και η Nordost με NextGen....

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
309
Απ' ότι καταλαβαίνω, τα μαθηματικά δεν ήταν το φόρτε σου, και σίγουρα δεν έχεις περάσει από σχολή θετικών επιστημών η πολυτεχνείο... :D :D :D :D :D

όλη η ουσία του άρθρου είναι ο επίλογος

This article has tried to describe a more rigorous model (finely etched with a little speculation) for cable systems by reviewing some fundamental electromagnetic principles. It is important not to make engineering simplifications too prematurely when evolving a model. We have made some approximations, however, as field patterns can be highly complicated and depend upon cable geometry and internal material behaviour at a molecular level. (I keep thinking of current vortices.) Nevertheless, there is sufficient evidence to suggest that a cable's performance is not as simple as it first appears, often because the operation is viewed too simplistically, and because our notions of lumped circuit elements (discrete R, C, and L) warp our thinking, especially with respect to skin depth.

For me, the most striking observation is the slow, frequency-dependent velocity of a wave traveling in a conductor. Also, high conductivity and permeability make the conductor appear much larger on the inside, and crystal boundaries act as partitions within that space. TARDIS, Transient And Resistance DIStortion—watch out for the Stephen Spielberg version!

Reaction score
298
Άπολύτως έτσι είναι. Βλέπω ότι έκανες άλμα στο τέλος (γνωστόοοοο κόλπο - όλοι το κάνουμε αυτό στα papers :lol:). Όλα αυτά που έγραφα ήταν tongue-in-cheek: ήξερα ότι η μετάδοση του πεδίου γίνεται κατά βάσιν στο interface αγωγού-μονωτή, ότι το πεδίο μέσα στον αγωγό βαθμηδόν καταρρέει και ότι κανένα από αυτά τα φαινόμενα δεν γίνεται με την ταχύτητα του φωτός, αλλά πολύ αργότερα. Το σκεπτικό μου ήταν απλώς να καταρρίψω αυτή την αηδία "95% της ταχύτητας του φωτός" ως φτηνό μάρκετινγκ. Όπερ έδει δείξαι :lol: :lol: :lol: 8)

Reaction score
298
Αυτό δεν είναι ζαβολιά, είναι ευτυχία. Σε ζηλεύω (με την καλή έννοια) :lol: Τουλάχιστον συμπεραίνω ότι, παρόλες τις ελλείψεις μου στα μαθηματικά, τα έχω ψιλοκαταλάβει σωστά. Αν όχι, θα σου ήμουν ευγνώμων να με διορθώσεις.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
309
Δεν είναι θέμα διορθώσεων...

To προβλημα με τα καλώδια (αλλά και γενικά με τα εφαρμοσμένα ηλεκτρονικά) είναι ότι οι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την απόδοσή τους είναι αρκετοί, οπότε δεν μπορούμε, σε πρακτικό επίπεδο, να απομονώσουμε έναν από αυτούς και να μπορέσουμε να τον μετρησουμε. Όλοι οι άλοι παράγοντες θα εξακολουθούν να επηρεάζουν τις μετρήσεις, με αποτέλεσμα πολλές φορές να μετράμε διαφορετικά απ' ότι προβλέπει η θεωρία...

Reaction score
3.926
Σπύρος Μπλάτσιος said:
Δεν είναι θέμα διορθώσεων...

To προβλημα με τα καλώδια (αλλά και γενικά με τα εφαρμοσμένα ηλεκτρονικά) είναι ότι οι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την απόδοσή τους είναι αρκετοί, οπότε δεν μπορούμε, σε πρακτικό επίπεδο, να απομονώσουμε έναν από αυτούς και να μπορέσουμε να τον μετρησουμε. Όλοι οι άλοι παράγοντες θα εξακολουθούν να επηρεάζουν τις μετρήσεις, με αποτέλεσμα πολλές φορές να μετράμε διαφορετικά απ' ότι προβλέπει η θεωρία...
Το πρόβλημα με τα καλώδια είναι ότι δεν μπορούμε να αγοράσουμε εύκολα αυτά που μας αρέσουν γιατί είναι πολύ ακριβά.
Τα ιδιοκατασκευής μου παίζουν μεν καλά αλλά δεν πλησιάζουν κάποια άλλα που έχω δοκιμάσει στο σύστημά μου. Καμιά φορά είναι καλύτερα να μην δοκιμαζεις τα ξένα. Εμένα μου αρέσει και το ξένο :wink:

