Το απολυτο ηχητικο φορμα

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: Το απολυτο ηχητικο φορμα

leo οπως καποιοι ελαχιστοι ψωνιζουν thx επειδη νομιζουν οτι παιζει πιο καλα απο αλλα ασφραγιστα,
ετσι και καποιοι αλλοι το θεωρουν καταρα και δεν ψωνιζουν με τιποτα.Απλα αν το ακουσεις σωστα δεν εχεις γυρισμο μετα. Και που να το ακουσεις σωστα στην ελλαδιτσα? (μαγαζι εννοω)

Reaction score
2
κοίτα απο την στιγμή που έχεις σκάσει τόσα για καλωδια, σίγουρα δεν υπάρχει περίπτωση να σε πείσω για το αντίθετο, δεν πα να κατεβάσω όλη την βιβλιογραφία των ηλεκτρονικών/ηλεκτρικών, οπότε άστο καλύτερα.

όσο για την wikipedia, ένα τυχαίο link έβαλα, το πρωτο που έλεγε τι σημαίνει audio format. μπορείς να ψάξεις μόνος σου να δεις τι λένε και άλλα site.

anyway, αυτο που θέλω να πω απλά είναι ότι άλλο πράγμα είναι το ψηφιακό φορματ που είναι γραμμένη η πληροφορία, και άλλο η ψηφιακή επεξεργασια που υπόκειται το σήμα απο έναν επεξεργαστή DSP.

με την δική σου λογική, όλα τα πργράμματα DSP που έχει ο onkyo (px. mono, stereo, 7-channel stereo, κοκ.) είναι ηχητικά φορμα!
για σκέψου το λίγο και θα καταλάβεις ότι είναι λάθος...

P.S. μα το DOLBY DIGITAL EX είναι φορμα εγγραφής audio track της dolby, δεν είναι επεξεργασια DSP... παιδιά έχετε μπλέξει την επεξεργασια με το φορματ! τεσπά το κουράσαμε...

Reaction score
6
Βασικά και οι δύο τα ίδια λέτε, απλώς ίσως ο τίτλος θα έπρεπε να λέγεται "Η απόλυτη κινηματογραφική-ηχητική εμπειρία".

Και όντως στο Ελλαδιστάν πολύ δύσκολο να βρεις να ακούσεις σωστά THX.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: Re: Το απολυτο ηχητικο φορμα

κοίτα απο την στιγμή που έχεις σκάσει τόσα για καλωδια, σίγουρα δεν υπάρχει περίπτωση να σε πείσω για το αντίθετο, δεν πα να κατεβάσω όλη την βιβλιογραφία των ηλεκτρονικών/ηλεκτρικών, οπότε άστο καλύτερα.
να με πεισεις γιατι πραμα οτι τα καλωδια μου ειναι ασφραγιστα? ή για το οτι ειναι πανακριβα - να το θες .Το ξερω

όσο για την wikipedia, ένα τυχαίο link έβαλα, το πρωτο που έλεγε τι σημαίνει audio format. μπορείς να ψάξεις μόνος σου να δεις τι λένε και άλλα site.
η γιουκι ειναι ενας μπουσουλας γενικα τιποτα αλλο
anywaυ, αυτο που θέλω να πω απλά είναι ότι άλλο πράγμα είναι το ψηφιακό φορματ που είναι γραμμένη η πληροφορία, και άλλο η ψηφιακή επεξεργασια που υπόκειται το σήμα απο έναν επεξεργαστή DSP.
το u2c ειναι ενα dd εξελιγμενο(μιας και το ξεκινησαν μαζι <ο χολμαν πριν το λουκα δουλευε εκει> το ξεκινησαν και το εξελιξαν παρεα.Μεχρι που ο τομ εφυγε απο τον λουκα , αλλα αυτο δεν λεει και πολλα.Σημασια εχει τι κανει, αν και οπως ξανα ειπα μαλλον δεν ειμαστε ετοιμοι για καποια πραματα (μεσα και εγω σε αυτο)

με την δική σου λογική, όλα τα πργράμματα DSP που έχει ο onkyo (px. mono, stereo, 7-channel stereo, κοκ.) είναι ηχητικά φορμα!
για σκέψου το λίγο και θα καταλάβεις ότι είναι λάθος...
τα dsp κανουν καποια επεξεργασια -το,ιδιο και το dolby-dts
μονο που αν ακουσεις dplIIx σε μουσικη βλεπεις οτι χανεις πολλα πραματα(μετα απο ακροαση) το thx αντι να κοβει δινει πληροφορια ( πληροφορια που υπαρχει)

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

Βασικά και οι δύο τα ίδια λέτε, απλώς ίσως ο τίτλος θα έπρεπε να λέγεται "Η απόλυτη κινηματογραφική-ηχητική εμπειρία".

Και όντως στο Ελλαδιστάν πολύ δύσκολο να βρεις να ακούσεις σωστά THX.
ξερεις ποια ηχεια υπαρχουν στην ελλαδα?
ξερεις ποια ειναι η γνωμη των αντιπροσωπων για αυτα
ασε και ξερω καποιους απο αυτους ........
δυστυχως οπως ξερουμε ολοι απο το 2004 (μετα τους ολυμπιακους) το πραμα πεφτει.....
και μετα λενε οτι δεν πουλανε....

Reaction score
6
Πρέπει να έχει η Crystal Audio αν δεν κάνω λάθος.

Πάντως, όποτε έχω ακούσει σε εκθέσεις τη συγκεκριμένη, μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση πως περπατώντας μέσα στο δωμάτιο ο ήχος ήταν ίδιος στο μεγαλύτερο μέρος. Μόνο όταν έφτανες κοντά στα ηχεία χάλαγε η εικόνα.

Αυτό το συγκεκριμένο, σε άλλο surround φορματ ή DSP, όπως θέλετε πείτε το, δεν το έχω ξανακούσει. Ακόμα και με 7άδα μεγάλων ηχείων χωρίς τσουξ.

Reaction score
6
να ένα λινκ με όλα τα φορματ εγγραφης της dolby μέχρι τώρα http://en.wikipedia.org/wiki/Dolby_Digital
και εδω τα φορματ της DTS http://en.wikipedia.org/wiki/DTS_%28sound_system%29

ολα τα άλλα είναι απλες οδοντόκρεμες! :138:
Δεν διαφωνεί κανείς σε αυτό, απλά ο Αργύρης λέει ότι π.χ. στο DD sr EX που είναι για THX, όταν ενεργοποιήσεις το THX ακούς πληροφορία που ήταν "κρυμμένη" πριν.
Και αυτό γιατί είναι φτιαγμένο να δουλεύει έτσι.

Reaction score
2
πολυ πιθανο αφου εφαρμόζει καποιο αλγόριθμο για να κατανείμει τον ήχο στα επιπλεον ηχεία, μαζί με κάποια ισοστάθμιση οπωσδηποτε, αρα ότι ήταν σε χαμηλή στάθμη πριν θα το ακούς καλυτερα.

εαν διαβάσεις το λινκ παραπάνω, εξηγει ότι το DD SURROUND EX είναι ουσιαστικα ενα track 5.1 το οποιο παίζει κανονικά σε όλους τους 5.1 ενισχυτες. έχει όμως και εξτρα πληροφορια κωδικοποιημενή στα 2 surround (left & right) για ένα επιπλεον πίσω κανάλι (6.1), όταν η αποκωδικοιηση γίνεται απο συμβατο ενισχυτη (πχ. ΤΗΧ). αυτό ήταν και το τρικ του lucas για να βαλει ενα έξτρα πίσω ηχειο στους κινηματογραφους, χωρίς να χρειαζεται να αλλαξουν το σύστημα τους. απλα αγόραζαν έναν επεξεργαστη που έκανε την έξτρα αποκωδικοποιηση από το σήμα των surround channels και έστελνε πληροφορια στο πισω καναλι.

αρα λοιπον πολύ λογικο όταν ο argi βαζει κάποιο απλο DSP να περναει πληροφορια μονο σαν 5.1, όταν όμως βαζει καποιο με THX, αυτοματα διαβαζει την εξτρα πληροφορια και ενεργοπιει και το πίσω 6ο καναλι.

βασικά στον onkyo, αφου τον ίδιο έχουμε πανω-κατω (3007), εαν πατήσεις στο remote το κουμπί display, σου εμφανιζει πανω αριστερα AUDIO INPUT και AUDIO OUTPUT. το INPUT είναι τι σήμα βλέπει ο ενισχυτης (bitrate, original καναλια, κλπ.) και το OUTPUT δείχνει σε πόσα κανάλια παίζει. αυτό εξαρτάται από πιο προγραμμα DSP εχεις επιλεξει, πχ. αμα του βαλεις Direct θα περασει το σήμα όπως το δει, εαν του βαλεις κάποιο αλλο θα κόψει ή θα φτιαξει καναλια αναλογως.

αυτά τα λίγα :139:!!!!

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

ακομα σε περιμενω, οταν το κανω 14,4 σε βλεπω να ερχεσαι:136:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

βασικά στον onkyo, αφου τον ίδιο έχουμε πανω-κατω (3007), εαν πατήσεις στο remote το κουμπί display, σου εμφανιζει πανω αριστερα AUDIO INPUT και AUDIO OUTPUT. το INPUT είναι τι σήμα βλέπει ο ενισχυτης (bitrate, original καναλια, κλπ.) και το OUTPUT δείχνει σε πόσα κανάλια παίζει. αυτό εξαρτάται από πιο προγραμμα DSP εχεις επιλεξει, πχ. αμα του βαλεις Direct θα περασει το σήμα όπως το δει, εαν του βαλεις κάποιο αλλο θα κόψει ή θα φτιαξει καναλια αναλογως.

σε ευχαριστω για αυτο:112:

Reaction score
2
no prob, είναι καλό κολπάκι να δεις τι σήμα στέλνεις....
πάντως αυτα τα ρελεδάκια του onkyo πολυ τσακα-τσουκα ρε παιδι μου, πας να αλλαξεις το dsp και αρχίζουν οι στρακαστρούκες!!

όσο για το DAC..... λεπτομέρειες!! :608:
στο sampling rate που δουλευουν και τα δυο chip, το FFT τους είναι τόσο λεπτομερές που μάλλον μόνο οι μύγες θα μπορούσαν να καταλάβουν διαφορές :609:

επίσης κάπου είχα διαβάσει και μια εργασία που έλεγε ότι οτιδήποτε πάνω απο 48hz sampling rate ουσιαστικα δεν προσφέρει τίποτα παραπάνω στην πληροφορια (δηλαδη αυτό που χανεται ή δεν χάνεται από την Α-to-D και D-to-A μετατροπή είναι τόσο λίγο που τείνει στο μηδεν...)

κάτσε να βρω και τα white papers των DAC εαν θες να στο αναλύσω καλυτερα :)

Reaction score
2
λοιπόν αφού βαλθήκατε να με κάνετε να θυμηθώ τα νιάτα μου γύρω απο DSP, FFT, κλπ (πωω ανατρίχιασα λέμε και μονο που τα ξαναθυμήθηκα, φτου κακά!),
δείτε ένα ωραίο σχεδιαγραμματακι που βρηκα που δείχνει την τοπολογία ενος κοινού AV Receiver:

όπως βλέπετε, τα DAC (audio codec=ηχητικό φορμα :138:) και το audio DSP (επεξεργασια) για τον ήχο είναι πανω σε διαφορετικα paths ενισχυτών.

άρα τα DSP δεν είναι παντα το καλυτερο αφού επεξεργαζονται το σήμα 2η φορά με ότι αυτο συνεπάγεται.
τουλαχιστον εγω στον onkyo εχω παρατηρησει μια "ηλεκτρονικιλα" στα περισσοτερα DSP προγραμματα, σε αντίθεση με την direct (pass-through) λειτουργια που είναι πιο καθαρή αφού μάλλον κλείνει κάποια μέρη τις πλακέτας...

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

bravo και ξαναμπραβο γιαννη.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

Και για να ξαναμπουμε στο θεμα , τωρα που εχω κενο εστειλα μηνυμα στον κυριακακη για το ολο θεμα.Και περιμενω απαντηση, εννοηται οταν την εχω θα την ανεβασω .......

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

Και επειδη δεν αργει νατο
Hi,

DSX doesn't process the center channel at all so it should always be the same with DSX on or off. THX cinema is something completely different. You should use whatever sounds right to you.

Chris

Reaction score
5.614
Κι εγώ όταν είχα τον Onkyo 905 και 7.1 ενεργό σύστημα, το ΤΗΧ Ultra2 Cinema προτιμούσα.

Όταν απενεργοποίησα όμως για δοκιμή τα back surround από το on-off των ίδιων των ηχείων και άκουσα τι βγάζουν τα surround, απογοητεύτηκα, κονσερβοκούτια είχαν γίνει.

Έτσι ξαναγύρισα στο γνήσιο 5.1 με αναλογικό προ και την αποκωδικοποίηση την αφήνω στο player, το pioneer 91.

Reaction score
2
εννοειται πως και γω το ΤΗΧ Ultra2 Cinema προτιμω αφου γεμιζει καλυτερα ο ηχος στα 7.1 ηχεια, πιο κινηματογραφικα.... μερικα tracks ομως μου ακουγονται το ιδιο καλα ίσως και καλυτερα στο απλο direct (πχ. tracks DTS-ΕΧ, κλπ.)

ααα κατι αλλο κουφο που διαβασα είναι οτι οι πιο πολλοι κινηματογραφοι ακομα παιζουν σε απλο 5.1 χωρίς καν back surround και οτι οι ταινιες για το σινεμα δεν εχουν καν τα επιπλεον καναλια! ουσιαστικα εχουν κατι σαν 7.1 αλλα με 5 fronts, 2 sides, και LFE, χωρίς rears! η εξιγηση ειναι οτι το ανθρωπινο αυτι ειναι πολυ πιο ευαισθητο και αναλυτικο σε ηχους που ερχονται απο τα πλαγια και μπροστα, και οχι σε οτι ερχεται ακριβως απο πισω! άρα μαλλον γιαυτο η ονκυο, η dolby και αλλοι αρχισαν να βαζουν τα wide fronts L-R για καλυτερη αναλυση και 5 ηχεία στην μπροστινη σκηνη.
επίσης μονο οι εκδοσεις για DVD, BLURAY, κλπ βγαινουν απο τα studio με τα εξτρα πισω καναλια, και αυτα συνηθως ειναι επεξεργασμενα και οχι βαλτα απο την αρχη!!

δειτε τι λεει αυτος ο τυπος, Anthony Grimani, δουλεει σαν engineering manager στην dolby labs και είναι και director του home THX licensing στην lucasfilms THX! εχει πολλα publications για διαφορα θεματα ήχου/home installation με/χωρις ΤΗΧ... αξιζει να ριξετε μια ματια.

εδω το λινκ του παραπανω αρθου: Are You Really Ready for 7.1

εδω ολα τα αρθρα και εδώ εχει πολλα διαφορα γυρω απο φορματ, ηχομονωση, κλπ.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

χθες ειχε παλι ψυχοτεστ 9,1 κατα απο ολους τους δυνατους συνδιασμους.Το U2 παλι ζωγραφισε, το γελιο εφτασε στην υποφυση σε ολους τους ακροατες.Αντρεας ακουειιιιιιι??????

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.811
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός