Ψηφιακή Ισοστάθμιση - Προσωπικές εμπειρίες

Reaction score
8.905
Ρε Δημήτρη τι να κάτσω να ασχοληθώ και να ψάξω... όποιος κάνει ένα σέρτζ στο φόρουμ (για χροιές) και βάλει από το μέλος Dimifoot, θα βγάλει ένα κάρο "αναφορές" δικες σου (και δεν θέλω να μιλήσω για άλλους που δεν είναι παρόντες το τι έχουν αναφέρει κατά καιρούς), πχ. ενώ εδώ μας λες για παρεξηγημένη έννοια....:rolleyes:

Όσο για τις «χροιές», ειναι δυστυχώς παρεξηγημένη έννοια.
σε άλλον "προχθές" έλεγες :laugh:

Δεν υπάρχουν χροιές, δεν υπάρχει μουσικότητα. Ξέχνα τα.
Καληνύχτα σας και τα λέμε από αύριο!

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.553
Ρε Δημήτρη τι να κάτσω να ασχοληθώ και να ψάξω... όποιος κάνει ένα σέρτζ στο φόρουμ (για χροιές) και βάλει από το μέλος Dimifoot, θα βγάλει ένα κάρο "αναφορές" δικες σου (και δεν θέλω να μιλήσω για άλλους που δεν είναι παρόντες το τι έχουν αναφέρει κατά καιρούς), πχ. ενώ εδώ μας λες για παρεξηγημένη έννοια....:rolleyes:

σε άλλον "προχθές" έλεγες :laugh:

Καληνύχτα σας και τα λέμε από αύριο!
Για την ταμπακιέρα ούτε λόγος. :D

Άλλο ήταν το ζητούμενο: Φτηνά ηχεια που δεν παραμορφώνουν, και ηχεια που ακούγονται ίδια εφόσον έχουν την ίδια συχνοτική απόκριση.

Δεν τρώω ντρίπλες, ξέχνα το.

(Οδό για τις χροιές και την μουσικότητα, υποστηρίζω αυτό που κουόταρες. Αλλά αυτό είναι άλλο θέμα, το συζητάμε αφού λήξει το τρέχον ευχαρίστως)

Reaction score
8.905
Για την ταμπακιέρα ούτε λόγος. :D
Άλλο ήταν το ζητούμενο: Φτηνά ηχεια που δεν παραμορφώνουν, και ηχεια που ακούγονται ίδια εφόσον έχουν την ίδια συχνοτική απόκριση.
Με δουλεύεις.... το ερώτημά μου προς σε εσενα (η αλλιώς απομόνωσες το δικό μου συμπέρασμα) το ονόμασες ταμπακιέρα.... ξαναδιάβασε το μήνυμά μου παρακάτω... οι χροιές ήταν το θέμα!

Δεν θέλω να διαβάζω περί αφορισμών για χροιές κλπ.... γιατί ψιλό-εκνευρίζομαι, όλα συνυπάρχουν σε ένα "σωστό" σύστημα, και η τονική ισορροπία κλπ (που προέρχεται από φροντισμένο χώρο) μαζί με τις "χροιές" που προσφέρουν κάποιες αξιόλογες συσκευές-ηχεία-καλώδια κλπ.... απλά θέλει "ευελιξία" στις σωστές επιλογές, που μερικές φορές "πονάνε" σε τιμή!
Δηλαδή σε έναν φροντισμένο χώρο παίζουν όλα τα ηχεία-συσκευές (που μετράνε "συχνοτητικά" το ίδιο) ακούγονται ίδια...? Μην τρελαθούμε εδώ μέσα με αυτά που διαβάζουμε!
και το άλλο ήτανε απάντηση σε σχόλιο σου.... ήμαρτον!

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.553
Με δουλεύεις.... το ερώτημά μου προς σε εσενα (η αλλιώς απομόνωσες το δικό μου συμπέρασμα) το ονόμασες ταμπακιέρα.... ξαναδιάβασε το μήνυμά μου παρακάτω... οι χροιές ήταν το θέμα!

και το άλλο ήτανε απάντηση σε σχόλιο σου.... ήμαρτον!
Δεν γίνεται συζήτηση με παλινωδίες. Σε αοριστίες δεν απαντώ.
Αν δέχεσαι λοιπόν πως εγω (τουλάχιστον) δεν εχω πει αυτά στα οποία αναφέρθηκες μπορει να προχωρήσει η κουβεντα.

Πάμε παρακάτω.