Reaction score
3
Το πρόβλημα με τα καλώδια,εκτός του ότι είναι ακριβά αυτά που μας αρέσουν και θέλουμε,προσπαθούμε χωρίς καν να μπούμε στον κόπο να ακούσουμε σε κάποιο αξιόλογο σύστημα τι προσφέρουν,να τα ισοπεδώνουμε όλα και να χαρακτηρίζουμε τους ανθρώπους που τα αγοράζουν.

ΟΚΕΥ,και εγώ δεν έχω χρήματα να αγοράσω μια Φερράρι,(ακόμα),όμως δεν κατηγορώ αυτούς που την έχουν,άσχετα για ποιόν λόγο την αγόρασαν... :wink: :lol:

Δεν θα κάνω όμως ποτέ τον κακομοίρη και δεν θα διυλίζω κουνούπια λόγω του ότι τα ενδιαφέροντά μου είναι άλλα,ή δεν έχω την δυνατότητα να το καταφέρω,ακόμα. :lol: :)

Reaction score
0
Kατ αρχάς, όσοι έχουν Ferrari κλπ, είναι άσχετοι.
Αντίθετα, οι τυχεροί που έχουν Zastava ή Lada, ξέρουν από αυτοκίνητα.
Και τί παραπάνω έχει η Ferrari απ το Lada? 4 λάστιχα έχουν και τα 2.
Άσε που άμα μείνει από λάστιχο η Ferrari την έκανες από κούπες.
Βενζίνη καίνε και τα 2, με το Lada πολύ πιο οικονομικό.
Σέρβις στο Lada κάνει και ο μαστρο Μήτσος, ενώ που να τρέχεις τώρα, να αλλάξεις λάδια στην Ferrari.
Νομίζω πως τα λάδια είναι ίδια και στα 2 :p

Reaction score
3
Οσο για την Nordost,είναι απο τις ελάχιστες εταιρείες καλωδίων,που ψάχνονται και βελτιώνουν τα προϊόντα τους,με παγκόσμια αναγνώριση.
Τώρα εμείς,δυο,τρείς πέντε,εαν έχουμε αντίθετη άποψη,με γειά μας με χαρά μας. :D
Εκτός εαν πιστεύουμε ότι με τον τρόπο αυτό,θα μειώσουμε τις πωλήσεις της όποια Nordost... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Reaction score
3
Δημήτρη,δεν συμφωνώ μαζί σου... :)

Ξέρεις τι καλή λαμαρίνα έχει το LADA?γνωρίζεις πόσα κιλά είναι?γνωρίζεις πόσα άτομα χωράει μέσα και πόσο μεγάλο πορτ μπαγκάζ έχει?
Αμ είδες που σου λέω... :)
Τι πας να το συγκρίνεις τώρα με την Ferrari,που είναι ελαφριά,άρα είναι κοροϊδία για τα χρήματα που δίνεις,δεν τα βλέπεις ούτε καν στην ζυγαριά :lol: :lol: δεν έχει λαμαρίνες,γιατί οι λαμαρίνες εαν τρακάρεις σε προστατεύουν... :roll: :lol: :mrgreen:,γνωρίζεις ότι χωράει μόνο δύο άτομα,εμ που θα βάλεις την μαμά και την πεθερά? αποσκευές? :shock:...απαγορευμένη λέξη... :lol: :lol:
Ασε που καίει τόση βενζίνη και η συντήρησή της κοστίζει σαν δυο ή και τρία Lada μαζί... :) :lol:

Αμ δεν ήξερες,δεν ρώταγες??? :lol: :lol: :lol:

