2018: Το τέλος της πειρατείας

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Μιλαω για νετφλιξ μεσω app στην oled lg 55b7v. Θα εχω "θεμα"?
...οσον αφορα τον player της tv, υποθετω οχι, oσον αφορα την ταχυτητα internet, μαλλον ναι. Καπου στην ιστοσελιδα της αναφερει τις συμβατες συσκευες για αναπαραγωγη UHD. Mπορεις να το δεις.
 

Sugah

Ζαχαρούλης
Μηνύματα
1.974
Reaction score
3.326
Σε κάθε περιπτωση το Netflix δίνει δοκιμαστική περίοδο ενός μηνός δωρεάν.
Ειναι αρκετά μεγάλο διάστημα για να καταλάβει κάποιος εάν του κάνει η ´οχι, απο όλες τις απόψεις
 

D

Deleted member 35

Guest
Θέλω να πιστεύω πως έχουμε όλοι καταλάβει πως η πειρατεία ΔΕΝ είναι δικαίωμά μας, ΔΕΝ είναι λογική επιλογή και ΔΕΝ πρέπει να συνιστάται και να προτείνεται, ε?

Και τα επιχειρήματα περί ποιότητος, τιμολόγησης, κοινωνίας, πολιτικής κλπ κλπ, δεν χωράνε σε τέτοια συζήτηση.

Για μένα είναι 1000 φορές προτιμότερο να έχω 2-3 συνδρομές που έχω επιλέξει και που με εξυπηρετούν.
Καλομάθαμε με τα torrents και τα θέλουμε ΟΛΑ, αλλά για να τα έχουμε ΟΛΑ προφανώς και το κόστος ανεβαίνει στο Θεό αν αναλογιστούμε πόσες συνδρομές χρειάζονται.

Φανταστείτε αν με κάποιο μαγικό τρόπο μπορούσαμε να έχουμε τζάμπα ΚΑΙ επιβατικό, ΚΑΙ μεγάλο τζιπ, ΚΑΙ suv, ΚΑΙ supersport, ΚΑΙ van, ΚΑΙ μηχανάκι... και μετά ερχόντουσαν να μας πούν πως συνδρομητικά θα μπορούσαμε να τα έχουμε ΝΟΜΙΜΑ.

Θα μας κακοφαινόταν που θα χρειαζόμασταν μεγάλο ποσό για να τα έχουμε και πάλι ΟΛΑ, δεν νομίζετε?
Είσαι κάπου στη μέση. Συμφωνώ 100% για την πειρατεία. Αλλά δε συμφωνώ στα πνευματικά δικαιώματα. Δεν καταλαβαίνω πχ τι δουλειά έχει το Star Wars με τα Ελληνικά Πνευματικά Δικαιώματα. Που κολλάει η διανομή του με το Netflix; Γιατί υπάρχει στο Γερμανικό και όχι στο Ελληνικό. Και η Vodafone TV γιατί το έχει; Εγώ εκεί κολλάω και είμαι μισός νόμιμος μισός παράνομος. Γιατί να μπορώ να αγοράζω τα πάντα από παντού και να μη μπορώ να έχω μια ταινία του 1977 σε streaming; Δηλαδή αν αγοράσω το DVD από το ebay τι αλλάζει; Δεν είναι παράλογο με 15€ να φέρω από Κίνα ΝΟΜΙΜΑ το παρακάτω σετ και την ίδια στιγμή το Netflix να μην το έχει;

https://www.ebay.com/itm/Star-Wars-...242046&hash=item2124ec1aa6:g:U6UAAOSw53NY9h7i

Γιατί λοιπόν να με νοιάξουν οι νομικές ανοησίες; Κατεβάζω και ξενοιάζω.

Αυτή τη στιγμή το μόνο παράνομο λογισμικό στο PC μου είναι το Acdsee. Το έχω επίτηδες μέχρι να φτιάξουν μικρογραφίες μεγαλύτερες από 320*320 και να προσθέσουν ένα αξιοπρεπή file viewer. Όλα τα υπόλοιπα τα έχω αγοράσει. Έχω κοντά στα 150 παιχνίδια κι ας μην τα παίξω ποτέ. Μέχρι και τα Windows που πριν λίγα χρόνια ήμουν φανατικός Linuxας και μάλιστα έτρεχα Gentoo που το χτίζεις όλο από τον πηγαίο κώδικά. Ξέρω λοιπόν ότι ξενοίαζεις μια και καλή από όλα τα άγχη. Αλλά να σε σέβεται κι ο άλλος. Πχ το Tidal το πληρώνω και το χαίρομαι. To Netflix πάλι όχι. Ας όψεται ο πατέρας μου και ο γαμπρός μου. Γι' αυτό θεωρώ πως η πειρατεία είναι κάπου στη μέση. Δεν είναι δικαίωμά μας αλλά οι εταιρίες μας κάνουν να είναι.
 


Μηνύματα
520
Reaction score
2.343
Η πρόσβαση σε φτηνό ΚΑΙ πειρατικό software δεν θα σταματήσει ποτέ.


Είναι το αντάλλαγμα που προσφέρει το (παγκόσμιο) σύστημα στην αστικοποίηση και «σαρδελοποίηση» των σύγχρονων ανθρώπων σε κυψέλες (επι)βίωσης.

Το super κινητό – tablet –UHDtv – playstation VR κλπ. – στο δωματιάκι των 15 μ2 , με ηλεκτρικό αυτοκινητάκι (ινδικό όπως ο γιός του φίλου μου στο Λονδίνο αυτονομίας 30 km) – φαγητό precooked-δουλειά 10 ώρες- μετά γυμναστήριο – μετά μπαρ με αρκετές μπύρες – και μετά τέζα ύπνος. Και αύριο πάλι reset. Και ταξίδι να κάνεις πάλι είναι μαζικό και σε μορφή και ψυχολογία "πακέτου".

Η συνδρομητικές υπηρεσίες μουσικής έχουν χαμηλή ποιότητα αναπαραγωγής , άρα απορρίπτονται. Από ποιους όμως – από κάποιος αρχαίους όπως εμείς (ή εγώ μάλλον) με συστήματα Hi_fi που είμαστε εκτός παγκόσμιου target group.

To πλήρως αστείο για εμένα είναι ότι στο μοντέλο κυψέλης επιβίωσης παραπάνω επιχειρείται να χωρέσει ο «πελάτης» στο δωματιάκι του και πικαπ με βινύλια !! .
 

Μηνύματα
103
Reaction score
81
Εμένα τώρα τελειώνει η δοκιμαστική περίοδος του netflix και σιγουρα θα την ανανεωσω. Το εβαλα στο xbox, δουλευει αψογα,ανανεωνουν το υλικο τους συνεχεια και επιτελους εδιωξα και τον υπολογιστη που ειχα εκει. Εχω αφησει καλωδια hdmi και ηχου να ειναι standby αν θες να συνδεσεις κατι αλλο και ειμαι κομπλε! Ουτε "δεν κανει ο υποτιτλος,βρες αλλον", ουτε ''πωωω χαλια ποιοτητα,αστο" ουτε τετοια θεματακια. Ενα δεκαρικακι το μηνα νομιζω το αξιζει και με το παραπανω για την ποιοτητα και μονο
 

MAD

Σιαρτάκιας
Μηνύματα
5.251
Reaction score
1.161
Όταν δεν σε πειράζει η τόσο προφανής διαστρέβλωση της Ιστορίας, εντάξει!
 


