- Reaction score
- 107.575
Ναι! 
σε άλλον "προχθές" έλεγεςΌσο για τις «χροιές», ειναι δυστυχώς παρεξηγημένη έννοια.
Καληνύχτα σας και τα λέμε από αύριο!Δεν υπάρχουν χροιές, δεν υπάρχει μουσικότητα. Ξέχνα τα.
Για την ταμπακιέρα ούτε λόγος.Ρε Δημήτρη τι να κάτσω να ασχοληθώ και να ψάξω... όποιος κάνει ένα σέρτζ στο φόρουμ (για χροιές) και βάλει από το μέλος Dimifoot, θα βγάλει ένα κάρο "αναφορές" δικες σου (και δεν θέλω να μιλήσω για άλλους που δεν είναι παρόντες το τι έχουν αναφέρει κατά καιρούς), πχ. ενώ εδώ μας λες για παρεξηγημένη έννοια....
σε άλλον "προχθές" έλεγες
Καληνύχτα σας και τα λέμε από αύριο!
Ρε μπας και τα λέτε μεταξύ σας εκεί στα τσίπουρα του Σαββάτου, και αυτοεπιβεβαιώνεστε;![]()
Με δουλεύεις.... το ερώτημά μου προς σε εσενα (η αλλιώς απομόνωσες το δικό μου συμπέρασμα) το ονόμασες ταμπακιέρα.... ξαναδιάβασε το μήνυμά μου παρακάτω... οι χροιές ήταν το θέμα!Για την ταμπακιέρα ούτε λόγος.
Άλλο ήταν το ζητούμενο: Φτηνά ηχεια που δεν παραμορφώνουν, και ηχεια που ακούγονται ίδια εφόσον έχουν την ίδια συχνοτική απόκριση.
και το άλλο ήτανε απάντηση σε σχόλιο σου.... ήμαρτον!Δεν θέλω να διαβάζω περί αφορισμών για χροιές κλπ.... γιατί ψιλό-εκνευρίζομαι, όλα συνυπάρχουν σε ένα "σωστό" σύστημα, και η τονική ισορροπία κλπ (που προέρχεται από φροντισμένο χώρο) μαζί με τις "χροιές" που προσφέρουν κάποιες αξιόλογες συσκευές-ηχεία-καλώδια κλπ.... απλά θέλει "ευελιξία" στις σωστές επιλογές, που μερικές φορές "πονάνε" σε τιμή!
Δηλαδή σε έναν φροντισμένο χώρο παίζουν όλα τα ηχεία-συσκευές (που μετράνε "συχνοτητικά" το ίδιο) ακούγονται ίδια...? Μην τρελαθούμε εδώ μέσα με αυτά που διαβάζουμε!
Δεν γίνεται συζήτηση με παλινωδίες. Σε αοριστίες δεν απαντώ.Με δουλεύεις.... το ερώτημά μου προς σε εσενα (η αλλιώς απομόνωσες το δικό μου συμπέρασμα) το ονόμασες ταμπακιέρα.... ξαναδιάβασε το μήνυμά μου παρακάτω... οι χροιές ήταν το θέμα!
και το άλλο ήτανε απάντηση σε σχόλιο σου.... ήμαρτον!
- ισχύει αυτό , δεν παύουμε όμως να ψάχνουμε το σύστημα που θα τις αναπαραγάγει πιστότερα , αυτό εξ΄άλλου δεν είναι το ''ιερό δισκοπότηρο'' τού χόμπι μας ;. . . "χροιές".
Κυρίως γιατί η λέξη έχει (δυστυχώς) ξεφτιλιστεί απο τους χαϊεντάδες, οι οποιοι την χρησιμοποιούν για να περιγράψουν τις τονικές αλλοιώσεις και παραμορφώσεις των ανεπαρκών μηχανημάτων τους (μιλάω κυρίως για λαμπάτους ενισχυτές χαμηλής ισχύος, και όχι μόνο)..
Ειναι???? Θα επρεπε........τοτε ομως δεν θα πρεπε να υπηρχαν αλλα ηχεια εκτος απο τα μονιτορς.- ισχύει αυτό , δεν παύουμε όμως να ψάχνουμε το σύστημα που θα τις αναπαραγάγει πιστότερα , αυτό εξ΄άλλου δεν είναι το ''ιερό δισκοπότηρο'' τού χόμπι μας ;
- κυνηγάμε ουτοπία με το σκεπτικό ότι δεν θα την βρούμε ( ίσως ) , αλλά θα την πλησιάσουμε , αυτός τουλάχιστον πρέπει να είναι ο στόχος μαςΕιναι???? Θα επρεπε........τοτε ομως δεν θα πρεπε να υπηρχαν αλλα ηχεια εκτος απο τα μονιτορς.
Ναι.................. αλλα κι' αυτα δεν παιζουν ολα το ιδιο.......οποτε?
Υπαρχει μονιτορ που μετραει καλυτερα απ' ολα τα υπολοιπα?
Μηπως κυνηγαμε μια ουτοπια ???
Όλα αυτά τα έγραψες για να σου απαντήσω (εγώ) η περιμένεις να δικαιολογήσω τους αφελείς χαιεντάδες και τις λαμπάτες / ματζούνια κλπ. προτιμήσεις τους... έχεις πλάκα εντέλει..........Πάμε παρακάτω........
- σαφώς και δεν εννοώ το δικό μου , απέχει πολύ από τον εκάστοτε ζωντανό ήχο που ακούω ( ειδικά σε κάποια μικρά μαγαζιά όπου ακουστικά μπάσα - σαξόφωνα - ντραμς παίζουν χωρίς ενίσχυση ) . . . είναι όμως θέμα συνειδητής επιλογής . . . αλλά αυτό δεν με αποτρέπει από το να ψάχνω την ουσία του χόμπι μας , την αληθοφάνεια . . . ίσως κάποτε οι συνθήκες να με οδηγήσουν σ΄ένα τέτοιο σύστημαΥΓ.2. Υπάρχουν και οι άλλοι (Σπόκ) που ψάχνουν το ''ιερό δισκοπότηρο'' και το σύστημα που θα τις αναπαραγάγει πιστότερα....σίγουρα δεν εννοεί το δικό του....
![]()
πιστεύω να κατάλαβες ότι κάνω χιούμορ...- σαφώς και δεν εννοώ το δικό μου
τι δουλειά έχει ο ζωντανός ήχος από από τον ηχογραφημένο... εδώ μου τα χαλάς...απέχει πολύ από τον εκάστοτε ζωντανό ήχο που ακούω ( ειδικά σε κάποια μικρά μαγαζιά όπου ακουστικά μπάσα - σαξόφωνα - ντραμς παίζουν χωρίς ενίσχυση ) . . .
ουδέν σχόλιο για αυτό....- like για τα υπόλυπα
- ααααα ώστε έτσι ε ;πιστεύω να κατάλαβες ότι κάνω χιούμορ...![]()
τι δουλειά έχει ο ζωντανός ήχος από από τον ηχογραφημένο... εδώ μου τα χαλάς...
θα στο εξηγήσω αύριο συνοδεία με τσίπουρα...
ουδέν σχόλιο για αυτό....![]()
Όχι, δεν με απασχολεί τι θα απαντήσεις και τι θα κανεις. Απλως ξεκαθάρισα τη θέση μου την οποία ειχες παρουσιάσει αλλιως, άγνωστο γιατι.Όλα αυτά τα έγραψες για να σου απαντήσω (εγώ) η περιμένεις να δικαιολογήσω τους αφελείς χαιεντάδες και τις λαμπάτες / ματζούνια κλπ. προτιμήσεις τους... έχεις πλάκα εντέλει.
Έλα παππού να σου δείξω τα αμπελοχώραφά σουΕάν με ρωτήσεις θα σου πρότεινα αντί να συγκρίνεις το σύστημά σου (με η χωρίς dirac κλπ) με τα ακουστικά των 100 ευρώ για το πως (σωστότερα) παίζει, να βγεις έξω, να γνωρίσεις συμφορίτες (και στούντιο ηχογράφησης εάν θέλεις) και να μαζέψεις "ακουστική εμπειρία"