Z
Zdimis
Guest
Εχουμε ενα ηχείο 88db (proac d15) και θέλουμε να διαλέξουμε ενα πολύ καλο ενισχυτη πχ 10 watt unison simply italy class a se ή ενα καλό ενισχυτή π.χ primaluna dialogue i class a/b 35 watt pp (με δυνατότητα 7 db παραπάνω σε ένταση συγκριτικά την οποια ας θεωρήσουμε μη χρειαζούμενη ) .Επειδή εχω μια ασαφεια σε σχέση με την εννοια οδηγηση ταυτοχρονα και διαφωνια με φιλο.Ο πρωτος ενισχυτής λέει ο φίλος ο unison ΔΕΝ ΘΑ ΟΔΗΓΕΙ IKANOΠOIHTIKA τα ηχεία μου ΟΜΩΣ δεδομένου οτι ζητάω στάθμες ακρόασης με 85-88 db κορυφες απο τα 2,5 μέτρα θεωρώ οτι δεν 'εχω θέμα οδήγησης εφόσον Δεν με ενδιαφερουν στάθμες πάνω απο μέσες και υπάρχει και headroom για παραπάνω έκρηξη . Ο φίλος ισχυρίζεται οτι με τον δευτερο ενισχυτή των 35 watt push pull θα έχω πολυ καλυτερη οδηγηση ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ τις ζητούμενες στάθμες και οτι ο 35 watt θα παίξει πιο ψυχωμένα ΑΚΟΜΑ και στις χαμηλές ζητούμενες στάθμες.
Η μέχρι τώρα μικρή εμπειρια μου με τα ηχεια μου εδειξε οτι τηρουμένων των μεσαίων εντάσεων και ενας ενισχυτής se 5 watt με el34 δεν υστέρησε ηχητικά σε σώμα ,όγκο μπάσσου έλεγχο απο δυο push pullatus 35 και 70 watts με ιδιες el34 λάμπες αλλά και 2 ss κατηγορίας 1000αρικου οπου όλοι έπαιξαν ανεμικότερα (λεπτά) και χωρίς την μικροδυναμική μαγεια και την ικανότητα ανάπλασηςπρωτογενούς ατμόσφαιρας ,λεπτομέρειας ,διαφάνειας,ανάλυσης του μικρού se ΣΤΙΣ ΖΗΤΟΥΜΕΝΕΣ 70-88 DB ΣΤΑΘΜΕΣ .
ΑΡΑ μηπως οταν δεν ειναι οι στάθμες ζητούμενες σε ρεαλιστικα επιπεδα ενα μικρο ποιοτικο ενισχυτικο των 10 watts παιζει καλυτερα και λιγότερο ομογενοποιημένα απο 35 -50 watts τα οποια εχει "διαφθείρει "η επιπλέον ισχυς και η πολυπλοκότερη τοπολογία?
Οποιος εχει ψάξει "ακουστικά " το θέμα ας παραθέσει την άποψη του.
Η μέχρι τώρα μικρή εμπειρια μου με τα ηχεια μου εδειξε οτι τηρουμένων των μεσαίων εντάσεων και ενας ενισχυτής se 5 watt με el34 δεν υστέρησε ηχητικά σε σώμα ,όγκο μπάσσου έλεγχο απο δυο push pullatus 35 και 70 watts με ιδιες el34 λάμπες αλλά και 2 ss κατηγορίας 1000αρικου οπου όλοι έπαιξαν ανεμικότερα (λεπτά) και χωρίς την μικροδυναμική μαγεια και την ικανότητα ανάπλασηςπρωτογενούς ατμόσφαιρας ,λεπτομέρειας ,διαφάνειας,ανάλυσης του μικρού se ΣΤΙΣ ΖΗΤΟΥΜΕΝΕΣ 70-88 DB ΣΤΑΘΜΕΣ .
ΑΡΑ μηπως οταν δεν ειναι οι στάθμες ζητούμενες σε ρεαλιστικα επιπεδα ενα μικρο ποιοτικο ενισχυτικο των 10 watts παιζει καλυτερα και λιγότερο ομογενοποιημένα απο 35 -50 watts τα οποια εχει "διαφθείρει "η επιπλέον ισχυς και η πολυπλοκότερη τοπολογία?
Οποιος εχει ψάξει "ακουστικά " το θέμα ας παραθέσει την άποψη του.
Last edited by a moderator: