24/96 vs Vinyl

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

Εγώ θέλω να μου βάλει και κουδουνάκια λίγο αριστερά και πάνω, να κάνουν γκλιν, γκλον, γκλιν, γκλον.....

Γίνεται? :139:

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

Ναι έχω τρόπο κε Κώστα να τα αντιγράψω χωρίς να τα φθείρω

Μάλιστα μπορώ να σας τα μετρατέψω και σε digital virtual reallity εκδοχή της αρεσκείας σας και να σας την στείλω με δώρο ένα back up. Τα βινύλια θα τα κρατήσω όμως να σας θυμάμαι και σας υπόσχομαι ότι θα τα προσέξω και θα τα εκτιμώ όπως δεν κάνει ο ιδιοκτήτης τους.
Δηλαδή στο μαραφέτι που δείχνεις θα βάζεις τα βινύλια που θα σου στείλω + άγραφα και θα βγαίνουν δύο πανομοιότυπα αντίτυπα χωρίς φθορά του πρωτότυπου; Αν ναι, πες μου διεύθυνση με ΠΜ και θα στα στείλω.

Την φηφιοποίηση άσε καλύτερα, την κάνω μόνος μου όταν αποφασίσω να μπω στον κόπο γιατί - χωρίς παρεξήγηση - δε φαίνεται να σκαμπάζεις και πολλά από ψηφιακά. :116:

Φτηνή μουσική, τσάμπα μουσική, εύκολη μουσική από την μία.
Διαφορετικά φορμα και υποσχέσεις για τον "αληθινό ήχο" από την άλλη μέχρι την εμφάνιση ενός νέου φορμα. Δεν έχουν λόγο να επενδύσουν στην δισκογραφία αφού η ψηφιακή τεχνολογία είναι διάτρητη και δεν μπορεί να προστατεύσει τους καλλιτέχνες της.

Το κέρδος έρχεται από τα φορμα που αλλάζουν και εσκεμμένα απαξιώνει το νεότερο το παλαιό. Αυτή είναι η τεχνολογία με το σταγονόμετρο που μας δίνουν και θα μας δίνουν και για τα επόμενα χρόνια βγαζοντάς την σιγά σιγά από το συρτάρι τους.
Πειστήκαμε ότι πανάκριβα DAC της περασμένης δεκαετίας δεν ήταν ικανά να αποδώσουν την "αλήθεια" στο ίδιο μέσο, ότι δεν ακούς εάν δεν κάνεις Oversampling, ότι η optical είναι κατώτερη της coaxial και άλλες τόσες μπουρδολογίες για να πουλήσουν μηχανάκια και τεχνολογία που οι ίδιοι θα απαξίωναν την επόμενη μέρα.
Το weiss τάδε που κάνει την ίδια δουλειά με το weiss ταδε ΜΚΙΙ, έχασε το 70% της αξίας του μόνο με την ανακοίνωση της προσελευσής του στην αγορά. Τέρατα δηλαδή και όλα βγαλμένα από την ίδια τεχνολογία.

Προσωπικά σαν αναλογικός ΑΠΕΧΩ συνειδητά από κάθε είδους τεχνολογικού κέρδους στην πλάτη μου στο όνομα (δόλωμα) της φτηνής έως τσάμπα δισκογραφίας και παραμένω εκεί που η τεχνολογία δεν μπορεί να σε κοροιδέψει (εν μέρη) αφού έχει δώσει δείγματα και ποιοτικής δισκογραφίας αλλά και σταθερότητας.

Οπως και με το CD ας ετοιμαστείτε να λαμβάνετε σιγά σιγά την συρταράτη τεχνολογία 24/96 και τα συνακολουθά της.
Γνωρίζετε... φτηνά clocks, το φλακ καλύτερο του wav, ποιοτικό footbar και audiophile intel και mac και τα μυαλά στα κάγγελα

Μην X...sw
Μπορούμε να χώνουμε και το κεφάλι μας στην άμμο για να είμαστε ήρεμοι.
Ή να πάμε να ζήσουμε σε καμιά σπηλιά έστω, να κάνουμε τους χίπηδες. :142:

Reaction score
29.535

Κανονικά θα πήγαινε εδω , ενα ,όπως πάντα ο timbre μίλησε , αλλά δεν βλέπω τον λόγο.