Εγώ πάντως θα πηγαίνω με τα πόδια,θα γυμνάζομαι κιόλας... :lol:
Εαν είχα όμως τα λεφτά...θα είχα προσωπικό οδηγό... :lol: :lol: :lol:

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.681
Κοιτάξτε, για να γίνετε σωστοί χαϊντάδες, πρέπει να διαβάσετε και λίγη Ιστορία. Όχι τα δακρύβρεχτα άρθρα - ύμνους του Κ. Καββαθά για τη Ferrari, αλλά την Ιστορική καταγραφή. Και η Ιστορία λέει, ότι η Ferrari έκανε ό,τι έκανε όταν αποσύρθηκε η Mercedes από τους αγώνες. Επομένως, η χρήση του ονόματος της Ferrari ως το high end των αυτοκινήτων, χωρίς να είναι εντελώς άστοχη, είναι δεκτική κριτικής.

Πέραν αυτού, χαϊεντάδες μου, η σύγκριση ενός τόσο πολύπλοκης κατασκευής προϊόντος, όπως ένα αυτοκίνητο, ή ό,τι άλλο αντίστοιχο, με ένα απλούστατης κατασκευής προϊόν, όπως ένα καλώδιο δύο πόλων, είναι απλώς ατυχής, και εντελώς -μα εντελώς- ανεδαφική. Είναι σαν να συγκρίνετε μια καρφίτσα με μια ραπτομηχανή, ή ένα ποτήρι με ένα φράγμα.

Εκτός αυτών, η παραβολή της Ferrari με τα Nordost είναι ατυχής και για άλλους λόγους. Μια Ferrari είναι κατασκευασμένη έτσι, για να αναπτύσσει πολύ μεγάλες πλευρικές και διαμήκεις επιταχύνσεις. Δηλαδή η κατασκευή της έχει άμεση αιτιώδη συνάφεια με τη χρήση της. Το Nordost, αλλά και όλες αυτές οι φιοριτούρες που πωλούνται έναντι υψηλού τιμήματος, δεν είναι απαραίτητο να είναι έτσι κατασκευασμένες για να κάνουν τη δουλειά τους. Θυμηθείτε, ότι ένα καλώδιο UTP, που μεταφέρει ασύγκριτα πιο απαιτητικό σήμα σε πολύ μεγαλύτερες αποστάσεις, δεν κοστίζει παρά 0,5€ το μέτρο - και πολύ σας λέω.

Αντιθέτως, μπορείτε άφοβα να παραβάλετε αυτές τις φιοριτούρες με διάφορα ρολόγια για πλούσιους, που στη θέση των αριθμών έχουν διαμάντια, αλλά και σκάφη με πλατινένια λαγουδέρα. Εκεί ναι, συγρίνετε ομοειδή πράγματα. Όχι σαν κάτι απίθανα άτομα, κάτι άσχετους ξιπασμένους, που προβάλουν τέτοιου είδους προϊόντα δίπλα στις υλοποιήσεις των ιδιοκατασκευαστών, προσπαθώντας να τις μειώσουν, διότι απλώς έως εκεί φτάνει το λιγοστό και αδρανές μυαλό τους.

Reaction score
298
Πώς το 'χε πει ο ΄Διονυσίου? "Δωσ' μου το παραμύθι μου, γιατί η αλήθεια καίει"? :lol:

Reaction score
3
H ομάδα της Ferrari,πάντα είχε κόντρα με την ομάδα της Mercentes,και ήταν οι δύο μεγαλύτερες και ιστορικές ομάδες της F1.
Αυτό φυσικά δεν κατάλαβα τι σημασία έχει με το θέμα μας.

