Τι ακουσατε στην εκθεση Hi End στο Ledra Marriot?

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Ξεκινω αυτο το θεμα με σκοπο να διευκολυνω οσους πηγαν ηδη στην εκθεση αλλα κυριως οσους δεν πηγαν ακομα.
Τι ακουσατε?
Τι σας αρεσε?
Τι οχι?
Τα σχολια και οι παρατηρησεις σας.

Μην ξεχνατε πως βασιζομαστε στις γνωμες σας για να ξερουμε οσα αξιζουν τον κοπο και που να ξοδεψουμε λιγο χρονο επιπλεον.

Πηγε κανεις σημερα?

bt

Reaction score
0
Εντυπωσιάστηκα:

1. Από τα ηχεία Dali Helicon 800
2. Από τα ηχεία Audiovector Mi 3 Avantgarde
3. Από τα ηχεία Living Voice
4. Από τα ηχεία Amphion
5. Από τα ηχεία Von Schweikert
6. Από τον Sony Qualia και τον μικρότερο αδελφό του τεχνολογίας SXRD (εικόνα που ξεπερνά τη φαντασία, καλύτερη από αυτήν της καλύτερης αίθουσας κινηματογράφου που έχω δεί στη ζωή μου).

Απογοητεύτηκα:

1. Από την τεχνολογία DLP στους προβολείς (εμφανέστατο rainbow effect και πονοκέφαλος, μετά τον Qualia είναι σα να γυρνάς στην εποχή του VHS όσο αφορά στην ποιότητα εικόνας)
2. Τα ηχεία Zingali (ανεξέλεγκτο χαμηλό)
3. Τα ηχεία JM lab Electra (απρόσωπος και μουντός ήχος) και Utopia
4. Τα ηχεία πάνελ της McIntosh (πολύ σκληρά υψηλά)

Γενικά πολύ καλή έκθεση...

Reaction score
1.380
Επειδη τις περισσοτερες φορες γκρινιαζω...

Για την φετινη εκθεση εχω να πω οτι μου φανηκε η καλυτερη των τελευταιων ετων.
Την επισκεφθηκα Σαββατο 11:00 - 16:00. Προσελευση κοσμου αρκετη αλλα οχι να μη μπορεις να κανεις αυτο που πηγες, να δεις και να ακουσεις.

Αρχιζω χωρις σειρα αξιολογησης:

Αδ. Τσακιριδη: Πολυ ομορφος ηχος στο σετ με τους δυο Απολλονες ανα ηχειο, τον καινουργιο Αλεξανδρο και τα Triangle. Ενα μπραβο για τις δημιουργιες τους, την ευγενεια τους και φυσικα τις τιμες τους.

High End Services: Τα καταπληκτικα Amphion Xenon με τα Brinkmann εδωσαν ηχο με μουσικοτητα και ακριβεια. Αυτο το ηχειο ειναι πραγματικη ευκαιρια στην τιμη του και απορω που δεν το εχω δει σε συστηματα στην Ελλαδα.

Stepcom: Λιτο αλλα με ουσια και μουσικοτητα το συστημα της Stepcom. Aκουσα επιτελους τα Final, τα πιο φθηνα ηλεκτροστατικα (εστω υβριδικα) που υπαρχουν.

Cav: Ο Α-10 με τα MD-EX3 & το Denon 2900 ειχαν ενα αρκετα καλο ηχο. Οι μεσαιες μου φανηκαν να υστερουν, χωρις ομως το συνολικο αποτελεσμα να ειναι καθολου ασχημο, ειδικα για την κατηγορια τιμης τους.

Von Schweikert & Oracle: Αβιαστα ειναι η λεξη που χαρακτηριζει καλυτερα τον συνδιασμο. Μου εδωσε την εντυπωση οτι μπορουσε να παιξει ολα τα ειδη μουσικης το ιδιο καλα. Δεν ειχα ξανακουσει ηχειο της εταιρειας και εμεινα εντυπωσιασμενος.

Vienna Acoustics & Prima Luna: Ετσι οπως ειχαν στηθει και με το δικαιολογημενο κοσμο μεσα στο δωματιο, δεν ηταν για ακροαση. Τα Vienna ομως ειναι προσωπικη αδυναμια μου. Πανεμορφα τα δυο πικαπ της Funk Firm!

Machintosh: Η πρωτη μου επαφη με την εταιρεια. Καταπληκτικη εμφανιση αλλα και μουσικοτητα απο το συνολο της εταιρειας.

VTL & Usher με Transrotor πηγη: O ορισμος της ησυχειας και της φινετσας. Πολυ καλα δυναμικα αλλα και εμφανιση ολων των μηχανων του σετ. Πολυ καλος συνδιασμος.

Exelixis: Πολλα νεα και καλογουστα επιπλα. Θελει ψαξιμο!

VTL & Esoteric & JM LAB Utopia: Ενας καλος συνδιασμος, πρωτη φορα που τα JM Lab ηταν υποφερτα για μενα.

Krell & JM LAB Utopia: Αδιαφορο αποτελεσμα, για μια ακομη φορα. Τελικα τα JM Lab δεν ειναι του γουστου μου, ηχητικα παντα γιατι εμφανισιακα ειναι πολυ ομορφα.

VTL & JM Lab Electra: Ασχημος συνδιασμος. Επαιζε σε ευκολα κομματια με audiophle παραγωγες. Σε δικο μου CD...φωναξε πολυ!

Αudio Research & Wilson: Χρειαζεται να γραψω κατι; Απλα ηθελε μεγαλυτερο χωρο.
Για οσους εχουν μεγαλα ποσα να δαπανησουν, αριστος συνδιασμος.

Peak Consult & λοιπα συνοδα: Aπαραμιλλη μουσικοτητα, ακριβεια και παρουσια σκηνης με το μικρο της Peak σε ακουστικα και Jazz κομματια.

Cain & Cain με DeHavilland ενισχυτικα, Cary phono & πικαπ: Πετυχα το "Geat Ready" των Rare Earth να παιζει δυνατα και αυτο ηταν η καλυτερη στιγμη για μενα. R'N'R σε ολο το μεγαλειο του! Μουσικο αποτελεσμα, με δυναμικα σε ολο το φασμα. Οχι τρομερη φινετσα, αλλα αυτο ειναι λογο ηχογραφησης/παραγωγης του συγκεκριμενου κομματιου.

Klipsch Kornwell: Μου αρεσε πολυ, οπως οι περισσοτερς κορνες. Ηθελε μεγαλυτερο χωρο.

Αcapella & Symphonic Line: Ο ηχος ηταν σε ολο το δωματιο. Μουσικοτητα, τιποτα αλλο. Αναρωτιεμαι γιατι δεν αρεσουν οι κορνες σε περισσοτερο κοσμο οταν ακουω τετοια ηχεια.

Τελος, καλυτερες μουσικες επιλογες φετος. Μπραβο!

Reaction score
7
ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΟΚ

Δε θα πω τι άκουσα ακόμα γιατί αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο φέτος
στην κατά τα άλλα πολύ καλή σε γενικές γραμμές έκθεση ήταν.. ο

:o SONY QUALIA :shock:

ΕΙΚΟΝΑ ΘΑΝΑΤΟΣ !!

Δεν έχω ξαναδεί καλύτερη εικόνα ποτέ στη ζωή μου ούτε σε σινεμά ούτε πουθενά ούτε στον ύπνο μου !
Επαθα ΣΟΚ !

Πολλοί θα σκεφτούν να πουλήσουν το αυτοκίνητό τους για να τον αγοράσουν και ίσως να μην κάνουν και άσχημα..

Σε 2 χρόνια μπορει και να παίρνεις αυτή την εικόνα με τα μισά λεφτά..
Αυτό αξίζει να το περιμένει κανείς..

Reaction score
7
ΕΙΚΟΝΑ ΕΚΠΛΗΞΗ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΕΦΤΑ

Εντυπωσιακή εικόνα σε τεράστια οθόνη από τον προβολέα DLP Mitsubishi XD480 στα €4400 περίπου.
Δεν είδα ούτε dithering ούτε rainbow ενοχλητικό, και γενικώς η εικόνα του με κάλυπτε ΠΛΗΡΩΣ για τα χρήματα αυτά..
Δεν είχα ξανακούσει για το μηχανάκι αυτό (?) και μου έκανε εντύπωση..

Επαιζε το BAD BOYS 2 και ο ήχος επίσης από KLIPCH ULTRA TXH εκπληκτικός για τα γούστα μου.
Με έβαλε μέσα.

Περίπτερο : ΛΑΙΟΣ

------------------------------------------------------------------------------------------------

Πολύ ωραίος και φτηνός (κάτω από €2000) o νέος HITACHI 200.
Πολύ καλή εικόνα αν και πιστεύω είναι περίπου αντίστοιχος των Panasonic, Sanyo της ίδιας κατηγορίας τιμής. Ισως λίγο καλύτερος, δεν μπορώ να πω με σιγουριά γιατί πρέπει να βάλει κάτω κανείς τις λεπτομέρειες..
Πάντως το να έχεις σινεμά σπίτι σου μόνο με 2-3 χιλιαρικάκια παιδιά σήμερα είναι πραγματικά ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΟΔΟΣ..

Τρία χρόνια εγγύηση

Περίπτερο : ΚΟΣΜΑΣ

Reaction score
3.504
Τα ενισχυτικά ήταν σχεδόν όλα τα ίδια. Το ασημί μεταλλικό κουτί με τα μπλε electric λαμπάκια πλέον είναι το σήμα κατατεθέν των High-End ενισχυτικών.
Ακόμα και οι λαμπάτοι ενισχυτές ακούγονταν σαν τους καλούς ενισχυτές στερεάς κατάστασης (με transistors).
H μεγάλη μου απορεία είναι γιατί οι κατασκευαστές λαμπάτων ενισχυτικών προσπαθούν να βγάλουν τον ήχο των transistors και οι σχεδιαστές ενισχυτών με transistors να βγάλουν τον ήχο των παλαιότερων λαμπάτων.

Τα πολύ προσιτά ενισχυτικά του Τσακιρίδη δεν με εντυπωσίασαν αυτή τη φορά αλλά κυρίως λόγω εμφάνισης (για τα γούστα μου πάντα). Εμφανής η προσπάθεια κατασκευής τυποποιημένων κατασκευών (με πλακέτα στο εσωτερικό αντί για το πολύ καλό point-to-point κύκλωμα). Οι Κινέζικες λυχνίες Electron πήραν τη θέση των αντίστοιχων της Svetlana και της Electroharmonics. Η μάχη πλέον γίνεται σώμα με σώμα με τα αντιστοίχου κόστους λαμπάτα της Prima Luna. Κατά κανόνα ο ήχος του Τσακιρίδη πάντα είναι καλύτερος από αυτόν που βγάζουν τα ηχεία που χρησιμοποιεί.
Σχολιάζω τα ενισχυτικά του Τσακιρίδη γιατί πραγματικά αξίζουν περισσότερο ηχητικά από αυτό που δείχνουν εμφανισιακά

Το μόνο ηχείο που με εντυπωσίασε ήταν το επετειακό ATC 50. Αυτό πραγματικά είναι το ηχείο που θα αγόραζα ή ακόμα και το απλό ATC 50 .
Γενικώτερα τα tweeters των περισσότερων ηχείων της έκθεσης ήταν περισσότερο λαμπρά και τσιμπημένα για τα γούστα μου.
Για άλλη μια φορά φάνηκε πόσο πίσω είναι ακόμα τα ηχεία συγκριτικά με τα υπόλοιπα μηχανήματα της αλυσίδας.

Σε γενικές γραμμές μου άρεσε πολύ η έκθεση. Η συμμετοχή του κοινού ήταν μεγάλη και αυτό φανερώνει ότι υπάρχει πολύ μεγάλη ζήτηση και αγάπη για τον καλό ήχο.

Οι τιμές πολύ υψηλές σε όλα τα HighEnd συστήματα. Με τόσο κόσμο ήταν αδύνατον να ξεχωρίσει κάποιος εύκολα ποιό σύστημα του ταιριάζει.

Reaction score
187
επειδη βιαζομουν να φυγω δεν την γυρισα ολη την εκθεση με αποτελεσμα να μην δω τον
qualia??δεν ηξερα οτι υπηρχε στην εκθεση!!νταξει τον εχω δει στις εγκαταστασεις του ηχου αλλα οχι σε καλες συνθηκες.φτου ρε γμτ πρεπει να ξαναπαω!

μπαμπη διαβασε το 4 μακρυ τεστ για να δεις τι γινεται με τον hitachi 200.ειναι καλος για τα λεφτα του αλλα με το panasonic 900 ειναι παρα μα παρα πολυ πισω!

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Η μισή έκθεση (και για μένα ολόκληρη...) ήταν ο Qualia...

Νομίζω ότι αγγίζει πλέον σε ποιότητα εικόνας τους 9ιντζους crt... Μεγάλη κουβέντα το ξέρω αλλά πραγματικά είναι η μόνη ψηφιακή υλοποίηση που φτάνει τόσο κοντά στους crt και στην πραγματική κινηματογραφική εικόνα...