Reaction score
29.535
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

Δηλαδή στο μαραφέτι που δείχνεις θα βάζεις τα βινύλια που θα σου στείλω + άγραφα και θα βγαίνουν δύο πανομοιότυπα αντίτυπα χωρίς φθορά του πρωτότυπου; Αν ναι, πες μου διεύθυνση με ΠΜ και θα στα στείλω.

Την φηφιοποίηση άσε καλύτερα, την κάνω μόνος μου όταν αποφασίσω να μπω στον κόπο γιατί - χωρίς παρεξήγηση - δε φαίνεται να σκαμπάζεις και πολλά από ψηφιακά. :116:

Ή να πάμε να ζήσουμε σε καμιά σπηλιά έστω, να κάνουμε τους χίπηδες. :142:

Κώστα δεν ξέρω τι σε ενόχλησε στα γραφόμενα του geovaz , αλλά και εγω τα ίδια πιστεύω. Ξέρω δεν σε πολυνοιάζει κιόλας , αλλά να ρε παιδί μου θεωρώ οτι το ρημάδι το αναλογικό , αντίθετα απο ότι μου έλεγε ο δάσκαλος είναι μια χαρά και όχι 10 τρομάρες.
Εγω φίλε τις 10 τρομάρες τις βλέπω και τις ακούω , απο την στιγμή που βάζω στο player τα διάφορα κυριλέ φορμά. Οπως dvd audio, sacd, και πάει λέγοντας.
Το θέμα είναι οτι ποτέ μα ποτέ δεν άκουσα αυτόν τον εξαιρετικό ηχο , που αποδίδει το dvda, sacd κλπ.Για κάποιους λόγους όμως το άκουσα απο βινύλια , οχι και τόσο νεα , απο πλευράς παραγωγής.
Ναι άκουσα ΗΧΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ , ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ. Ναι , δεν το αρνούμαι ! πώς θα μπορούσα άλλωστε?
Αυτά τα ολίγα απο μένα , συνεχίστε.

Reaction score
2.248
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

Οχι Κώστα ένα player είναι με laser αντί ακίδας που ευελπιστούσε να γίνει πικαπ... αλλά δεν....

Την φηφιοποίηση άσε καλύτερα, την κάνω μόνος μου όταν αποφασίσω να μπω στον κόπο γιατί - χωρίς παρεξήγηση - δε φαίνεται να σκαμπάζεις και πολλά από ψηφιακά.

Μου αρέσει που λες χωρίς παρεξήγηση

Ή να πάμε να ζήσουμε σε καμιά σπηλιά έστω, να κάνουμε τους χίπηδες.

Αμα μου πεις έναν καλό λόγο που πρέπει να πάρω ένα ψηφιακό που υπόσχεται αναλογική απόδοση αντί για το ίδιο το αναλογικό ή έναν ενισχυτή που υπόσχεται ότι θα παίζει σαν class A αντί για τον ίδιο τον Α ή να καπνίσω ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο που υπόσχεται την απόλαυση του καπνού ... τότε θα βγω από την σπηλιά μου
.

D

deleted user 10898

Guest
"Αμα μου πεις έναν καλό λόγο που πρέπει να πάρω ένα ψηφιακό που υπόσχεται αναλογική απόδοση αντί για το ίδιο το αναλογικό ή έναν ενισχυτή που υπόσχεται ότι θα παίζει σαν class A αντί για τον ίδιο τον Α ή να καπνίσω ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο που υπόσχεται την απόλαυση του καπνού ... τότε θα βγω από την σπηλιά μου"

αμαν δικος μου εισαι και εσυ... ολοι θελουν να γινουν κλασσ Α... πεστα ντε... να λες καλυτερα single ended class A... ποιο δυσκολο...