MAD

Σιαρτάκιας
Μηνύματα
5.251
Reaction score
1.161
Έτσι:

Το BBC δημοσίευσε τις πρώτες εικόνες από τη νέα σειρά «Troy: Fall of a City», προκαλώντας αγανάκτηση και θυμό σε αρκετούς φίλους των τηλεοπτικών σειρών.
Η νέα συμπαραγωγή από Netflix και BBC βρέθηκε εν μέσω σκληρής κριτικής ήδη πριν ακόμα αρχίσει να προβάλλεται ο πρώτος από τους οκτώ κύκλους που έχουν προαναγγελθεί.

Ο λόγος είναι γιατί, μπορεί μεν η σειρά να αναφέρεται στην περίοδο της Τροίας και της ιστορίας της, αλλά τους ρόλους του Δία, του Αχιλλέα και του Πάτροκλου, υποδύονται μαύροι ηθοποιοί.
Χρήστες σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα αλλά και τις σελίδες που προωθείται η σειρά, έχουν εκφράσει τα αρνητικά τους συναισθήματα, βγάζοντας στην άκρη το ρατσιστικό κομμάτι και στεκούμενοι στο αυστηρά ιστορικό κομμάτι των χαρακτήρων, το οποίο και το BBC και το Netflix, παραποιούν εν γνώσει τους.

Και το παραποιούν διότι τον Αχιλλέα, τον υποδύεται ο Βρετανός ηθοποιός David Gyasi με καταγωγή από την Γκάνα, ο οποίος έπαιξε προηγουμένως στις ταινίες Interstellar, Cloud Atlas και Man in an Orange Shirt, την ώρα που ο Όμηρος παρουσιάζει τον Αχιλλέα ξανθό:

ἧος ὃ ταῦθ᾽ ὥρμαινε κατὰ φρένα καὶ κατὰ θυμόν,

ἕλκετο δ᾽ ἐκ κολεοῖο μέγα ξίφος, ἦλθε δ᾽ Ἀθήνη

οὐρανόθεν· πρὸ γὰρ ἧκε θεὰ λευκώλενος Ἥρη 195

ἄμφω ὁμῶς θυμῷ φιλέουσά τε κηδομένη τε·

στῆ δ᾽ ὄπιθεν, ξανθῆς δὲ κόμης ἕλε Πηλεΐωνα

οἴῳ φαινομένη· τῶν δ᾽ ἄλλων οὔ τις ὁρᾶτο·

Μετάφραση

Και αυτά ως διαλογίζονταν στον νου και από την θήκην

το μέγα ξίφος έσερνε, κατέβηκε ουρανόθεν

η Αθηνά, την έστελνεν η Ήρα η λευκοχέρα,

οπού αγαπούσε ολόψυχα παρόμοια και τους δύο.

Του εστήθη οπίσω κι έπιασε τα ολόξανθα μαλλιά του,

σ’ εκείνον μόνον φανερή και αθώρητη στους άλλους.

Αρκετοί χρήστες του Netfilx και του BBC 1 απείλησαν με διακοπή των συμβολαίων τους θεωρώντας την απόφαση αυτή ως πρόκληση που έχει ρατσιστικά κίνητρα με σκοπό την διαστρέβλωση της ιστορίας
 



xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
35.692
Reaction score
83.359
Είναι στην ίδια λογική με την άρνηση αγοράς Γερμανικών προϊόντων (κυρίως αυτοκινήτων) επειδή μας "καταδυναστεύουν";
 

MAD

Σιαρτάκιας
Μηνύματα
5.251
Reaction score
1.161
Είναι στην ίδια λογική με την άρνηση αγοράς Γερμανικών προϊόντων (κυρίως αυτοκινήτων) επειδή μας "καταδυναστεύουν";
Καμία σχέση!
 

Μηνύματα
778
Reaction score
375
Εμένα τώρα τελειώνει η δοκιμαστική περίοδος του netflix και σιγουρα θα την ανανεωσω. Το εβαλα στο xbox, δουλευει αψογα,ανανεωνουν το υλικο τους συνεχεια και επιτελους εδιωξα και τον υπολογιστη που ειχα εκει. Εχω αφησει καλωδια hdmi και ηχου να ειναι standby αν θες να συνδεσεις κατι αλλο και ειμαι κομπλε! Ουτε "δεν κανει ο υποτιτλος,βρες αλλον", ουτε ''πωωω χαλια ποιοτητα,αστο" ουτε τετοια θεματακια. Ενα δεκαρικακι το μηνα νομιζω το αξιζει και με το παραπανω για την ποιοτητα και μονο
Πολυ σωστα, ευμφωνω σε ΟΛΑ! Αυτη η ταλαιπωρια ειναι που με κουρασε κι εμενα. Γι αυτο και πιστευω πως οι φθηνες πλεον συνδρομες, θα φερουν το τελος της πειρατειας κατα ενα μεγαλο ποσοστο. Εννοειται πως παντοτε θα υπαρχουν πειρατες.. κι εγω θα κατεβασω καμια ταινια που δεν υπαρχει σε συνδρομη αλλα πολλοι πλεον θα μπουν στη λογικη να πληρωνουν μια συνδρομη που αξιζει τα λεφτα της.
 

Μηνύματα
163
Reaction score
97
Aπο την στιγμή που το κόστος του Streaming στην χειρότερη περίπτωση δέν είναι ακριβότερο απο το κόστος αποθήκευσης του υλικού που θα καταβάζαμε τσάμπα* σε σκληρούς δίσκους NAS κλπ χωρίς να υπολογίζεται το χάσιμο χρόνου για κατέβασμα αεχειοθέτηση σετάρισμα κλπ, το παράνομο κατέβασμα έχει χάσει πλέον το βασικότερο του κίνητρό αφου αν το καλοσκευτεί κανείς μόνο τσάμπα* δεν είναι τουλάχιστον για όσους δεν τα πετάνε αφου τα δούνε/ακούσουνε.

Απο την άλλη έχεις σχεδόν ότι σου καπνίσει με κάποια λογική συνδρομή με τίμημα που σε όσους απο εμάς δεν αγόραζαν παπούτσι και δεν πήγαιναν εκδρομμές για να χτίσουν δισκοθήκες και ταινιοθήκες κάποτε νέοι φαντάζει απλά γελοίο.

Φυσικά άν κάποιος όπως και εγώ καλή ώρα είναι "μερακλής" στα γούστα και θέλει και το ψαγμένο του δισκάκι και την καλτ ταινιούλα του εε.. τότε μια μικρή αμαρτιούλα ή έξοδος στα μαγαζιά πάντα θα συμβαίνουν αν και για το πρώτο με τις δυσκολίες που έχουν επιβληθεί κάνει τον πραγματικό μουσικόφιλο/ταινιόφιλο να πάει να το αγοράσει το ρημάδι τις περισσότερες φορές.

Το μοντέλο "λίγα απο τους πολούς" που πλέον επιτρέπει η τεχνολογία είναι πολύ πιο δημοκρατικό και σωστό απο το αυταρχικό "πολλά απο τους λίγου" που μας είχε επιβάλει σε κάποια φάση εκείνα τα 74άλεπτα cd με δύο τρία καλά τραγούδια μέσα που ήταν γεμμάτα fillers για να δικαιολογούν το 25άρι..

Τέλος πάντων το φυσικό μέσον έχει ακόμα δρόμο μπροστά του πιστεύω γιατι είναι και θέμα κουλτουρας που πρέπει να περάσουν τουλάχιστον δύο γενιές ακόμα για να εξαλειφθεί.

*Απο την άλλη κάθομαι και θυμάμαι οτι για να φτιάξω μια καλή HI-RES ψηφιακή δισκοθήκη πάλι έδινα 20 ευρώ τον μήνα για να κατεβάζω απο λινκ απο γνωστά - άγνωστα μέρη και άλλα τόσα δόσεις για σκληρους για να τα αποθηκεύω..

Τελικά με 15 ακούω και Hires οπουδήποτε και απο οτιδήποτε αμα λάχει και το ίδιο ισχύει και για την Τv άρα μου τα αρπάζανε και οι πειρατές..

Συνεπώς δεν γλυτώνεις τα έξοδα απλά πέον η βιομηχανία της σπιτικής διασκέδασης βρήκε τον τρόπο να ανακατευθύνει την ροή του χρήμματος πάλι σε αυτήν με το να ξαναγίνει ελκυστική.
Το καλό στην υπόθεση είναι οτι οταν πάνε λεφτά σε αυτούς που εκμεταλλεύονται τους καλλιτέχνες τότε θα δοθεί και στους καλλιτέχνες χρήμμα ωστε να έχουν κίνητρο και χρόνο να δημιουργήσουν έχοντας τα μέσα που χρειάζονται και μπορώντας να ζήσουν απο αυτό που κάνουν.

ΓΙατί όπως και να επιλέγουμε να προμηθευόμαστε υλικό αυτό το υλικό είναι που μετράει και πρέπει να αξίζει και δεν φτιάχνεται τσάμπα..
 

Μηνύματα
1.895
Reaction score
786
Συμφωνω σε ολα με τον προλαλησαντα, εκτος απο αυτο:

Τέλος πάντων το φυσικό μέσον έχει ακόμα δρόμο μπροστά του πιστεύω γιατι είναι και θέμα κουλτουρας που πρέπει να περάσουν τουλάχιστον δύο γενιές ακόμα για να εξαλειφθεί.
Η δικη μου εμπειρια λεει οτι τα "πιτσιρίκια" δεν ασχολουνται καθολου με φυσικα μεσα, εκτος απο την σπανια περιπτωση που θα πεσει στα χερια τους κανενα CD ή DVD απο γονεις κλπ.

Μουσικη ακουνε κυριως απο το YouTube, με οτι αυτο συνεπαγεται. Οι πιο "ψαγμενοι" μετατρεπουν online σε mp3 οσα ακουνε συχνα και τα αποθηκευουν τοπικα στα τηλεφωνα τους, οι υπολοιποι απλα ψαχνουν για δωρεαν WiFi ή χρησιμοποιουν τα δωρεαν MB που δινουν οι εταιριες για να στρημαρουν ξανα και ξανα τα τραγουδια που γουσταρουν.

Tαινιες και σειρες, η νεα γενια βλεπει σε streaming sites (θα εκπλαγειτε πραγματικα με το ποσα υπαρχουν) που "προσφερουν" καινουριες αλλα και παλιοτερες κυκλοφοριες με ελληνικους υποτιτλους καμμενους πανω στην εικονα, σε αναλυση το πολυ 480p.
Δεν ασχολουνται καν με torrents και sites υποτιτλων, αλλωστε τι να το κανεις το Bluray rip στα 1080p με ηχο 5.1, σε μια οθονη 5 ή 15 ιντσων και με τα ακουστικα στα αυτια;

Τα φυσικα μεσα εχουν ηδη πεθανει, να ζησουμε να (μην) τα θυμομαστε.
 

Μηνύματα
163
Reaction score
97
Τα φυσικα μεσα εχουν ηδη πεθανει, να ζησουμε να (μην) τα θυμομαστε.
Mακάρι να ήταν όλα τόσο απλά.

Πέραν απο οτι οι γενιές που μεγαλώσαμε με φυσικά μέσα είμαστε γύρω στα 35-45 άρα έχουμε λογικά κάποια χρόνια ζωής, στα οποία θα προτιμάμε ενίοτε και αυτά, για κάποιο λόγο οι ίδιοι πιτσιρικάδες που όντως όπως λές ακούνε και βλέπουνε σχεδόν αποκελιστικά απο γιουτιούμπ για κάποιο μυστηριώδη λόγο χαλάνε ενίοτε το βδομαδιάτικο χαρτζιλίκι τους για να αγοράσουν και δύο βινύλια που πολλές φορές δεν έχουν πού να ακούσουν.

Συνεπώς εκτός και αν κάποιος μεταλλαγμένος υιός αφήσει ζωντανούς στην γή μόνο τους απο 20 ετών και κάτω και τους δημιουργήσει μια αποστροφή για τα φυσικά πράγματα και την νοσταλγία, τα φυσικά μέσα παρόλη την παρακμή τους έχουν μερικές δεκαετίες ζωής ακόμα..
 

Μηνύματα
1.895
Reaction score
786
Mακάρι να ήταν όλα τόσο απλά..
Total revenues from digital video – which includes services such as Apple’s iTunes as well as Sky’s store and Now TV – surged almost 23% to £1.3bn last year.

The digital boost came as high street sales of DVDs and Blu-ray discs fell 17% to £894m – the first time it has fallen below the £1bn mark. The once mighty physical rental market fell 21% to just £49m.

Πηγη

Τα αντιστοιχα γραφηματα απο την ιδια πηγη, δειχνουν με ακριβεια τι θα συμβει στο αμεσο μελλον.

VIDEO
VIDEO.jpg


MUSIC
MUSIC.jpg


Οσο για το βινυλιο, προσωπικη μου εκτιμηση ειναι πως για τους πιτσιρικαδες το βινυλιο αποτελει απλα μια τρεντυ χιπστεριά, η οποια οπως ηρθε ετσι και θα φυγει.

Συνεπώς εκτός και αν κάποιος μεταλλαγμένος υιός αφήσει ζωντανούς στην γή μόνο τους απο 20 ετών και κάτω και τους δημιουργήσει μια αποστροφή για τα φυσικά πράγματα και την νοσταλγία, τα φυσικά μέσα παρόλη την παρακμή τους έχουν μερικές δεκαετίες ζωής ακόμα..
Πραγματικα, ευχομαι σε 20 χρονια απο σημερα τα CD, DVD και BD που εχουμε ολοι εμεις οι παλαιοτεροι μαζεψει, να ειναι ακομα σε θεση να "παιξουν". Και να αντεξουν δηλαδη τα ιδια τα δισκακια στην φθορα του χρονου και της χρησης, αλλα και να εχουν απομεινει συσκευες αναπαραγωγης εν λειτουργια. Δεν το βλεπω ομως...
 
Last edited:

MAD

Σιαρτάκιας
Μηνύματα
5.251
Reaction score
1.161
Πραγματικα, ευχομαι σε 20 χρονια απο σημερα τα CD, DVD και BD που εχουμε ολοι εμεις οι παλαιοτεροι μαζεψει, να ειναι ακομα σε θεση να "παιξουν". Και να αντεξουν δηλαδη τα ιδια τα δισκακια στην φθορα του χρονου και της χρησης, αλλα και να εχουν απομεινει συσκευες αναπαραγωγης εν λειτουργια. Δεν το βλεπω ομως...[/QUOTE]

CD,DVD,BD, είναι 0 και 1, όποτε θέλεις τα πετάς στον σκληρό!
 

Μηνύματα
163
Reaction score
97
Πραγματικα, ευχομαι σε 20 χρονια απο σημερα τα CD, DVD και BD που εχουμε ολοι εμεις οι παλαιοτεροι μαζεψει, να ειναι ακομα σε θεση να "παιξουν". Και να αντεξουν δηλαδη τα ιδια τα δισκακια στην φθορα του χρονου και της χρησης, αλλα και να εχουν απομεινει συσκευες αναπαραγωγης εν λειτουργια. Δεν το βλεπω ομως...
CD,DVD,BD, είναι 0 και 1, όποτε θέλεις τα πετάς στον σκληρό![/QUOTE]

Ολα θα γινουν στην ωρα τους. Στο μεταξυ ας απολαυσουμε την διαδρομμη χωρις βιασυνες και αυταπατες.
 


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.556
Μηνύματα
2.864.291
Members
37.930
Νεότερο μέλος
l.koustimpis@visualacoust
Top