να παρω πικάπ?

Reaction score
2
Με μια Dynavector Karat 17 D3 μονταρισμένη σε ένα SL1200 MKII, αλλά θα χρειαστείς και προ-προενισχυτή. Αν θέλεις υψηλοέξοδη κεφαλή, ό,τι και να διαλέξεις από τα αντίστοιχα μοντέλα της Ortophon, θα είσαι μέσα. Αν θέλεις μούρη και χαϊεντίλα, πάρε κάποια από τις γυαλιστερές πλαστικούρες της Clearaudio μέχρι 3000 ευρώ, ή κάποιο από αυτά τα φτηνά μονοκόματα σανίδια της Rega ή της Project, αλλά να ξέρεις πως κανένα από αυτά δεν θα παίξει καλύτερα από το Technics, και ούτε βέβαια θα έχει την ποιότητα κατασκευής και τις ευκολίες του.
Πλαστικουρες clearaudio? Μα που τις ειδες οτι ειναι πλαστικουρες? Απο οσο ξερω ειναι ξυλινες και μεταλικες! Σε σχεση με τις ORTOFON ειναι μακραν καλυτερες.
Τωρα για το MKII ενταξη καλο ειναι αλλα ειπαμε υπαρχουν και ορια.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
πηγα σημερα στο πατρικο μου και ειδα την συλογη απο καμια 70-80 βινιλια και συγκινηθηκα...
Θεωρώ ότι για έναν μουσικόφιλο που ακούει με οποιοδήποτε μέσο αναπαραγωγής, μια συλλογή κάτω των 2000 δίσκων είναι επιεικώς ανεπαρκής κι ας έχει και τα καλύτερα μηχανήματα του κόσμου. Είναι πολύ ωραία και φτηνά τα πικάπια που προτείνουν οι φίλοι. Όμως, αν χρειάζεσαι €700,00 για ένα πικάπ, υπολόγισε ότι χρειάζεσαι το λιγότερο καμιά 500αριά δίσκους για να πεις ότι ακούς το μέσον και δεν αγόρασες ένα ακόμη διακοσμητικό για το σαλόνι. 500 δίσκοι θα σου κοστίσουν 500*€30,00 = €15.000,00 (χώρια που πρέπει να βρεις και 500 δίσκους που να σου αρέσουν, κάτι που στις μέρες μας είναι μάλλον δύσκολο). Αν δεν είσαι έτοιμος ψυχολογικά για μια τέτοια επένδυση και έχεις στην συλλογή σου και αρκετά CDs, άσε την συγκίνηση για τις άπορες κορασίδες, πούλα τους 70 δίσκους σε κάποιον που έχιε τι να τους κάνει και πάρε σιντιά. Επιπλέον, θεωρώ ότι ένα πικάπ των €500,00 ή των €700,00, δεν παίζει καλά, αλλά αυτό είναι προσωπική άποψη.

Υπάρχει πάντα η περίπτωση, να το κάνεις για το "γούστο" της υπόθεσης. Αν το δεις ορθολογιστικά όμως, δεν νομίζω ότι πολυστέκει.

...

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Απάντηση: να παρω πικάπ?

30 ευρω ο δισκος?
Πολλα δεν ειναι ρε φιλε?
Εγω με 30 αγοραζω 2 lp 12'' και μου κανει δωρο κι ενα 7'' 45 rpm!!

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: να παρω πικάπ?

30 ευρω ο δισκος?
Πολλα δεν ειναι ρε φιλε?
Εγω με 30 αγοραζω 2 lp 12'' και μου κανει δωρο κι ενα 7'' 45 rpm!!
Έτσι κι εγώ με 30€ μπορώ να αγοράσω 6-7 CD και μάλιστα καινούρια με ζελατίνες. Δεν αναφέρω (όχι δεν το αναφέρω) ότι μπορώ να τα κατεβάσω και τσάμπα, ασυμπίεστα από τορεντάδικο. Παρόλα αυτά, τον τελευταίο χρόνο μόνο, έχω δώσει πάνω από 1500€ για δισκάκια.

...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Σεβαστή άποψη Γιάννη. Αλλά το ζητούμενο είναι σε αυτήν την περίπτωση η μουσική. Αν δεν έχει τι να ακούει ο άνθρωπος, δεν πάει να παίζει και παπάδες.

...