Reaction score
6
Re: Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

Βρε μην υπερβάλετε με τις τιμές βρε!!! Κόψτε κανένα μηδενικό βρε!!! Θα μας καρφωσει η fatsa στο ΣΔΟΥ βρε!!! :143:
αμα κοψει ενα μηδενικο τοτε το πικαπ θα κοστιζει 150 ευρω...απο 1.500:137:

εκ παραδρομης γραφτηκε 150.000....χε χε:142:

εδω ο αθρωπας δεν εχει λεφτα να αγορασει ενα σι ντι και αναγκαζεται να αγοραζει φτηνους μαυρους δισκους ο καημενος......:142:

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

Αμα μου πεις έναν καλό λόγο που πρέπει να πάρω ένα ψηφιακό που υπόσχεται αναλογική απόδοση αντί για το ίδιο το αναλογικό
Εσύ και οι υπόλοιποι φανατικοί του βινυλίου βάζετε ως μέτρο σύγκρισης το αναλογικό. H πραγματικότητα είναι ότι έχει ξεπεραστεί προ πολλού.

Απλά φυτοζωεί για συναισθηματικούς λόγους, γιατί έχει μία σχετική ιεροτελεστία που είναι αρεστή σε αρκετούς (κι ας είναι εις βάρος της μουσικής), γιατί κάποιοι έχουν επενδύσει πολλά στη δισκοθήκη τους και, last but not least, γιατί ακούγεται διαφορετικά και, ως γνωστόν, το διαφορετικό αρέσει (όπως αρέσουν οι Single Ended του μισού Watt που βγάζουν 30% παραμόρφωση και, παρά του ότι ουδεμία σχέση έχουν με την υψηλή πιστότητα, έχουν φανατικούς φίλους που ακούν μόνο από τέτοιες μηχανές παραμόρφωσης).

Θα επαναλάβω αυτό που λέμε από την αρχή...
Μπορείς (εύκολα) να πείσεις κάποιον ότι ακούει από βινύλιο ενώ ακούει από αρχείο (από που θα προέρχεται αυτό το αρχείο δε μας ενδιαφέρει - το τελικό αποτελέσμα θα είναι ένα αρχείο flac πάντως). Από την άλλη είναι αδύνατο να πείσεις κάποιον ότι παίζει ψηφιακό ενώ παίζει πικάπ.
Γιατί;
Πολύ απλά γιατί το ψηφιακό αποθηκεύει πολύ περισσότερη πληροφορία στα "αυλάκια" του (έστω κι αν διαισθητικά δεν μας κάθεται).

... ή έναν ενισχυτή που υπόσχεται ότι θα παίζει σαν class A αντί για τον ίδιο τον Α
Υποθέτω ότι μιλάς για pure Class A και όχι Class A/AB.
Με αυτό δεδομένο, απαντώ:
Γιατί αυτό το "υποκατάστατο" του Class A θα οδηγεί πραγματικά τα ηχεία στα όρια τους και όχι στο περίπου, δε θα κοστίζει ένα σκασμό λεφτά ώστε να τον βλέπεις μόνο στα περιοδικά και στις εκθέσεις αλλά θα μπορείς να τον βάλεις σπίτι σου (προφανώς δε μιλάμε για περιπτώσεις τύπου ML), δε θα ζυγίζει 50 κιλά ούτε θα σου πιάνει το μισό σαλόνι (αν και μάλλον αυτό ξενερώνει αρκετούς), δε θα σου καίει όσο το θερμοσίφωνο (βλ. κόστος χρήσης πέρα από κόστος κτήσης) ώστε να μετράς τις ώρες που θα τον έχεις αναμμένο και να τρέμει το φυλλοκάρδι σου μην φύγεις από το σπίτι και τον αφήσεις στο ON και, τέλος, δε θα σου κάνει σάουνα το σαλόνι και θα μπορείς να τον χρησιμοποιείς όλο το χρόνο κι όχι μόνο τις κρύες νύχτες του χειμώνα.

