Φιλε Vet τα ηχεια σου οταν δε παιζουν βλεπουν τηλεοραση;:137:εχουμε δωσει μαχες....
![]()
Κορυφαιος.
Φιλε Vet τα ηχεια σου οταν δε παιζουν βλεπουν τηλεοραση;:137:εχουμε δωσει μαχες....
![]()
Πόση απόσταση έχουν από το τοίχο, Νίκο?οχι ρε παιδια, δεν ζω ετσι, απλως για να καταλαβω πως δουλευουν τα ρημαδια τα πανελ εχω διαβασει πολυ αλλα εχω κανει και αλλες τοσες δοκιμες....
η γυναικα κουναει το κεφαλι και λεει "αυριο να ειναι στην θεση τους..."
το sub ειναι ενα jbl 600watt που ενας φιλος ειχε βαλει σε κουτι ιδιοκατασκευη για να παιζει ποιο καλα με τα martin logan του....
παντως εαν τα πανελ δεν εχουν αερα απο τον εμπρος τοιχο, πρεπει η να "πειραξεις" τον τοιχο η να αλλαξεις ηχεια...
αυτα για οσους θελουν πανελ...
Ο συνδυασμός χώρου και οδήγησης, είναι αυτός που θα σου δώσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην αναπαραγωγή του όγκου μιας μεγάλης ορχήστρας. Δώσε πολύ μεγάλη σημασία και στα δύο. Το πλάτος ορχήστρας δεν έρχεται μόνο από το άνοιγμα των ηχείων.Το νοημα του Thread δεν ειναι τοσο να λυσω το προβλημα μου, οσο να επισημανω οτι η ρεαλιστικη αναπαραγωγη σε οικιακο χωρο ειναι πολυ δυσκολη.
IMHO είναι σημαντικότερη η συμμετρία από το αν θα απέχουν 80 πόντους ή 2 μέτρα από τον πίσω τοίχο. Όπως βλέπω τον χώρο σου, μάλλον δεξιά και αριστερά της κουρτίνας πρέπει να βρεις θέση.εαν βαλω τα δικα μου παραλληλα με την μακρια διασταση του δωματιου, ουσιστικα θα απεχουν 2 μετρα απο τον εναν και 4 απο τον αλλο πλαινο τοιχο.
Δε βαρέθηκες; Μα γιατί να γίνονται μάχες. Πες της αυτό που της λέει ο Θανάσης. "Προτιμάς να τα τρώω στις γκόμενες;". :137:αντε θα αρχισω παλι τις μαχες...
πλακα κανω επειδη ο κκ εχει βαρεθει να το λεει..τωρα αμα σου πω οτι τα harbeth μπορει και να θελουν περισσοτερο ρευμα απο τα atc τι θα πεις...
εχει ενα ρημαδοτζακι εκει που ειναι η ιδανικη θεση για το δεξι ηχειο.IMHO είναι σημαντικότερη η συμμετρία από το αν θα απέχουν 80 πόντους ή 2 μέτρα από τον πίσω τοίχο. Όπως βλέπω τον χώρο σου, μάλλον δεξιά και αριστερά της κουρτίνας πρέπει να βρεις θέση.
Δε βαρέθηκες; Μα γιατί να γίνονται μάχες. Πες της αυτό που της λέει ο Θανάσης. "Προτιμάς να τα τρώω στις γκόμενες;". :137:
...
Πάρε ένα καπάκι για να κλείνεις το τζάκι.εχει ενα ρημαδοτζακι εκει που ειναι η ιδανικη θεση για το δεξι ηχειο.
Πολυ μα πολυ χοντρικα:
1. Δωματιο για stereo απαιτει 20-60 τετραγωνικα
2. Παραλληλογραμμο δωματιο
3. Οσον αφορα τος διαστασεις, για το μηκος l, πλατος w και υψος h, να ισχυει:
1.1w/h < l/h < (4.5w/h) - 4
l/h < 3
w/h <3
4. Aνακλασεις εντως 15 ms απο τον κυριο ηχο να ειναι χαμηλοτερες κατα 10 dB
5. Θορυβος δωματιου σε NR 10 (Για να καταλαβετε τι σημαινει αυτο, στα 1000 Hz να εχετε θορυβο 5 dB μονο!)
6.Tα ηχεια να απεχουν τουλαχιστον 1 μετρο απο τους γυρω τοιχους
7. 60 μοιρες γωνια ακροασης
8. Τα ηχεια να απεχουν μεταξυ τους 2-3 μετρα. Αποστασεις μεχρι και 5 μετρα ειναι δεκτες σε καταλληλα δωματια.
Εαν θυμηθω και τιποτα αλλο θα το βαλω. Ακομα βεβαια δεν ασχοληθηκαμε καθολου με τις ακουστικες επεμβασεις απλα το ειδαμε το θεμα κυριως 'γεωμετρικα.'