Μελίδης Μιχάλης
Πρόεδρος ΕΒΒΕ
- Μηνύματα
- 30.886
- Reaction score
- 30.195
Με τι λάδι; Βαρβολίνη;Μετά κάθε ψήσιμο καθάρισμα και λάδωμα.

Με τι λάδι; Βαρβολίνη;Μετά κάθε ψήσιμο καθάρισμα και λάδωμα.
Μόνο εμένα μου φάνηκε αστείο ότι ψήνει παιδάκια;...... παιδάκια στο 70% έναντι στο κάρβουνο![]()
έχασεςΜιλάμε για γνήσιο inox , να μη μαγνητίζει
καλά τα λες.έχασες
οι σειρές 300 είναι μή μαγνητικές
οι σειρές 400 είναι οι περισσότερες μαγνητιζόμενες. και το πιο γαμάτο σε αυτές ανήκουν τα κράματα με το υψηλότερο pitting resistance που είναι εγκεκριμένα για χρήση σε επαγγελματικές κουζίνες!
τα περίφημα 316 / 316L/ 316LN που θεωρούνται υψηλής ποιότητας ανοξείδωτοι χάλυβες στην ναυτιλία είναι κατώτερης ποιότητας από μαγνητιζόμενο σειράς 400.
εσύ πχ από φωτογραφία καταλαβαίνω ότι έχεις 304 , τον κλασσικό γενικής χρήσης ανοξείδωτο χάλυβα - τουλάχιστον αυτό φαίνεται από τους λεκέδες. αν είχες πχ 420 η 440α δε θα καταλάβαινε χριστό από οξείδωση
![]()
SAE steel grades - Wikipedia
en.wikipedia.org
έχει και κάτι απίστευτα 5ψήφια douplex κράματα - μαγνητιζόμενα - που χρησιμοποιούνται σε συσκευές απόπλησης καυσαερίων πλοίων (sox scrubbers). άυτα ξεπλένουν το θείο από τα καυσαέρια με χρήση νερού που σχηματίζει θειώδη/θειικά οξέα (ελαφρώς διαβρωτικά χαριτολογόντας). σε αυτές τις συνθήκες τα παραπάνω θα λειώνανε στον χρόνο πάνω.
* εκεί που έχει νόημα είναι ο διαχωρισμός 304 με 430
το 304 μη μαγνητικό είναι σχετικά καλής ποιότητας χάλυβας
το 430 (αν και 400αρι) είναι γτπκ σαν αντοχή σε σκουριά και μαγνητίζεται.
γενικά το μαγνητάκι από μόνο του δεν είναι κριτήριο αλλά μεταξύ αυτών των δύο που είναι από τους φθηνότερους και πιο συνηθισμένους χάλυβες βοηθάει