Ψηφιακή Riaa

Reaction score
1.788
Απάντηση: Ψηφιακή Riaa

για να καταλαβω και εγω γιατι δεν εχω διαβασει ολα τα ποστ, η ψηφιακη riaa ειναι πιο ακριβεις απο την αναλογικη; εκει ειναι ολη η υπεροχη της;δηλαδη μια αναλογικη προσεγμενη με [σημειακο] σφαλμα ως προς το πατημα της αποεμφασης +- 0,5 db θα γινει αντιληπτο;; μην τρελλαθουμε κιολας!!!!

Reaction score
1.685

Ρε πως αλλαζουν οι ανθρωποι.......οι δικοι σου οι ανθρωποι.....

Τωρα γιναμε.....!!!!
Αναλογικαριοι...........
Γιατι Βλαση μου, ποτε το κρυψαμε οτι ειμαστε αναλογικοι?
Τωρα αλλαξαμε?

CD ειχαμε, εχουμε και θα εχουμε αλλα αυτο δεν αλλαζει τις "καταβολες"....

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Γιατι Βλαση μου, ποτε το κρυψαμε οτι ειμαστε αναλογικοι?.....
Mια προβοκατορικη απαντηση θα μπορουσε να ειναι "Κι'εγω εχω αιμορροϊδες αλλα δεν το διαφημιζω ":120: :114:

Νομιζα οτι ολοι ειμαστε φιλομουσοι και το ζητουμενο ειναι η μουσικη απολαυση.
Αντ'αυτου εχουμε μια μαχη εικονολατρων και εικονομαχων.

Υπαρχει τοσο μεγαλη αναγκη για την επικρατηση του ενος μεσου εναντι του αλλου?
Να σπασουμε τα βινυλια η να κρεμασουμε τα cd απο σπαγγο να διωχνουμε τα πουλια?

Εκτος και υπαρχουν αλλες σκοπιμοτητες που μου διαφευγουν.......
(Ανοιγει ρε κανεις μαγαζι με βινυλια ?:105:)

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

για να καταλαβω και εγω γιατι δεν εχω διαβασει ολα τα ποστ, η ψηφιακη riaa ειναι πιο ακριβεις απο την αναλογικη; εκει ειναι ολη η υπεροχη της;δηλαδη μια αναλογικη προσεγμενη με [σημειακο] σφαλμα ως προς το πατημα της αποεμφασης +- 0,5 db θα γινει αντιληπτο;; μην τρελλαθουμε κιολας!!!!
Υπαρχει οντως δυνατοτητα μεγαλυτερης ακριβειας αλλα δεν ειναι αυτο το ζητουμενο.Το μηχανακι που εφτιαξες ειναι "ολα τα λεφτα".Το θεμα ειναι αν επιτρεπεται να "μολυνθει" ο πουριστικος αναλογικος ηχος απο ψηφιακα μιασματα.
Δηλαδη αν βαλλω αναλογικο τροφοδοτικο σε class D ενισχυτη αυτος θα εχει εμμηνορυση αυτοματως.

Επειδη γνωριζομαστε και θαυμαζω την "τεχνη" σου και το τετραγωνο μυαλο σου καποια πραγματα νομιζω μπορεις να τα δεις και απο αλλη οπτικη χωρις εξορκισμους και αναθεματα.

ΥΓ Την Πεμπτη το βραδυ που ακουσαμε τις κορνες του Μορφεα με τα λαμπατα των Τσιτιμακηδων στην Εκθεση απο cd δεν ακουσαμε ?Σου φανηκαν προσβεβλημενες οι κορνες απο τα ψηφια ? Μην τρελλαθουνε κιολας ?

Reaction score
1.788

Υπαρχει οντως δυνατοτητα μεγαλυτερης ακριβειας αλλα δεν ειναι αυτο το ζητουμενο.Το μηχανακι που εφτιαξες ειναι "ολα τα λεφτα".Το θεμα ειναι αν επιτρεπεται να "μολυνθει" ο πουριστικος αναλογικος ηχος απο ψηφιακα μιασματα.
Δηλαδη αν βαλλω αναλογικο τροφοδοτικο σε class D ενισχυτη αυτος θα εχει εμμηνορυση αυτοματως.

Επειδη γνωριζομαστε και θαυμαζω την "τεχνη" σου και το τετραγωνο μυαλο σου καποια πραγματα νομιζω μπορεις να τα δεις και απο αλλη οπτικη χωρις εξορκισμους και αναθεματα.

ΥΓ Την Πεμπτη το βραδυ που ακουσαμε τις κορνες του Μορφεα με τα λαμπατα των Τσιτιμακηδων στην Εκθεση απο cd δεν ακουσαμε ?Σου φανηκαν προσβεβλημενες οι κορνες απο τα ψηφια ? Μην τρελλαθουνε κιολας ?
Mανο δεν παιρνω θεση για το ενα η αλλο μεσο!!! μιλαω εντελως απο τεχνικης αποψης , και εν τελει αν ο μονος λογος ειναι η ακριβεια της ψηφιακης εναντι του +- 0,4 0,5 db που μπορει να εχει σφαλμα η αναλογικη που δεν ειναι και ακουστο , αξιζει να κανουμε αλλη μια κωλοτουμπα το σημα μας΄;

Reaction score
11.758
Δεν είναι μόνο αυτό, γλυτώνεις τελείως και τον προενισχυτή. Και στο κάτω κάτω λένε ότι αυτή η κωλοτούμπα δεν επιφέρει μεταβολή στο σήμα.

Reaction score
1.685

Νομιζα οτι ολοι ειμαστε φιλομουσοι και το ζητουμενο ειναι η μουσικη απολαυση.
Αντ'αυτου εχουμε μια μαχη εικονολατρων και εικονομαχων.

Υπαρχει τοσο μεγαλη αναγκη για την επικρατηση του ενος μεσου εναντι του αλλου?
Εχουμε γνωριστει Μανο και ευχομαι να εχεις καταλαβει οτι σε εκτιμω βαθυτατα...

Μπορεις σε παρακαλω να μου δειξεις κατι που κανει τα λογια μου πολεμια προς το CD?
Προς τα ψηφιακα καθε ειδους ως μοναδικη λυση απολυτου ηχου ναι, "αντιπαλος" αυτου του δογματος ειμαι και θα ειμαι.

Αυτο λοιπον καυτηριαζω στο συγκεκριμενο νημα, το δογμα, και οχι το ιδιο το προιον η την επιλογη καποιου να του αρεσει...

Ταυτοχρονα, αφορμη για ενος ειδους διαμαχη εγιναν καποιες δηλωσεις (επιστημονικες) που οχι μονον δεν πρεπει να λεγονται αλλα ανηκουν σε μια ....αλλη σφαιρα..., μπορει να μην "ξερουμε" να ακουμε αλλα ειμαστε τεχνικοι φιλε μου....

D

deleted user 10898

Guest
επειδη βλεπω κολλησαμε με την ακριβεια κλπ παμε παρακατω.

χρειαζεται προενισχυτης ο οποιος εχει για κεφαλες κινητου πηνιου την μορφη ενισχυτή μικροφωνου.
ποιο καλο παιδι απο τους ντιτζιταλοφρικουλες/στουντιολατρες εδω μεσα θα μου πει εαν ο ενισχυτης μικροφωνου ειναι σαν κυκλωμα τουλαχιστον ισαξιο με τον αντιστοιχο τιμολογιακα προενισχυτη phono?
(στουντιολατρες... τσ τσ τι λεω σημερα...)

Reaction score
1.788

οτι γραφω εχει να κανει με απλες υποθεσεις!! μολις θα ακουσω, οπως παντα θα ειμαι ΑΚΡΙΒΟΔΙΚΑΙΟΣ!!!!

Reaction score
250

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω την φανατική προσχώρηση στην μια ή την άλλη πλευρά !Ανήκω σε χούφτα στενών φίλων που έχουμε πειραματιστεί αρκετά στο εν λόγω θέμα .....Συμπέρασμα; Απλά : Μάγκες χαλαρώστε ! Σε όποιο τομέα του φάσματος απόψεων και αν ανήκετε . Όταν βρώ χρόνο θα αναφερθώ διεξοδικά . Συνοπτικά θα αναφέρω τα εξής :

1) Η ψηφιακή RIAA δεν είναι για τα σκουπίδια ! Τα καλά σύγχρονα A to D και D to Α συστήματα είναι σχεδόν "διάφανα". "Ταΐστε" ένα τέτοιο σύστημα με γνωστού ηχητικού χαρακτήρα αναλογικό σήμα και αυτό θα βγει πρακτικά αλώβητο , σχεδόν αναλλοίωτο και σαφώς "αναγνωρίσιμο"! Τα γνωστά χαρακτηριστικά μιας Koetsu, μιας Benz , μιας Clearaudio , ενός "παράλληλου , ενός πλατώ "μάζας κ.λ.π. θα μείνουν πρακτικά αναλλοίωτα. Ο "αναλογικός" χαρακτήρας παραδόξως δεν θα χαθεί. Δοκιμάστε και θα καταλάβετε.

2) Από την άλλη όμως δεν είναι και "πανάκεια" ούτε προσφέρει κανένα σοβαρό βήμα ηχητικής πρόδου. Αν δεν σας ενδιαφέρει η σχετική παραμετροποίηση τότε η ψηφιακή RIAA δεν δίνει (ηχητικά) στην πράξη τίποτε περισσότερο από μια κλασική αναλογική που είναι υλοποιημένη σωστά με οποιαδήποτε φιλοσοφία σχεδίασης-υλοποίησης.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Σοφες κουβεντες σοφου ανθρωπου.......................:624:

Reaction score
1.685
Απάντηση: Re: Ψηφιακή Riaa

επειδη βλεπω κολλησαμε με την ακριβεια κλπ παμε παρακατω.

χρειαζεται προενισχυτης ο οποιος εχει για κεφαλες κινητου πηνιου την μορφη ενισχυτή μικροφωνου.
ποιο καλο παιδι απο τους ντιτζιταλοφρικουλες/στουντιολατρες εδω μεσα θα μου πει εαν ο ενισχυτης μικροφωνου ειναι σαν κυκλωμα τουλαχιστον ισαξιο με τον αντιστοιχο τιμολογιακα προενισχυτη phono?
(στουντιολατρες... τσ τσ τι λεω σημερα...)
Κατα ενα μεγαλο ποσοστο (ακομα και στα ακριβα εργοστασιακα phono) η "μοδα" χρησιμοποιει σαν πρωτο ενισχυτικο σταδιο το INA217 της Texas, το οποιο οντως ειναι ενας ενισχυτης μικροφωνου αλλα κατεληξε στο να ειναι ενα απο τα καλυτερα chip για αυτο το σταδιο με απιστευτα χαμηλο θορυβο και παρα πολυ καλο ηχο.

Μετα απο αυτο τι γινεται ειναι το θεμα, μεχρι εκει καλα παει...

2) Από την άλλη όμως δεν είναι και "πανάκεια" ούτε προσφέρει κανένα σοβαρό βήμα ηχητικής πρόδου. Αν δεν σας ενδιαφέρει η σχετική παραμετροποίηση τότε η ψηφιακή RIAA δεν δίνει (ηχητικά) στην πράξη τίποτε περισσότερο από μια κλασική αναλογική που είναι υλοποιημένη σωστά με οποιαδήποτε φιλοσοφία σχεδίασης-υλοποίησης.
Ακριβως αυτο Βασιλη λεω κι εγω απο την αρχη, συμφωνω απολυτως.

