Τι εγινε στην Αμαρυνθο?

Reaction score
1
Κύριε Τσαρουχά,οι δάσκαλοι και οι καθηγητές σας φταίνε τώρα;
Πριν από 25 χρόνια που πήγαινα στο Λύκειο,δεν θυμάμαι κανέναν καθηγητή να κάνει "περίπολο" στις τουαλέτες του σχολικού συγκροτήματος.
Ένας επιστάτης υπήρχε όλος κι όλος.
Έτσι,αν ήθελες να κάνεις την π@στιά σου θα την έκανες.
Πότε;
Στο διάστημα εκείνο όπου στις αίθουσες δεν υπήρχαν μαθητές,δηλαδή μεταξύ 13:00μμ και 14:00μμ (πρωινή και απογευματινή βάρδια.)
Βέβαια οι γονείς σήμερα έχουνε πολλά περισσότερα πράγματα να τους απασχολούν,όπως το να γράφουν στο Internet ώρες...

Reaction score
7.146
Mα τι ειναι αυτα που γραφετε? Γινοντουσαν τα ιδια στα χρονια μας ? (γυμνασιο λυκειο 1981-1987).
Φιλοι μου τα πραγματα εχεουν αλλαξει δραματικα!! Τη δικια μας χειραψια την εχει αντικαταστησει το πηδημα!!!
Για τους καθηγητες οι ευθυνες ειναι τεραστιες.Εχουν ξεχασει το ρολο του παιδαγωγου και περιοριζονται σε απλους μεταφορεις διδακτικης υλης (μεταφορεις γιατι ουτε να διδαξουν δε μπορουν πλεον).

Reaction score
7.146
Πιστεψεμε κοιταζωντας τα νεα παιδια γυρω μου καθολου δε ζηλευω,μαλλον τα λυπαμαι.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
ΣΩΚΡΑΤΗΣ Τ. said:
Ένας επιστάτης υπήρχε όλος κι όλος.
Ο δικός μου Λυκειάρχης κάθε 3 και λίγο στις τουαλέτες ήταν πάντως (και όχι για κατούρημα)... :)

Reaction score
14
RDoherty said:
Για την κατάντια των σχολείων, όπως την περιγράφεις, φταίει το σύνολο της κοινωνίας και συγκεκριμένα τα "νέα" πρότυπα της αρπαχτής που ασκούν ιδεολογική ηγεμονία στην κοινωνία. Η προσδοκία να αντισταθούν μόνοι οι δάσκαλοι σε αυτη την ηγεμονία είναι ανεδαφική, άρα αφελής.
Νομίζω, ότι αυτά τα λόγια είναι η ουσία του θέματος. Δεν πρέπει να αποτελούν όμως προπέτασμα για να μην προσπαθουν περισσότερο όλοι όσοι επιτελούν εκπαιδευτικό έργο. Keep walking.

Reaction score
250
[size=10pt][size=10pt][size=10pt][size=10pt]ΕΛΕΟΣ !!!!!!!!!!!!!![/size][/size][/size][/size]

Η αρρωστημένη εμπάθεια , η άγνοια , η έλλειψη ακόμη και ίχνους στοιχειώδους αντικειμενικότητας κυριαρχεί !

Νίκο λυπάμαι αλλά είσαι βαθιά νυχτωμένος και η διαρκής εμμονή σου σε πράγματα που υποτίθεται ότι γνωρίζεις

συνεχής και αδικαιολόγητη ! Προφανώς κάποια απωθημένα κουβαλάς γιατί δεν εξηγείται αλλιώς η διαρκής μονόπλευρη

έκφραση απόψεων για τους εκπαιδευτικούς .

Λυπάμαι αλλά ο RDoherty είναι σαφώς μέσα στα πράγματα και έχει απόλυτο δίκιο !

Επιτέλους κάποιοι πρέπει να καταλάβουν ότι η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών αγωνίζεται με νύχια και με δόντια

για να περισώσει ότι γίνεται και με τεράστιο κόστος .

Κανείς όμως δεν ασχολείται με αυτή την προσπάθεια ! Αντίθετα μεμονωμένες περιπτώσεις που είναι απόλυτα φυσιολογικό

να υφίστανται σε ένα τόσο πολυπληθή κλάδο παίρνουν τεράστια δημοσιότητα και γενικεύονται με ευκολία

και ακατάσχετη ανευθυνότητα.......

Reaction score
298
Λυπάμαι, Νίκο, αλλά την ηθική των παιδιών μου θα την προστατεύσουν μόνον οι αρχές που τους έχω δώσει εγώ από το σπίτι. Δεν υπάρχει άνθρωπος, θεσμός, μηχανισμός ή "φορέας" που να μπορεί να το κάνει, αν δεν το έχω κάνει επαρκώς πρώτος εγώ.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
- Κι εγώ λέω τι γράφει τόση ώρα αυτός... :lol: :lol:

Τσαντουλής Βασίλης said:
[size=10pt][size=10pt][size=10pt][size=10pt]ΕΛΕΟΣ !!!!!!!!!!!!!![/size][/size][/size][/size]
ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΕΟΣ...

Βασίλη, τα μυαλά σου και μια λίρα. Ο κόσμος το 'χει τούμπανο κι εσύ κρυφό καμάρι…

Οι εκπαιδευτικοί προκαλούν ΣΥΝΕΧΩΣ και η διαρκής δική σου εμμονή να δικαιολογείς την ανευθυνότητα του κλάδου, φυσικά οφείλεται στην επαγγελματική αλληλεγγύη. Η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών των δημόσιων σχολείων, ενδιαφέρεται για ένα και μοναδικό πράγμα και όλοι ξέρουμε τι είναι αυτό. Η επαγγελματική σου ιδιότητα σαφώς και δεν σε αφήνει να δεις λίγο παραπέρα και να διαπιστώσεις κι εσύ αυτό που ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ έχει διαπιστώσει, δηλαδή ότι πρόκειται για την πλέον ανεύθυνη και αναποτελεσματική κατηγορία εργαζομένων στην Ελλάδα, το επίπεδο των οποίων πέφτει με ανησυχητικούς ρυθμούς τα τελευταία χρόνια. Και πώς να μην πέφτει όταν το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει, τα μισθολογικά και ούτε κουβέντα για αξιολόγηση.

Άκουσον άκουσον, για τα παιδιά και την κατάντια του χώρου εργασίας των, φταίνε οι μανάδες, οι πατεράδες ή άτιμη η κοινωνία και ο ανάδρομος Ερμής ή... η δική μου άγνοια.

Πλάκα έχετε ρε. :lol:
Σιγά μην λυπηθώ τους εκπαιδευτικούς, τις άπορες κορασίδες… 8) :lol:

p.s. Προχθές στις τουαλέτες του γραφείου μου βιάσανε μια εργαζόμενη. Προφανώς φταίει η Λίτσα Πατέρα και οι προβλέψεις τις για το ζώδιο του Υδροχόου...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
RDoherty said:
Λυπάμαι, Νίκο, αλλά την ηθική των παιδιών μου θα την προστατεύσουν μόνον οι αρχές που τους έχω δώσει εγώ από το σπίτι. Δεν υπάρχει άνθρωπος, θεσμός, μηχανισμός ή "φορέας" που να μπορεί να το κάνει, αν δεν το έχω κάνει επαρκώς πρώτος εγώ.
Το θέμα είναι RD, να έχει τα rxδια κάποιος να αναλαμβάνει τις ευθύνες του και όχι να στέλνει εκπροσώπους στις τηλεοράσεις μόνον όταν πρόκειται για τον μισθό του. ΦΥΣΙΚΑ και η ηθική των παιδιών σου πρέπει να στηριχτεί πλέον ΜΟΝΟ στο σπίτι σου, διότι με τους εκπαιδευτικούς και τα σχολεία που έχουμε σήμερα, μπορεί να τα στείλεις καλόγριες και να βγούν π@υτάνες...

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Τα δικά μου παιδιά φοίτησαν σε μικρό ιδιωτικό γυμνάσιο-λύκειο ιδιοκτησίας ζεύγους εκπαιδευτικών, με καλούς και διαλεγμένους καθηγητές, έξτρα φροντιστηριακές ώρες, εξατομικευμένη αντιμετώπιση της προσωπικότητας κάθε παιδιού, χωρίς διαγωνισμούς σεξ στις τουαλέτες μια και η εποπτεία των χώρων γινόταν πάντα με επιμέλεια αλλά χωρίς να γίνεται καταπιεστική, και με τα παιδιά να πηγαινοέρχονται στο σχολείο με το χαμόγελο.
Και είναι φυσικό. Την ώρα το δημόσιο αντιμετωπίζει το θέμα της παιδείας χτίζοντας γκέτο τύπου Γκράβας και στελεχώνοντάς τα με αριθμούς-ονοματεπώνυμα από την επετηρίδα, στα ιδιωτικά αντιμετωπίζουν το μαθητή και το γονιό ως πελάτη που πρέπει να μείνει ευχαριστημένος.
Και για όποιον εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα ή ασκεί ελεύθερο επάγγελμα είναι αυτονόητο ότι εξυπηρέτηση πελάτη δεν σημαίνει απαραίτητα χατίρι, μεροληψία, υπερβολική ανοχή, ενδοτικότητα και γλείψιμο. Σημαίνει όσο το δυνατόν πιο σωστή δουλειά και αυτονόητο ενδιαφέρον, το οποίο επαυξάνεται και από το προσωπικό συμφέρον, που όταν δεν αντιστρατεύεται τον αντικειμενικό σκοπό δεν αποτελεί τροχοπέδη αλλά τουρμπάρισμα και δεν είναι καθόλου κατακριτέο.
Αν το ιδιωτικό σχολείο δεν λειτουργεί σωστά, πράγμα που σύντομα θα φανεί στο παιδί και την πορεία του, πολύ απλά, υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια κι ο ιδιοκτήτης το ξέρει και τον νοιάζει. Αντιθέτως, το δημόσιο σχολείο λειτουργεί όπως ένα οποιοδήποτε μονοπώλιο είδους πρώτης ανάγκης, δηλαδή με αδιαφορία και πολλές φορές με κατάπνιξη των λίγων φωτεινών εξαιρέσεων που (ασφαλώς υπάρχουν αλλά) χαλάνε την πιάτσα.
Όλα αυτά με ένα πολύ μεγάλο ΔΥΣΤΥΧΩΣ, γιατί και στο εξαιρετικά σημαντικό αυτό θέμα, όπως και σε τόσα άλλα, καταλήγουμε στο ότι αν δεν πληρώσεις, παίρνεις τα γνωστά.

Reaction score
5
Αυτό με την επετηρίδα είναι πολύ γελοίο. Δηλαδή όλοι όσοι πήραν πτυχίο Φιλολογίας και χωρίς άλλου είδους αξιολόγηση και κριτήρια, είναι και ικανοί να διδάξουν το παιδί μου; Από πού κι ως πού; Από εδώ μέχρι τα σύνορα...:lol:

Reaction score
14
To πτυχίο φιλολογίας που έτσι όπως το λες το ευτελίζεις, σήμαινει ότι κάποιος υπήρξε σχεδόν άριστος μαθητής και φοιτητής για να ανταπεξέλθει στα ειδικά μαθήματα του κλάδου, όπως επίσης και στα μαθήματα διδακτικής, παιδαγωγικής και ψυχολογίας που είναι απαραίτητα για να πάρει πτυχίο από τη σχολή.
Δηλαδή, εσύ τι άλλα αξιολογικά κριτήρια έχεις να προτείνεις?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Αυτό που μου αρέσει περισσότερο από όλα, είναι ότι αντικειμενική κριτική για τους εκπαιδευτικούς, έχουν δικαίωμα να κάνουν μόνον... οι εκπαιδευτικοί. Που πάτε οι υπόλοιποι ρε τσομπάνηδες? Μπουαχαχαχα!! :lol: :lol: :lol:

Reaction score
14
Νίκο αντικειμενική κριτική δεν μπορεί να υπάρξει. Ειδικότερα υπό το πρίσμα της μιζέριας και ευτελισμού των πάντων που μας διακατέχει. Απ' εκεί και πέρα, κουβέντα να γίνεται.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ναι βρε Μιχάλη έτσι είναι... :wink:
Κι εγώ αν γίνομαι υπερβολικός μερικές φορές είναι για να δείξω ότι πρέπει να ακούσετε και κανέναν άλλον εκτός των... συναδέλφων σας. Δεν μπορεί όλοι εκτός από εσάς να ευτελίζουν τα πάντα και όλοι να τα βάζουν μαζί σας από βίτσιο. 8)

Κάτι δεν πάει καλά, αλλά δεν είναι αυτό το "μεγαλύτερο" πρόβλημα. Το "μεγαλύτερο" πρόβλημα είναι ότι δεν το παραδέχεται κανείς. Όλα πάνει ρολόι...

Reaction score
14
Όχι βρε Νίκο, δεν είναι έτσι.

Το ότι ευτελίζουν κάποιοι τα πάντα το έχω τονίσει και μαζί με αυτούς και οι εκπαιδευτικοί γιατί είναι μέρος της κοινωνίας που δυστυχώς έτσι βλέπει τα πράγματα.
Δεν πιστεύω ότι τα βάζουν όλοι με τους εκπαιδευτικούς αλλά ακόμα και να ήταν έτσι θα ήθελα να τα έβαζαν μαζί μου όχι γιατί είμαι εκπαιδευτικός αλλά γιατί θα είχαν κάτι με εμένα προσωπικά και με το τρόπο που κάνω τη δουλειά μου. Όλα τα υπόλοιπα είναι γενικεύσεις που απέχουν πολύ από την αλήθεια.

Το ότι δεν η κοινωνία δεν "πάει ρολόι" είναι γιατί εμείς πια δεν ξέρουμε πως πρέπει να δουλεύει αυτό το ρολόι και τι ώρα να δείχνει.

Reaction score
250
Αγαπητέ Νίκο
Αν έχεις σοβαρά και τεκμηριωμένα επιχειρήματα είναι προφανώς

ευπρόσδεκτα και απολύτως επιθυμητά !

Επικλήσεις όμως σαθρών και γενικόλογων αφορισμών του τύπου

«τα λέει όλος ο κόσμος» προφανώς δεν ανήκουν στην προηγούμενη

κατηγορία και δεν προάγουν ουσιαστικά την συζήτηση .

Επίσης αναφορές σε ανατομικά χαρακτηριστικά που νομίζεις ότι

μόνο εσύ διαθέτεις μάλλον δεν βοηθούν σε τίποτε !

Τα περί συντεχνιακής αλληλεγγύης είναι αφελής καραμέλα .

Δεν μπορώ άκριτα να δέχομαι επιθέσεις όταν

1) Έφαγα μία διδακτική ώρα σε κάθε τμήμα που διδάσκω για να

πληροφορήσω τους μαθητές μου για τις επώδυνες για την υγεία συνέπειες

της αλόγιστης χρήσης των κινητών και δη μέσα στην τάξη .

2) Όταν αγωνίζομαι π.χ. φέτος να ευαισθητοποιήσω τους μαθητές μου

στα θέματα «Ρατσισμός και ξενοφοβία» και «μεταλλαγμένα προϊόντα

και βιολογικές καλλιέργειες» στα πλαίσια των προγραμμάτων

περιβάλλοντος και αγωγής υγείας και καταναλωτή που κανείς δεν

με υποχρέωσε να αναλάβω.

Το ίδιο κάνουν και χιλιάδες άλλοι συνάδελφοι μου. Μια περιήγηση

στο διαδίκτυο αποδεικνύει του λόγου το αληθές !

3) Όταν με πολλαπλούς κινδύνους και μεγάλο κόστος έχω σταθεί όλα αυτά

τα χρόνια δίπλα στους αλλοδαπούς μαθητές μου και στα προβλήματα τους.

Αν κάποιος δεν διαβάσει τα πρακτικά της συνεδρίασης του συλλόγου

Καθηγητών της Αμαρύνθου δεν μπορεί να εκφέρει άποψη ελαφρά τη καρδία !

Το προφανές και αδιαμφισβήτητο ατόπημα των συγκεκριμένων Καθηγητών

είναι ότι τιμώρησαν την μαθήτρια χωρίς αυτή να απολογηθεί !

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.307
Members
38.540
Νεότερο μέλος
Ionianpower