Δεν υποστηρίζω λοιπόν πως όλα τα ηχεία που έχουν την ίδια συχνοτική απόκριση ακούγονται ίδια (σε φροντισμένο χώρο). Το πως ακούγεται ένα ηχείο είναι πολυπαραγοντικό και υπάρχουν πολλά τεχνικά/σχεδιαστικά/κατασκευαστικά χαρακτηριστικά όπως για παράδειγμα η παραμόρφωση, το μέγιστο spl, η off axis ακτινοβολία, η περίθλαση, η καμπίνα, το κροσοβερ, και πάει λέγοντας, (χώρια ο ενισχυτής). Πάρα πολλοι παράγοντες, ανέφερα ελάχιστους. Πάρα πολλοί. Δεν γίνεται να απλοποιηθεί μόνο στην συχνοτική απόκριση.

Δεν είναι οι δουλειά μας ως καταναλωτές να ξέρουμε με λεπτομέρειες το πως σχεδιάζεται και κατασκευάζεται ένα ηχείο φυσικά.
Το οτι ομως δεν γνωρίζουμε σε βάθος τον σχεδιασμό και τις λεπτομερείς μετρήσεις ηχείων (και όλων των συσκευών ήχου) δεν σημαινει πως τις διαφορές μεταξύ τους δικαιούμαστε να τις χαρακτηρίζουμε "χροιές".

Κυρίως γιατί η λέξη έχει (δυστυχώς) ξεφτιλιστεί απο τους χαϊεντάδες, οι οποιοι την χρησιμοποιούν για να περιγράψουν τις τονικές αλλοιώσεις και παραμορφώσεις των ανεπαρκών μηχανημάτων τους (μιλάω κυρίως για λαμπάτους ενισχυτές χαμηλής ισχύος, και όχι μόνο). Παραμορφώσεις που ίσως να δικαιούνται να εχουν μηχανήματα-ηχεία φτηνά (οπως λες, που φυσικά και έχουν, φτηνά ειναι), αλλά σε καμια περίπτωση μηχανήματα τα οποία πληρώνεις ένα σκασμό λεφτά. Αυτα, πρέπει να παίζουν σωστά. Απο κει και περα, αν σου αρέσει το "σωστά" μιας εταιρίας ή μιας άλλης, είναι το υποκειμενικό, οι "χροιές" αν θες. Εδώ να συμφωνήσω.

Προτείνω λοιπόν, μηχανήματα απο την μέση -ανώτερη κατηγορία τιμής και πάνω που παραμορφώνουν εκτός αποδεκτών ορίων, να φέρουν ειδική σήμανση όπως τα τσιγάρα:
"ο ενισχυτής αυτός βλάπτει σοβαρά τον ήχο".
Οχι "έχει ωραίες χροιές".

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.516
. . . "χροιές".

Κυρίως γιατί η λέξη έχει (δυστυχώς) ξεφτιλιστεί απο τους χαϊεντάδες, οι οποιοι την χρησιμοποιούν για να περιγράψουν τις τονικές αλλοιώσεις και παραμορφώσεις των ανεπαρκών μηχανημάτων τους (μιλάω κυρίως για λαμπάτους ενισχυτές χαμηλής ισχύος, και όχι μόνο)..
- ισχύει αυτό , δεν παύουμε όμως να ψάχνουμε το σύστημα που θα τις αναπαραγάγει πιστότερα , αυτό εξ΄άλλου δεν είναι το ''ιερό δισκοπότηρο'' τού χόμπι μας ;

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.547
- ισχύει αυτό , δεν παύουμε όμως να ψάχνουμε το σύστημα που θα τις αναπαραγάγει πιστότερα , αυτό εξ΄άλλου δεν είναι το ''ιερό δισκοπότηρο'' τού χόμπι μας ;
Ειναι???? Θα επρεπε........τοτε ομως δεν θα πρεπε να υπηρχαν αλλα ηχεια εκτος απο τα μονιτορς.
Ναι.................. αλλα κι' αυτα δεν παιζουν ολα το ιδιο.......οποτε?
Υπαρχει μονιτορ που μετραει καλυτερα απ' ολα τα υπολοιπα?
Μηπως κυνηγαμε μια ουτοπια ???

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.516
- θα
Ειναι???? Θα επρεπε........τοτε ομως δεν θα πρεπε να υπηρχαν αλλα ηχεια εκτος απο τα μονιτορς.
Ναι.................. αλλα κι' αυτα δεν παιζουν ολα το ιδιο.......οποτε?
Υπαρχει μονιτορ που μετραει καλυτερα απ' ολα τα υπολοιπα?
Μηπως κυνηγαμε μια ουτοπια ???
- κυνηγάμε ουτοπία με το σκεπτικό ότι δεν θα την βρούμε ( ίσως ) , αλλά θα την πλησιάσουμε , αυτός τουλάχιστον πρέπει να είναι ο στόχος μας

- ώς πρός τον όρο μόνιτορ ( και δεν αφορά μόνο τα ηχεία , αλλά όλες τις συσκευές αναπαραγωγής ) , εγώ θα το πήγαινα ανάποδα . . . υποψήφιες για την αληθοφάνεια των χροιών είναι όλες , αυτές που θα πλησιάσουν την αλήθεια θα μπορούν να ονομάζονται μόνιτορ

Reaction score
29.541
Εχετε μπερδέψει την λούτσα με την βούρτσα μου φαίνεται.
Ένα μόνιτορ ηχείο είναι σχεδιασμένο να παίζει σε στούντιο που είναι φροντισμένος ο χώρος και με τα αντίστοιχα συνοδά μηχανήματα. Στον αντίποδα είναι όλα τα άλλα σπιτικά ηχεία που είναι σχεδιασμένα να παίζουν στον κάθε χ-ψ χώρο ενός σπιτιού.
Δεν έχει καμία σχέση το ένα με το 'άλλο.Επίσης άλλο κούρδισμα έχουν τα μόνιτορ και άλλο τα σπιτικά.
Ένα μόνιτορ ηχείο μπορεί να παίξει καλά σε έναν χώρο και χάλια σε κάποιον άλλο. Μπορεί να οδηγηθεί σωστά από κάποιον ενισχυτή και χάλια από κάποιον άλλο.
Το να χαρακτηρίζουμε ένα ηχείο ως μόνιτορ , ενώ δεν είναι , είναι μεγάλη πατατιά.
Ακόμη και τα μόνιτορς μεταξύ τους έχουν χαοτικές διαφορές.
Χαλαρώστε και ακούστε μουσικούλα με τα ηχεία σας και αφήστε τους στουντιάδες να κάνουν τα δικά τους. Αν δεν μπορείτε να ακούσετε μουσική από τα ηχεία σας αλλάξτε τα , δεν κάνουν . Μπορεί και να μην κάνει και ο χώρος σας για τα ηχεία σας.

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.516
- νομίζω πως μας παρεξήγησες , και ούτε μπερδεμένοι είμαστε , επίσης τα περί μόνιτορ - hifi - ακουστικούς χώρους κλπ τα γνωρίζουμε ( άλλοι πολύ , άλλοι λιγότερο )

- περί ισοσταθμίσεων συζητάμε ( αρχικά) , και χροιών ( ποιο πρόσφατα ) . . . ακαδημαϊκά και μάλλον μας αρέσει και μας ενδιαφέρει

Reaction score
8.905
.........Πάμε παρακάτω........
Όλα αυτά τα έγραψες για να σου απαντήσω (εγώ) η περιμένεις να δικαιολογήσω τους αφελείς χαιεντάδες και τις λαμπάτες / ματζούνια κλπ. προτιμήσεις τους... έχεις πλάκα εντέλει.
Εάν με ρωτήσεις θα σου πρότεινα αντί να συγκρίνεις το σύστημά σου (με η χωρίς dirac κλπ) με τα ακουστικά των 100 ευρώ για το πως (σωστότερα) παίζει, να βγεις έξω, να γνωρίσεις συμφορίτες (και στούντιο ηχογράφησης εάν θέλεις) και να μαζέψεις "ακουστική εμπειρία" μέσα από διάφορα συστήματα, ακριβά - φτηνά - μόνιτορ - λάθος η σωστά - λαμπάτα η τραντζιστοράτα κλπ. γιατί έτσι θα συνειδητοποιήσεις και θα αναγνωρίζεις την "διαφορετικότητα" που "κοροϊδεύεις"... σε αυτό το βίντεο παρακάτω εξηγούν γιατί η παραμόρφωση στην "αναλογική αναπαραγωγή" αρέσει... και οι ειδικοί (άκουσον άκουσον) δεν την θεωρούν "λάθος"! Φυσικά δεν εννοώ παραμόρφωση από ανεπάρκεια ισχύος...

ΥΓ. 1. Χαιεντάδες μου μην νομίζετε οτι σας στηρίζω με αυτά που γράφω... απλά περνάω την ώρα μου ευχάριστα με τρολάρισμα....:laugh:

ΥΓ.2. Υπάρχουν και οι άλλοι (Σπόκ) που ψάχνουν το ''ιερό δισκοπότηρο'' και το σύστημα που θα τις αναπαραγάγει πιστότερα....:rolleyes: σίγουρα δεν εννοεί το δικό του....:laugh:

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.516
ΥΓ.2. Υπάρχουν και οι άλλοι (Σπόκ) που ψάχνουν το ''ιερό δισκοπότηρο'' και το σύστημα που θα τις αναπαραγάγει πιστότερα....:rolleyes: σίγουρα δεν εννοεί το δικό του....:laugh:
- σαφώς και δεν εννοώ το δικό μου , απέχει πολύ από τον εκάστοτε ζωντανό ήχο που ακούω ( ειδικά σε κάποια μικρά μαγαζιά όπου ακουστικά μπάσα - σαξόφωνα - ντραμς παίζουν χωρίς ενίσχυση ) . . . είναι όμως θέμα συνειδητής επιλογής . . . αλλά αυτό δεν με αποτρέπει από το να ψάχνω την ουσία του χόμπι μας , την αληθοφάνεια . . . ίσως κάποτε οι συνθήκες να με οδηγήσουν σ΄ένα τέτοιο σύστημα

- like για τα υπόλυπα

Reaction score
8.905
- σαφώς και δεν εννοώ το δικό μου
πιστεύω να κατάλαβες ότι κάνω χιούμορ...:cautious: :p

απέχει πολύ από τον εκάστοτε ζωντανό ήχο που ακούω ( ειδικά σε κάποια μικρά μαγαζιά όπου ακουστικά μπάσα - σαξόφωνα - ντραμς παίζουν χωρίς ενίσχυση ) . . .
τι δουλειά έχει ο ζωντανός ήχος από από τον ηχογραφημένο... εδώ μου τα χαλάς...
θα στο εξηγήσω αύριο συνοδεία με τσίπουρα...:laugh:

- like για τα υπόλυπα
ουδέν σχόλιο για αυτό....:p

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.516
πιστεύω να κατάλαβες ότι κάνω χιούμορ...:cautious: :p

τι δουλειά έχει ο ζωντανός ήχος από από τον ηχογραφημένο... εδώ μου τα χαλάς...
θα στο εξηγήσω αύριο συνοδεία με τσίπουρα...:laugh:

ουδέν σχόλιο για αυτό....:p
- ααααα ώστε έτσι ε ;

- είναι μέτρο σύγκρισης του αναπαραγώμενου ηχογραφημένου

- 8-)

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.553
Όλα αυτά τα έγραψες για να σου απαντήσω (εγώ) η περιμένεις να δικαιολογήσω τους αφελείς χαιεντάδες και τις λαμπάτες / ματζούνια κλπ. προτιμήσεις τους... έχεις πλάκα εντέλει.
Όχι, δεν με απασχολεί τι θα απαντήσεις και τι θα κανεις. Απλως ξεκαθάρισα τη θέση μου την οποία ειχες παρουσιάσει αλλιως, άγνωστο γιατι.
Εάν με ρωτήσεις θα σου πρότεινα αντί να συγκρίνεις το σύστημά σου (με η χωρίς dirac κλπ) με τα ακουστικά των 100 ευρώ για το πως (σωστότερα) παίζει, να βγεις έξω, να γνωρίσεις συμφορίτες (και στούντιο ηχογράφησης εάν θέλεις) και να μαζέψεις "ακουστική εμπειρία"
Έλα παππού να σου δείξω τα αμπελοχώραφά σου:roflmao:, μετα απο 35 χρόνια στο χομπυ, και ατέλειωτες ώρες σε συναυλίες κλασικής μουσικης εδώ και στο Λονδίνο, πες μου να μάθω :lolsign: πως ακούγεται η μουσική και τα συστηματα. Δεν με ξέρεις Βασίλη.

Επίσης παω στοίχημα πως η αναλογία ωρών σε αίθουσα συναυλιών που έχουμε μεταξύ μας ειναι 1 εσύ, 100 εγω. Και λίγα λεω. Γνωρίζω πολυ καλυτερα πως ακούγεται η μουσική.

Το οτι δεν ήμουν σε φόρουμ τόσα χρόνια δεν σημαίνει πως δεν εχω περάσει απο πολλαπλά συστηματα στο σπίτι μου, και απο δεκάδες συστηματα φίλων και εδώ και στο εξωτερικο. Ευτυχώς που ξεστραβωθηκα τα τελευταία χρόνια βλέποντας και την τεχνολογική προσέγγιση, γιατι για δεκαετίες έλεγα για χροιές. :roflmao:

Το σύστημά μου ειναι άσχετο με την συζητηση. Δεν με απασχολεί. Χρειαζονται 10000€ το ελάχιστο (και λίγα λεω) για να το βελτιώσω και δεν σκοπεύω να τα ξοδέψω. Άσχετο.

Για τα προσωπικά μας συστήματά μας μιλάμε ωρε παιδιά εδώ, ή γενικά για HiFi? Ειναι το θέμα μας τελικά ποιος την εχει πιο μεγάλη:gotcha:, ή να θέσουμε καποια πράγματα στη σωστή τους βάση;; Μεγάλα κόμπλεξ διακρίνω...

Άντε, πιείτε κανα τσίπουρο να τα βρείτε μεταξύ σας.

Last edited:

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.876
Members