ΨΥΞΙΣ ΤΕΛΙΚΟΥ

Reaction score
1.173
Για όποιον έχει την όρεξη να φτιάξει κάτι αντίστοιχο:
LM350.jpg

Χρησημοποίησα το "adjustable LM350" με μια απλή συνδεσμολογία.

Βασικά είχα όλα τα υλικά τα είχα στην διάθεσή μου χωρίς να αγοράσω κάτι. Όχι ότι είναι πολλά ή ακριβά, σύνολο να πάνε 3€ max.

DSCN1598.jpeg

Σε μια διάτρητη τα έβαλα, γραμμούλες ......... POT alps από παλιό βίντεο:D. Το τι μπορείς να βρεις στην σαβούρα(δεν πετάμε τίποτα.....):p
DSCN1599.jpeg

Και η πάνω πλευρά με τα υλικά.
DSCN1602.jpeg

Έχει την δυνατότητα να δώσει σχεδόν ότι στροφές χρειαζόμαστε σε ένα FAN..... 6v-12v.
Τα πιο πολλά FAN στα 5v παραδίδουν πνεύμα.
Στην θέση του POT μπορούμε να βάλουμε thermistor για την αυτόματη ρύθμιση στα FAN.

Reaction score
62
http://www.e-shop.gr/product?id=PER.640123

αυτο και χωρις κοπο... οχι σαν αυτο αλλα ακριβως αυτο...

δεν ακους τιποτα...μονο μουσικη
Ανεμιστήρες αθόρυβοι υπάρχουν, το θέμα είναι να τους κάνεις να ανοίγουν ανοίγοντας τον ενισχυτή και να κλείνουν κλείνοντας τον.

Reaction score
29.578
Το θέμα είναι να μην σου σπάνε τα @ρχίδια , οι ανεμιστήρες.
Ομως δεν έχει άδικο ο αποπάνω.
Ειδικά για τους βινταζόπληκτους σαν και μένα , υπάρχουν πρίζες που γράφουν switched 100w, οπότε κάνουμε ότι γουστάρουμε.

Reaction score
1.173
Καλό δεν λέω, αλλά αυτό με τις 2 ταχύτητες με χαλάει το αργό & γρήγορο.......σε περιορίζει λίγο.
Με το κύκλωμα που έφτιαξα και με ένα καλό POT μπορείς να ρυθμίσεις όσες στροφές θέλεις όσο αφορά θόρυβο.

Reaction score
1.844
Και βέβαια υπάρχει, όπως λειτουργούν οι ενισχυτές με ανεμιστήρες από το εργοστάσιο. Αλλά χρειάζονται γνώσεις ηλεκτρονικών, υπάρχουν;

Reaction score
1.173
Ανάλογα με το κύκλωμα σου..... εάν έχει αυτόνομη τροφοδοσία όχι! ή κάπως πρέπει να το κάνεις trigger. Βάλε το στο ίδιο πολύπριζο και άνοιγε τα όλα μαζί.

Reaction score
62
Βάλε το στο ίδιο πολύπριζο και άνοιγε τα όλα μαζί.
Ωραία ιδέα. Δεν το είχα σκεφτεί. Μπορώ να βάλω και πρίζα που ανοίγει με τηλεκοντρόλ.

Reaction score
1.173
Σύντομα θα φτιάξω και ένα controller με οθόνη που θα οδηγεί 4 FAN, βασικά θα ελέγχει μεμονωμένα στροφές και θερμοκρασία σε κάθε FAN. Μπορείς να το κάνεις εύκολα με ένα ATmega328P με Arduino.
Χτύπα "arduino fan" ή ότι άλλο θέλεις τεςπα και θα τα δεις όλα!!! :D