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Re: Ψηφιακή Riaa

Κατα ενα μεγαλο ποσοστο (ακομα και στα ακριβα εργοστασιακα phono) η "μοδα" χρησιμοποιει σαν πρωτο ενισχυτικο σταδιο το INA217 της Texas, το οποιο οντως ειναι ενας ενισχυτης μικροφωνου αλλα κατεληξε στο να ειναι ενα απο τα καλυτερα chip για αυτο το σταδιο με απιστευτα χαμηλο θορυβο και παρα πολυ καλο ηχο.

Μετα απο αυτο τι γινεται ειναι το θεμα, μεχρι εκει καλα παει...
πολυ ενδιαφερον....

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.013

(...)

Καθείς οφείλει μιαν απάντηση στον εαυτό του, ευρισκόμενος σε τρίστρατο. Τί είναι προτιμώτερο; Δύο προενισχυτικά στάδια, τα οποία ως σύνολο παρουσιάζουν επί τούτου επαγωγική και χωρητική συμπεριφορά σε επιλεγμένα σημεία, ή, απλώς, ένας επεξεργαστής που αλλάζει κάποιες χιλιάδες τιμών ανά δευτερόλεπτο; Και υπό ποίαν έννοιαν είναι προτιμώτερο; Τεχνικώς (δηλαδή, από καθαρά τεχνικής πλευράς); Εμπορικώς; Ή είναι απλώς μια επιθυμία που έρχεται από το παρελθόν με κεκτημένη ταχύτητα;

Reaction score
1.685

Καθείς οφείλει μιαν απάντηση στον εαυτό του, ευρισκόμενος σε τρίστρατο. Τί είναι προτιμώτερο; Δύο προενισχυτικά στάδια, τα οποία ως σύνολο παρουσιάζουν επί τούτου επαγωγική και χωρητική συμπεριφορά σε επιλεγμένα σημεία, ή, απλώς, ένας επεξεργαστής που αλλάζει κάποιες χιλιάδες τιμών ανά δευτερόλεπτο; Και υπό ποίαν έννοιαν είναι προτιμώτερο; Τεχνικώς (δηλαδή, από καθαρά τεχνικής πλευράς); Εμπορικώς; Ή είναι απλώς μια επιθυμία που έρχεται από το παρελθόν με κεκτημένη ταχύτητα;
Εσυ ποια προτιμας?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.013

Δεν είμαι σε θέση να αποφασίσω ακόμα. Από καθαρά τεχνικής σκοπιάς, η ψηφιακή riaa είναι μονόδρομος, αλλά αναρωτιέμαι αν αξίζει. Ανήκω σε εκείνη τη μερίδα που έχει πεισθεί αδιάσειστα πως ο φωνογραφικός δίσκος είναι σαφώς υποδεέστερος των ψηφιακών. Βέβαια, δεν έχω πετάξει τη δισκοθήκη μου, αλλά νομίζω πως συναισθηματικά έχω απαγκιστρωθεί απ' αυτήν.

Reaction score
1.685

Δεν είμαι σε θέση να αποφασίσω ακόμα. Από καθαρά τεχνικής σκοπιάς, η ψηφιακή riaa είναι μονόδρομος, αλλά αναρωτιέμαι αν αξίζει. Ανήκω σε εκείνη τη μερίδα που έχει πεισθεί αδιάσειστα πως ο φωνογραφικός δίσκος είναι σαφώς υποδεέστερος των ψηφιακών. Βέβαια, δεν έχω πετάξει τη δισκοθήκη μου, αλλά νομίζω πως συναισθηματικά έχω απαγκιστρωθεί απ' αυτήν.
Με ποιον ακριβως τροπο ειναι μονοδρομος και γιατι?

Για τα υπολοιπα υποθετω οτι μου επιτρεπεις να εχω το δικαιωμα της διαφωνιας..

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.881
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis