6μηνος «εκτροχιασμός» για το Μετρό

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
Aν πανε καλα τα πραγματα μεσα στο 2010 θα ξεκινησει η κατασκευη μιας νεας γεφυρας ,που θα φτιαχτει πιο γρηγορα.
Μιας και υπαρχει ειδη η μελετη για αυτη ,και θα ειναι μονο για τραινα.Κατι που θα μπορουσε ειδη να υπαρχει σε αυτη που εχουμε τωρα.

Reaction score
7.258
Aν πανε καλα τα πραγματα μεσα στο 2010 θα ξεκινησει η κατασκευη μιας νεας γεφυρας ,που θα φτιαχτει πιο γρηγορα.
Μιας και υπαρχει ειδη η μελετη για αυτη ,και θα ειναι μονο για τραινα.Κατι που θα μπορουσε ειδη να υπαρχει σε αυτη που εχουμε τωρα.
Μπορεις να παραθεσεις καποιο link γι αυτο που λες? Γνωριζεις κατι μεσα απο την υπηρεσια σου? Απλα ρωταω γιατι μου φαινεται απιθανο σαν λυση η κατασκευη δευτερης γεφυρας και μαλιστα σιδηροδρομικης.Εδω ο ΕΡΓΟΣΕ κανει παζαρια (τρομερα παζαρια) στην αναβαθμιση της γραμμης Κορινθου-Πατρας με αποτελεσμα τον κακο σχεδιασμο της νεας γραμμης.

Reaction score
0
Λες, λοιπόν, τα εξής:
Κατόπιν σε ρωτάει ο tanto τα ακόλουθα:
Μπορεις να παραθεσεις καποιο link γι αυτο που λες? Γνωριζεις κατι μεσα απο την υπηρεσια σου? Απλα ρωταω γιατι μου φαινεται απιθανο σαν λυση η κατασκευη δευτερης γεφυρας και μαλιστα σιδηροδρομικης.
Και του παραθέτεις αυτό το "αποδεικτικό" των λόγων σου:
Στο οποίο λινκ μετά από ψάξιμο - γιατί δεν δίνεις την σωστή σελίδα, η οποία είναι αυτή - αναφέρονται, κατά λέξη, τα πιο κάτω:

[Σύνδεση Γραμμής Αντιρρίου - Ρίου

Η σύνδεση της γραμμής Ιωαννίνων - Αντιρρίου με την γραμμή Αθηνών - Πατρών θα υλοποιηθεί με την δρομολόγηση ταχύπλοων σκαφών για τις επιβατικές μεταφορές και σιδηροδρομικών ferry-boat για τις σιδηροδρομικές εμπορευματικέςμεταφορές.
Ο Ο.Σ.Ε. μελέτησε σε ερευνητικό επίπεδο, κατά τη διάρκεια της προσπάθειας για την ένταξη του έργου - μέσω του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου - Καθηγητής Γ. Γκαζέτας - την εναλλακτική λύση της μελλοντικής σύνδεσης της γραμμής Ιωαννίνων - Αντιρρίου με υποθαλάσσια σήραγγα ή επικαθήμενη στον πυθμένα. Η σιδηροδρομική σύνδεση των στενών μήκους 2,4 χλμ θα αποτελέσει -όταν υλοποιηθεί- ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα εφαρμοσμένης μηχανικής λόγω του σημαντικού βάθους του πυθμένα (65 έως 70 μ) και των εδαφικών συνθηκών. Μετά από μια έρευνα εναλλακτικών λύσεων, προτείνεται η κατασκευή σήραγγας, συνολικού μήκους 9,5 χλμ.]

Επαναλαμβάνω, ότι τα παραπάνω τα έχεις χρησιμοποιήσει σαν απόδειξη κατασκευής νέας γέφυρας. :140:

Αν δεν τρολάρεις, και δεν προσπαθείς να μας τρελλάνεις όλους μαζί, τότε, πραγματικά, αδυνατώ να βρω λόγια να περιγράψω την κατάσταση....

Reaction score
1
Απάντηση: 6μηνος «εκτροχιασμός» για το Μετρό

Αγάπιε , δεν νομίζω πως αναφέρθηκε σε νέα γέφυρα , αλλά στο γιατί δεν έγινε "πακέτο" με την γέφυρα ρίο-αντίριο ... Εαν τώρα θέλετε να του την πέσετε επειδή τα λέει λίγο κοφτά και βαριέται να κάνει επιστημονική ανάλυση πχ τα πέδιλα είναι το υλικό τριβής των φρένων για τα βαγόνια του μετρό και κατασκευάζονται έτσι ώστε να είναι πιο βλαβερά από το επιτρεπόμενο

ΥΓ κουράστικα να γράφω τις λεπτομέρειες ... Νομίζω πως είναι περιττές ...

Reaction score
2
Re: Απάντηση: 6μηνος «εκτροχιασμός» για το Μετρό

Αγάπιε , δεν νομίζω πως αναφέρθηκε σε νέα γέφυρα , αλλά στο γιατί δεν έγινε "πακέτο" με την γέφυρα ρίο-αντίριο ...
Come again????

Reaction score
0
@ Ν. Σχοινάς:
Ειλικρινά σου λέω, φίλε μου, ότι δεν προσπαθώ να τον μειώσω, ούτε να ασχοληθώ επί της ουσίας, για το εάν θα γίνει γέφυρα ή όχι. Εξ άλλου δεν έχω ιδέα από τρένα. Αλλά να μην λέμε και εντελώς ανακόλουθα πράγματα, μόνο και μόνο για χάρη της αντιπαράθεσης.

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Απάντηση: 6μηνος «εκτροχιασμός» για το Μετρό

Come again????
Τώρα μπερδεύτηκα , θα κάτσουμε να κάνουμε αντιπαραθέσεις;

Ωραία το είπε , και όντως μπορεί να έχει εκ των έσω πληροφορία για γέφυρα και όχι για tunel ... και τελικά

Ο Ο.Σ.Ε. μελέτησε σε ερευνητικό επίπεδο, κατά τη διάρκεια της προσπάθειας για την ένταξη του έργου - μέσω του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου - Καθηγητής Γ. Γκαζέτας - την εναλλακτική λύση της μελλοντικής σύνδεσης της γραμμής Ιωαννίνων - Αντιρρίου με υποθαλάσσια σήραγγα ή επικαθήμενη στον πυθμένα.
Ούτε εγώ είχα δίκιο , ούτε και εσύ ...
Ο Argi έχει δίκιο ...

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
Αν θυμαστε ειπα γιατι δεν εγινε η γεφυρα με μια πρσθηκη αναμεσα της ωστε να περνα το τραινο ,χωρις αναγκη να φτιαχτει νεα γεφυρα.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
αν ζει καποιος στην ελλαδα απο το 85 και μετα
και ειχε κανει μια βολτα στην πελλοπονησο τοτε και τωρα
πιστευω να καταλαβαινει οτι ο οσε σαμποταρεται συστηματικα
για ευνοητους λογους.

Reaction score
14
Απάντηση: 6μηνος «εκτροχιασμός» για το Μετρό

Εννοείς τα στενά τοπικιστικά συμφέροντα;

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
οταν σχεδιαζοταν ο νεος δρομος της τριπολης
κανεις δεν αφησε να τρεχει αναμεσα το τραινο.
Γρηγορα και μα ασφαλεια.
Οταν το 90 ετρεξαν τα μανακια για λουτρακι τα κτελ εχασαν κοσμο.
Σε μια νυχτα η τιμη του εισητηριου στο τραινο διπλασιαστηκε και ο χρονος για λουτρακι μεγαλωσε.
ο κοσμος αφησε το τραινο και ξαναστραφηκε στο κτελ.
Θελετε και αλλα.............

Reaction score
1
Εγώ έχω να πώ ότι από το 1995 όπου έκανα την πρακτική μου στον ΟΣΕ Θεσ/κης, μου έχει μείνει η αγωνία των τότε υπαλλήλων, αν θα ιδιωτικοποιηθεί ο ΟΣΕ, τι θα γίνουν αυτοί κτλ. Ένα κλίμα αβεβαιότητας και σύγχισης.
Βεβαίως ίσως τεχνιτό, ίσως και εμείς οι ίδιοι (σαν υπάλληλοι) μας αρέσει να κλαίμε την μοίρα μας κτλ. Πάντως είναι στραβό το κλίμα. Τώρα αν θα το φάει και ο γάΙδαρος,... δεν ξέρω!
Πιστεύω πάντως ότι ο ΟΣΕ έχει ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ!

Θυμάμαι από ότι είχα ακούσει, ότι είχαν ενδιαφερθεί και ΓΙΑΠΩΝΕΖΟΙ για τον ΟΣΕ, αλλά και ο ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ (για το τμήμα των Intercity μόνο).

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
αυτοι που ειχαν αγωνια ,την ειχαν προμηθευτει απο τους συνδικαλιστες.
Θα δωθουν σε ιδιωτη-ες πραματα που μπορουν να δωθουν και να συμφερει να αγοραστουν.
Οπως οι επισκευες.
Αλλα απο την στιγμη που καποιος ειναι μονιμος τι να φοβηθει?
παι δε γουει,
οι σιδηροδρομικοι εχουν τους χαμηλοτερους μισθους απο ολες τις δεκο
βιρτουαλ ελλειμα και παει λεγοντας.

Reaction score
1
Θα δωθουν σε ιδιωτη-ες πραματα που μπορουν να δωθουν και να συμφερει να αγοραστουν.
Οπως οι επισκευες.
παι δε γουει,

Ακριβώς!!!

Reaction score
1
Οπως οι επισκευες.
παι δε γουει,
Εδώ έχω να πώ ότι η επισκευές είναι μια πληγή ανοιχτή.
Όσο δεν υπάρχει τεχνογνωσία διότι η τεχνολογία "τρέχει" και δεν φροντίζει ο ΟΣΕ να ακολουθεί, τόσο εξαρτάται από τους Ιδιώτες.
Αλλά ο "Ιδιώτης" δεν ελέγχεται (σωστά) και "κοπανάει" στις τιμές!

Ο Ιδιώτης θα "βλάλει" και από τα ανταλλακτικά αλλά και από τις εργασίες!

Που στο κάτω κάτω σαν προμήθεια ανταλλακτικών ο ΟΣΕ λογικά πρέπει να έχει και κάποια έκπτωση.

Στο τέλος θα καταντήσουν ... "τροχονόμοι" Ιδιωτών!

Το θέμα είναι ότι Ο Οργανισμός δεν μπορεί να βασιστεί στον εαυτόν του!

Δεν ξέρω ΤΩΡΑ από θέμα προσωπικού σε τι κατάσταση βρίσκεται (ειδικά στις επισκευές) αλλά φαντάζομαι!

Όσο δεν υπάρχει ΟΡΓΑΝΩΣΗ (δηλ βούληση για Οργάνωση), τότε θέστα!!!

Τσάμπα χαλάμε το "μελάνι" μας!!!

Reaction score
1
ΠΑΡΟΡΑΜΑΤΑ

Ο Ιδιώτης θα "βγάλει" και από τα ανταλλακτικά αλλά και από τις εργασίες!

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.930
Members
38.627
Νεότερο μέλος
hatzopou