Abessalom
Βαρώνος
- Reaction score
- 40.706
Απάντηση: εστιακά μήκη για φωτογράφιση πουλιών
Το βασικό πρόβλημα είναι ο ποιοτικός έλεγχος, το οποίο νομίζω είναι περισσότερο φόβος προερχόμενος από τα φθηνότερα μοντέλα της εταιρείας. Στα πολύ ακριβά της πιστεύω πως δεν έχει μεγαλύτερα προβλήματα από Canon ή Nikon.
Ολόκληρη η σειρά φακών που χρησιμοποιώ είναι τρίτων κατασκευαστών.
Έχω ολόκληρο σετάκι από την καλή σειρά ΕΧ της Sigma, τους 15-30/3.5-4.5, 24-60/2.8, 105/2.8 και 150/2.8, που συμπληρώνονται από τον 70-200/2.8 της Ταμρον.
Από Canon μόνο τον 28-135is για ταξιδιωτικό all around χρησιμοποιώ σπανιότατα (υποδεέστερης ποιότητας σε σχέση με τους ανωτέρω) και τον εξαιρετικό 65ρη μάκρο.
Για αυτό μην παίρνεις και όρκο... ορισμένοι φακοί της είναι και καλύτεροι μη σου πω... Και καλύπτουν κενά στη σειρά της Canon/Nikon. Πχ φακό 300-800 δεν είχε καμία από τις δύο, ούτε και 200-500/2.8. Είναι λιγάκι "ιδιόμορφα" τα μοντέλα της, εκμεταλλεύονται αυτό που λέμε niche market.Η Sigma ξεχωρίζει ως τρίτος κατασκευαστής με προτάσεις στα οπτικά που πλησιάζουν απειλητικά τους καλύτερους φακούς από κανονίκον, αν και ομολογουμένως δε τις φτάνουν, αλλά είναι και οικονομικότεροι.
Το βασικό πρόβλημα είναι ο ποιοτικός έλεγχος, το οποίο νομίζω είναι περισσότερο φόβος προερχόμενος από τα φθηνότερα μοντέλα της εταιρείας. Στα πολύ ακριβά της πιστεύω πως δεν έχει μεγαλύτερα προβλήματα από Canon ή Nikon.
Ολόκληρη η σειρά φακών που χρησιμοποιώ είναι τρίτων κατασκευαστών.
Έχω ολόκληρο σετάκι από την καλή σειρά ΕΧ της Sigma, τους 15-30/3.5-4.5, 24-60/2.8, 105/2.8 και 150/2.8, που συμπληρώνονται από τον 70-200/2.8 της Ταμρον.
Από Canon μόνο τον 28-135is για ταξιδιωτικό all around χρησιμοποιώ σπανιότατα (υποδεέστερης ποιότητας σε σχέση με τους ανωτέρω) και τον εξαιρετικό 65ρη μάκρο.