Υψηλής Ποιότητας Ηχείο Βάσης.

Reaction score
29.520
Απάντηση: Υψηλής Ποιότητας Ηχείο Βάσης.

Παίδες σήμερα άκουσα τα ηχεία , στον χώρο "εργασίας " του Πέτρου, και ομολογώ εντυπωσιάστηκα.
Λοιπόν το ηχείο αν και μικρό περίπου 20 λίτρα , απο οτι λέει ο πέτρος , είναι εξαίρετο.
Καταρχήν , εχει μπάσσο , και με την κατάλληλη ηχογράφηση το δείχνει χωρίς να ντρέπεται. Εχει μπάσο κρουστό καθαρό , και με όγκο που δεν θυμίζει 6,5 ιντσες γουφεράκι.Είναι πολύ καθαρό και ξεχωρίζουν εύκολα οι χαμηλές απο χορδές , απο κτυπήματα , η απο χοντρομποτιές. Εχει έκταση , τόση , που αν παίξει πίσω απο κουρτίνα το πιο πιθανό είναι να νομίζει κανείς οτι παίζει 8 ιντσο χαλαρά.Εχει ταχύτητα και έλεγχο , που σπάνια συναντάται σε τέτοιου είδους μικρά ηχεία βάσης.
Εχει πολύ καθαρές μεσαίες , φυσικότατες , χωρίς γλύκες και τα τοιάυτα, και κυρίως , για τα φωνητικά ταχύτατες.Γενικά το ηχείο είναι ταχύτατο , και κατά συνέπεια πολύ ζωντανό. Ωραίες υψηλές , γρ'ηγορες επίσης , μαλακές , εννοώντας οτι δεν ξυρίζει και δεν κουράζει.Αρκετή έκταση λιπόν ψηλά , πολύ καλή ατάκα , και ταυτόχρονα , απόλυτα ελεγχόμενο.Χωρίς να εχω δικό μου cd μαζί γιατί πήγα για άλλη δουλειά , το άκουσα καμιά ώρα και ομολογώ οτι εντυπωσιάστηκα.Είμαι σίγουρος οτι παίζει τουλάχιστον ισάξια , εως και καλύτερα απο πολλά γνωστά επώνυμα ηχεία της αγοράς με πολλαπλάσια τιμή.
Θέλω να το ξανακούσω κάποια στιγμή , και με πιο γνωστό μου περιεχόμενο.Οπως επίσης και οταν ερθει το νεο tweeter , για να δω τι διαφορές θα εχει.
Πάντως ως εχει , είναι ενα εξαίρετο ηχείο βάσης , ταχύτατο , μουσικότατο , ξεκούραστο , που κάνει πάααρα πολύ καλά την δουλειά του .
Μπράβο πετράν , και εις ανώτερα.

Reaction score
0

Πολυ όμορφη κατασκευή, με εξαιρετική επιλογή μονάδων. Εχω στα δικά μου ΤΜΜ τα 8546 (σε μαύρο) σε συνδυασμό με το 9700 και μπορώ να πω ότι το μεσαίο που δίνουν τα 8546 ( το χαμηλό εκθειάστηκε ήδη) είναι καταπληκτικό, ζεστό, ξεκούραστο, θες να ακούς με τις ώρες. Το ΧΤ το εχω στο κεντρικό μου και μπορώ να πώ επίσης ότι ειναι πολύ τίμιο.

Ενα σχόλιο θα ήθελα να κάνω μόνο (αν και το επισήμανε ο petermeni ήδη), επειδή την έχω πατήσει the hard way, ΠΟΤΕ μην υλοποιείτε κροσόβερ ΟΥΤΕ για τέστ με κροκοδειλάκια. Οι διαφορές σε σχέση με τις κολλήσεις είναι τραγικές. Μια μέτρηση με ανεστραμμένο tweeter δειχνει πώς οι φάσεις είναι αλλού γι αλλού με τα κροκοδειλάκια, σε αντιθεση με την εξομοίωση που ειναι σχεδόν ταυτόσημη με την μέτρηση με την υλοποίηση με κολλήσεις. Και οι ακουστικές εκτιμήσεις είναι παραπλανητικές. Προφανώς οι αντιστάσεις που δημιουργούνται στα σημεία επαφής με τα κροκοδειλάκια είναι υπερβολικά μεγάλες για την ακρίβεια και λεπτομέρεια που απαιτεί η περίσταση.

Θα ήταν ενδιαφέρουσα και μια συντομη περιγραφή για το κρος και την διαδικασία σχεδιασμου του, τα εργαλεία που χρησιμοποιηθηκαν, τα μονωτικά κτλ. Χαίρομαι να βλέπω κατασκευές που και το ακουστικό αποτέλεσμα αλλά και το αισθητικό ειναι ανώτερο από stock υλοποιήσεις.

Reaction score
4

καποτε θα ηθελα και εγω στη ζωη μου να φτιαξω ενα ηχειο ιδιοκατασκευη αλλα αυτη η μερα μαλλον θα αργησει πολυ :116: οντας παντελως ασχετος απο το που να ξεκινησω και τι/πως να το ψαξω κλπ... αλλα που θα παει μια μερα θα γινει! :125:

μπορει κιολας κανας καλος ανθρωπος εδω μεσα να μου δωσει φωτα :119:

παντως Πετρο συγχαρητηρια για το ηχειο! το ειδα και το ακουσα στην εκθεση και οντως ειχε πολυ καλο μπασο για το μεγεθος του. Ομως επαιζε λιγο... σκληρα να το πω; δεν ξερω, πιθανως να μην εφταιγε καν το ηχειο ή να ηταν η ιδεα μου, αφου η κουβεντα και το socializing στο δωματιο του AVSite ειχε τον πρωτο λογο (και καλα εκανε) και οι ακροασεις ηταν δευτερευουσες.

Παντως ηταν πολυ ομορφο και ειδα οτι ειχες δωσει και το dac σου να παιζει αν θυμαμαι καλα. Μακαρι να μπορουσα να τα ακουσω σε πιο ηπιο περιβαλλον!

Καλη συνεχεια και για το μεγαλο ηχειο

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.425
Re: Απάντηση: Υψηλής Ποιότητας Ηχείο Βάσης.

καποτε θα ηθελα και εγω στη ζωη μου να φτιαξω ενα ηχειο ιδιοκατασκευη αλλα αυτη η μερα μαλλον θα αργησει πολυ :116: οντας παντελως ασχετος απο το που να ξεκινησω και τι/πως να το ψαξω κλπ... αλλα που θα παει μια μερα θα γινει! :125:

μπορει κιολας κανας καλος ανθρωπος εδω μεσα να μου δωσει φωτα :119:

παντως Πετρο συγχαρητηρια για το ηχειο! το ειδα και το ακουσα στην εκθεση και οντως ειχε πολυ καλο μπασο για το μεγεθος του. Ομως επαιζε λιγο... σκληρα να το πω; δεν ξερω, πιθανως να μην εφταιγε καν το ηχειο ή να ηταν η ιδεα μου, αφου η κουβεντα και το socializing στο δωματιο του AVSite ειχε τον πρωτο λογο (και καλα εκανε) και οι ακροασεις ηταν δευτερευουσες.

Παντως ηταν πολυ ομορφο και ειδα οτι ειχες δωσει και το dac σου να παιζει αν θυμαμαι καλα. Μακαρι να μπορουσα να τα ακουσω σε πιο ηπιο περιβαλλον!

Καλη συνεχεια και για το μεγαλο ηχειο
Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Επειδή στην έκθεση ήταν απογοήτευση και δεν έπαιζε ούτε 60% των δυνατοτήτων του (ιδίως σε χαμηλό) σε καλώ στο πατρικό μου να το ακούσεις με τον ίδιο συνδυασμό μηχανημάτων για να μορφώσεις άποψη.

Reaction score
1.788
Απάντηση: Re: Απάντηση: Υψηλής Ποιότητας Ηχείο Βάσης.

Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Επειδή στην έκθεση ήταν απογοήτευση και δεν έπαιζε ούτε 60% των δυνατοτήτων του (ιδίως σε χαμηλό) σε καλώ στο πατρικό μου να το ακούσεις με τον ίδιο συνδυασμό μηχανημάτων για να μορφώσεις άποψη.
να πω και εγω οτι το ηχειο του πετρου στο σπιτι του που καναμε τις δοκιμες δεν ειχε καμια σχεση με αυτο που ακουσατε στην εκθεση!! η δυνατοτητες του ηχειου ειναι πολυ μεγαλυτερες! μπραβο Πετρο !!! του χρονου να ειμαστε καλα να παιξουμε με κατι πιο ακραιο!!!

ενα ευκολο φορτιο με ενα κτηνος OTL!!!! να βρασει ο τοπος βρε παιδι μου!!!!:140:

Reaction score
5.878

Το ηχειο του Πετρου το εχω ακουσει στο σπιτι του να παιζει 2 φορες,και σημερα τριτη!!
Ειναι ενα εξαιρετικο ηχειο,που πραγματικα θες να ακους μουσικη συνεχεια!! Μπραβο Πετρο και παλι!! Στην εκθεση το ηχειο δεν εβγαλε ουτε το 60% οπως λεει και ο Πετρος.
Οποιος θελει να το ακουσει πραγματικα πως παιζει,μια επισκεψη στον Πετρο και θα εκπλαγειτε!!!!

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Προπωλουνται εισιτηρια στο Public Συνταγματος.
Θα κρατηθει σειρα προτερεοτητας

Reaction score
96

Απ' ό,τι φαίνεται, δεν θα την αποφύγω την επίσκεψη.

Αν ο Petermeni κατάφερε να ξεπεράσει και τον εαυτό του με βλέπω εκ νέου στο ΚΕΘΕΑ για απεξάρτηση!:110:

Reaction score
4.250

Πετρο για πες μας, ποτε προγραμματιζεις να κατασκευασεις ενεργα ηχεια βασης? Γιατι προβλεπω να δημιουργειται ουρα απο παραγγελιες!

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.425
Re: Απάντηση: Υψηλής Ποιότητας Ηχείο Βάσης.

Απ' ό,τι φαίνεται, δεν θα την αποφύγω την επίσκεψη.

Αν ο Petermeni κατάφερε να ξεπεράσει και τον εαυτό του με βλέπω εκ νέου στο ΚΕΘΕΑ για απεξάρτηση!:110:
Λογικό και επόμενο είναι τα καινούρια να είναι καλύτερα από τα γνωστά που έχεις ακούσει μιας και ανέβηκε ο προϋπολογισμός.
Και μάλιστα με τα ακριβότερα tweeter θα ανέβει και άλλο πιστεύω.

Reaction score
4

το σαββατο περασα και εγω απο το χωρο που τα εχει στημενα ο Πετρος και ειχα τη χαρα να τα ακουσω για σχεδον δυο ωρες, που δεν καταλαβα πως περασαν!

Τα χαρακτηριστικα που προσαπτω στο ηχειο του ειναι "ζωντανια", "λεπτομερεια" και το αγγλικον "authority"! :107:

το στοιχειο που ειχε συζητηθει και στην εκθεση, δλδ το εκτενες μπασο του, εκανε οντως εμφανη την παρουσια του και το μονο που θα μπορουσε να ζητησει κανεις παραπανω ειναι λιγος παραπανω ογκος αλλα απο ηχειο βασης τετοιων διαστασεων δε νομιζω να εφικτο.

θα μπορουσα να τα ακουω για ωρες ακομη, πραγματικα εξαιρετικο ηχειο, ανεξαρτητου κατηγοριας. Αν βαλει και κανα δυο 12αρια γουφερ απο κατω στο καθε ηχειο τοτε δε νομιζω να χρειαστει και κατι αλλο στο αμεσο (ή και πιο μακρινο) μελλον.

Πετρο ευχαριστω και παλι για τη φιλοξενια σου και που ανεχτηκες δυο ωρες τις μουσικες μου επιλογες :137:

Αντε το επομενο και με ribbon της Raal :119:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.425
Γιώργο σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Ειλικρινά η χαρά ήταν όλη δική μου που τα είπαμε και από κοντά.

Σημ.
Καλά ναι μεν τα Ribbon αλλά πολύ κατευθυντικά βρε παιδί μου.
Λίγο αλλάζεις τη γωνία ακρόασης και ακούς εντελώς διαφορετικά.
Ένας από τους λόγους που δεν τα πολυπάω συν ότι θέλουν μεγάλης τάξης κύκλωμα διαχωρισμού και <<κόψιμο>> πάνω από τους 3KHz.

Reaction score
15.548

Σημερα γνωρισα το Πετραν.....

Ηθελα να μου κανει μια δουλιτσα και ετσι τα ειπαμε....

Ακουσα και τα ηχεια που ηταν στην εκθεση....

Μερα με την νυχτα ηταν....

Στον χωρο της εκθεσης απλα δεν επαιζαν...

Θενκς για τον διπλο ελληνικο και την δουλιτσα....
μην ξεχασεις το αλλο...:137:
Χαρηκα που σε γνωρισα ......τα λεμε..

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.212
πολυ ωραια δουλεια ... και εμενα μου αρεσε παρα πολυ .... ( γελαω που ολοι εμεις οι "κατασκευαστες " ειμαστε παντα εξαρτημενοι απο ενα μαραγκο και ενα σιδερα χα χα χα )

Ενα αλλο ... ακουσα ενα ηχειο το οποιο ηταν παρομοιας κατασκευης δυο δρομων visaton + vifa κλειστου τυπου οπου ο ποιητης μεσα στην καμπινα πριν βαλει βαττα για μονωτικο ολο το εσωτερικο της καμπινας το ΠΙΣΣΑΡΗΣΕ ..... με κανονικη πισσα που βαζουν για μονωση στα πατωματα των αυτοκινητων κλπ ...

Πως σας φαινεται η ιδεα ?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.425
Το υλικό που θα χρησιμοποιηθεί στο εσωτερικό πρέπει να διατηρεί την ελαστικότητα του και να σκληραίνει ποτέ.
Επίσης και η επαφή του με τα τοιχώματα πρέπει να έχει κάποιες ανοχές.
Με λίγα λόγια το ζητούμενο είναι να κατέβει η συχνότητα συντονισμού πολύ έξω από το ακουστικό φάσμα και η απόσβεση να επιταχυνθεί.

Η πίσσα, αν δεν κάνω λάθος, σκληραίνει πολύ οπότε δεν κάνει για αυτή τη δουλειά.

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.212
σωστη παρατηρησ νομιζω αλλα ο ειδα αυτο το υλικο εχει πιστευτη προσφυση στο ξυλο και διατηρει ελαστικοτητα σε θερμοκρασια δωματιου ..... με περισσοτερη ζεστη μαλακωνει με περισσοτερο κρυο σκληραινει

Αυτο παντως το υλικο το εβαλε πριν απο την βαττα ....

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.425
Στο πρώτο ηχείο με σοβαρά μεγάφωνα (Audax) που έφτιαξα το 1988 είχα περάσει με πινέλο πίσσα σε όλο το εσωτερικό αλλά έκανε σπασίματα μετά από λίγο καιρό.
Δεν θα έλεγα πως είναι ότι καλύτερο.

Οπωσδήποτε κάτι τέτοιο θα πρέπει να έρχεται σε επαφή με τα τοιχώματα αφού σκοπός του είναι να μειώσει τις ταλαντώσεις.
Η βάτα έπεται και απλά απορροφά ή μειώνει, ανάλογα τη συχνότητα, τις άχρηστες, για το συντονισμό του κουτιού-σωλήνα, συχνότητες.

Reaction score
29.520

Υπάρχει και ο κετσές , που μπορεί να μπεί πριν απο την βάτα για να βοηθήσει , το θέμα των συντονισμών .

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.425
Ο κετσές μεταβάλει το φορτίο που <<βλέπει>> το μεγάφωνο σε μια συγκεκριμένη μπάντα συχνοτήτων μειώνοντας τη στάθμη αυτών.
Δεν βοηθάει καθόλου στη μείωση των συντονισμών της καμπίνας.

Reaction score
29.520

Ναι δε λεω οτι λύνει τα πάντα , αλλά γενικά βοηθάει στην απορόφηση , θα έλεγα , εξσθένηση των ανώτερων χαμηλών .Ιδίως αν είναι ικανού πάχους , και οχι τσόφλι αυγού.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.846
Members
38.507
Νεότερο μέλος
Παναγιώτης2009_