Τον χαρακτηρισμό,"χαϊεντάδες μου",πως να τον λάβω?
Σαν επιφώνημα θαυμασμού :wink: :lol:,ή χαρακτηρισμό δυσαρέσκειας? :) :lol: :lol:

Ασχετα με την πολυπλοκότητα της κατασκευής,όλα ξεκινάνε απο κάτι απλό που στην πορεία γίνετε σύνθετο.
Ησύγκριση του αυτοκινήτου με το καλώδιο,εκ πρώτης όψεως μπορεί να φαίνεται ατυχής,όμως και τα δύο είναι φτιαγμένα για να κάνουν κάποια συγκεκριμένη δουλειά και στα ποσά που ζητάνε,ωφείλουν να την κάνουν με τον καλύτερο τρόπο.
Κώστας Κόγιας said:
Αντιθέτως, μπορείτε άφοβα να παραβάλετε αυτές τις φιοριτούρες με διάφορα ρολόγια για πλούσιους, που στη θέση των αριθμών έχουν διαμάντια, αλλά και σκάφη με πλατινένια λαγουδέρα. Εκεί ναι, συγρίνετε ομοειδή πράγματα. Όχι σαν κάτι απίθανα άτομα, κάτι άσχετους ξιπασμένους, που προβάλουν τέτοιου είδους προϊόντα δίπλα στις υλοποιήσεις των ιδιοκατασκευαστών, προσπαθώντας να τις μειώσουν, διότι απλώς έως εκεί φτάνει το λιγοστό και αδρανές μυαλό τους.
Δεν έχω κανένανενδιασμό,κανένα κόμπλεξ με τους ανθρώπους που έχουν διαμαντένια ρολόγια,η πλατινένιες λαγουδέρες.
Μακάρι να είχα την δυνατότητα να το έκανα και εγώ.
Ουτε κανένας απο τους σοβαρούς χρήστες ή τους κατασκευαστές επωνύμων προϊόντων ασχολείτε με αυτούς που κάνουν ιδιοκατασκευές.
Το αντίθετο όμως θα έλεγα ότι γίνετε και μάλιστα με άσχημο και προκλητικό τρόπο. :(
Εντάξει φίλε μου,έχεις την δυνατότητα,πιάνουν τα χέρια σου και έφτιαξες κάτι.
Μέχρι εδώ σε παραδέχομαι.Μην το προχωράς όμως παρα πέρα και να κάνεις σύκριση με επώνυμα,ανώμια πράγματα που κοστίζουν διπλάσια ,τριπλάσια ή πολλές φορές πολλαπλάσια.
Η χαρά της ιδιοκατασκευής φυσικά δεν περιγράφεται με λόγια όμως οκευ,μην λέμε και τους άλλους κορόϊδα επειδή δεν θέλουν ή δεν ξέρουν να χρησιμοποιούν κολητήρι.
Αν καταφέρουν λοιπόν να φτιάξουν ότι το πιό απλό,ένα καλώδιο δηλαδή που να παίζει καλά με λογική τιμή,θα προχωρήσουμε την συζήτηση. :)

Reaction score
3.926
Κώστα , μην αποδίδεις την ευθύνη στους χαϊεντάδες γιατί δεν φταινε αυτοί.
Όλοι κάποτε ξεκινήσαμε με πολύ απλά συστήματα και μάλιστα με πολύ πιο φτηνά συστήματα από αυτά που μας πρότειναν κάποτε τα περιοδικά του ειδικού τύπου να αγοράσουμε.
Εχεις και εσύ μέρος αυτής της ευθύνης γιατί κάποτε εργαζόσουν σε αυτό το χώρο που σε εμάς ήταν και παραμένει τελείως άγνωστος.

Εγώ δεν διάβασα ποτέ σε περιοδικό ειδικού τύπου κάτι αντίστοιχο με αυτά που αναφέρεις στο προηγούμενο post σου. Δεν γνωρίζω βέβαια το καθεστώς κάτω από το οποίο εργάζονταν -και εργάζονται- οι αρθρογράφοι του ειδικού τύπου.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά σου και διόρθωσέ με αν κάνω λάθος, θεωρείς πολλά πράγματα στο audio υπερτιμημένα . Και εγώ το πιστεύω ότι είναι πολύ υπερτιμημένα για αυτό το κάτι λίγο παραπάνω που προσφέρουν σαν δυνατότητα.

Να όμως που ορισμένοι αυτό το κάτι λίγο παραπάνω έχουν την οικονομική δυνατότητα και μπορούν να το πληρώσουν όσο κι όσο για να το αποκτήσουν. Τι κακό βλέπεις Κώστα μου σε αυτό ?

Εχουμε να τους προτείνουμε εμείς εδώ μέσα κάτι καλύτερο με λιγότερα χρήματα. ?
Ποια είναι η βοήθεια που προσφέρουμε εμείς στα μέλη μας ?
IMHO δεν είναι βοήθεια να προτείνεις σε κάποιον ενδιαφερόμενο να φτιάξει μόνος του τα καλώδια ιντερκονεκτ ή ηχείων χρησιμοποιώντας καλώδια UTP σαν και αυτά που χρησιμοποιούν στα δίκτυα τηλεφωνίας ή στα τοπικά δίκτυα (LAN). Tα έχω δοκιμάσει όλα αυτά που προτείνονται κατά καιρούς στο διαδίκτυο και τα αποτελέσματα που έχω πάρει είναι η ικανοποιητική μεν αλλά μέτρια ποιότητα ήχου συγκριτικά με κάποια άλλα καλώδια που δεν θέλω να κατονομάσω σε αυτό το θέμα για ευνόητους λόγους.

Κάθε προσπάθεια για βελτίωση δεν είναι χαμένη υπόθεση.

Δεν μου αρέσει να προσβάλω ανθρώπους για τις πράξεις τους, είτε βρίσκονται σε πολύ καλή οικονομική κατάσταση είτε βρίσκονται στην άλλη πλευρά. Ακόμα περισσότερο δεν μου αρέσει να προσβάλω την νοημοσύνη τους.

Για να βγάλουμε τα σκουλήκια που έμειναν στον αφρό από το καζάνι που βράζει με τα κουκιά δεν φτάνουν μόνο τα λόγια. Χρειάζεται μια κουτάλα σουρωτήρι με μακρύ χερούλι κατ’ αρχάς για να μην καούμε και κατά δεύτερον για να μην φαμε τα σκουλήκια.

Κώστα, δυστυχώς (για εμάς) μένεις μακριά από Αθήνα και δεν μπορούμε να συνεργαστούμε μια κοινή προσπάθεια να βρούμε ποια είναι τα καλό και ταυτόχρονα τα οικονομικό προϊόντα. Πέρα από το μεράκι για το χόμπυ μας χρειάζονται και οι τεχνικές γνώσεις που εσύ τις έχεις καθώς και κάποιοι άλλοι εδώ μέσα).

Δεν συμφωνώ όταν μπερδεύουμε τα όμορφα αποδοτικά αυτοκίνητα με το Hi-Fi και τις όμορφες γυναίκες με τις μέτριες ή τις άσχημες.. Αλλα πράγματα ισχυουν εκεί.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Είναι δεδομένο ότι πολλά πράγματα σε αυτήν την ζωή είναι υπερτιμημένα. Μακάρι να είχαμε τα φράγκα να τα αγοράζαμε. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν θα άλλαζε το 1ο δεδομένο όμως... :wink:

Αυτό που δεν μπόρεσα ποτέ να κατανοήσω επαρκώς, είναι ότι παρόλο που δεν αποτελεί και καμιά μεγάλη τέχνη να είσαι σε θέση να διακρίνεις την υπερβολή, ειδικά σε έναν και όχι τόσο αγγελικά πλασμένο κόσμο, πολλοί στηρίζουν σχεδόν εντελώς άκριτα, αυτόν τον τρόπο σκέψης - ζωής, στο εν λόγω χόμπυ.

Συνεπώς όσο "κομπλεξικός" είναι αυτός, που ενώ δεν μπορεί να αγοράσει το ρουμπινάτο ρολόι, λέει ότι πρόκειται για μ@λακίες, άλλο τόσο (ίσως και περισσότερο), είναι αυτός που θεωρεί δεδομένο (χωρίς να μπορεί να το αποδείξει), ότι αυτό λέει την ώρα καλύτερα από τα άλλα ρολόγια. Σε αυτές τις δύο περιπτώσεις υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ψυχισμού και ναι, ίσως και νοημοσύνης. Η άκριτη δε και τόσο σθεναρή υποστήριξη αναπόδειχτων θεωριών για το ακριβές της ώρας του ρουμπινάτου ρολογιού, δημιουργεί προϋποθέσεις για να έρθουν στην επιφάνεια τσόλια με δυνατότητα δημοσίου βήματος, που σκίζουν τα ρούχα τους ότι η υπερβολή είναι η τυπική - κανονική διαδικασία και η έλλειψη αυτής είναι κομπλεξισμός ολκής. Δηλαδή η μη τεκμηρίωση είναι η συνηθέστερη - απλούστερη και πιο σωστή διαδικασία, σε ένα αμιγώς τεχνικό χόμπυ όπως είναι ο δικάναλος ήχος. :shock:

Τα χρόνια περνούν και ο άτυχος αναγνώστης αρχίζει να κάνει κτήμα του την... λογική του παραλόγου. Έτσι, διαβάζοντας κάποια άρθρα στον τύπο, είναι εύκολο να κατανοήσουμε για ποιόν μυστήριο λόγο, το καλώδιο ηχείων της SF θα παίξει καλύτερα με τα ηχεία της από άλλα καλώδια ή ότι ένα καλώδιο ρεύματος μπορεί να κάνει ένα... έργο τέχνης και τεχνολογίας να χαντακωθεί, να χάσει το μεγαλύτερο μέρος της απόδοσής του. Η φοβερά τεκμηριωμένη εξήγηση είναι πλέον γνωστή και αποτελεί το ψωμοτύρι του καθενός που θέλει να πει την χοντράδα του χωρίς να φάει γιαούρτια: το άκουσα.

Αποτέλεσμα είναι η εκκόλαψη νέων και παλιών οπαδών του δικάναλου ήχου, που αντί να κοιτάνε να διαβάσουν, να μάθουν, να στήσουν σωστά, να εξηγήσουν και μετά να ανοίξουν τα αυτιά τους και να ακούσουν χωρίς να κοιτάνε τι μάρκα είναι το μηχανάκι που ακούνε ή το καλώδιο που το συνοδεύει, αυτοί αγοράζουν, έχουν την κατοχή τους μηχανήματα μαύρης μαγείας που κάνουν την δουλειά τους καλύτερα από όλα τα υπόλοιπα γιατί ακριβώς τα ευλόγησε ο θεός του hi end ή τα ακούσανε. Και σε αυτό το σημείο βεβαίως δεν μπορεί εύκολα κάποιος να ισχυριστεί ότι πρόκειται για κουφούς, αλλά πλέον είμαι 100% σίγουρος ότι πρόκειται για τυφλούς και σοβαρά επηρεασμένους. Τα καλώδια ακούγονται φυσικά - το ξαναείπαμε αυτό. Αλλά πόσο? Όσο πρέπει? Όσο καθορίζει ημάρκα τους? Όσο επιτρέπει το hi end σύστημά μας και τελικά τα καλώδια ακούμε ή κάτι άλλο? Ποιές είναι τέλος πάντων αυτές οι προτεραιότητες στον ήχο. Αν ένα καλώδιο ρεύματος, όχι απλά παίζει λίγο διαφορετικά, αλλά χαντακώνει έναν ενισχυτή που κοστίζει 30Κ, μήπως κάπου κάνουμε κάτι λάθος?...

Ακόμη και όταν ο κατασκευαστής λοιπόν τους λέει, "ρε σεις ξυπνήστε - καλά και τα καλώδια αλλά μην ζείτε γι αυτά, ψάξτε αλλού το πρόβλημά σας", αυτός δεν είναι παρά ένας τυχάρπαστος άσχετος με το... hi end - το δικό μας, αυτό το μαύρο, το μαγικό, το ξυνισμένο που το φιάξαμε έτσι για να μην μπορεί να το αγγίζει όποιος να 'ναι χωρίς να καίγεται ή γελάει ή να... αηδιάζει.

Γιατί ξέρετε καλά μέσα σας ότι το κόμπλεξ και η καζούρα που δεχόμαστε καμιά φορά, έχουν σαφέστατη εξήγηση. Δεν είναι ΟΛΟΣ ο κόσμος γεμάτος κομπλεξικούς και εμείς είμαστε τυχαία, οι απελευθερωμένοι που καθόμαστε στην μέση και τους κοιτάμε. Τα εκθέματα είμαστε κύριοι. Σαν τις μαϊμούδες στα κλουβιά ενός ζωολογικού κήπου...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Εν έτη 2006, σε ένα φόρουμ τεχνολογίας, θα βρεθούμε να συζητάμε περισσότερο για την μαύρη μαγεία από ότι για το αποδεδειγμένα επιστημονικά ορθό. Μάλλον δεν πάμε καλά...

- Προς απογοήτευση όσων θα θέλανε μέχρι και την αποστολή των χαϊεντάδων στην πυρά, νομίζω ότι το hi end υπάρχει, είναι ζωντανό και αυτό δεν οφείλεται σε 2-3 βλαμένους σε τσέπη ή μυαλό αλλά γιατί απλά έχει λόγο ύπαρξης. Για να μην ξεχνιόμαστε λοιπόν, αυτός είναι το άνω άκρο σε απόδοση αυτού που ο πολύς κόσμος απλά λέει: "βάλε να ακούσουμε κάτι να περάσει η ώρα". Αυτό το hi end δεν έχει καμία σχέση με την άκρατη υπερβολή που πλέον έχει γίνει συνώνυμη με το χόμπυ μας. Έχει όρια και αντικειμενικές αξίες. Κατ' αρχάς γιατί είναι χόμπυ και όχι...μόδα ή αγοραστική τάση, (γιατί μέχρι και αυτό ακούστηκε...).

Reaction score
3
Ακριβώς,είναι χόμπυ και μάλιστα ακριβό.
Αν σε κάποιους δεν αρέσει αυτό το χόμπυ,ας βρεί κάποιο άλλο. :)
Δεν είπαμε σε κανέναν που ψαρεύει τι μαλθακίες κάνεις,ούτε στον ψαροντουφεκά,ούτε στον κυνηγό.
Εαν κάποιοι πιστεύουν ότι έχουν περισσότερο μυαλό απο κάποιους άλλους και επιμένουν σωνει και καλά να το αποδείξουν με τα λόγια και μόνο,χαλάνε φαιά ουσία άδικα.
Οι περισσότεροι απο εμάς που ασχολιόμαστε με το άθλημα,έχουμε το γνώθει σεαυτό και φυσικά δεν πιστεύουμε ούτε στην μαγεία ούτε στα θαύματα,παρά μόνο στα αυτάκια μας... :D

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Όταν σου βρίζουν όμως το χόμπυ και το λένε μόδα, να αντιδράς γιατί αν δεν αντιδράς το αποδέχεσαι...

Αν το αποδέχεσαι τότε καλά κάνεις και κάνεις το άθλημα, αλλά αυτό δεν είναι hi end. :wink:

Reaction score
3
Νίκος Τσαρουχάς said:
Όταν σου βρίζουν όμως το χόμπυ και το λένε μόδα, να αντιδράς γιατί αν δεν αντιδράς το αποδέχεσαι...

Αν το αποδέχεσαι τότε καλά κάνεις και κάνεις το άθλημα, αλλά αυτό δεν είναι hi end. :wink:
Οτι και να λένε,το λένε απο ζήλεια,οπότε θα που τι θα πουν και τελικά θα πάνε για ψάρεμα.
Δεν βαριέσαι,το έργο το έχουμε ξαναδεί και μάλιστα παίζεται τώρα και σε καινούργιο ή καλύτερα ανακαινισμένο κινηματογράφο... :wink: :wink: :wink: :lol:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.482
Members
38.705
Νεότερο μέλος
jimacid