Το συστημα μου παιζει πολυ ασχημα...


Μηνύματα
120
Reaction score
17
η ιστορια μου με το ηχοσυστημα ξεκινησε στραβα με πολλα pm απο διαδυκτιακο φαντομά, συνεχιστηκε στραβα και τελειωσε και στραβα στο internet απο εκει που ξεκινησε.
σας ευχαριστω ολους οσοι βοηθησατε. διαβαζω αναλυτικα ολα ενα ενα τα ποστ και τα δοκιμαζω.

Σε πρωτη φαση δεν σου φταιει το συστημα.

Το γουφερ του ηχείου είναι μικρο, αν δεν κανω λαθος 5 η 5,5 ιντσες. Αυτό σημαινει ότι μ αυτά τα ηχεια το ισοπλευρο τριγωνο πρεπει να είναι στο 1,5 μετρο μάξιμουμ.

Επισης όπως βλεπω ο καναπες είναι κολλημένος στον πισω τοιχο, αυτό σημαινει ότι μ ανοιχτο το γουφερ θ ακους κατι σαν μπουμαρισμα. ΑΝ κλεισεις το γουφερ το πρόβλημα θα μετριαστεί, αλλα θα χασεις από ογκο-ποιοτητα.
Κανονικα πρεπει να εισαι ενα μετρο αποσταση από τον πισω τοιχο.

Κανε σαν πειραμα, δοκιμαστικα εστω κι αν η αισθητικη του χωρου σου το απαγορευει για 15 λεπτα. Φτιαξε προσωρινα ένα ισοπλευρο (όχι ισοσκελες) τριγωνο στο 1,30-1,50 μ. και η θεση ακροασης από τον πισω τοιχο να είναι όπως σου γραφω (ένα μετρο). Ανοιξε το συστημα, βαλε κι εντασεις. Δοκιμασε κομματια με μπασο, επισης με κιθαρα και με φωνες, να εισαι γνώριμος ο ηχος.

Αν το πρόβλημα εχει λυθει απ εκει και περα ξερεις που θα εστιασεις. Γραψε και τις εντυπώσεις.
πολυ σωστος....ευχαριστω.
αν θελει καποιος mod ας το κλειδωσει
 

Μηνύματα
1.768
Reaction score
2.802
η ιστορια μου με το ηχοσυστημα ξεκινησε στραβα με πολλα pm απο φαντομαδες, συνεχιστηκε στραβα και τελειωσε και στραβα στο internet απο εκει που ξεκινησε.
σας ευχαριστω ολους οσοι βοηθησατε. διαβαζω αναλυτικα ολα ενα ενα τα ποστ και τα δοκιμαζω.


πολυ σωστος....ευχαριστω.
αν θελει καποιος mod ας το κλειδωσει



Εγώ δεν εμπιστεύομαι ούτε τον εαυτό μου... όχι αγνώστους στο internet που λένε τα δικά τους, α και να μην κλειδώσει, ίσως να το ξεθάψω σε 10 χρόνια γιατί μπορεί να θέλω να ρωτήσω κάτι... :lol:
 


Μηνύματα
954
Reaction score
518
To καλωδιο για να πας κουζινα το πηδας ή το παιρνεις μαζι;

βαλε και τα δυο ηχεια πανω στο επιπλο και αστα εκει. τα εχεις το ενα ψηλα το αλλο χαμηλα και μετα σου φταιει η εκτονωση.

ζητα και συγνωμη. Να σαι καλο παιδι. Αιντε. ετσι σου εμαθα;
 

Μηνύματα
4.867
Reaction score
3.925
Παντως όπως καιναχει, φροντισε να παρεις δυο βασεις για τα ηχεια σου. Ρυθμισε της όταν καθεσαι το τουιτερ να είναι στο υψος του αυτιου. Είναι κριμα να είναι πανω σε βιβλια.

Εχεις απογοητευτεί και σ εχει χαλασει την ψυχολογια, αλλα ισως τα πραγματα βελτιωθουν. Μπορεις να φτασεις να εχεις έναν αποδεκτο τροπο ακροασης.
 

Μηνύματα
3.652
Reaction score
5.462
Πέρα από το χαβαλε που ρίχνουμε τώρα αυτό το τελευταίο ποστ περιέχει μεγάλη δόση αλήθειας. Πιστεύω ότι έχεις μιλησει με άτομα του χώρου τα οποία σε έπεισαν ότι τα ηχεία που πήρες είναι ακατάλληλα. Μπορεί σε αυτό το συμπέρασμα να έχεις οδηγηθεί και εσύ από μόνος σου με αυτά που έχεις διαβάσει αλλά αυτό έχει μικρή σημασία. Πάμε τώρα στο δια ταύτα:
Με την εχθρικότητα και την καχυποψία που αντιμετωπίζεις τα μέλη πιστεύοντας μάλιστα ότι μπορεί να είναι και τσιράκια του εν λόγω μαγαζιού, που καλώς η κακώς έχει ένα καλό όνομα στην πιάτσα, πιστεύεις ότι θα σε βοηθήσει κάποιος να κάνεις κάποια κίνηση και μετά να κινδυνεύει να τον ξεφτιλισεις;
Για να σε βοηθήσει κάποιος (επαγγελματίας η χομπίστας) στην παρούσα φάση πρέπει να τον εμπιστευτείς και να σε εμπιστευτεί και αυτός...
1. Θες σίγουρα βάσεις για τα lr και να δημιουργήσεις χώρο με το επικό ώστε να αναπνέει το l
2. Τα ηχεία μπορούν να τοποθετηθούν και ανάποδα (δεν τρέχει τίποτα) πάνω στο επιπλο δοκιμαστικά.
3. Το σαμπ η μοναδική θέση που θα παίξει σωστά σίγουρα είναι ακριβώς στο κέντρο ανάμεσα στο lr και το κρος στα 100. Οπουδήποτε αλλού στο χώρο το κρος στα 80 υποχρεωτικά
Δεν έχεις τον χειρότερο χώρο που έχω δει και με πολύ απλά πράγματα θα μπορουσε να παίξει τίμια για τα λεφτά του αλλά πρέπει να σε βοηθήσει κάποιος που ξέρει τα βασικά. Μπορεί και μέσω του φόρουμ να βγάλεις μια άκρη μέχρι ένα σημείο αλλά χαλάρωσε λίγο και μην σου φαινόμαστε όλοι ύποπτοι.
 
Last edited by a moderator:

Μηνύματα
16.478
Reaction score
30.451
Να ξέρετε όμως ότι ο φαντομάς υπάρχει κ εδώ μέσα και αν θέλετε περισσότερες λεπτομέρειες να βοηθήσω.
Κ κακές "σειρήνες" θα έλεγα (το θηλυκό γένος παίζει το ρόλο του).
Κάτι πας να πεις..
Εδώ δεν ξέρω ποιος είναι
Και μετά μας το γυρίζεις..
 


Μηνύματα
36
Reaction score
38
Χαχαχα όχι βρε παιδιά, δεν ξέρω ποιος είναι. Το γένος θηλυκό που λέω, είναι γιατί κάποιος που προσπαθεί με "ύπουλες" μεθόδους να σε ωθήσει εκεί που θέλει, σίγουρα θα φοράει φουστανάκια..
To καλωδιο για να πας κουζινα το πηδας ή το παιρνεις μαζι;
Μάλλον πάνω στο έπιπλο τα έχει όλα και για τις δοκιμές τα έχει βάλει πάνω σε βιβλία και στο άλλο έπιπλο. Έτσι το καταλαβαίνω εγώ τουλάχιστον, μπορεί να κάνω και λάθος και να πηδάει το καλώδιο για να πάει στην κουζίνα. :D
 

Μηνύματα
17
Reaction score
17
Ο χωρος δεν ειναι κακος αλλα ουτε και στουντιο τον λες , τωρα οι προτασεις μου παρακάτω λαμβανοντας υποψην το πρωτο σου ποστ με τις φωτογραφιες του χωρου και οτι διαθετεις 420 ευρω για αγορα νεων ηχειων:

1. Αν υπαρχουν πορτες τις κλεινεις , αν οχι (τι να κανουμε θα ζησουμε και με αυτο) αλλα καλο ειναι να ειναι κλειστος ο χωρος-σφραγισμενος.

2. Το ωραιο επιπλο κατω απο τη τηλεοραση θα πρεπει να το αποχωριστεις για τους παρακατω λογους
α) σου παιρνει αρκετο χωρο και δεν μπορεις να βαλεις ευκολα βασεις ή ηχεια δαπέδου
β) Τον ενισχυτη αν τον βαλεις στο ντουλαπι μεσα ή στο ραφι ειναι αρκετα κλειστος και δεν εχει αρκετη ροη αερα με αποτελεσμα την υπερθερμανση του , δεν λεω οτι θα κλεινει αλλα δεν ειναι οτι καλυτερο τα ηλεκτρονικα να δουλευουν σε υψηλες θερμοκρασιες και για γηρανση αλλα και για φθορα των στοιχειων (π.χ. στεγνωμα ηλεκτρολυτικων πυκνωτων )
γ) μπορει να σε ξενισει το να διωξεις το επιπλο απο το χωρο , αλλα φαντασου οτι να ακους την ωραια σου μουσικη η το να απολαμβανεις αναπαυτικα στον καναπε σου την αγαπημενη σου ταινια , γρηγορα θα σε κανει να ξεχασεις οτι σου λειπει το επιπλο μιας και θα σε επιβραβευει αυτο που ακους και βλεπεις :party:.

3. Βαζεις ενα ανοιχτο επιπλο ρακ κατω απο τη τηλεοραση και στη μεση του τοιχου και τοποθετεις στο κατω ραφι τον ενισχυτη και πανω το κεντρικο ηχειο το οποιο με το σωστο υποστρωμα θα σε κοιταει (καταματα) οταν βρισκεσαι στην θεση ακροασης.Αναλογα με αυτο το ρακ που θα επιλεξεις και ποσσα ραφια εχει θα μπορεις να βαλεις και οποιον αλλο εξοπλισμο εχεις. (κοστος στα μεταχειρισμενα κανα 100ευρω)

4. Το σαμπ το βαζεις διπλα στο ρακ και το ρυθμιζεις στο 2/3 γκειν , φαση μηδεν και συνδεεις με καλωδιο rca την LFE εισοδο με την εξοδο subwoofer1 του ενισχυτη. (δεν τελειωσαμε πιο μετα θα τρεξεις οντισει και ισως χρειαστει να αλλαξεις το γκειν).

5. Το SVS wirelless link το πουλας μιας και αυτα τα 25milisec καθυστερηση που εχει σου βγαζει στο οντισει οτι το σαμπ ειναι στα 8μετρα πραγμα που δεν νομιζω να εχεις παει το σαμπ σε τετοια αποσταση αλλα η καθυστερηση που βαζει το ασυρματο κανει το οντισει να νομιζει οτι βρισκεται μακρια και αντιστοιχα κανει αντισταθμιση χρνου και στα υπολοιπα καναλια.

6. Αγοραζεις 2 βασεις με σκοπο το τουιτερ να ειναι στο υψος του αυτιου. Χμμ περιεργο τωρα αυτο μιας και τα τουιτερ στην περιπτωση σου ειναι κατω και οχι πανω , αρα αγοραζεις ρυθμιζομενες βασεις !! και πειραματιζεσαι αναλογα. (κοστος μεταχειρισμενα κανα 100ευρω)

7. τις βασεις με τα ηχεια δεν θα τα κολλησεις στο τοιχο πισω αλλα θα εχουν μια αποσταση αναλογα με το τι γραφει το μανουαλ και το τι θα σε συμβουλεψουν οι ανθρωποι τις ultimate audio.(πιστευω απο αυτα που αναφερουν τα μελη για το καταστημα οτι θα σου παρεχουν αυτην την υποστηριξη)

8. Καλο θα ειναι να βαλεις στον αριστερο τοιχο ενα ακουστικο πανελ να κοψει καποιες αντιχησεις , οπως και πισω απο το καναπε , μην φανταστεις κατι μεγαλο η περιεργο απλα φαντασου κατι σαν καρδακια τα οποια μπορεις να τα φτιαξεις και μονος σου με μικρο κοστος και να ειναι τυπωμενο υφασμα και να δειχνουν σαν πινακας. (δεν νομιζω οτι θα χαλασει η αισθητικη του χωρου σου παρα θα ομορφυνει).

9. Τρεχεις οντισει και αναλογα τα αποτελεσμα που σου βγαζει αλλα και κυριως απο αυτο που ακους κανεις μικροαλαγες σε αποστασεις ηχειων και γωνιες. Επισης μετακινεις και το σαμπ οπως και προσαρμοζεις το γκειν του σαμπ ωστε το οντισει να μην σου βγαζει λεβελ -12 αλλα κατι μικροτερο π.χ. -9

10. Προαιρετικα και επειδη σε βλεπω το ψαχνεις μπορεις να παρεις και ενα umik μικροφωνο με το δωρεαν λογισμικο rew και να τρεχεις καποια sweeps να δεις πως ανταποκρινεται ο χωρος στα παραπανω , αν νομιζεις οτι ειναι μπλεξιμο αστο. (κοστος 120 ευρω)

11. Πουλας τα ηχεια ραφιου που εχεις και αγοραζεις ηχεια δαπεδου , και με προσοχη τα τοποθετεις. Δεν τα κολλας παλι στο τοιχο οπως προανεφερα και εκτος οτι κερδιζεις απο την ακουστικη των ηχειων-χωρων βαση σχεδιασης του ηχειου κερδιζεις και σημαντικα στο οτι μειωνεις την αποσταση ακροασης.

12. Τυπωνεις τα παραπανω , τα βαζεις κατω απο το μαξιλαρι σου καθε βραδυ και τα διαβαζεις μετα την προσευχη σου. (αστειευομαι για να χαλαρωσει το κλιμα λιγο μην νομισει κανενας οτι υπαγορευω ή οτι ειμαι δικτατορας ;)).

Με τα παραπανω εχεις δαπανησει 420 ευρω οσο ειναι ο προυπολογισμος σου δλδ και θα εχεις στησει πολυ καλυτερα το χωρο σου και ετσι με τα μεσα που θα εχεις και την εμπειρια που θα αποκτησεις θα μπορεις να αξιολογησεις τα ηχεια και γενικα το συστημα που εχεις.

Μετα αποφασιζεις αν σου κανουν τα ηχεια και αν δεν σου κανει κατι απο αυτα θα εχεις τον τροπο να αξιολογησεις τι σου φταιει ή το τι χρειάζεσαι. Τοτε βαζεις αγγελια και πουλας τα ηχεια η το σαμπ μιας και αυτοι που θα ερθουν να τα δουν-αγορασουν θα ξερουν ακριβως πως παιζουν γιατι φανταζομαι σημερα ετσι οπως ειναι στημενα , κανουν αρκετη βαβουρα και θορυβο και πιθανον εκει οφειλεται το αλγος στα ωτα σου.

Υ.Γ. Οι τιμες και το κοστος στα παραπανω ειναι ενδεικτικα και φυσικα οτι θελεις κανεις και οσα θελεις ξοδευεις.

Φιλικά
/Δημήτρης
 
Last edited by a moderator:

I

iason

Guest
Γιατί επιμένεις?
Θα χρησιμοποιήσω υπογραφή μέλους απλά μου διαφεύγει ποιός είναι.
(Ο Έξυπνος παραδέχεται το λαθος τού, ο πονηρός δικαιολογείται, και ο ......... Επιμένει.)
Πολύ αληθινό το συναντώ κάθε μέρα στην ζωή μου. :sneaky:
 


Μηνύματα
120
Reaction score
17
Με την εχθρικότητα και την καχυποψία που αντιμετωπίζεις τα μέλη πιστεύοντας μάλιστα ότι μπορεί να είναι και τσιράκια του εν λόγω μαγαζιού, που καλώς η κακώς έχει ένα καλό όνομα στην πιάτσα, πιστεύεις ότι θα σε βοηθήσει κάποιος να κάνεις κάποια κίνηση και μετά να κινδυνεύει να τον ξεφτιλισεις;
μην ξεθαβεις παλια ποστ και τσακωμους που ξεκινησαν πανω απο 2 μερες πισω. Δεν θα κατσω να κανω reposting η αποψη μου για τον συγκεκριμενο και μονο ειναι γραμμενη παραπισω, χωρις να γραφω κατι για τους υπολοιπους. το εγραψα μονο για εναν που με κατηγορησε κιολας οτι κανω κακη χρηση των αγγελιων αντι να παει σε καποιον mod.
Τι πιστευω καλυτερα να το γραφω εγω.
1. Θες σίγουρα βάσεις για τα lr και να δημιουργήσεις χώρο με το επικό ώστε να αναπνέει το l
θες να το εξηγησεις λιγο χωρις συντομευσεις.
Παντως όπως καιναχει, φροντισε να παρεις δυο βασεις για τα ηχεια σου. Ρυθμισε της όταν καθεσαι το τουιτερ να είναι στο υψος του αυτιου. Είναι κριμα να είναι πανω σε βιβλια.

Εχεις απογοητευτεί και σ εχει χαλασει την ψυχολογια, αλλα ισως τα πραγματα βελτιωθουν. Μπορεις να φτασεις να εχεις έναν αποδεκτο τροπο ακροασης.
δοκιμες εκανα, εχω γραψει οτι θα αγορασω βασεις απο το πρωτο ποστ. Αν εχεις/εχετε προτασεις be my guest
 
Last edited:

Μηνύματα
3.652
Reaction score
5.462
Το κεντρικό εννοούσα όχι επικό. Επίσης το αριστερό ηχείο μην το κολλήσεις στον τοίχο όσο μπορείς.
 

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Μηνύματα
6.919
Reaction score
7.992
Δηλαδή; Πως;
Και lfe + main αν βάλω δεν στέλνει
Ποιο μοντέλο έχεις? Στον 7009 αρκετά παλιό αν υπάρχει αυτή η ρήθμιση, το σαμπ ανεξαρτήτως τύπου ρύθμισης των ηχείων , μικρά ή μεγάλα, συμμετέχει., σε puredirect εννοείται. Μιλίστε και οι υπόλοιποι μαρατζάκιδες ρε παιδιά....
 

Μηνύματα
227
Reaction score
274
Με το φτωχο μου το μυαλο,διαβαζοντας ολες τις σελιδες αυτου του θεματος κατεληξα στο συμπερασμα οτι ο θεματοθετης δεν εχει καμια προθεση να λυσει το προβλημα του, θελει απλα να τονωσει το εγω του προσπαθωντας να συμφωνησουμε ολοι εδω μεσα οτι το καταστημα ειναι ο κακος λυκος και οτι αυτος δεν εκανε τιποτα λαθος.
Καλημερα σε ολη την παρεα
 



ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.311
Μηνύματα
2.858.163
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top