ή/και θεματολογίες σε subforums να "ξεφεύγουν" του "αυστηρού" χαρακτήρα του Audio/Video (π.χ. αθλητικά, πολιτικά κτλ), αλλά πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι η δυνατότητα υποβολής αγγελιών είναι μια επιπλέον δυνατότητα που παρέχει το forum, αλλά ΟΧΙ ο αυτοσκοπός ύπαρξής του. Εάν κάποιος βρίσκεται στο forum και το 80-90% του χρόνου που περνάει στο forum είναι για να βάζει και να παρακολουθεί αγγελίες, να μας συγχωρεί η χάρη του, αλλά υπάρχουν εξειδικευμένα sites για το σκοπό αυτό, οπότε ας αποχωρήσει από το παρόν site κι ας πάει στα άλλα.

Να ρωτήσω και κάτι (για να αντιστρέψω και λίγο το ερώτημά σου): Από τις συζητήσεις που έχω παρακολουθήσει μεταξύ των μελών της διαχειριστικής ή/και συντονιστικής ομάδας, δεν είδα να τεθεί το ζήτημα πλήρους απενεργοποίησης του subforum των Αγγελιών. Δηλαδή, εάν αποφάσιζαν αυτοί που έχουν την ευθύνη να κλείσουν εντελώς τις Αγγελίες, ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΕΒΛΑΠΤΕ αυτή η απόφαση; Πιθανόν έναν ΧΨΖ αριθμό μελών τα οποία δραστηριοποιούνται σχεδόν αποκλειστικά στις Αγγελίες (τα οποία είτε θα αποχωρούσαν σιωπηλά είτε θα παρέμεναν απλώς εγγεγραμένα χωρίς συμμετοχή στο υπόλοιπο forum) και πιθανόν το ρυθμό επισκεψιμότητας του site. Για το πρώτο (τα επηρεαζόμενα μέλη), ΟΚ, τι να κάνουμε τώρα, δεν μπορούμε να υποχρεώσουμε κάποιον να συμμετέχει στο forum, σωστά; Για το δεύτερο, πιστεύω ότι ο ρυθμός επισκεψιμότητας θα ανέκαμπτε σταδιακά.

Θα περιμένω και την δική σου απάντηση στο ερώτημά μου.

Υ.Γ. 1: ...και για να παραφράσω λίγο αυτό που αναφέρει ο Κώστας Παπάς στο post #48, η συμμετοχή στο forum είναι δικαίωμα, όχι υποχρέωση. Είναι δικαίωμα που μας παραχωρείται, αφού συμφωνήσουμε με τους όρους εγγραφής. Δεν μας υποχρεώνει κανείς να συμμετέχουμε, αλλά εφόσον συμμετέχουμε, οφείλουμε να σεβόμαστε τους κανόνες συμμετοχής.

Υ.Γ. 2: Περιμένω εναγωνίως ΕΝΑ από τα μέλη που δραστηριοποιούνται σχεδόν αποκλειστικά ή αποκλειστικά στις αγγελίες να γράψει την άποψή του στο παρόν thread. Πιστεύω ότι θα είχε πολύ ενδιαφέρον η άποψή του.

Reaction score
454
Να πώ και εγώ την ταπεινή μου γνώμη.
Επειδή κάποια στιγμή στο παρελθόν είχα και εγώ ένα φορουμ καταλαβαίνω τους διαχειριστές.
Βλέπεις είμαστε άνθρωποι και αχάριστοι απο την φύση μας ζητάμε όλο και πιό πολλά.
Κανόνες πρέπει πάντα να υπάρχουν γιατί υπάρχουν εκεί έξω πάρα πολλοί καλοθελητές.
Στην περίπτωση βέβαια των αγγελιών οφείλω να διαφωνήσω με τους διαχειριστές, οι αγγελίες πρέπει να είναι ελεύθερες σε όποιον γουστάρει να πουλήσει ή να αγοράσει ότι αυτός θέλει αρκεί να γίνεται όπως γινόταν πρίν απο τα σκληρότερα μέτρα.
Εγώ να σας πώ απο την δική μου εμπειρία για μια αγγελία μπήκα και έχω διαβάσει όλο το φορουμ , αγόρασα πούλησα όλα καλά.
Ο άνθρωπος που θέλει να πουλήσει και να φύγει ήτε του βάλεις 10 ποστ ήτε 30ποστ ποτέ δέν θα γίνει μέλος της παρέας του φορουμ, οπότε και δέν τον χρειάζεστε.
Αυτά απο εμένα και καλή συνέχεια.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.447

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.452
Μόνο σε μένα ανοίγει?:p
E, ίσως επειδή μόνο οι Διαχειριστές και οι Super Mods έχουν τα απαραίτητα access rights.

Ούτε το link του Γιάννη ανοίγει.

Status
Not open for further replies.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.842
Members
38.505
Νεότερο μέλος
wendigo