D

deleted user 10898

Guest
Νικο Τ δεν κανω παρορμητικες αγορες πανω στην χαρά μου. Για αυτο αλλωστε ανοιξα αυτη την συζητηση, να δω σε τι ποσα παιζουμε και τι αποτελεσμα να περιμενω. επειδη αλωστε ειμαι σε φαση αναβαθμισης του συστηματος (προενισχυτη) δεν μου περισευουν. παρολα αυτα με την βοηθεια σας εχω μια γενικη εικονα τι γινεται σε αυτο το επιπεδο τιμων, ενω μου κανει εντυπωση και η δικη σου αποψη που διαφερει απο τους αλλους (500-700ε δεν παιζει καλα).
ο θανασισΚ απο προχτες που απεκτησε αξιωματα δινει ρεστα...
ευχαριστω ολους
Νικος

D

deleted user 10898

Guest
Νικο εχω ακουσει και διαθετω πικαπ στα 700- 800 ευρω που ξεφτιλιζουν αντιστοιχης τιμης cd player για πλακα οποτε?
περιμενω προτασεις....
το οτι ειστε εμπρορος δεν σημαινει οτι δεν πρεπει να προτεινετε, ειδικα οταν ξερουμε την ιδιοτητα και την παρουσια σας στον χωρο...

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Αυτή τη στιγμή, ο ΖΑΧΑΡΙΑΣ (και άλλοι) στο Μοναστηράκι έχει δίσκους σε πολύ καλη κατάσταση με 5 Euro.

Μιλάμε για χιλιάδες...

Εκτός από αυτό υπάρχουν 20 σημεία στην Αθήνα (δεν ξέρω για Θεσ/κη) που μπορεί κανείς να βρει βινύλια, καινούργια και μεταχειρισμένα.

Δείτε στα Ελληνικά αυτό http://aca.gr/paper17.htm (το οποίο είναι λίγο παλιό αλλά δε νομίζω να έχουν αλλάξει πολλά πράγματα)

Αν δε, ταξιδεύετε Ευρώπη (ας πούμε Αυστρία), εκεί να δουν τα μάτια σας ΔΩΜΑΤΙΑ με δεκάδες χιλιάδες δίσκους.

Δεν ξέρω αν συμφωνείτε επίσης ότι μεγάλες μουσικές και σε όλα τα είδη έχουν γραφεί μέχρι το 85 ας πούμε.

Σύγχρονες αναλογικές ηχογραφήσεις είναι ακόμα μετρημένες αλλά αυξάνουν σιγά-σιγά... και με πολύ καλή επιλογή σε θέματα.

Κατα την αποψη μου, τη σαβούρα εμείς οι ίδιοι τη διαλέγουμε αλλά σήμερα καινούργιες παραγωγές και ανατυπώσεις σε βινύλιο είναι πολύ πιό προσεγμένες και διαλεγμένες, η δε ποιότητα του βινυλίου πολύ καλύτερη.

Εχουμε λοιπόν μικρότερο ρίσκο...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Αυτή τη στιγμή, ο ΖΑΧΑΡΙΑΣ (και άλλοι) στο Μοναστηράκι έχει δίσκους σε πολύ καλη κατάσταση με 5 Euro.

Μιλάμε για χιλιάδες...

Εκτός από αυτό υπάρχουν 20 σημεία στην Αθήνα (δεν ξέρω για Θεσ/κη) που μπορεί κανείς να βρει βινύλια, καινούργια και μεταχειρισμένα.

Δείτε στα Ελληνικά αυτό http://aca.gr/paper17.htm (το οποίο είναι λίγο παλιό αλλά δε νομίζω να έχουν αλλάξει πολλά πράγματα)

Αν δε, ταξιδεύετε Ευρώπη (ας πούμε Αυστρία), εκεί να δουν τα μάτια σας ΔΩΜΑΤΙΑ με δεκάδες χιλιάδες δίσκους.

Δεν ξέρω αν συμφωνείτε επίσης ότι μεγάλες μουσικές και σε όλα τα είδη έχουν γραφεί μέχρι το 85 ας πούμε.

Σύγχρονες αναλογικές ηχογραφήσεις είναι ακόμα μετρημένες αλλά αυξάνουν σιγά-σιγά... και με πολύ καλή επιλογή σε θέματα.

Κατα την αποψη μου, τη σαβούρα εμείς οι ίδιοι τη διαλέγουμε αλλά σήμερα καινούργιες παραγωγές και ανατυπώσεις σε βινύλιο είναι πολύ πιό προσεγμένες και διαλεγμένες, η δε ποιότητα του βινυλίου πολύ καλύτερη.

Εχουμε λοιπόν μικρότερο ρίσκο...
Χρήστο μήπως είναι μεγάλη η φασαρία για το τίποτα;
Με μεταχειρισμένα βινύλια και πικάπ των πεντακοσίων ευρώ περιμένουμε αποτέλεσμα; Ή πρέπει να πάμε μέχρι την Αυστρία; Συμφωνώ απόλυτα για τις παλιές ηχογραφήσεις. Όμως οι εν λόγω ηχογραφήσεις είναι συνήθως χαρακτηρισμένες ως audiophile και κοστίζουν (κακώς βέβαια) πολλά περισσότερα χρήματα, όπως ακριβώς και οι αντίστοιχες σε cd. Αν δηλαδή κάποιος δεν θέλει να πάρει μόνο σαβούρες, τότε υποθέτω πρέπει να ψάξει και σε άλλα μέρη πέραν από το Μοναστηράκι, όπως ακριβώς πρέπει να κάνει αν συλλέγει CDs. Εν ολίγοις, το κέρδος που θα αποκομίσει κάποιος από μια τέτοια διαδικασία, αφορά περισσότερο στην όποια απόλαυση νιώσει μέσω της επαφής με ένα αναλογικό σύστημα. Φυσικά ότι και να κάνει δεν γίνεται να μην έχει και CD player, αφού κάποιες μουσικές δεν πρόκειται να τις βρει ποτέ σε βινύλιο, πόσο μάλλον σε λογική τιμή.

...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Εγώ συγχαίρω πάντως όσους έχουν το κουράγιο να ξεκινήσουν from the scratch ένα αναλογικό σύστημα αξιώσεων με την αντίστοιχη δισκοθήκη. Αν μη τι άλλο, έχουν επιμονή.

...

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Απάντηση: να παρω πικάπ?

Δηλ αν δεν ειναι audiophile τα βινυλια δεν μπορουμε ν απολαυσουμε μουσικη?
Η πρεπει να φαμε τη μιση ζωη μας για να στησουμε ενα σοβαρο αναλογικο συστημα?
Ξερω ανθρωπους με ενα αρχαιο dual και 2 ηχειακια βιβλιοθηκης οι οποιοι ακουνε 5-6 ωρες μουσικη καθημερινα και το απολαμβανουν τρελλα.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Έτσι όπως το πας, δεν υπάρχει κανένας λόγος να αγοράσει πικάπ εξ αρχής. Υποθέτω ότι μπορεί να απολαύσει την μουσική του άνθρωπος και με ραδιόφωνο. :126:

...

Reaction score
0
Re: Απάντηση: να παρω πικάπ?

Δηλ αν δεν ειναι audiophile τα βινυλια δεν μπορουμε ν απολαυσουμε μουσικη?
Η πρεπει να φαμε τη μιση ζωη μας για να στησουμε ενα σοβαρο αναλογικο συστημα?
Ξερω ανθρωπους με ενα αρχαιο dual και 2 ηχειακια βιβλιοθηκης οι οποιοι ακουνε 5-6 ωρες μουσικη καθημερινα και το απολαμβανουν τρελλα.
Kι εγώ κάποτε ήμουν έτσι (είχα Rotel όχι Dual) και άκουγα σχεδόν ασταμάτητα.
Ώρες ώρες φοβάμαι μήπως έχει χαθεί η μπάλα...

Αλλά από την άλλη, μ' αρέσει που όσο πάω μαθαίνω περισσότερα πάνω στο Audio.
Βγάλε άκρη...

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Και το να πας στο ΜΕΓΑΡΟ είναι ταλαιπωρία, και το καμάκι σε μια ξανθιά είναι ταλαιπωρία, όλα είναι ταλαιπωρία...

Μο_νι στο πιάτο δε γίνεται... :117:

BTW, μίλησα εγώ για audiophile δίσκους?
Εγώ μίλησα για ποιοτικούς δίσκους ΙΜΗΟ...

Αλλα στο τέλος, τέλος, όπως τη βρίσκει ο καθένας...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.998
Members
38.525
Νεότερο μέλος
seos