Reaction score
62
Με ένα ανεμιστήρα 14cm με τροφοδοσία 4,5v αντί για 12v ο ενισχυτής δεν ζεσταίνεται, ίσως πρέπει να του μείωσω κι άλλο τα volt να τον αφήσω να ανεβάζει λίγο παραπάνω θερμοκρασία. .
Από θόρυβο μηδέν.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Με ένα ανεμιστήρα 14cm με τροφοδοσία 4,5v αντί για 12v ο ενισχυτής δεν ζεσταίνεται, ίσως πρέπει να του μείωσω κι άλλο τα volt να τον αφήσω να ανεβάζει λίγο παραπάνω θερμοκρασία. .
Από θόρυβο μηδέν.
Δεν κατάλαβα το λόγο που θα πρέπει να ανεβάζει θερμοκρασία ο ενισχυτής σου.
Είναι καλύτερα να λειτουργεί σε χαμηλή θερμοκρασία.

Reaction score
15.469
ακουω για "θερμοκρασια λειτουργιας" σε ενισχυτικα ....η' για φιλους που αναβουν τα μηχανηματα τους καμποση ωρα πριν τις ακροασεις τους η' αλλους που τα αφηνουν μονιμα σε stand by ,ακομα κι εγω μετα απο κανα διωρο εχω την εντυπωση πως ακουω καλυτερα ,τελικα τι συμβαινει εκει περα ? υπαρχει αυτη η θερμοκρασια ? κι αν ναι ποια ειναι ?
διαβαζω αυτο ποστ 11 και 17 (?)

Reaction score
62
Πάντως ο κατασκευαστής του ενισχυτή μου, σκόπιμα, όταν είναι κλειστός τελείως τραβάει ρεύμα αρκετό και είναι πάντα ψιλοζεστός για να είναι σε ετοιμότητα, από ότι διάβασα κάπου.
Άρα;
Βέβαια δουλεύει σε τάξη Α (τα πρώτα 70w αν δεν κάνω λάθος).

Reaction score
1.815
Τρόπος να ανοίγει-κλείνει μαζί με τον ενισχυτή υπάρχει;
Εγώ έχω βάλει τον προενισχυτή μου στην πρίζα "Master" σε αυτό το πολύπριζο.

Ο διακόπτης "Master" είναι στο ΟΝ και όταν ανοίγει ο προ, τότε ανοίγουν οι πρίζες που είναι switched στο πολύπριζο.
Με αυτόν τον τρόπο ανοίγουν αμέσως οι ανεμιστήρες.
Κατά τα άλλα το trigger out του προενισχυτή μου, δίνει εντολή στον τελικό για να ανοίξει, o οποίος παίρνει ρεύμα κατευθείαν από την κεντρική παροχή.

Εσύ βάλε τον ενισχυτή σου στη "Master" πρίζα και σε μια από τις υπόλοιπες τον μετασχηματιστή ενός ανεμιστήρα που δουλεύει με USB (ή πολλών μέσω usb hub) και είσαι έτοιμος!:thumbsup:

Reaction score
62
Εγώ έχω βάλει τον προενισχυτή μου στην πρίζα "Master" σε αυτό το πολύπριζο.

Ο διακόπτης "Master" είναι στο ΟΝ και όταν ανοίγει ο προ, τότε ανοίγουν οι πρίζες που είναι switched στο πολύπριζο.
Με αυτόν τον τρόπο ανοίγουν αμέσως οι ανεμιστήρες.
Κατά τα άλλα το trigger out του προενισχυτή μου, δίνει εντολή στον τελικό για να ανοίξει, o οποίος παίρνει ρεύμα κατευθείαν από την κεντρική παροχή.

Εσύ βάλε τον ενισχυτή σου στη "Master" πρίζα και σε μια από τις υπόλοιπες τον μετασχηματιστή ενός ανεμιστήρα που δουλεύει με USB (ή πολλών μέσω usb hub) και είσαι έτοιμος!:thumbsup:
Σε ευχαριστώ.
Αν και θα πουλήσω τον ενισχυτή. Είναι πολύ φαρδύς και δεν χωράει στο ράφι.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster