καθαρισμος βινυλιου

Reaction score
0
Απάντηση: καθαρισμος βινυλιου

έχει βάλει κανείς δίσκο στο πλύντήριο πιάτων?
Πιθανολογώ ότι θα υπάρξει στρέβλωση της επιφάνειας του βινυλίου από την υψηλή θερμοκρασία (>= 45 βαθμοί στο δικό μου)

Reaction score
1
Εγώ πιστεύω, χωρίς να το έχω δοκιμάσει, ότι αυτό είναι το καλύτερο.

http://srm-tech.co.uk/shop/article_RCM2K/Moth-RCM_2-DIY-Kit.html?shop_param=cid=6&aid=RCM2K&

Υγρός καθαρισμός και απορόφυση των υγρών ταυτοχρόνος.
Εαν πιάνουν τα χέρια σας, η τιμή είναι γελεία, για κάποιον που έχει 1000+ δίσκους.
Λείαν συντώμος θα το πάρω και θα σας πω.
Αλλά μπορεί και να αργήσω λογω κρίσης...

Reaction score
1
Re: Απάντηση: καθαρισμος βινυλιου

Πιθανολογώ ότι θα υπάρξει στρέβλωση της επιφάνειας του βινυλίου από την υψηλή θερμοκρασία (>= 45 βαθμοί στο δικό μου)
Το δικό μου έχει και με 40.
Να δοκιμάσω;

Reaction score
1
Απάντηση: Re: καθαρισμος βινυλιου

Να υποθέσω ότι δεν χρειαζόμαστε την εσωτερική ετικέτα του μαύρου δίσκου ??????
Κατά περίεργο τρόπο η ετικέτα είναι σκυλί.
Δεν παθαίνει τίποτα.
Παλαιώτερα έχω ταλαιπορήσει κάποιους δίσκους, αλλά η ετικέτα δεν έπαθε τίποτα.
Ε δεν είπαμε να πιάσουμε και σκαρπέλο...:120:

Reaction score
0

Εγώ τα πλένω με το πλυστικό της karcher στα 150bar και στη συνέχεια τα στεγνώνω στο κοφλέρ σε 2 λεπτά...!!!!

Reaction score
0

Αγαπητοί φίλοι, ακούω βινύλια από το 1976. Το '79, κατόπιν έρευνας είχα αγοράσει το DISCWASHER D4+ Record Cleaning System, ένα βουρτσάκι καθαρισμού με ένα μπουκαλάκι υγρό. Το χρησιμοποιώ πάντα (σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή χωρίς όμως το υγρό) κάθε φορά που θα βάλω δίσκο στην πλευρά που ακούω. Το υγρο το έχω χρησιμοποιήσει ελάχιστες φορές μόνο για δίσκους που ήταν πραγματικά βρώμικοι (δανισμένους από φίλους που δεν ήξεραν που χρησιμοποιήται η μαρμελάδα και άλλες νοστιμιές). Είμαι κατά του υγρού καθαρισμού, διότι πιστεύω στη θεωρία που λέει ότι κατά τον υγρό καθαρισμό οι ακαθαρισίες γίνονται λάσπη. Μέρος αυτής αφαιρείται με το πανί, δίνοντάς μας μια γυαλιστερή επιφάνεια στο δίσκο, αλλά η περισότερη μπαίνει βαθειά στα αυλάκια χωρίς να φαίνεται και περιμένει τό πέρασμα της βελόνας για να κάνει την καταστροφή της. Ένα άλλο θέμα που υπάρχει είναι ο προσεκτικός καθαρισμός της βελόνας (για αυτό χρησιμοποιώ το βουρτσάκι Stanton stylus cleaner με μιά σταγόνα οινόπνευμα). Με αυτά τα δύο μπιχλιμπίδια έχω όλες αυτές τις δεκαετίες τους δίσκους μου σε αρκετά καλή κατάσταση, παρόλο που έχουν παίξει εκατοντάδες φορές ο καθένας.

Υ.Γ. Κατόπιν πρόχειρης έρευνας στο διαδύκτιο ανακάλυψα ότι το DISCWASHER κυκλοφορεί ακόμα και μάλιστα σε προσιτή τιμή!!!

Reaction score
1.294
OMG ! ! !

Ρε παιδιά θα κάνουμε κανένα DIY πλυντήριο δίσκων ???

Έχω μερικά παλιά κομμάτια και είναι ταλαιπωρημένα !

Reaction score
3.085

Προσπάθησα να διαβάσω όλα τα μηνύματα στο νήμα, αλλά δεν είδα πουθενά αναφορά για τα πιο κλασσικά πλυντήρια δίσκων του πλανήτη: τα μοντελάκια της VPI.

Το πιο γνωστό και περισσότερο χρησιμοποιούμενο

HW-16.5

Το επόμενο στην κλίμακα

HW-17

Και το τελευταίο και πιο σύγχρονο μοντέλο

HW 27 (The Typhoon)

Προσωπικά, χρησιμοποιώ το πρώτο για σχεδόν 20 χρόνια τώρα και είχα πάντα εξαιρετικά αποτελέσματα. Νομίζω ότι τα μηχανάκια αυτά αξίζουν 100% τα λεφτά τους. IMHO, of course.
-

Reaction score
1
Αν μου επιτρέπεται να κάνω μία μικρή "πειρατεία" στο θέμα.
http://cgi.ebay.co.uk/Triton-dig-Ul...185?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item563e10c649
Είδα σε κάποια φόρουμ (εξωτερικού) ότι χρησιμοποιούν καθαρισμό με υπερήχους με πολύ καλά αποτελέσματα (δεν θυμάμαι ακριβώς τώρα το λινκ). Το έχει δοκιμάσει κανένας? Σκέφτομαι να αγοράσω το παραπάνω και να φτιάξω κάτι τέτοιο.....

Reaction score
3.085

Αν μου επιτρέπεται να κάνω μία μικρή "πειρατεία" στο θέμα.
http://cgi.ebay.co.uk/Triton-dig-Ul...185?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item563e10c649
Είδα σε κάποια φόρουμ (εξωτερικού) ότι χρησιμοποιούν καθαρισμό με υπερήχους με πολύ καλά αποτελέσματα (δεν θυμάμαι ακριβώς τώρα το λινκ). Το έχει δοκιμάσει κανένας? Σκέφτομαι να αγοράσω το παραπάνω και να φτιάξω κάτι τέτοιο.....
Ένα μικρό τεχνικό και οικονομικό σχόλιο.

Πρώτον, τα πάνω από 180 ευρώ που ζητάει (συν μεταφορικά) δεν είναι λίγα, ώστε η σύγκριση με τα κλασσικά πλυντήρια να λειτουργήσει υπέρ. Όχι ότι σε σχέση με κάποια δεν είναι φθηνότερο, αλλά δεν είναι και ευκαιρία.

Δεύτερον και σοβαρότερο. Οι υπέρηχοι λειτουργούν εν μέρει σαν την αμμοβολή. Τέτοια πλυντήρια υπερήχων χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία, ειδικά στα τμήματα εκείνα που ασχολούνται με την αποσυναρμολόγηση-συντήρηση-επισκευή-συναρμολόγηση μηχανών και μηχανημάτων, όπου απαιτείται καλός καθαρισμός των εξαρτημάτων. Είχαμε στην Ελλην. Αεροπ. Βιομηχανία, στο τμήμα που δούλευα, ένα τέτοιο, που στο "μπάνιο" του υπήρχε τριχλωροαιθυλένιο, ως καθαριστικό των εξαρτημάτων, αλλά ποτέ δεν είχαμε σκεφτεί να καθαρίσουμε κάτι άλλο πλην των αμιγώς μεταλλικών εξαρτημάτων.

Φυσικά, και το ίδιο το τριχλωροαιθυλένιο είναι απαγορευτικό για καθαρισμό οποιουδήποτε συνθετικού υλικού όπως είναι π.χ. το βινύλιο (μερικά τα διαλύει άμεσα), αλλά, όπως είπα στην αρχή, οι υπέρηχοι λειτουγούν εν μέρει σαν την αμμοβολή και εν μέρει σαν υψίσυχνοι δονητές. Καλοί είναι για καθαρισμό λ.χ. μηχανικών φίλτρων (χωρίς πλαστικά ή χάρτινα υλικά), που διεισδύουν σε αυτά και με το "κρισάρισμα" (ταλάντωση) επιτυγχάνουν το καθάρισμα, αλλά για κάτι άλλο, μάλλον καταστροφή θα επιφέρουν. Εκφράζω, λοιπόν, την αμφιβολία μου αν θα μπορούσαν να καθαρίσουν μια πλάκα βινυλίου, που δεν είναι διάτρητη όπως ένα φίλτρο και αν βέβαια δεν θα έβλαπταν τόσο την επιφάνειά της όσο και την ετικέτα της.
-

Reaction score
29.776

Ένα μικρό τεχνικό και οικονομικό σχόλιο.

Πρώτον, τα πάνω από 180 ευρώ που ζητάει (συν μεταφορικά) δεν είναι λίγα, ώστε η σύγκριση με τα κλασσικά πλυντήρια να λειτουργήσει υπέρ. Όχι ότι σε σχέση με κάποια δεν είναι φθηνότερο, αλλά δεν είναι και ευκαιρία.

Δεύτερον και σοβαρότερο. Οι υπέρηχοι λειτουργούν εν μέρει σαν την αμμοβολή. Τέτοια πλυντήρια υπερήχων χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία, ειδικά στα τμήματα εκείνα που ασχολούνται με την αποσυναρμολόγηση-συντήρηση-επισκευή-συναρμολόγηση μηχανών και μηχανημάτων, όπου απαιτείται καλός καθαρισμός των εξαρτημάτων. Είχαμε στην Ελλην. Αεροπ. Βιομηχανία, στο τμήμα που δούλευα, ένα τέτοιο, που στο "μπάνιο" του υπήρχε τριχλωροαιθυλένιο, ως καθαριστικό των εξαρτημάτων, αλλά ποτέ δεν είχαμε σκεφτεί να καθαρίσουμε κάτι άλλο πλην των αμιγώς μεταλλικών εξαρτημάτων.

Φυσικά, και το ίδιο το τριχλωροαιθυλένιο είναι απαγορευτικό για καθαρισμό οποιουδήποτε συνθετικού υλικού όπως είναι π.χ. το βινύλιο (μερικά τα διαλύει άμεσα), αλλά, όπως είπα στην αρχή, οι υπέρηχοι λειτουγούν εν μέρει σαν την αμμοβολή και εν μέρει σαν υψίσυχνοι δονητές. Καλοί είναι για καθαρισμό λ.χ. μηχανικών φίλτρων (χωρίς πλαστικά ή χάρτινα υλικά), που διεισδύουν σε αυτά και με το "κρισάρισμα" (ταλάντωση) επιτυγχάνουν το καθάρισμα, αλλά για κάτι άλλο, μάλλον καταστροφή θα επιφέρουν. Εκφράζω, λοιπόν, την αμφιβολία μου αν θα μπορούσαν να καθαρίσουν μια πλάκα βινυλίου, που δεν είναι διάτρητη όπως ένα φίλτρο και αν βέβαια δεν θα έβλαπταν τόσο την επιφάνειά της όσο και την ετικέτα της.
-

Παναγιώτη όπως πάντα σωστός και ακριβής.
Δεν κάνουν οι υπέρηχοι για το βινύλιο.
Όποιος θέλει και δεν μπορεί να αγοράσει πλυντήριο βινυλίου , με το χεράκι με ava, με χλυαρό νεράκι και ξεπλένει με αποσταγμένο νεράκι για το σίδερο , η απιονισμένο όπως λέγεται , και μετά άπλωμα στην εταζέρα του μπάνιου για στέγνωμα.
Σίγουρα δοκιμασμένη λύση.:137:

Reaction score
11

Παναγιώτη όπως πάντα σωστός και ακριβής.
Δεν κάνουν οι υπέρηχοι για το βινύλιο.
Όποιος θέλει και δεν μπορεί να αγοράσει πλυντήριο βινυλίου , με το χεράκι με ava, με χλυαρό νεράκι και ξεπλένει με αποσταγμένο νεράκι για το σίδερο , η απιονισμένο όπως λέγεται , και μετά άπλωμα στην εταζέρα του μπάνιου για στέγνωμα.
Σίγουρα δοκιμασμένη λύση.:137:
Nαι αλλά δεν είδες τα νέα, συγκλονιστικά, στοιχεία που ποστάρησα για το "υγρό παίξιμο" εδώ:

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=68285&page=7

:107:

Reaction score
29.776

Εχει , αναφερθεί και λύση χρήσης τηλεφώνου ντουζ , ως απομάκρυνση βρώμας.
Δεν είδα πουθενά αρνητικές επιπτώσεις.
Στην αρχή ως πρόπλυση , και μετά ως ξέβγαλμα , με σχετική πίεση , πριν εφαρμοστεί το ξέβγαλμα με απιονισμένο νερό. Μια χαρά δουλεύει.
Μην υπερβάλουμε.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.183
Members
38.541
Νεότερο μέλος
jabe