- Reaction score
- 8

rega p3

Technics SL 1200 MKII
Πλαστικουρες clearaudio? Μα που τις ειδες οτι ειναι πλαστικουρες? Απο οσο ξερω ειναι ξυλινες και μεταλικες! Σε σχεση με τις ORTOFON ειναι μακραν καλυτερες.Με μια Dynavector Karat 17 D3 μονταρισμένη σε ένα SL1200 MKII, αλλά θα χρειαστείς και προ-προενισχυτή. Αν θέλεις υψηλοέξοδη κεφαλή, ό,τι και να διαλέξεις από τα αντίστοιχα μοντέλα της Ortophon, θα είσαι μέσα. Αν θέλεις μούρη και χαϊεντίλα, πάρε κάποια από τις γυαλιστερές πλαστικούρες της Clearaudio μέχρι 3000 ευρώ, ή κάποιο από αυτά τα φτηνά μονοκόματα σανίδια της Rega ή της Project, αλλά να ξέρεις πως κανένα από αυτά δεν θα παίξει καλύτερα από το Technics, και ούτε βέβαια θα έχει την ποιότητα κατασκευής και τις ευκολίες του.
Θεωρώ ότι για έναν μουσικόφιλο που ακούει με οποιοδήποτε μέσο αναπαραγωγής, μια συλλογή κάτω των 2000 δίσκων είναι επιεικώς ανεπαρκής κι ας έχει και τα καλύτερα μηχανήματα του κόσμου. Είναι πολύ ωραία και φτηνά τα πικάπια που προτείνουν οι φίλοι. Όμως, αν χρειάζεσαι €700,00 για ένα πικάπ, υπολόγισε ότι χρειάζεσαι το λιγότερο καμιά 500αριά δίσκους για να πεις ότι ακούς το μέσον και δεν αγόρασες ένα ακόμη διακοσμητικό για το σαλόνι. 500 δίσκοι θα σου κοστίσουν 500*€30,00 = €15.000,00 (χώρια που πρέπει να βρεις και 500 δίσκους που να σου αρέσουν, κάτι που στις μέρες μας είναι μάλλον δύσκολο). Αν δεν είσαι έτοιμος ψυχολογικά για μια τέτοια επένδυση και έχεις στην συλλογή σου και αρκετά CDs, άσε την συγκίνηση για τις άπορες κορασίδες, πούλα τους 70 δίσκους σε κάποιον που έχιε τι να τους κάνει και πάρε σιντιά. Επιπλέον, θεωρώ ότι ένα πικάπ των €500,00 ή των €700,00, δεν παίζει καλά, αλλά αυτό είναι προσωπική άποψη.πηγα σημερα στο πατρικο μου και ειδα την συλογη απο καμια 70-80 βινιλια και συγκινηθηκα...
Έτσι κι εγώ με 30€ μπορώ να αγοράσω 6-7 CD και μάλιστα καινούρια με ζελατίνες. Δεν αναφέρω (όχι δεν το αναφέρω) ότι μπορώ να τα κατεβάσω και τσάμπα, ασυμπίεστα από τορεντάδικο. Παρόλα αυτά, τον τελευταίο χρόνο μόνο, έχω δώσει πάνω από 1500€ για δισκάκια.30 ευρω ο δισκος?
Πολλα δεν ειναι ρε φιλε?
Εγω με 30 αγοραζω 2 lp 12'' και μου κανει δωρο κι ενα 7'' 45 rpm!!
περιμενω προτασεις....Νικο εχω ακουσει και διαθετω πικαπ στα 700- 800 ευρω που ξεφτιλιζουν αντιστοιχης τιμης cd player για πλακα οποτε?
Εύγε τέκνον μου... :145:Προσωπικά, πικάπ που δεν πατάει τουλάχιστον σε ελατήρια, δεν ξαναπαίρνω...
Χρήστο μήπως είναι μεγάλη η φασαρία για το τίποτα;Αυτή τη στιγμή, ο ΖΑΧΑΡΙΑΣ (και άλλοι) στο Μοναστηράκι έχει δίσκους σε πολύ καλη κατάσταση με 5 Euro.
Μιλάμε για χιλιάδες...
Εκτός από αυτό υπάρχουν 20 σημεία στην Αθήνα (δεν ξέρω για Θεσ/κη) που μπορεί κανείς να βρει βινύλια, καινούργια και μεταχειρισμένα.
Δείτε στα Ελληνικά αυτό http://aca.gr/paper17.htm (το οποίο είναι λίγο παλιό αλλά δε νομίζω να έχουν αλλάξει πολλά πράγματα)
Αν δε, ταξιδεύετε Ευρώπη (ας πούμε Αυστρία), εκεί να δουν τα μάτια σας ΔΩΜΑΤΙΑ με δεκάδες χιλιάδες δίσκους.
Δεν ξέρω αν συμφωνείτε επίσης ότι μεγάλες μουσικές και σε όλα τα είδη έχουν γραφεί μέχρι το 85 ας πούμε.
Σύγχρονες αναλογικές ηχογραφήσεις είναι ακόμα μετρημένες αλλά αυξάνουν σιγά-σιγά... και με πολύ καλή επιλογή σε θέματα.
Κατα την αποψη μου, τη σαβούρα εμείς οι ίδιοι τη διαλέγουμε αλλά σήμερα καινούργιες παραγωγές και ανατυπώσεις σε βινύλιο είναι πολύ πιό προσεγμένες και διαλεγμένες, η δε ποιότητα του βινυλίου πολύ καλύτερη.
Εχουμε λοιπόν μικρότερο ρίσκο...
Kι εγώ κάποτε ήμουν έτσι (είχα Rotel όχι Dual) και άκουγα σχεδόν ασταμάτητα.Δηλ αν δεν ειναι audiophile τα βινυλια δεν μπορουμε ν απολαυσουμε μουσικη?
Η πρεπει να φαμε τη μιση ζωη μας για να στησουμε ενα σοβαρο αναλογικο συστημα?
Ξερω ανθρωπους με ενα αρχαιο dual και 2 ηχειακια βιβλιοθηκης οι οποιοι ακουνε 5-6 ωρες μουσικη καθημερινα και το απολαμβανουν τρελλα.