συνδεση home cinema-tv

Reaction score
0
Έχω καλώδιο οπτικής ινας ήδη συνδεδεμένο...με το hdmi εχω προβλημα...δεν υπάρχει hdmi arc στην tv 4 ειναι και αριθμούνται με νούμερα 1-2...και το home cinema μια hdmi εχει..Μόλις συνδέω το hdmi Μου γράφει στα ψηφιακά κανάλια η υπηρεσία δεν είναι διαθέσιμη..

Reaction score
255
anestis21 η τηλεοραση σου εχει hdmi ARC, το H/C σου δεν εχει, αρα ο μονος δρομος ειναι η οπτικη ινα για να παρεις τον ηχο των καναλιων στο H/C

Reaction score
0
χρηστος 30 πες μου μοντελα τηλεορασης και H/C
Η τηλεόραση είναι samsung LE40B551A6W Και το h/c ειναι lg BH6730T.Πρόσφατα μετακόμισα Τρικαλα από Αθήνα.Στην Αθήνα δεν αντιμετώπιζα τέτοιο πρόβλημα.

Reaction score
255
Στην Αθηνα πως τα ειχες συνδεδεμενα ? το ιδιο θα κανεις και τωρα.....μηπως στα Τρικαλα εχεις προβλημα με το σημα της DIGEA ? κοιταξε την κεραια σου, το καλωδιο της κεραιας, αν ειναι παλια, πρεπει να τα αντικαταστησεις με καινουργια. Επισης παιζει ρολο και ο προσανατολισμος της κεραιας σου, πρεπει να βλεπει ''καρφι'' τον αναμεταδοτη

Reaction score
0
καλησπερα σας...το ιδιο εχω κ εγω..samsung τηλεοραση 51" και πηρα xtes samsung home cinema biue ray με 5.1 tallboy ...τα συνδεσα ολα ...ηχεια ..hdmi...optical audio ..ολα λειτουργουν εκτος οταν βαζω τηλεοραση..μουγκα ολα...

Reaction score
0
κ πηγα στο μαγαζι που το πηρα ..και δεν μ λεγανε και πολλα...το μονο που μου εχει κενο στο blue ray ειναι καλωδια κιτρινο..ασπρο..αλλα μου ειπαν δεν χρειαζεται γιατι την εχω συνδεσει με hmdi kai optical audio..τι να κανω??

Reaction score
0
Καλησπέρα.

Είμαι καινούργιος στο forum και με βάση αυτά που διάβασα πιστεύω ότι μπορείτε να βάλετε ένα χεράκι και στο δικό μου πρόβλημα.

Πρόσφατα αγόρασα ένα home cinema sony dav dz260. Αφού έκανα τη σχετική συνδεσμολογία αγόρασα και ένα καλώδιο HDMI για να το συνδέσω με την τηλεόραση. (Sony bravia KLV-S40A10E).
Όλα ωραία και καλά μέχρι εδώ.

Το πρόβλημα ξεκινάει από τη στιγμή που θέλω να έχω ήχο από τα ηχεία του home cinema από τα κανάλια της τηλεόρασης.
Δυστυχώς διαπίστωσα ότι οι μοναδικές είσοδοι που έχει το home cinema είναι για optical και coaxial καλώδια. Όμως η τηλεόραση δεν έχει κανένα από τους δύο τύπους καλωδίων, παρά μόνο υποδοχές για RCA καλώδια (είτε τα τριπλά που είναι για σύνδεση με DVD -λευκό κίτρινο κόκκινο- είτε τα διπλά που είναι λευκό κόκκινο).

Σας παρακαλώ, είναι εύκολο να μου προτείνετε τι μπορώ να κάνω σε αυτή την περίπτωση για να λύσω το συγκεκριμένο πρόβλημα;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Reaction score
0
Παιδια καλημερα αν μπορειτε σας παρακαλω μια βοηθεια. Εχω μια τηλεοραση samsung 55 inc 7000f και ενα home theater το logitech z906 θα μπορουσε καποιος να μου πει σε ποιο υψος να βαλο την τηλεοραση,και σε ποιο υψος τα υχεια, Επισεις τα 3 υχεια τα μπροστινα θα καρφοθουν στον τοιχο και τα αλλα 2 τα πισινα θα φτιαξω βασεις γιατι ζητανε 50-με 60 ευρω,,,σε ποιο υψος να τα φτιαξω?? Ειδα η περισοτερες βασεις εχουν υψος 1,15 εσεις τι λετε? Ευχαριστω..

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.876
Παιδια καλημερα αν μπορειτε σας παρακαλω μια βοηθεια. Εχω μια τηλεοραση samsung 55 inc 7000f και ενα home theater το logitech z906 θα μπορουσε καποιος να μου πει σε ποιο υψος να βαλο την τηλεοραση,και σε ποιο υψος τα υχεια, Επισεις τα 3 υχεια τα μπροστινα θα καρφοθουν στον τοιχο και τα αλλα 2 τα πισινα θα φτιαξω βασεις γιατι ζητανε 50-με 60 ευρω,,,σε ποιο υψος να τα φτιαξω?? Ειδα η περισοτερες βασεις εχουν υψος 1,15 εσεις τι λετε? Ευχαριστω..
Την τηλεόραση στα 70-80 εκατοστά απο το πάτωμα, το κεντρικό ακριβώς απο κάτω στριμμένο ελαφρά προς τα πάνω και τα L-R δίπλα στην TV. Τα LCR μπορούν επίσης να τοποθετηθούν και ακριβώς πάνω απ' την TV.
1,15 είναι μιά χαρά για τα surrounds.

Reaction score
0
Την τηλεόραση στα 70-80 εκατοστά απο το πάτωμα, το κεντρικό ακριβώς απο κάτω στριμμένο ελαφρά προς τα πάνω και τα L-R δίπλα στην TV. Τα LCR μπορούν επίσης να τοποθετηθούν και ακριβώς πάνω απ' την TV.
1,15 είναι μιά χαρά για τα surrounds.
φιλε μου σε ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!!!!!!!!!
[DOUBLEPOST=1448801605][/DOUBLEPOST]
φιλε μου σε ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!!!!!!!!!
Μονο κατι τελευταιο τα μπροστα δεξια αριστερα να τα βαλω στους 1,15??

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.876
Πρώτη περίπτωση με το κεντρικό απο κάτω:

Δεύτερη με το κεντρικό απο πάνω:

Reaction score
0
Πρώτη περίπτωση με το κεντρικό απο κάτω:

Δεύτερη με το κεντρικό απο πάνω:

[DOUBLEPOST=1448802549][/DOUBLEPOST]οκ καταλαβα θα βαλο τα μπροστα λιγο ποιο κατω απο τη μεση ευχαριστω και παλι για τον κοπο σου...

Reaction score
0
Καλησπερα παιδες είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι με home cinema (μου έδωσα η κοπελα μου ένα παλιό που είχε) και το συνέδεσα στην Phillips 42PFL4208M Smart TV Που εχω.

http://www.p4c.phili...n=42PFL4208M/08

To Ηοme cinema ειναι αυτο.

http://www.manualsli...s-Lx7000sa.html

To έχω συνδέσει με scart (μπορώ να το συνδέσω πχ με Pr/Cr Pb/CB/Y και S-Video αυτες είναι οι επιλογές δλδ δεν εχει hdmi.

Το θέμα μου είναι οτι ενώ όταν πάω στην έξοδο scart και βάλω να παίξω ενα dvd Ολα κομπλε ακούγεται ο ήχος απο όλα τα ηχεία.

Το θέμα είναι (μιας κ πλεον dvd παιζω εξαιρετικα σπάνια) πως γίνεται να παίζει ήχο απο εκεί και στα άλλα ? Δλδ τηλεόραση, Usb κτλ??

Eπίσης έχω συνδέσει απο RCA σε RCA και πάλι δεν παίρνω ήχο.

Ευχαριστω.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.876
Μπορεί να συνδεθεί ψηφιακά στο digital in με coaxial (μονό RCA καλώδιο) και η TV έχει αντίστοιχη έξοδο, αλλά δεν βλέπω στο manual αν δέχεται 5.1 ή μόνο δικάναλο απ' αυτή την είσοδο. Μιά δοκιμή θα δείξει.
Η TV ή οποιαδήποτε πηγή μπορεί επίσης να συνδεθεί αναλογικά στις εισόδους TV in με ζευγάρι RCA.

Eπίσης έχω συνδέσει απο RCA σε RCA και πάλι δεν παίρνω ήχο.
Επέλεξες τη σωστή είσοδο; Είναι ενεργή στην τηλεόραση;

Reaction score
1.188
Η τηλεόρασή σου πίσω έχει ψηφιακή έξοδο ήχου. DIGITAL AUDIO OUT: Coaxial
Το ηχοσύστημα έχει ψηφιακή είσοδο ήχου CDR DIGITAL IN
Συνεπώς θα βάλεις ένα μονό καλώδιο RCA θα τα συνδέσεις μεταξύ τους και για να ακούσεις τον ήχο της τηλεόρασης από το ηχοσύστημα θα επιλέγεις σε αυτό ως πηγή το CDR

Reaction score
1.188
Ti εννοεις θα επιλεγω ως πηγη το CDR?
Playing other equipment connected to your DVD system:

To use your DVD system's home cinema surround capabilities,
connect other equipment and select the correct input source.

Για την επιλογή της ψηφιακής εισόδου:
Press AUX/DI to select "DI" (είναι το κουμπί πάνω δεξιά στο remote control κοντά στο πλήκτρο "3")

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.182
Members
38.541
Νεότερο μέλος
jabe