Το σύστημα του Wizzy

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Μηνύματα
13.874
Reaction score
20.366
Σας είπα ότι είμαι κουφός, ε; Έκατσα χτες να ακούσω μουσική κι έπαιζε μόνο το δεξί ηχείο.

"Ρε γαμώτο, τι σκατά, αφού την προηγούμενη φορά δούλευε. Πήρα και μετρήσεις!" Βρε καλώδια, βρε συνδέσεις, βρε πηγές και τούμπαλιν. Πρέπει να πέρασα 1 ώρα στο ψάξιμο!

Να μην σας τα πολυλογώ τα δύο από τα τέσσερα κανάλια εξόδου του SHD δεν ήταν ενεργοποιημένα!:headbang:Μπήκα στο plugin του SHD (το οποίο δεν είχα εγκαταστήσει :headbang:) "έπαιξα" λίγο με το menu, τα ενεργοποίησα και voila! Μουσική!

Μουσική; Σκατά στα μούτρα μου! Παίζει ο δίσκος, παραμόρφωση στα ηχεία! "Ρε πούστη μου, με τη γαμωκεφαλή, τι έπαθε πάλι...;" Ε, ΟΚ, τώρα που την έστησα σωστά, ήθελε μεγαλύτερο βαρίδι στο antiskating, μέχρι να βρω τι φταίει, άλλη μια ώρα... Έβαλα το σωστό antiskating, στα αυτιά μου (θα το δοκιμάσω και με test record), άκουσα 10 λεπτά και πήγα για ύπνο.

Κατά τα άλλα, είχα κάνει και μετρήσεις... Με ένα ηχείο!:headbang::headbang::headbang:(κάτι δεν μου πήγαινε καλά και δεν ανάρτησα τα διαγράμματα στο site, ευτυχώς δηλαδή, γιατί θα με παίρνατε με τις πέτρες!)

Απόψε έχει προπόνηση, μετρήσεις αύριο.
 



abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.402
Reaction score
94.000
Κατά τα άλλα, είχα κάνει και μετρήσεις... Με ένα ηχείο!:headbang::headbang::headbang:(κάτι δεν μου πήγαινε καλά και δεν ανάρτησα τα διαγράμματα στο site, ευτυχώς δηλαδή, γιατί θα με παίρνατε με τις πέτρες!)
Ενώ τώρα θα σε πάρουμε με το γαρμπίλι! :p
 

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Μηνύματα
13.874
Reaction score
20.366
Είπα να μεταφέρω τη συζήτηση εδώ από το thread στο οποίο αναρτήθηκαν οι πιο κάτω απαντήσεις, μιας κι "έπεσαν" συγκεκριμένες προτάσεις στο "τραπέζι".
Dynaudio γιατί κοιτάς την consumer σειρά και όχι τα pro? Αν εξαιρέσεις το χρώμα (το consumer βγαίνει και σε άσπρο) και τα έτοιμα settings για τα ηχεία της εταιρείας (που δεν σε απασχολεί λόγω B&W) είναι τα ίδια. Μόνο που το consumer είναι αδικαιολόγητα πάρα πολύ ακριβότερο.
Έχεις δίκιο, βασικά έφερα ως πρώτο παράδειγμα τα consumer της Dynaudio (Sub 6, Sub 3) επειδή δεν θυμόμουν ποιο μου είχε προτείνει ο @costas EAR σε μια κατ' ιδίαν συζήτηση. Μετά, ανέτρεξα στη συζήτηση κι είδα ότι είχε προτείνει το 9s. Δεν ξέρω πόσο έχουν τα consumer (ρώτησα τον αντιπρόσωπο στην Κύπρο κι αναμένω τιμές), στην τιμή που παίζει το 9s στο thomann.de (€888), με βλέπω να παίρνω 1 κάθε χρόνο. Μέχρι να συμπληρώσω τετράδα...

Όταν όμως λέμε pro εννοούμε αυτό: https://www.dynaudio.com/professional-audio/core/core-sub
Αυτό είναι ενδιαφέρον, όπως αναφέρθηκε ήδη, μοιάζει σαν να έβαλαν 2 Dynaudio 18s, το ένα πάνω στο άλλο. Με €1400 το ένα 18s, βάλε και το premium ελέω καινούριου προϊόντος, τότε αναμένω ότι θα τιμάται κοντά στο τετραχίλιαρο... Ε, ΟΚ, για € μιλάμε, όχι για στραγάλια...

Συμπληρωματικά σχόλια γενικού χαρακτήρα :

Ο wizzy χρειάζεται ζεύγος τουλάχιστον από sub τα οποία δεν αρκεί να παίζουν σαν ακόμα πιο μανιασμένοι δαίμονες κατά 10 dB τουλάχιστον δυνατότερα από τα κύρια ηχεία του.Χρειάζεται επιπλέον να ικανοποιηθούν οι εξής απαιτήσεις :

Τα υποψήφια sub πρέπει να διακρίνονται και από ικανοποιητική - βλέπε ταχεία - ευθυγράμμιση χαμηλών στο θεμελιώδη τους συντονισμό.Διότι τα B&W 801 έχουν εγγενώς τέτοια και σε συνάρτηση προς τις κλίσεις στα φίλτρα του κρος που αναμένεται να παρεμβληθεί,θα συμμετέχουν και τα δεύτερα σε κάποιο βαθμό στις κατώτατες οκτάβες.
Σημειωτέον ότι η ποιότητα απόσβεσης στο θεμελιώδη συντονισμό επηρεάζει τόσο την απόκριση όσο και την αντιλαμβανόμενη απόδοση στις ανώτερες οκτάβες.

Τα ζητούμενα sub επίσης οφείλουν ν'αποδίδουν με ικανοποιητικό τρόπο - δηλαδή αμελητέες παραμορφώσεις και υστερήσεις - επίσης τη ζώνη της τρίτης οκτάβας και τουλάχιστον το κατώτερο μισό της τέταρτης,δηλαδή την κρίσιμη ζώνη των μεσοχαμηλών.Διότι θα συμμετέχουν αναγκαστικώς τα ίδια και σ'εκείνες με την απόκρισή τους.

Τα ανωτέρω στοιχεία συνδυασμένα με τις απαιτούμενες στάθμες είναι που καθορίζουν σε κάθε περίπτωση την καταλληλότητα σύζευξης ανάμεσα σε δορυφόρους και υποβαθύφωνες μονάδες λαμβάνοντας υπόψιν τα σχετικά μεγέθη από τις επιμέρους μονάδες χαμηλών.

Επίσης η ισοστάθμιση μεταξύ των επιμέρους sub είναι δύσκολη με παραδοσιακές συμβατικές μεθόδους επειδή πρέπει οι ξεχωριστές μονάδες τόσο να ισοσταθμιστούν στο πεδίο της συχνότητας και να ευθυγραμμιστούν στο πεδίο του χρόνου αναμεταξύ τους όσο και με τα κύρια ηχεία-δορυφόρους.Και όλο αυτό εντός μη ιδανικών οικιακών συνθηκών.

Η στιγμή που ακούει κάποιος για πρώτη φορά τα κύρια ηχεία του κροσαρισμένα κι ευθυγραμμισμένα με ικανά sub λαμβάνει αποκαλυπτικές και αξέχαστες διαστάσεις.Και είναι κρίμα να τη χαλάσει με ημίμετρα.
Δίνω και ο ίδιος ψήφο εμπιστοσύνης στο Core για την περίπτωσή του.
Ευχαριστώ για τη συνεισφορά. Όπως έγραψε κι ο @costas EAR, ο χώρος μου "ξεκινάει με goal από τα αποδυτήρια", λόγω σχεδιασμού και κατασκευής. Θα σταθώ στο bold μέρος της απάντησή σου, με το οποίο συμφωνώ απολύτως - για αυτό και ρωτάω για subwoofers, μέχρι να βρεθεί η (έστω και κατά προσέγγιση) ιδανική λύση. Για τα Dynaudio Core, ανέφερα τις ενστάσεις μου αμέσως πριν.

Ο ντιζης ακούει κάτι ντεθ μέταλ να ψοφαν και τα κουνούπια.
:lol::lol::lol::lol:
Πρέπει να μαζέψω σε κάποια φάση τα σχόλια που κάνετε για τη μουσική που ακούω. Είχε γράψει κι ο @Costas Coyias ένα κορυφαίο. Θα το βρω!
Και του άρεσαν οι στάθμες και το ατακ στο Στάθη, με τα JBL.

Ο χώρος του είναι μικρός.

Όλα αυτά μαζί, μας κάνουν ένα άθροισμα απλό: στην πιο οικονομική λύση, τα 18s, δύο τεμάχια, ή τα 9-αρια, από 2 τεμάχια ανά πλευρά.

Δηλαδή, θέλει γερό μεσοχαμηλό, όχι απαραίτητα κυνήγι σε υπόηχους, καλό είναι να μην έχει τρύπα το σαμπ, πολλά πολλά ντεσιμπέλ, καλή απόδοση ψηλά σ'ολοκληρη την τρίτη οκταβα να κελαιδαει.

Με τόσο περιποιημένο χώρο, κρίμα είναι να "ξεπέσει" σε πρισονους, νομίζω πως στόχος πρέπει να είναι η ποιοτικότερη δυνατή επιλογή.

Παιχνίδια για λίγους, στουντιακης κατεύθυνσης. Χαλαρά θα έδινα την ψήφο μου και σε μεγάλο τζενελεκ.

Ή κατασκευή.

ΥΓ. Το χτύπημα των PA JBL, μόνο η τζενελεκ θα το βγάλει, χαλαρά.
Επίσης μου αρέσει το σενάριο με το Άνταμ το 15".
Εάν με το "το Άνταμ το 15"" εννοείς αυτό, ε, ΟΚ, πάω να στήσω κώλο για να μαζέψω τα χρήματα για να πάρω δύο.:headbang:

Για κατασκευή δεν "ψήνομαι" ιδιαίτερα, εκτός κι αν βρεθεί κάποια δοκιμασμένη και ικανοποιητική λύση, σε καλή τιμή. Εκείνα που πήρε ο @Kotsidis John, τι λένε;

Επίσης, από Genelec, ποιο προτείνεις; Είδα μεγέθη μεγαφώνω και τιμές και σκιάχτηκα (λίγο)... Ένα ή περισσότερα;

Ο @wizzy πρέπει να κάνει μια ωραία συζήτηση με τον wizzy.
Για να αποφασίσουν αν κάποια στιγμή θα πάνε σε πολυκάναλο.
Υπάρχει ουσιαστική διαφορά στα σαμπ που θα επιλέξει.
Ο @wizzy την έχει κάνει τη συζήτηση πολλάκις. Προς το παρόν, το εγγύς και το απώτερο μέλλον, το πολυκάναλο είναι εκτός σκέψης.

Αντί να περνεις 4 και να τα βάζεις το ένα πάνω στο άλλο δεν περνεις 2 τέτοια
Που μπορείς να τα κάνεις κλειστά ,ανοιχτά,να παίξεις με μοίρες φουλ και όχι 0 180 ,με μικρό eq επάνω και αρκετά βατ είσοδο xlr και έξοδο για chain.
Τα ΧΤΖ ήταν από τα πρώτα που έψαξα, όταν άρχισε η κουβέντα με πολλαπλά subwoofers (παλαιότερα, όχι αυτή που κάνουμε τώρα). Σε περίπτωση οι συνθήκες του χώρου και τα ηχεία μου, το επέτρεπαν, θα έβλεπα με καλό μάτι την αγορά ενός XTZ Sub 3x12. Από όσα διάβασα στο thread από το οποίο εκκίνησε αυτή η συζήτηση, δεν έχω καταλάβει ακόμα εάν με το ένα τέτοιο θα είμαι ΟΚ ή θα πρέπει να πάρω και δεύτερο.

Κάποιος να με διαφωτίσει;

Πάντως, θα προσπαθήσω να φτιάξω ένα χαρτόκουτο με τις διαστάσεις του 3x12 για να δω εάν χωράει στο χώρο μου και πού.
[...]Η ΧΤΖ όμως αναμένεται να κυκλοφορήσει και νέα μοντέλα οσονούπω.
Ξέρεις εάν θα καταργηθούν κάποια και ποια είναι αυτά;
Post automatically merged:

...και για να μην νομίζουν κάποιοι (γκουχ @daharis666) ότι ζητάω απαντήσεις για να περνάω την ώρα μου, παραθέτω post μου από την αμέσως προηγούμενη σελίδα για το αληθές των προθέσεων μου. :)

Εννοείται ότι θέλω μπάσο σαν του Στάθη, δεν χωράει συζήτηση αυτό το θέμα - δεν εθελοτυφλώ.

Είπαμε, μπορεί το πολυκάναλο να είναι μακριά ακόμα, αλλά η σωστή ακρόαση με την προσθήκη subwoofers είναι εκ των ων ουκ άνευ. Η απόφαση ελήφθη, η διάθεση κι ο χώρος υπάρχουν, χώρος υπάρχει, χρήματα θα υπάρξουν.:) Ποιος θα τα ρυθμίσει δεν ξέρω, αλλά πού θα πάει, κάποιος θα βρεθεί.
 
Last edited:

Μηνύματα
3.652
Reaction score
5.462
Γιώργο το ελάχιστο που θα μπορούσε να δουλέψει στο σύστημα σου θα ήταν δύο dynaudio 18s. Επίσης στα ίδια λεφτά δύο svs sb3000. Τώρα αν μιλάμε για το πιο σωστό σαμπ για εσένα πρέπει να ανέβεις budget και να πας σε κατι σαν το jl audio fathom f112 η και f113
 


wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Μηνύματα
13.874
Reaction score
20.366
Γιώργο το ελάχιστο που θα μπορούσε να δουλέψει στο σύστημα σου θα ήταν δύο dynaudio 18s. Επίσης στα ίδια λεφτά δύο svs sb3000. Τώρα αν μιλάμε για το πιο σωστό σαμπ για εσένα πρέπει να ανέβεις budget και να πας σε κατι σαν το jl audio fathom f112 η και f113
Φίλε, καλές οι προτάσεις (όλων σας), απλώς να θυμόμαστε δύο περιορισμούς:

1) Το όποιο subwoofer πρέπει να είναι διαθέσιμο στην Κύπρο ή να μπορεί να αποσταλεί στην Κύπρο χωρίς τα μεταφορικά να στοιχίσουν άλλο ένα subwoofer. Η JL κι η SVS έχουν αντιπροσώπους στην Ελλάδα, αλλά όχι στην Κύπρο. Δεν μπήκα στη διαδικασία να ρωτήσω διαθεσιμότητα μοντέλων και κόστος αποστολής, γιατί φοβάμαι να ακούσω την απάντηση στο δεύτερο σκέλος της ερώτησης.

2) Τα οικονομικά δεν είναι απεριόριστα. Εννοώ, ΟΚ, να δώσω κάποια χρήματα για subwoofers, αλλά μέχρις ένα σημείο.

View attachment 137289
Για δες και αυτο το συγκριτικό ως προς τιμή και spl σε κάποιες συχνότητες.
Thanks.
 

Μηνύματα
1.826
Reaction score
3.406
Παν μέτρο άρρωστο.
Νομίζω ότι το 3*12 θα είναι υπερβολικό.
Εγώ θα το έσπαγα στα 3.
Θα παίξει μάλλον καλύτερα μια 3αδα 12.17 σκόρπια στο χώρο παρά ένα 3*12 σε ένα μέρος.
Από τιμή είναι το ίδιο νομίζω πάνω κάτω
 

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Μηνύματα
3.428
Reaction score
4.013
Εάν με το "το Άνταμ το 15"" εννοείς αυτό, ε, ΟΚ, πάω να στήσω κώλο για να μαζέψω τα χρήματα για να πάρω δύο ...........


Κατά τα άλλα, είχα κάνει και μετρήσεις... Με ένα ηχείο!:headbang::headbang::headbang:
Οταν κανουμε μετρησεις ........με ενα ηχειο,δεν το λεμε wizzy !!!!!!!!!!!!!
Και, ........................ μεγαλη ιδεα εχεις για τον κωλο σου η μου φαινεται ? :laugh:
 


wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Μηνύματα
13.874
Reaction score
20.366
Παν μέτρο άρρωστο.
Νομίζω ότι το 3*12 θα είναι υπερβολικό.
Εγώ θα το έσπαγα στα 3.
Θα παίξει μάλλον καλύτερα μια 3αδα 12.17 σκόρπια στο χώρο παρά ένα 3*12 σε ένα μέρος.
Από τιμή είναι το ίδιο νομίζω πάνω κάτω
Στο θέμα τιμής, ναι, πάνω-κάτω τα ίδια είναι. Τα 3 x 12.17 "σκόρπια" δεν θα είναι πιο δύσκολα διαχειρίσιμα (από όλες τις απόψεις) από ότι το ένα 3x12; Αυτό σκέφτομαι.

Οταν κανουμε μετρησεις ........με ενα ηχειο,δεν το λεμε wizzy !!!!!!!!!!!!!
Και, ........................ μεγαλη ιδεα εχεις για τον κωλο σου η μου φαινεται ? :laugh:
Ναι ρε, μετρήσεις με ένα ηχείο! Μονοφωνικό σύστημα for the win, λέμε! :lol:

Είναι μικρά.
Ο Κοτσίδης ακούει σε χαμηλές στάθμες, οπότε έχει βολευτεί.
ΟΚ, ευχαριστώ για τη διευκρίνιση.
 

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Μηνύματα
27.246
Reaction score
78.925
Οικονομική πρόταση: 4 τεμάχια Presonus Temblor10, δυο στίβες των δύο.

Πιο ποιοτική πρόταση, με ασφάλεια, που δεν θα σου υποβαθμίσει το σεταπ: 2 τεμάχια SVS sb16, πιθανότατα γίνεται και με 2 τεμάχια svs sb4000.
 

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Μηνύματα
13.874
Reaction score
20.366
Οικονομική πρόταση: 4 τεμάχια Presonus Temblor10, δυο στίβες των δύο.

Πιο ποιοτική πρόταση, με ασφάλεια, που δεν θα σου υποβαθμίσει το σεταπ: 2 τεμάχια SVS sb16, πιθανότατα γίνεται και με 2 τεμάχια svs sb4000.
Ta Temblor, σε τετράδα (ή κι εξάδα, έστω και σε βάθος χρόνου) ήταν η αρχική σκέψη, αλλά κρίνοντας από όσα διάβασα στις απαντήσεις, δεν "προκρίνονται" ως λύση.

Για τα subwoofers της SVS, πέραν του οικονομικού, υπάρχει ο περιορισμός της αποστολής στην Κύπρο (δεν υπάρχει τοπικός αντιπρόσωπος) και του χώρου. Είδα ένα SB16-Ultra στο χώρο του Στάθη και - χοντρικά, με το μάτι - εάν βάλω ένα τέτοιο στο χώρο μου δεν θα μπορώ να κουνηθώ - πόσο μάλλον να βάλω δύο! Το SB4000, φαίνεται ότι "παλεύεται" πιο εύκολα. Ανεξαρτήτως μεγέθους, επαναλαμβάνω, η αποστολή στην Κύπρο (θεωρώ ότι) είναι απαγορευτική από πλευράς κόστους.

Νομίζω, ότι θα πρέπει να φτιάξω πολλά χαρτόκουτα-μοντέλα στις διαστάσεις των subwoofers που προτείνετε!

Edit: Έχω την εντύπωση ότι ο Στάθης είχε το PB16-Ultra που είναι τεράστιο. Αυτό, σίγουρα δεν χωράει πουθενά στο χώρο μου (νομίζω...:rolleyes:).

Edit: Μόλις διαπίστωσα ότι η SVS έχει αντιπρόσωπο στην Κύπρο! Fuck yeah! Άντε να δούμε και τις τιμές...
 
Last edited:


Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Μηνύματα
27.246
Reaction score
78.925
Έχω την εντύπωση ότι ο Στάθης είχε το PB16-Ultra που είναι τεράστιο. Αυτό, σίγουρα δεν χωράει πουθενά στο χώρο μου (νομίζω...:rolleyes:).
Εχουν πολύ πολύ μεγάλη διαφορά μεγέθους το pb με το sb
Post automatically merged:

ένα Core Sub
Ενα είναι παράνομο
 

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Μηνύματα
13.874
Reaction score
20.366
Αν το budget το επιτρέπει, ένα Core Sub (3.5K) και πολύ μελλοντικά άλλο ένα και τέλος[...]
[...]Ενα είναι παράνομο
Είναι ήδη πανάκριβο και το ένα. Ε, δεν θα χρεωκοπήσω για δύο subwoofers.
1000 φορές στην παρανομία. Είμαι μακριά, δεν με φτάνει το "μακρύ χέρι του νόμου"... :biggrin:
 

Μηνύματα
501
Reaction score
705
Εχουν πολύ πολύ μεγάλη διαφορά μεγέθους το pb με το sb
Post automatically merged:


Ενα είναι παράνομο
Εγώ είπα ένα PA RCF με 140dB μέχρι τα 25 Hz κάπου στα 3.5 έχει και αυτό (εξ-ντέμο) αλλά είναι λίγο μεγάλο και άσχημο για σπίτι.
Επίσης στακάρετε υπέροχα με άλλα δυο για cardiodid Sub array εμπειριάρα θα ήταν δυο τέτοια σετ :p:laugh:

Είναι ήδη πανάκριβο και το ένα. Ε, δεν θα χρεωκοπήσω για δύο subwoofers.
1000 φορές στην παρανομία. Είμαι μακριά, δεν με φτάνει το "μακρύ χέρι του νόμου"... :biggrin:
Από το 16Upltra (που απορρίφθηκε από ότι κατάλαβα λόγω μεγέθους) είναι λίγο ακριβότερο, από τη τώρα τιμή του SVS.
Επίσης το 18s είναι και αυτό πολύ μαζεμένο, αλήθεια άραγες να κατεβαίνει τόσο χαμηλά και τόσο δυνατά το άτιμο ?
 


wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Μηνύματα
13.874
Reaction score
20.366
Η ποιότητα των ηχείων σου απαγορεύει τσιγγουνιές στα sub.
Μάζεψε χρήματα με υπομονή, μην κάνεις κίνηση που θα σου χειροτερέψει το σετάπ.
Σωστά, συμφωνώ. Είναι κι ένας από τους λόγους που τα Temblor δεν "προκρίνονται" ως λύση.

Για το XTZ 3x12, ποια είναι η γνώμη σου;
Post automatically merged:

Από το 16Upltra (που απορρίφθηκε από ότι κατάλαβα λόγω μεγέθους) είναι λίγο ακριβότερο, από τη τώρα τιμή του SVS.
Επίσης το 18s είναι και αυτό πολύ μαζεμένο, αλήθεια άραγες να κατεβαίνει τόσο χαμηλά και τόσο δυνατά το άτιμο ?
Κοίτα, από τη στιγμή που υπάρχει πλεόν αντιπρόσωπος της SVS στην Κύπρο, θα κάνω μια επαφή. Εάν έχει κάποιο, έστω σε επίδειξη, να το δω από κοντά, έχει καλώς. Αλλιώς, θα ρωτήσω μόνο για τιμές και βλέπουμε.

Όσο για το 18s, ο @costas EAR "πίνει νερό στο όνομά του". Ε, κάτι (πολύ) παραπάνω ξέρει από εμένα, σίγουρα.
 


Τελευταια Μηνυματα

Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.317
Μηνύματα
2.858.302
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top