Ψησταριές Υγραερίου ή Ηλεκτρική?

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Μηνύματα
26.990
Reaction score
17.075
Μιχάλη, το τελευταίο διάστημα ακολουθώ άλλη μέθοδο. Κάρβουνα γιοκ!
Έχω προμηθευτεί ξύλο ελιάς, βάζω φωτιά αρκετά νωρίς και σε δύο περίπου ώρες έχω έτοιμη τη θράκα για ψήσιμο.
θέλει μόνο λίγο πειραματισμό στην ποσότητα ξύλων (δεν τα καίω όλα μαζί αλλά λίγα λίγα). Στην ουσία φτιάχνω κάρβουνα εκείνη τη στιγμή! Το ξεκίνησα στην καραντίνα λόγω άπλετου χρόνου...
Εκεί να δεις ιεροτελεστία αλλά και γεύση!
Αυτό απαιτεί επιθεώρηση και τέστ επί τόπου.
Με βαθμολογία.
Ρίξε κανένα σινιάλο.
 


Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Μηνύματα
26.990
Reaction score
17.075
Το αέριο για μένα είναι μόνο ευκολία και γρηγοράδα.
Που είναι βέβαια αμφότερα πολύ σημαντικά.
Το καλό ψήσιμο, με καλά κρέατα, σε καλή ψησταριά, με καλά κάρβουνα, από καλό ψήστη, είναι αναντικατάστατο.
Πηγαίνετε σε κανένα χωριό π.χ. των Ιωαννίνων, της Λαμίας, των Σερρών και άλλα πολλά να σας ψήσει κρεατικά κανένας παππούς μάστορας στο ψήσιμο να δείτε γεύση και άρωμα στο κρέας.

Κάποια στιγμή πριν χρόνια, είχα δοκιμάσει λουκάνικο φτιαγμένο από κυνηγούς σε ένα χωριό της Δράμας και είχα αναφωνήσει "υπάρχει τέτοιο λουκάνικο;"
Δεν ξαναέφαγα ποτέ σαν εκείνο το λουκάνικο, φτιαγμένο και ψημένο με συγκεκριμένο τρόπο.
Και ήταν μόνο ο μεζές.
Όταν άρχισε ο παππούς να φέρνει τα κρεατικά από αγριογούρουνα είμασταν στον παράδεισο.
Τα μάγουλα από το (τεράστιο) κεφάλι ήταν από τα πιο καταπληκτικά εδέσματα, που μας έμειναν αξέχαστα.
 

MAD

Σιαρτάκιας
Μηνύματα
4.957
Reaction score
924
Το αέριο το φοβούνται πολλοί! φαντάσου να έχεις καλέσει μερικούς φίλους, και να σηκωθεί ένας η παραπάνω να φύγουν, ή χειρότερα να σου πουν, άσε παράγγειλε καλύτερα μην σκάση τίποτα! μεταξύ λοιπόν των δύο του θέματος, καλύτερο ψήσιμο κάνει η υγραερίου, αλλά για ασφάλεια ηλεκτρική!
 


Μηνύματα
694
Reaction score
903
Έχω προμηθευτεί ξύλο ελιάς, βάζω φωτιά αρκετά νωρίς και σε δύο περίπου ώρες έχω έτοιμη τη θράκα για ψήσιμο.
θέλει μόνο λίγο πειραματισμό στην ποσότητα ξύλων (δεν τα καίω όλα μαζί αλλά λίγα λίγα). Στην ουσία φτιάχνω κάρβουνα εκείνη τη στιγμή! Το ξεκίνησα στην καραντίνα λόγω άπλετου χρόνου...
Εκεί να δεις ιεροτελεστία αλλά και γεύση!

Ντάξει...

Αλλο Level...
Το τερμάτισες... 👑
 




JOHN MARKOU

Abasse
Μηνύματα
16.262
Reaction score
8.221
Παιδιά μην μπερδεύετε την λούτσα με την βούρτσα.
Αλλο το κάρβουνο , που με καλό ψήστη βγαίνει θεικό και άλλο το υγραέριο , που είναι γρήγορο και διάφορα άλλα , αλλά από ψήσιμο τρίχες.
Το κάρβουνο από μόνο του δίνει κάποιο άρωμα στο ψήσιμο που το αέριο δεν .
Μην τρελαθούμε τελείως .
Αλλο το ένα ΄'αλλο το άλλο.
 

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Μηνύματα
6.844
Reaction score
9.296
Υπαρχει εξελιξη στο γκαζι. Πιο πολλοι και μεγαλυτεροι καυστηρες δινουν πολυ ικανοποιητικο αποτελεσμα. Σχετικα με το καρβουνο τελευταια δοκιμασα μπρικετα οικολογικη απο ελια και πραγματικα αναρωτηθηκα πως εψηνα τοσα χρονια με αυτες τις λαλακιες καρβουνα που αγοραζα. Δυστυχως υπαρχει χαι εντ και στα καρβουνα. Ευτυχως που ειμαι πλουσιος.
 


Abessalom

Βαρώνος
Μηνύματα
7.180
Reaction score
7.377
Κάποια στιγμή πριν χρόνια, είχα δοκιμάσει λουκάνικο φτιαγμένο από κυνηγούς σε ένα χωριό της Δράμας και είχα αναφωνήσει "υπάρχει τέτοιο λουκάνικο;"
Δεν ξαναέφαγα ποτέ σαν εκείνο το λουκάνικο, φτιαγμένο και ψημένο με συγκεκριμένο τρόπο.
Και ήταν μόνο ο μεζές.
Όταν άρχισε ο παππούς να φέρνει τα κρεατικά από αγριογούρουνα είμασταν στον παράδεισο.
Τα μάγουλα από το (τεράστιο) κεφάλι ήταν από τα πιο καταπληκτικά εδέσματα, που μας έμειναν αξέχαστα.
Βαρύτατες οι δηλώσεις, δεδομένου και αυτού που τις κάνει.

Πρέπει να αναζητηθεί ο παππούς με κάθε μέσο. Η αντιτρομοκρατική τι κάνει; Να αναστηθεί εν ανάγκη.
 

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Μηνύματα
26.990
Reaction score
17.075
Ο παππούς πρέπει να έχει καμιά 20αριά χρόνια που πέθανε.
Εκτός αν είναι ακόμη γερός και είναι περίπου 110 ετών.
 

Μηνύματα
5.185
Reaction score
2.808
Χρόνια τώρα ψήνω με τον παραδοσιακό τρόπο όπως με έμαθαν οι γονείς μου και αυτοί βέβαια από τους δικούς τους και πάει λέγοντας....
Το ψήσιμο σε μια ψησταριά "κάρβουνου" είναι ιεροτελεστία για κάποιους και για άλλους κόπος
Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ κάρβουνο του εμπορίου , είμαι τυχερός που ζω στην επαρχία και υπάρχουν άφθονα τα "ξύλα " ανάλογα για το τι θέλω να ψήσω
Κρέας (ανάλογα το κρεας) ή ψάρι
Υπάρχουν τρόποι να "φτιάξετε" κάρβουνο ένας από αυτούς είναι να σβήσετε την φωτιά με νερό όταν αυτή θα έχει φουντώσει (όχι τελείως λίγο έτσι ώστε να μπορέσει να ανάψει μόνιμη της )
Όταν η στάχτη γίνει άσπρη (έχει κάτσει η φωτιά) είναι έτοιμη
Όλο αυτό δεν μου παίρνει πάνω από μισάωρο,.....καλή επιτυχία.


:roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao:
 

Μηνύματα
389
Reaction score
759
20 χρόνια με ψησταριά υγραέριο μαντέμι, τη δουλεύω φυσικά και σαν φούρνο. Η γεύση έχει ανέβει με τη πάροδο ετών καθώς και η αντικολητικότητα στη μαντεμένια σχάρα. Χοιρινές σε 20` μπιφτέκια σε 15-20` κοντοσούβλι σε 2-3 ώρες, γεμιστά, μπριάμ κοτόπουλο με πατάτες, γιουβέτσι μμμμμμ

...... παιδάκια στο 70% έναντι στο κάρβουνο >:(
 

Abessalom

Βαρώνος
Μηνύματα
7.180
Reaction score
7.377
Ανέβηκε η αντικολλητικότητα του μαντεμιού με τα χρόνια;
 


Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Μηνύματα
26.990
Reaction score
17.075
Ανέβηκε η αντικολλητικότητα του μαντεμιού με τα χρόνια;
Ναι μπορεί να συμβεί αυτό καθώς βουλώνουν οι πόροι του μετάλλου με τα χρόνια.
Το μαντέμι είναι πολύ πορώδες υλικό.
 



Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
154.969
Μηνύματα
2.363.673
Members
35.169
Νεότερο μέλος
zisisv
Top