Αυτά αν μιλάμε για πραγματικούς Class A και σε σοβαρά Watt.
Κάτι πορδές των 10Watt ή κάτι Α/ΑΒ των 300Watt που έχουν τα 5 πρώτα Watt σε τάξη Α (έτσι για το καλό, που λένε) είναι άλλου παπά Ευαγγέλιο...

...ή να καπνίσω ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο που υπόσχεται την απόλαυση του καπνού ... τότε θα βγω από την σπηλιά μου
Το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν φτιάχτηκε για να προσφέρει την απόλαυση του καπνού αλλά να σε ξεγελάσει (aka να ικανοποιήσει την ανάγκη σου να καπνίζεις - έστω και μηχανικά) για να μην πας από καρκίνο πριν την ώρα σου (όξ'από εδώ).

Ναι άκουσα ΗΧΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ , ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ. Ναι , δεν το αρνούμαι ! πώς θα μπορούσα άλλωστε?
Αυτά τα ολίγα απο μένα , συνεχίστε.
Γιάννη κι εγώ έχω ακούσει πολύ καλό ήχο από αναλογικό.
Το είπαμε ότι μπορεί να παίξει καλά.
Απλά το ψηφιακό μπορεί να παίξει καλύτερα, ευκολότερα, φθηνότερα και, το βασικότερο, με απίστευτη προσβασιμότητα σε όλη τη δισκοθήκη μας.

Ειδικά αυτό το τελευταίο εγώ δεν το αλλάζω με τίποτα.
Βέβαια ίσως έχω εγώ "πρόβλημα" γιατί:
α) δεν έχω μεγαλώσει με το βινύλιο για να έχω συναισθηματικό δέσιμο με αυτό
β) δεν "κληρονόμησα" μεγάλη δισκοθήκη
γ) δεν με αγγίζει η "ιεροτελεστία" του να βάζεις τον δίσκο να παίζει
δ) δεν έχω φετίχ να χαϊδεύω μεγάλα εξώφυλλα ή να ξεφυλλίζω την ώρα που ακούω
ε) γουστάρω - αλλά κατά περίπτωση και χωρίς να πετάω και τη σκούφια μου - τον διαφορετικό ήχο που προσφέρει το βινύλιο σε σχέση με τα ψηφιακά μέσα
στ) δεν ακούω όπερες να πρέπει ντε και καλά να ακούσω "μονορούφι" ένα δίσκο
ζ) δε μου περρισεύουν χρήματα να προσλάβω DJ να μου αλλάζει τα κομμάτια ανάλογα με το τι μου έρχεται στο μυαλό
η) δεν είχα ποτέ ψώνιο να κάνω τον DJ
θ) χαλιέμαι απίστευτα να μη μπορώ να ακούσω το μ@μημένο το Child in Time αμέσως μετά το Spanish Caravan χωρίς να κάνω ολόκληρη προεργασία πριν
ι) δεν έχω καμία κάψα να ακούσω από βινύλιο γιατί "ξαναζεί", το έγραψε ο Fremer και βλέπω reviews πικάπ στα περιοδικά

....και πολλά ακόμα που βαριέμαι να τα γράφω - αλλά νομίζω το έπιασες το νόημα. :126:

Reaction score
777
να κάνω μία δεύτερη ερώτηση για σήμερα?

παρατηρώ οτι το θέμα κινείται γύρω απο το 24/96.πρίν λίγα χρόνια αυτό δέν υπήρχε...ανάθεμα και αν ποτέ υπάρξει σε ευρεία κλίμακα αλλα...τέλος πάντων...

το κακόμοιρο το cd τί έχει?δηλαδή τόσο λίγο είναι το 16/44 ετσι ώστε να το βγάλουμε απο τη μάχη?εμένα γιατί ένα καλο-master-αρισμένο καθαρά ψηφιακό σι ντί με καλύπτει στα συγκριτικά?

Reaction score
777
α και εσείς οι ροκάδες...βρείτε μου αυτό το αριστούργημα που ψάχνω σε HD....:135:

[YOUTUBE]vM51sWeiKmI[/YOUTUBE]

Reaction score
2.248
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

Εσύ και οι υπόλοιποι φανατικοί του βινυλίου βάζετε ως μέτρο σύγκρισης το αναλογικό. H πραγματικότητα είναι ότι έχει ξεπεραστεί προ πολλού.
Κώστα μόλις πληροφορήθηκα ότι ή Metric μέσο character διαλέγει αν θέλεις η ηχογράφηση να έχει γεύση απο Mallard ή Telefunken η French military tube.
Σε παρακαλώ εσύ που τα παρακολουθείς αυτά στείλε μου pm όταν μάθεις ότι βγήκε version του metric με γεύση από μπανάνα :143:

Πρέπει να ξεπεράσω το βινύλιο και εγώ και να τρώω μπανάνες

Reaction score
2.248
Απάντηση: Re: 24/96 vs Vinyl

να κάνω μία δεύτερη ερώτηση για σήμερα?

παρατηρώ οτι το θέμα κινείται γύρω απο το 24/96.πρίν λίγα χρόνια αυτό δέν υπήρχε...ανάθεμα και αν ποτέ υπάρξει σε ευρεία κλίμακα αλλα...τέλος πάντων...

το κακόμοιρο το cd τί έχει?δηλαδή τόσο λίγο είναι το 16/44 ετσι ώστε να το βγάλουμε απο τη μάχη?εμένα γιατί ένα καλο-master-αρισμένο καθαρά ψηφιακό σι ντί με καλύπτει στα συγκριτικά?
Το CD δεν έχει γεύσεις. Το νέο φόρμα έχει.... δεν τα έμαθες?

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

...
Πολύ απλά γιατί το ψηφιακό αποθηκεύει πολύ περισσότερη πληροφορία στα "αυλάκια" του (έστω κι αν διαισθητικά δεν μας κάθεται).
...
Είσαι άσχετος.

...
(Το βινύλιο) απλά φυτοζωεί για συναισθηματικούς λόγους, γιατί έχει μία σχετική ιεροτελεστία που είναι αρεστή σε αρκετούς (κι ας είναι εις βάρος της μουσικής), γιατί κάποιοι έχουν επενδύσει πολλά στη δισκοθήκη τους και, last but not least, γιατί ακούγεται διαφορετικά και, ως γνωστόν, το διαφορετικό αρέσει (όπως αρέσουν οι Single Ended του μισού Watt που βγάζουν 30% παραμόρφωση και, παρά του ότι ουδεμία σχέση έχουν με την υψηλή πιστότητα, έχουν φανατικούς φίλους που ακούν μόνο από τέτοιες μηχανές παραμόρφωσης).
...
Είσαι κουφός.

...
Απλά το ψηφιακό μπορεί να παίξει καλύτερα, ευκολότερα, φθηνότερα και, το βασικότερο, με απίστευτη προσβασιμότητα σε όλη τη δισκοθήκη μας.

Ειδικά αυτό το τελευταίο εγώ δεν το αλλάζω με τίποτα.
...
Είσαι τεμπέλης.

(Άντε να το κάνω "φυγόπονος", αφού το προτιμάς :126:)

...
α) δεν έχω μεγαλώσει με το βινύλιο για να έχω συναισθηματικό δέσιμο με αυτό
...
γ) δε με αγγίζει η "ιεροτελεστία" του να βάζεις τον δίσκο να παίζει
...
δ) δεν έχω φετίχ να χαϊδεύω μεγάλα εξώφυλλα ή να ξεφυλλίζω την ώρα που ακούω
...
Είσαι αναίσθητος.

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

...
β) δεν "κληρονόμησα" μεγάλη δισκοθήκη
...
ζ) δε μου περισσεύουν χρήματα να προσλάβω DJ να μου αλλάζει τα κομμάτια ανάλογα με το τι μου έρχεται στο μυαλό
...
Είσαι φτωχός.

...
στ) δεν ακούω όπερες να πρέπει ντε και καλά να ακούσω "μονορούφι" ένα δίσκο
...
Είσαι αμόρφωτος και ακαλλιέργητος.

...
ι) δεν έχω καμία κάψα να ακούσω από βινύλιο γιατί "ξαναζεί", το έγραψε ο Fremer και βλέπω reviews πικάπ στα περιοδικά
...
Δεν είσαι σε θέση να αξιολογήσεις - εκτιμήσεις τις έγκυρες πηγές ενημέρωσης.

...
Το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν φτιάχτηκε για να προσφέρει την απόλαυση του καπνού αλλά να σε ξεγελάσει (aka να ικανοποιήσει την ανάγκη σου να καπνίζεις - έστω και μηχανικά) για να μην πας από καρκίνο πριν την ώρα σου (όξ'από εδώ).
...
Ενώ άμα βγει και ο "Ηλεκτρονικός Μπάφος" και σας κόψει την πελατεία θα γίνεις και δυστυχισμένος.

(Αλλά τώρα που το σκέφτομαι, πάντα θα υπάρχουν ορισμένοι "γλαφυροί" γριβγιούερς - συμπάθειες των Κόγια, zonepress για να διατηρούν την αγορά...):116:

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Παιδιά, εννοείται πως απλά κάνω πλάκα (εδώ με το φίλο μου τον ΚουΦου) ...

Reaction score
3.967

Παιδιά, εννοείται πως απλά κάνω πλάκα (εδώ με το φίλο μου τον ΚουΦου) ...
Ελπίζω ο Κουφούς να το ξέρει....δεν τούσειρες κ λίγα!!!

Ά!! μην ξεχαστώ:

1. Αγωνιστικούς χαιρετισμούς στο Γιώργη - βάστα φίλε γερά- που σήκωσε το βινυλολάβαρο ψηλά την ώρα που κάπχοι γνωστοί - άγνωστοι βοούσαν διά της απουσίας τους!!

2. Αποδοκιμάζω εντονα τον νέο απαράδεκτα συμφιλιωτικό τρόπο γραφής του Κωστή!
Γιατρέ μου απομακρύνεσαι απέ το παρελθόν επικινδύνως....λέμε!
(για όσους βλέπουν μόνο τις γραμμές, γιατί αναμεσά τους γιατρέ μου πάντα ήσουν εξαιρετικός!)

3. Προσυπογράφω τις στρατηγικά πανούργες τοποθετήσεις -σε κρίσιμες καμπές της ροής των επιχειρημάτων- του ΚΚόγια!

4. Αγαπητέ ΚούΦού τα σέβη μου με μίαν καλόπιστην παρατήρησις: η ανάλωση εις διαφόρους θεωρίας περί του αμαρτήματος του ακούειν βινύλιο εμπεριέχει τον κίνδυνον της λανθασμένης ανάλυσης και κατ επέκταση των εξ αυτής συμπερασμάτων.

Βέβαια κάθε προσωπική ανάλυση διακατέχεται έντονα από την υποκειμενική πραγματικότης του αναλύοντος και ούτως πως και του αναγιγνώσκοντος οπότε ας συνεχισθεί η εκατέρωθεν αντιμεταθετική παρουσίαση των ψυχοτρόπων επιχειρημάτων..

Reaction score
4.250

Να κανουμε και μια στατιστικη απο φιλους του βινυλιου.

Υπαρχουν μελη του φορουμ που να ειναι κατω των 30 ετων και να εχουν το πικαπ σαν κυρια πηγη των ακουσματων τους?

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • rose.athens
    Not in the mood Mod

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.859
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef