8 ÷ 2(2 + 2)=;

ifievadam

"Επαγγελματίας"
Reaction score
356
Δεν πειράζει. Δεν ξέρεις μαθηματικά.

Όλη αυτή η επιμονή μου δεν ήταν για να μάθετε πόσο είναι το αποτέλεσμα της πράξης. Ούτε για να διαπιστώσω αν ξέρετε μαθηματικά (σαφώς ορισμένη επιστήμη δηλαδή). Σκασίλα μου.
Ο σκοπός ήταν να δείξω ότι αυτό που νομίζετε σωστό μερικοί, θα συνεχίσετε να το νομίζετε σωστό ακόμα και αν σας εξηγούν το αντίθετο. Και δεν το λέω εγώ ότι είναι σωστό, το λένε αυτοί που θεμελίωσαν τα μαθηματικά. Το να μη καταλαβαίνετε είναι πρόβλημα, δεν είμαι ψυχολόγος για να το ονομάσω. Και φυσικά αυτό εκτείνεται και σε άλλες εφηρμοσμένες επιστήμες και αλλού, όπως για παράδειγμα στο αντικείμενο αυτού του site.
Επίσης, όταν σας στριμώχνει κάποιος επίμονα με τα σωστά επιχειρήματα, στρίβετε με πλάγιους τρόπους, απαξιώνετε την ερώτηση, λέτε έλα μωρέ, με αυτό θα ασχολούμαι; Έχω σημαντικότερα να κάνω.

Όσοι κατάλαβαν, κατάλαβαν. Και ξέρω κάποιους που το έχουν καταλάβει το παιχνίδι εδώ και καιρό.
Και πιστέψτε με, σας έπαιζα τόση ώρα, για να διασκεδάσω.
Γελοιοτητες...

ifievadam

"Επαγγελματίας"
Reaction score
356
Κι επειδη οντως δεν ξερω μαθηματικα ...επιστημονικα, ρωτησα καθηγητη μαθηματικων, και κοντεψε να με πλακωσει απο τηλεφωνου!
Φυσικα το αποτελεσμα ειναι...1 - με τη βουλα πλεον😄

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.570
Δεν πειράζει. Δεν ξέρεις μαθηματικά.

Όλη αυτή η επιμονή μου δεν ήταν για να μάθετε πόσο είναι το αποτέλεσμα της πράξης. Ούτε για να διαπιστώσω αν ξέρετε μαθηματικά (σαφώς ορισμένη επιστήμη δηλαδή). Σκασίλα μου.
Ο σκοπός ήταν να δείξω ότι αυτό που νομίζετε σωστό μερικοί, θα συνεχίσετε να το νομίζετε σωστό ακόμα και αν σας εξηγούν το αντίθετο. Και δεν το λέω εγώ ότι είναι σωστό, το λένε αυτοί που θεμελίωσαν τα μαθηματικά. Το να μη καταλαβαίνετε είναι πρόβλημα, δεν είμαι ψυχολόγος για να το ονομάσω. Και φυσικά αυτό εκτείνεται και σε άλλες εφηρμοσμένες επιστήμες και αλλού, όπως για παράδειγμα στο αντικείμενο αυτού του site.
Επίσης, όταν σας στριμώχνει κάποιος επίμονα με τα σωστά επιχειρήματα, στρίβετε με πλάγιους τρόπους, απαξιώνετε την ερώτηση, λέτε έλα μωρέ, με αυτό θα ασχολούμαι; Έχω σημαντικότερα να κάνω.

Όσοι κατάλαβαν, κατάλαβαν. Και ξέρω κάποιους που το έχουν καταλάβει το παιχνίδι εδώ και καιρό.
Και πιστέψτε με, σας έπαιζα τόση ώρα, για να διασκεδάσω.
Πέτρο, είσαι το wet-dream κάθε καθηγητή! :roflmao:

ifievadam

"Επαγγελματίας"
Reaction score
356
Καλο Πασχα - ελπίζοντας να μην μας πειτε πως αμνος εχει ...8 ποδια😃

Reaction score
266
1 κάνει, ότι καλώδια και να βάλεις κι όσα subwoofers κι αν εχεις. Οτιδήποτε εκτός 1, ειναι απλά λάθος

Reaction score
1.040
Λάθος μου.... 16 κάνει. Σκέφτηκα ότι θα έπρεπε να βγάλει το ίδιο αποτέλεσμα ακόμα και αν το γράψεις ως x1/2(2+2) όλο το κομμάτι μετά το 8 , αλλά δεν μπορείς. Δικό μου θεμελιώδες λάθος.... Σόρρυ!

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.570
Παιδιά, τα μαθηματικά έχουν πολύ συγκεκριμένους κανόνες, η παραβίαση των οποίων είναι ανάλογη του να ταξινομούμε αλφαβητικά μια λίστα βάζοντας το Β πριν το Α.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση μάλιστα, οι κανόνες είναι ιδιαίτερα απλοί. Δοκιμάστε μια φορά να τους εφαρμόσετε επακριβώς και πείτε μας τι βρήκατε. Ακόμα καλύτερα, γράψτε βήμα-βήμα την πορεία των πράξεων, κάτι που θα σας βοηθήσει να ιχνηλατήσετε την πορεία της δουλειάς σας και να εντοπίσετε τυχόν σφάλματα.

Καλό Πάσχα!

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
38.877
Θέμα σημειογραφίας, και μόνο, εάν υπονοείται προτεραιότητα στον πολλαπλασιασμό με την παρένθεση.

Από τη βικιπίντια:

However, in some of the academic literature, multiplication denoted by juxtaposition (also known as implied multiplication) is interpreted as having higher precedence than division, so that 1 ÷ 2x equals 1 ÷ (2x), not (1 ÷ 2)x. For example, the manuscript submission instructions for the Physical Review journals state that multiplication is of higher precedence than division with a slash,[22] and this is also the convention observed in prominent physics textbooks such as the Course of Theoretical Physics by Landau and Lifshitz and the Feynman Lectures on Physics

Feynman.
Ας έχουμε επιτέλους και μια ταπεινότητα όταν καλούμε τον άλλο αμαθή. Δεν βλάπτει.

Άποψή μου.

Reaction score
1.040
so that 1 ÷ 2x equals 1 ÷ (2x),
Αυτό ακριβώς σκέφτηκα κι εγώ εξαρχής. Ότι θα έπρεπε η πράξη να βγάζει το ίδιο αποτέλεσμα οπ ς και αν γραφτει η παρασταση, και απάντησα 1. Νομίζω όμως πως πλεον ο κανόνας λέει αυστηρά το αριστερά προς δεξιά όπως λέει ο @Petros_Dalipis
Θα ρωτήσω και τον μαθηματικό μου που ο,τι πει αυτός θα είναι το σωστό (παίζει να μην υπάρχει καλύτερος ως προς την εφαρμογή κανονων). Αλλά εγώ προς ώρας τουλάχιστον, νομίζω ότι το 16 είναι το σωστό!

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
38.877
Ρώτα τον. Έχει περισσότερες και σπουδαιότερες δημοσιεύσεις από τον Feynman;

Αυτό που λέει η βικιπίντια, είναι ότι δεν υπάρχει απόλυτη ομοφωνία ως προς τη σημειογραφία, και αρκετοί, μεταξύ τους μάλιστα και κάποια από τα μεγαλύτερα κεφάλια που υπήρξαν, έχουν άλλη άποψη. Και πάλι, είναι θέμα σημειογραφίας και μόνο, δεν είναι κάποιος "νόμος".
Γνωρίζει κάποιος να υπάρχει συνέδριο που να τυποποιεί τη σειρά των πράξεων, και να παίρνει θέση ειδικά ως προς το ζήτημα του υπονοούμενου πολλαπλασιασμού;

TGD

Reaction score
9.905
Δεν μιλάμε για αλγεβρικές εξισώσεις, αλλά για πράξεις με αριθμούς. Και ακόμα και στη φυσική, κανένας δεν θα έγραφε 1/2χ. Θα έγραφε
1
_ χ
2

ή

1
___

Reaction score
1.040
Ρώτα τον. Έχει περισσότερες και σπουδαιότερες δημοσιεύσεις από τον Feynman;
Ξέρω ότι παίζει να τον έχει διαβάσει όλον! Δεν επιμένω , απλή συζήτηση κάνουμε! Εγώ ουσιαστικά σήκωσα τα χέρια ψηλά. 1 απάντησα αρχικά, 16 μετά. Κατανοώ ότι είναι πρόβλημα που παίζει με τη σημειογραφία αλλά μέχρι εκεί.

Reaction score
288
Και εγώ πίστευα 1 αλλά έβαλα τον τύπο =8/2*(2+2) σε ένα κελί του Excel :whistling:,

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.312
Members
38.447
Νεότερο μέλος
Gian