Αυτή η τεχνολογία είναι ο θάνατος των dlp... έχω δει και τους τρίτσιπους dlp αλλά τέτοια εικόνα πουθενά... Την πρώτη φορά που τον είδα στον Ήχο η εικόνα λόγω του χώρου δεν ήταν τόσο μεγάλη σε ίντζες... χθες τον είδα σε κινηματογραφικές διαστάσεις και έπαθα ξανά σοκ...

Επίσης μου έκανε εντύπωση η εμμονή του υπεύθυνου της Sony ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά στην ποιότητα εικόνας μεταξύ qualia και του 100... βέβαια την διαφορά θα την δω περισσότερο σε απλό dvd...

Για τα υπόλοιπα μιας και δεν είμαι του hi-end δεν θα ήθελα να γράψω κάτι...

Υ.Γ. Χάρηκα πολύ που επιτέλους γνώρισα από κοντά τους Κώστα Κόγια και Χρήστο Σκαλούμπακα...

Reaction score
7
@ Χαρίτος Λάμπρος
Ευχαριστώ Λάμπρο θα το ψάξω άμεσα..

@g.kar
Κι όμως τα αληθινά λαμπάτα συστήματα είχαν ακόμα εκείνη την "διαφορά"
που τα ξεχωρίζει..
(πχ Unison, Canary)

Reaction score
7
ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ

Δεν θα αναφερθώ σε όλα τα συστήματα που άκουσα απλά σ΄ αυτά τα
περίπτερα που κάτι μου έκανε κλίκ, και δεν θα μιλήσω μόνο για
τον ήχο -παρότι αυτό είναι το θέμα μας- αλλά και για τους ανθρώπους
που τα πλαισίωναν.

Νομίζω αξίζει να πει κανείς μια καλή κουβέντα και γι' αυτούς τους
"κατατρεγμένους" επαγγελματίες που προσπαθούν να προωθήσουν τα μηχανήματα που αγαπάμε..

Λοιπόν το βραβείο μου για τους πιό ευγενικούς, low profile,
και "real cultured" αντιπροσώπους πάει

ΑΝΤΗΧΗΣΗ
STEP COM
KOSMAS-TSAKIRIDIS

Φυσικά υπήρχαν και πολλοί άλλοι που είχαν καλύτερη συμπεριφορά φέτος
από άλλες χρονιές, απλά αναφέρω αυτούς που μου έμειναν.

Reaction score
7
ΕΠΙΚΟΣ ΗΧΟΣ - Best Value For Money

ΕΠΙΚΟΣ ΗΧΟΣ ΚΑΙ ΑΠΕΡΡΙΤΟ SETUP
BEST VALUE FOR MONEY για μένα

Unico CD, Unison S8, Zingali Home monitor 112

Ολο το σύστημα 3 κομμάτια με συνολικό κόστος
περίπου 16000 ΜΟΝΟ !!

Περίπτερο : Studio 82

Reaction score
7
Best New Entry

VIOLA (ενισχυτικά) + PEAK CONSULT (ηχεία)

Υπέροχος, αψεγάδιαστος ήχος (ο καλύτερος SS ήχος της έκθεσης
για μένα ) αλλά ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΑΝΑΚΡΙΒΟΣ !

(μετρήστε πάνω από 30χιλιάρικα για το σύνολο χωρίς να είναι full range)

Περίπτερο : Location Sound

Reaction score
7
Second Best ΝΕw Entry

VTL (ενισχυτικά) + USHER (ηχεία)

Πολύ καλός ήχος σε πολύ καλή τιμή.

(το μεγάλο ηχείο της USHER 8571 κάτω από τα 5000)

Reaction score
7
ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ

TLA Ενισχυτικά

(Ελληνικά παρακαλώ, ότι καλύτερο έχω ακούσει
από ενισχυτικά)

Περίπτερο : OBSCURE AUDIO 1

Reaction score
7
ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΤΗΣΙΜΟ (ηχοαπορροφητικά, καλώδια, φίλτρα κλπ)

VTL (τα φτηνότερα) + JMLAB 1027Be

(τα παραφερνάλια ήταν ακριβότερα από το σύστημα, αλλά
το ανέβαζαν πολύ..)

Περίπτερο : OBSCURE AUDIO 2

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.906
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv