Τελικα τι ακουμε?

Reaction score
181
Δεν υπαρχουν διαξιφισμοί αλλά κραταιό έως πανισχυρο μαρκετινγκ, από επιστήμονες* (που δουλεύουν για εταιρίες...), βιομηχανίες (που κάνουν τη δουλειά τους) και πωλητές (που κάνουν τη δουλειά τους) και που πάντα τους* επικαλούνται γαρνίροντας με μπόλικες δοξασίες περί παλαιότητας και γήρανσης των ψηφιακών μέσων που στηρίζουν όμως την ύπαρξή τους σε τεχνολογία του '80 που ακόμα δεν άλλαξε...

Reaction score
32
Απάντηση: Τελικα τι ακουμε?

Θα ηθελα να ρωτησω εαν καποιος εχει ακουστικη εμπειρια απο τα cd players που εχουν τα παλια τσιπακια της philips χωρις upsampling. Εννοω αυτα που εχουν κυκλοφορησει τα τελευταια χρονια πχ consonance.

Reaction score
32
Απάντηση: Re: Τελικα τι ακουμε?

Δεν υπαρχουν διαξιφισμοί αλλά κραταιό έως πανισχυρο μαρκετινγκ, από επιστήμονες* (που δουλεύουν για εταιρίες...), βιομηχανίες (που κάνουν τη δουλειά τους) και πωλητές (που κάνουν τη δουλειά τους) και που πάντα τους* επικαλούνται γαρνίροντας με μπόλικες δοξασίες περί παλαιότητας και γήρανσης των ψηφιακών μέσων που στηρίζουν όμως την ύπαρξή τους σε τεχνολογία του '80 που ακόμα δεν άλλαξε...
Σ Ω Σ Τ Ο Σ

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.304
νομιζω πως η τεχνολογια προχωραει παντα και μαλιστα τα τελευταια χρονια με φοβερα ραγδαιους ρυθμους κιολας.
Οποτε σιγουρα εχουμε κ βελτιωσεις και στους αντιστοιχους τομεις πχ τα DAC.

Aλλιως δε θα υπηρχε βελτιωση, θα λεγοταν στασιμοτητα.

Ασχετα με το αν η ποιοοτητα η η αναπαραγωγη τελικα του ηχου μας αρεσει η μας ικανοποιει η οχι.Αυτο ειναι προσωπικο θεμα κ αποψη, οντως.
Αλλα η βελτιωση ειναι εμφανεστατη θα ελεγα.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Οι πραγματικά φιλομαθείς ας ενημερωθούν αντι αγόνων διαξιφισμών που θυμίζουν το φαιδρό παρελθόν:
http://www.avmentor.gr/tech/upsamplers_0.htm
Δεν περίμενα τέτοιο κακεντρεχές σχόλιο από ασχολούμενο επαγγελματικά με το αντικείμενο του θέματος!

Στην ουσία της ερωτήσεως μου κανείς δεν απάντησε ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΙΚΑ...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.691

Σεβομαι την αποψη σου αν και διαφωνω. Αληθεια τον Κρατζαφερη τον θεωρεις upsampling?
Ομοίως, σεβομαι την αποψη σου αν και διαφωνω.

Τι "θεωρεις" upsampling? Καλύτερο ή χειρότερο? :143::135:

Και για να συ απαντήσω, πρέπει πρώτα εσύ να μου πεις ποιον πολιτικό θεωρείς upsampling... Τον ΓΑΠ? Τον Καραμαλή? Τον Μητσοτάκη? Τον Σαμαρά?:142: Πες, για να πω!:126:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.691

Στην ουσία της ερωτήσεως μου κανείς δεν απάντησε ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΙΚΑ...
επ! εγώ προσπάθησα, αν και δε κατάλαβε κανείς τι είπα απ'ότι φάνηκε....

τέλος πάντων, αν θες τεχνοκρατική απάντηση, δεν έχεις παρα να δεις τις τεχνικές προδιαγραφές των σύγχρονων ντακ σε σχέση με παλαιότερης κοπής.

Επίσης, θεωρώ φυσικό πολλοί να προτιμούν ντακ παλαιότερης κοπής, διότι οι αυξημένες απαιτήσεις των νέων ντακ από τα ηχοσυστήματα, βγάζουν στην επιφάνεια καλά κρυμμένα μειονεκτήματα των εν λόγω ηχοσυστημάτων.:126:

Κάτι ανάλογο με το πικάπ, έστω όχι το δικό σου (ξέρεις καλά τι λέω). :126:

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.304
Re: Απάντηση: Re: Τελικα τι ακουμε?

Κάτι ανάλογο με το πικάπ, έστω όχι το δικό σου (ξέρεις καλά τι λέω). :126:

Δεεεεεν πιστευω να εννοεις το δικο μου εε???
Αφου βλεπεις , κανω φιλοτιμες προσπαθειες...:138:
Και πηρα κ νεα βελονα.....:136:

Reaction score
32

Ομοίως, σεβομαι την αποψη σου αν και διαφωνω.

Τι "θεωρεις" upsampling? Καλύτερο ή χειρότερο? :143::135:

Και για να συ απαντήσω, πρέπει πρώτα εσύ να μου πεις ποιον πολιτικό θεωρείς upsampling... Τον ΓΑΠ? Τον Καραμαλή? Τον Μητσοτάκη? Τον Σαμαρά?:142: Πες, για να πω!:126:
Usampling=χειροτερο. Οσο για τους προαναφερθεντες και οχι μονο για αυτους ας μην <λερωνουμε> το φορουμ.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.691
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τελικα τι ακουμε?

Αφου βλεπεις , κανω φιλοτιμες προσπαθειες...
Και πηρα κ νεα βελονα.....
εσύ άσε το πικάπ στην ησυχία του και μη το πειράζεις, και πάνε να πάρεις ένα ντι-βι-ντι από κει που παίρνω κι εγώ, έχει και δωράκι....::136::143::135:

Οσο για τους προαναφερθεντες και οχι μονο για αυτους ας μην <λερωνουμε> το φορουμ.
να που συμφωνούμε! είδες? δεν υπάρχει "εμπάθεια"...:126:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

To redbook, όπως κάθε βιομηχανικό πρότυπο, είναι μια βέλτιστη, υλοποιήσιμη λύση, που ετέθη για να επιτύχει συγκεκριμένους στόχους υπό τους τεχνολογικούς περιορισμούς της εποχής κατά την οποίαν δημιουργήθηκε, την πενταετία 1978 - 1983. Τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγώτερο.

(Για όσους δεν θυμούνται, ή δεν τα έζησαν, το CD έχει χωρητικότητα 700ΜΒ, όταν το 1983 ένας σκληρός δίσκος δεν είχε χωρητικότητα πάνω από 40ΜΒ, και κόστος αστρονομικό για τα καταναλωτικά δεδομένα της εποχής. Οι πρώτες ψηφιακές ηχογραφήσεις, δε, έγιναν σε ταινία βίντεο U-matic, διότι απλώς τότε δεν υπήρχε διαθέσιμο άλλο μέσο εγγραφής, με τέτοια χωρητικότητα και απόκριση συχνότητας).
Κώστα, αν καταλαβαίνω καλά μιλάμε και συγκρίνουμε αναπαραγωγή κοινού CD με upsampling η άνευ, με oversampling η άνευ.
Που κολλάει το μέσον, το οποίο είναι πάντα χωρητικότητος 700Mb?

Reaction score
32

Αφου βλεπεις , κανω φιλοτιμες προσπαθειες...:138:
Και πηρα κ νεα βελονα.....:136:
Να παρεις και καινουριο βραχιονα. ΕΧΕΙΣ πμ

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.691

Γιατί δεν το εξηγείς με ένα μαθηματικό ανάλογο;
γιατί δεν ενδιαφέρει κανέναν...:143:

όταν ξεκινάμε να κρίνουμε ψηφιακά με λογικές των αναλογικών, (βλέπε pure path και η επεξεργασία κάνει κακό και τα συναφή), σημαίνει ότι δεν έχουμε κατανοήσει το αντικείμενο, οπότε ξεκινάμε από λάθος σημείο, διότι το μόνο σημείο που έχει σχέση με αυτή τη λογική είναι.... πως είναι κακά τα ψηφία και ο νταρθ βέιντερ δε μπορεί να παίζει μουσική....:117:

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Λυπάμαι πραγματικά γιατί μέχρι να διαβάσω τα παραπάνω δεν είχα καταλάβει οτι η τεχνολογική πρόοδος από το '80 στα ψηφιακά ήταν διαφημιστική γαρνιτούρα. Μένω έκθαμβος. :111:
Τους πονηρεμένους Έλληνες δεν τους ξεγελάει κανείς. Εύγε!

Reaction score
28
Re: Απάντηση: Re: Τελικα τι ακουμε?

γιατί δεν ενδιαφέρει κανέναν...:143:

όταν ξεκινάμε να κρίνουμε ψηφιακά με λογικές των αναλογικών, (βλέπε pure path και η επεξεργασία κάνει κακό και τα συναφή), σημαίνει ότι δεν έχουμε κατανοήσει το αντικείμενο, οπότε ξεκινάμε από λάθος σημείο, διότι το μόνο σημείο που έχει σχέση με αυτή τη λογική είναι.... πως είναι κακά τα ψηφία και ο νταρθ βέιντερ δε μπορεί να παίζει μουσική....:117:

TO κακο με αυτη την λογικη εστω και με αυτη την πραγματικοτητα ειναι το οτι εαν θελει κανεις (εξω απο την πρακτικη αυτου του site και περαν απο την γνωση των 100-200-εστω 300 ατομων που γραφουν εδω )να προτεινει ενα μεσο αναπαραγωγης σαν βασικη πηγη ,ευρειας αποδοχης και χρησης ,για τον πολυ κοσμο και τον ευρυτερα ασχολουμενο μουσικοφιλο δεν εχει να καταθεση κατι αξιολογο περαν του κλασσικου cd με τα οποια προτερηματα και ελλατωματα ,γιατι βεβαια ειναι πασιφανες οτι λυσεις του τυπου -σκληρος με dac ,σερβερ με πειραγμενα σωθηκα,διαφορα τεχνουργηματα-ιδιοκατασκευες κτλ δεν μπορουν να αποτελεσουν λυσεις απτες ,απλες και πρακτικα προσιτες για τον πολυ κοσμο ουτε μπορουν να αποτελεσουν λυσεις ευρειας αποδοχης,αρα τι μενει να προτεινουμε στον κοσμο ?

Reaction score
685
Απάντηση: Re: Απάντηση: Τελικα τι ακουμε?

Το να βελτιώνει ένας κατασκευαστής το ψηφιακό και αναλογικό στάδιο σε μία συσκευή δε σημαίνει οτι το προηγούμενο δεν το θεωρούσε καλό όταν το έφτιαχνε. Εξ άλλου ο μόνος εχθρός του καλού είναι το...καλύτερο.
εχεις δικιο σε αυτο δεν κατηγορω τη Weiss για αυτο. Απλα ειναι εταιρια που τα προιοντα που φτιαχνει συνηθως δε τα αλλαζει για μεγαλο διαστημα που σημαινει οτι μαλλον το Minerva βγηκε στην αγορα εσπευσμενα για να τσακισει τον ανταγωνισμο αλλα δεν φτιαχτηκε εξ αρχης σαν προιον που να ειναι οτι καλυτερο στα λεφτα του...

Reaction score
32

εσύ άσε το πικάπ στην ησυχία του και μη το πειράζεις, και πάνε να πάρεις ένα ντι-βι-ντι από κει που παίρνω κι εγώ, έχει και δωράκι....::136::143::135:

να που συμφωνούμε! είδες? δεν υπάρχει "εμπάθεια"...:126:
Εμπαθεια γιατι? Συζητηση κανουμε. Μου ειπες ομως οτι δεν αντεχεις το συστημα μου. Θα ηθελα να μου πεις το συστημα σου για να καταλαβω τα ακουσματα σου.

Reaction score
47
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τελικα τι ακουμε?

Εμπαθεια γιατι? Συζητηση κανουμε. Μου ειπες ομως οτι δεν αντεχεις το συστημα μου. Θα ηθελα να μου πεις το συστημα σου για να καταλαβω τα ακουσματα σου.
Ουτε το συστημα του αντεχει. Θελει να παρει ηχεια με DSP:138::138:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.528
Members
38.569
Νεότερο μέλος
2xwria