Το σαλόνι γίνεται... ενεργό

Reaction score
2.566
Re: Απάντηση: Το σαλόνι γίνεται... ενεργό

Παρατηρώντας το ύφος γραφής μου, συμπεραίνω ότι έχω γαληνέψει υπερβολικά
Αφού προς στιγμή νόμιζα ότι υπάρχει και 2ος Ζαπάντης στο φόρουμ...:lol::drinks:

Reaction score
539
Απάντηση: Το σαλόνι γίνεται... ενεργό

Alex, μάλλον ο τρόπος να μετρήσω off axis το ηχείο με ξεπερνά σε γνώσεις.
Αυτό που αντιλαμβάνομαι εγώ ως 'διασπορά', μπορώ να το μετρήσω όμως, στη θέση ακρόασης, να δω πως συμπεριφέρονται τα ηχεία όταν δεν πυροβολούν ακριβώς στη θέση ακρόασης.
Εμπειρικά και μόνο, θα σου πω ότι συμπεριφέρονται εξαιρετικά. Μικρές αλλαγές στην κλήση (toe in/out) φέρουν μικρές ως μηδενικές αλλαγές στη συνολική εικόνα που λαμβάνω.
Ίσως βέβαια ο χώρος είναι τέτοιος που ακούω κυρίως ανακλάσεις στα 3.5μ χεχε. Άλλα ηχεία, όμως, είχαν διαφορετική συμπεριφορά (ναι έχω σημειώσει κι εγώ με μαρκαδόρους τις ιδανικές θέσεις ηχείων στα πλακάκια...)

Μετά από μερικές μέρες συμβίωσης με τα Dynaudio, τα αγαπώ όλο και περισσότερο. Αλλά ας πω και ένα αρνητικό που είδα. Δυστυχώς, μάλλον λόγω μεγέθους woofer και κατασκευής tweeter, το ηχείο δεν παίζει καλά σε χαμηλές/νυχτερινές εντάσεις. ΟΚ no prob, το deq2494 σώζει την κατάσταση. Ένα preset 'NightTime' που τσιμπάει λίγο χαμηλές και υψηλές. Case closed :smile:

Επόμενα βήματα, πριν κάνω κι εγώ επιτέλους μια official παρουσίαση ενός συστήματος που καμαρώνω:
-Προ/dac πρέπει να φύγουν. Μία συσκευή θα κάνει αυτή τη δουλειά. Κοιτάω το Naim 172XS, αλλά δεν υπάρχει demo. Επίσης κοιτάω και οικονομικότερα όπως το Audiolab 8200MQ ή το 8200CDQ.
Έχω πολύ καλή εμπειρία με τα Audiolab, πολύ vfm μηχανάκια. Θα δούμε.
Επίσης, κοιτάω και προς λύση τύπου audio interface/dac-pre, τύπου motu/apogee/mytek/metric halo. Μειονέκτημα εδώ η έλλειψη τηλεχειρισμού. Δε ζητάω πολλά, ένα volume control, αλλά δεν υπάρχει. Ίδομεν.
-Ξήλωμα του AV χαρακτήρα του συστήματος. Φεύγει και ο AVR. Αφού έφτιαξα διάφορα 5.1 setup (το τελευταίο με B&W), συνειδητοποίησα ότι δε μπορώ να ευχαριστηθώ HC εμπειρία στο σαλόνι, νύχτα, με 3 ανθρώπους να κοιμούνται σε διπλανά δωμάτια.
Αναβάλεται για αν και όταν βρεθεί dedicated χώρος για κάτι τέτοιο. Ως τότε, 2.1 ή 2.0 it is.
-Εφόσον μειωθούν οι συσκευές (ιδανικά σκέφτομαι να μείνουν NAS->Squeezebox->Dac/Pre->Ηχεία, και AppStreamer/PS3 για καμιά ταινία), πάμε για ένα απλούστερο έπιπλο rack.
Αυτά τα designάτα, που πάντα μου άρεσαν και δε μπορούσα να τα αποκτήσω, γιατί είχα μηχανήματα όπως ο Maestro στο σαλόνι, τώρα μάλλον μπορώ.

Αυτό είναι το project αυτόν τον καιρό, και το απολαμβάνω. Το σαλόνι πρέπει να παραμείνει simple.
Για καφρίλες υπάρχει και ένα δωματιάκι/studio (ο Θεός να το κάνει). Εκεί εδρεύουν κιθάρες/ενισχυτές κυρίως και το πάλαι ποτέ home studiάκι μου, imac/Logic based. Πάει αυτό, δεν υπάρχει πια χρόνος, αλλά θα ξαναβρεθεί κάποια στιγμή και θα ξαναστηθεί. Αλλά εκεί παίζω εντός έδρας...

Reaction score
539

Δυστυχώς άκυρες οι μετρήσεις μου. Μέτρησα το dynaudio και καπάκι το m-audio bx8a στην ίδια θέση κι έβγαλε σχεδόν την ίδια καμπύλη. Είναι φύσει αδύνατον κάτι τέτοιο, ακόμη και το ίδιο ηχείο να μέτραγα με 5 πόντους διαφορά στην απόσταση, περισσότερες διαφορές θα είχε.
Είτε το μικρόφωνο έχει πάθει ζημιά είτε η κάρτα είναι για τα πανηγύρια (μπορεί και τα 2).
Θα πρέπει να βρω μια άλλη κάρτα για πιο αξιόπιστη μέτρηση.

Reaction score
539

Για να δούμε τί λέει κι αυτό το τσουπλέκι που'ρθε προχτές... Προς το παρόν παίζει στο γραφείο, αλλά αξίζει μια δοκιμή και στο σαλόνι.
Sorry για τη photo, βαριέμαι να κατέβω να πάρω τη μηχανή, βγήκε με κινητό και κακό φωτισμό.

Attachments

Sleep

Dr. Jekyll & Mr. Hyde
Reaction score
2.676

Μια καλή περίπτωση front end "όλα σε ένα" για να οδηγήσει κανείς ενεργά ηχεία χωρίς πολλά κουτάκια, φαντάζει αυτό:

http://www.avmentor.gr/reviews/atc_cda2_0.htm

Το έχει ακούσει κανείς άραγε; Έχει έρθει στην Ελλάδα;

Auditory

Επαγγελματίας
Reaction score
714

Στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού High Fidelity υπάρχει αναφορά σε πολλούς ψηφιακούς μετατροπείς με προενίσχυση, κάποιοι από αυτούς έχουν και τηλεχειριστήριο.

Reaction score
539

Στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού High Fidelity υπάρχει αναφορά σε πολλούς ψηφιακούς μετατροπείς με προενίσχυση, κάποιοι από αυτούς έχουν και τηλεχειριστήριο.
Υπάρχει κάπου online να ρίξουμε καμιά ματιά;

Auditory

Επαγγελματίας
Reaction score
714

Δε νομίζω, είναι το τελευταίο τεύχος οπότε αν υπήρχε ον λάιν δε θα υπήρχαν πωλήσεις.
Κάποιος απο το περιβάλλον σου ίσως το έχει :wink:

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Re: Απάντηση: Το σαλόνι γίνεται... ενεργό

Μια καλή περίπτωση front end "όλα σε ένα" για να οδηγήσει κανείς ενεργά ηχεία χωρίς πολλά κουτάκια, φαντάζει αυτό:

http://www.avmentor.gr/reviews/atc_cda2_0.htm

Το έχει ακούσει κανείς άραγε; Έχει έρθει στην Ελλάδα;
Έχει έρθει και βρίσκεται σε επίδειξη.

Sleep

Dr. Jekyll & Mr. Hyde
Reaction score
2.676
Απάντηση: Re: Απάντηση: Το σαλόνι γίνεται... ενεργό

Έχει έρθει και βρίσκεται σε επίδειξη.
Κύριε Θέμη, από ό,τι έχω διαβάσει, το εν λόγω μηχάνημα έχει βασίσει το προενισχυτικό του στάδιο στον προενισχυτή CA2 σωστά; Αν έχω καταλάβει καλά, είναι σχεδόν το ίδιο.
Ως προενισχυτής, δέχεται προαιρετικά phono stage όπως και ο CA2;
Υπάρχει κάποιο νέο σχετικά με την αναβάθμιση με τη θύρα usb;
Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Reaction score
539

Το πήρα το High Fidelity.
Δυστυχώς τους γνωστούς άγνωστους είχε για δοκιμή, καμιά έκπληξη. Λίγα και κυρίως χιλιοδοκιμασμένα μηχανάκια με εξαίρεση το καινούριο primare dac30. Ήλπιζα σε περισσότερες συμμετοχές.

Reaction score
539

Δοκιμάστηκε η Impact Twin απευθείας πάνω στα Dynaudio. Πηγή Squeezebox Touch.
Ποιος θέλει να μαντέψει πως ακούστηκε, σε σχέση με Pre30/Dac8;
:)

Gojakla

Αρχαιολάγνος πιουριτανίστας
Reaction score
7.494

Μίλα... :biggrin:

Reaction score
539

Νομίζω το σημαντικότερο που έμεινε από αυτή τη δοκιμή, είναι ότι δεν υπήρχαν μεγάλες διαφορές στα 2 setup.
Ήταν τόσο μικρές, που, αν ήμουν ανυποψίαστος για την αλλαγή, μάλλον δε θα καταλάβαινα ότι κάτι έχει αλλάξει.

Ακούγοντας, όμως, μια playlist 10 κομματιών που 'έχω λιώσει' στις δοκιμές αποκαλύφθηκαν κάποιες, μικρές, διαφορές.

Η Impact Twin είχε ελάχιστα πιο λεπτό σώμα συνολικά, υποθέτω είναι οι μεσοχαμηλές συχνότητες που δίνουν αυτή την αίσθηση λεπτού ή μή σώματος.
Επίσης είχε λίγο πιο πλαδαρό μπάσο, αλλά, από την άλλη, ήταν αρκετά πιο αναλυτική από τη μέση και πάνω.
Διαφορές σε 'βάθος σκηνής', 'εστιασμό οργάνων' κλπ μή με ρωτάτε. Blues/Jazz/Rock ακούω.... :smile:

Κάποιες από τις διαφορές ίσως τις άκουσα επειδή ... έπρεπε να ακούσω διαφορές. Δεν ξέρω.
Ωστόσο τις επιβεβαίωσα σε πάνω από ένα κομμάτια.

Τί θα αγόραζα από τα 2, αν υποθέσουμε ότι οι ευκολίες του pre δε με ενδιέφεραν;
Χμμ, για το σαλόνι, με γνώμονα το vfm θα επέλεγα την Impact Twin.
Αν τα λεφτά δεν ήταν πρόβλημα, θα επέλεγα pre30/dac8.
Σα σύνολο, το dac8 επιβεβαίωσε αυτό που άκουσα όταν το πήρα. Μουσικότητα. Η impact twin απ'την άλλη, ως audio interface -πρωτίστως- για home/pro studio, έδωσε βάρος στη λεπτομέρεια, χάνοντας όμως λίγη μουσικότητα.

Σημειώστε, για ακόμη μια -και τελευταία- φορά, ότι οι διαφορές ήταν μικρές. Και μόνο αυτό, δεδομένης της διαφοράς κόστους, κάνει την Impact Twin μια ευκαιρία.
Συστήνεται ανεπιφύλακτα!

Reaction score
539

Πήρα και τα Solo6 :)
Τα Dynaudio ανέβηκαν στο γραφείο/studio όπου, αυτό τον καιρό, υπάρχει χρόνος για σοβαρότερες ακροάσεις.

Οπότε χρειαζόμουν κάτι για το σαλόνι.
Το σκεπτικό πίσω από την αγορά των Solo6 ήταν να βρεθεί ένα ηχείο που θα μπορεί να παίξει αργότερα και στο γραφείο, σε ρόλο monitor.

Δυστυχώς, όπως θυμόμουν, στο σαλόνι, τα Solo6 υπολείπονται ηχητικά των BM15A. Οι μεσαίες των Dynaudio δεν υπάρχουν, ενώ είναι τελείως άδεια χαμηλά.
Ωστόσο, με το sub και το eq σώζεται κάπως η κατάσταση, οπότε θα εκπληρώσουν τα χρέη τους μέχρι να ανέβουν (αν και όταν) στο γραφείο.

Εντάξει, είμαι μονομανής, το παραδέχομαι.
Είναι φοβερό όμως, πόσο παραπάνω ήχο παίρνει κανείς αγοράζοντας studiaκά monitors.
Αν βέβαια αρκούν για το χώρο κάποιου, γιατί, κατά τα ψέμματα, αν έχεις 60-70τμ χώρο, ε ακόμη και τα BM15A θα είναι λίγα.

Addiction! I like!

Sleep

Dr. Jekyll & Mr. Hyde
Reaction score
2.676

Με βάση τις ακροάσεις και τις εμπειρίες που απέκτησες από τα ενεργά ηχεία, θεωρείς ότι τα twin 6be με τα δύο 6,5 woofer θα γέμιζαν σαλόνι 25 - 30 τετραγωνικών; Χωρίς χρήση sub. Τα άκουσες σε κάποια περίσταση;

Reaction score
539

Δυστυχώς δεν τα άκουσα, όχι.
Ήταν εκτός του budget που είχα θέσει, οπότε για ακροάσεις περιορίστηκα σε αυτά που μπορούσα να πάρω αλλά και που βρήκα διαθέσιμα προς δοκιμή βέβαια.
Απ'ότι διάβασα, χαμηλά έχουν καλύτερη συμπεριφορά από τα solo6, δεδομένης της μεγαλύτερης καμπίνας αλλά και του dedicated woofer βέβαια.
Το αν αρκεί στο χώρο σου, μόνο εσύ μπορείς να το κρίνεις, αν θες τη γνώμη μου. Κάθε χώρος είναι μοναδικός, και κάθε άνθρωπος -βέβαια- έχει διαφορετικές απαιτήσεις.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.860
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef