- Μηνύματα
- 46.335
- Reaction score
- 93.999
View attachment 161052
Δοκιμάζω διαφορά είδη ψωμιού...
Αυτό είναι Fitness ψωμί με βούτυρογαλα (Buttermilch ),δίχως μαγιά,δίχως ώρες αναμονής.
Αλεύρι βρώμης,σίκαλης , φαγοπυρου ,ολυρας ( αγριοσιταρου) με τσια,καρύδια,Κάσιους και χουρμά ...σιρόπι σφενδαμου,Κούρκουμα...ηλιόσπορο...
Μην χαράζεις τα λουκάνικα . Με το ψήσιμο βγαίνουν έξω οι χυμοί και στεγνώνουν- ζαρώνουν-ξερένονται και δεν είναι ωραία μετά.
Άντε πάλι ο παντογνώστης... Ανοίγουν και μόνα τους ξέρεις, απ' τη θερμότητα.Μην χαράζεις τα λουκάνικα . Με το ψήσιμο βγαίνουν έξω οι χυμοί και στεγνώνουν- ζαρώνουν-ξερένονται και δεν είναι ωραία μετά.
δοκίμασε να μην τα χαράξεις και να τα βάλεις σε μέτρια φωτιά, τόσο φωτιά ώστε να ψήνονται για κάμποση ώρα (15-20 λεπτά) χωρίς να ανοίξουν, όταν πια θα ανοίξουν θα είναι πραγματικά έτοιμα ή αν θες να το επιταχύνεις στο τέλος σηκώνεις ένταση στη φωτιά.Άντε πάλι ο παντογνώστης... Ανοίγουν και μόνα τους ξέρεις, απ' τη θερμότητα.
Πάντως τα συγκεκριμένα ήταν μάπα. Από τον Μασούτη, υποτίθεται πικάντικα (not), ήταν περισσότερο σαν μεγάλα λουκάνικα Φρανκφούρτης, αλλά δεν πλησίαζαν καν στην γεύση. Έχω πάρει και κάτι χωριάτικα για την επόμενη φορά, αλλά από τα καλύτερα που έχω δοκιμάσει ήταν από το Αλέκτωρ κάτι δικά του χειροποίητα.
Ποιός παντογνώστης καημένε? Σου λέμε κάτι να σε ξεστραβώσουμε και παρεξηγιέσαι.Άντε πάλι ο παντογνώστης... Ανοίγουν και μόνα τους ξέρεις, απ' τη θερμότητα.
Πάντως τα συγκεκριμένα ήταν μάπα. Από τον Μασούτη, υποτίθεται πικάντικα (not), ήταν περισσότερο σαν μεγάλα λουκάνικα Φρανκφούρτης, αλλά δεν πλησίαζαν καν στην γεύση. Έχω πάρει και κάτι χωριάτικα για την επόμενη φορά, αλλά από τα καλύτερα που έχω δοκιμάσει ήταν από το Αλέκτωρ κάτι δικά του χειροποίητα.
Ρε φίλε, επιμένεις.Ποιός παντογνώστης καημένε? Σου λέμε κάτι να σε ξεστραβώσουμε και παρεξηγιέσαι.
Το λουκάνικο φαίνεται ότι το έχεις χαράξει με μαχαίρι. Οταν ανοίγει μόνο του ανοίγει ακανόνιστα.
Ασε που για να ανοίξει μόνο του θέλει πολύ δυνατή φωτιά. Και πάλι δεν είναι σωστό. Το λουκάνικο πρέπει να ψήνεται σιγά -αργά , ώστε να μην ανοίγει , να μην αρπάζει από έξω και μέσα να είναι ζουμερό.
ΜορχέλαΒρήκα αυτό στον μπροστινό μου κήπο...ανάμεσα σε φλοιούς που έχω διασκορπίζει ....
Τι είδος είναι?Τρωγεται?
View attachment 161265
View attachment 161266
Αποξηραμένο είναι πεντανόστιμο και θεωρείται πως έχει υψηλή γαστρονομική αξία. Προσοχή, μην το καταναλώσετε ωμό, διότι μπορεί να προκαλέσει τροφική δηλητηρίαση.