A.Spectrum Ερμής βελτίωση!


PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Μηνύματα
9.622
Reaction score
12.187
Off topic,o Πετροπουλος που βρίσκεται,ασχολείται με κάτι; :)
Το περασμένο Σαββάτο τον επισκέφτηκα για δύο tweeters. Μια χαρά είναι και όπως πάντα λαλίστατος!
Αν εννοείς <<ηχητικά>>, δεν ασχολείται με κάτι καινούριο και κακώς κατά την άποψη μου.
 

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Μηνύματα
9.622
Reaction score
12.187
Για να ολοκληρώσω την παρουσίαση μένει μόνο το κύκλωμα διαχωρισμού του μεσαίου και του tweeter.
Σε αυτό έγινε έλεγχος όλων των υλικών και στερέωση τους, μιας που κάποιες κόλλες δεν έκαναν πλέον τη δουλειά τους, και υπήρχαν υλικά στον αέρα.
Αντικαταστάθηκαν οι πυκνωτές που είναι σε σειρά με το σήμα με Clarity Cap και η αντίσταση μπροστά από το tweeter με <<μη επαγωγική>> Jantzen Superes (πράσινη).
Οι πυκνωτές πριν ήταν ERO κατηγορίας ΜΚΤ, καθόλου άσχημα για την κατηγορία τιμής του ηχείου.
Επίσης αλλάχτηκε η απλή χάλκινη καλωδίωση με επάργυρη VDH.
Αριστερά το κροσόβερ μετά και δεξιά το πριν:
314991574_801118257851408_4508315387333293461_n.jpg
 

toulou

Δικαναλίδης
Μηνύματα
1.389
Reaction score
1.843
Μου φαίνεται οτι τελευταία έχει αναπτυχθεί λογισμικό προσομοίωσης TL που λαμβάνει υπ' όψιν του τα απορροφητικά.
Λέγεται Spicy TL , νομίζω οτι υπάρχει νήμα στο diyaudio.com, δεν ξέρω αν έχουν γίνει συγκρίσεις υλοποιήσεων και προβλέψεων, δεν έχω ασχοληθεί.
Εδώ :
 
Last edited:

Μηνύματα
299
Reaction score
321
Με αφορμή το πολυ ενδιαφέρον θέμα να πω κατ αρχήν τι κρίμα μου ο Πετροπουλος δεν μπαινει παλι στο χώρο, δεν μπορω να σκεφτώ ένα λόγο που θα επηρέαζε αρνητικά τις πωλήσεις του. Αλλά βέβαια αυτός ξέρει καλύτερα. Να θέσω τώρα ένα ερώτημα πιο γενικής φύσης αλλά και σχετικό συγχρόνως. Οι επεμβάσεις στο συγκεκριμένο και σε κάθε παρομοιας κατασκευης καμπινας ηχείο προφανώς επηρεάζουν τη συνοχή του νοβοπαν στα σημεία εισόδου των βιδών. Πως αποκαθίσταται το χαλάρωμα στα σημεία αυτά, εκτός από τη χρήση μεγαλύτερης διαμέτρου σπειρώματος; Είχα θυμάμαι την Αρτεμις tls δεύτερο χέρι. Οι βίδες γύρναγαν ανεξέλεγκτα στο καπάκι πίσω με τις μπορνες αφου είχαν σχεδόν διαλυθεί οι υποδοχές των βιδών. Προφανως είχε ανοιχτεί ποιος ξέρει ποσό συχνά το ηχείο. Παρά τη χρήση ξυλοκολλας δεν κατάφερα πολλα…
 

Μηνύματα
1.603
Reaction score
1.921
Οι επεμβάσεις στο συγκεκριμένο και σε κάθε παρομοιας κατασκευης καμπινας ηχείο προφανώς επηρεάζουν τη συνοχή του νοβοπαν στα σημεία εισόδου των βιδών. Πως αποκαθίσταται το χαλάρωμα στα σημεία αυτά, εκτός από τη χρήση μεγαλύτερης διαμέτρου σπειρώματος; Είχα θυμάμαι την Αρτεμις tls δεύτερο χέρι. Οι βίδες γύρναγαν ανεξέλεγκτα στο καπάκι πίσω με τις μπορνες αφου είχαν σχεδόν διαλυθεί οι υποδοχές των βιδών. Προφανως είχε ανοιχτεί ποιος ξέρει ποσό συχνά το ηχείο. Παρά τη χρήση ξυλοκολλας δεν κατάφερα πολλα…
 

Μηνύματα
393
Reaction score
1.204
Πως αποκαθίσταται το χαλάρωμα στα σημεία αυτά, εκτός από τη χρήση μεγαλύτερης διαμέτρου σπειρώματος;
Αν δεν είναι εφικτή η τοποθέτηση περικοχλίων ξύλου, που σου πρότεινε πολύ σωστά ο φίλος SpZach, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις λεπτή καβίλια.
Ανοίγεις την κατάλληλη διαμπερή τρύπα, στη θέση κάθε "ξεχειλωμένης", και κατόπιν σφραγίζεις με κομμάτι καβίλιας. Θα χρειαστείς και λίγη κόλλα κι ένα σφυράκι.
1668325909728.png

Μια προχειρότερη λύση είναι ο καθαρισμός-άνοιγμα της περιοχής γύρω από το ίχνος της τρύπας με τρυπάνι (όχι διάνοιξη διαμπερούς τρύπας) και σφράγισμά της με κάμποσες οδοντογλυφίδες και κόλλα.
 

toulou

Δικαναλίδης
Μηνύματα
1.389
Reaction score
1.843
Το τελευταίο με τις οδοντογλυφίδες συνήθιζα εγώ, αλλά χρησιμοποιούσα ειδική (φοβερή!) κόλλα στερέωσης των δεστρών στα σκι με ξύλινο πυρήνα (ουπς! μόλις πρόδωσα τα χρόνια μου :whistling:
 

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Μηνύματα
9.622
Reaction score
12.187
Να θέσω τώρα ένα ερώτημα πιο γενικής φύσης αλλά και σχετικό συγχρόνως. Οι επεμβάσεις στο συγκεκριμένο και σε κάθε παρομοιας κατασκευης καμπινας ηχείο προφανώς επηρεάζουν τη συνοχή του νοβοπαν στα σημεία εισόδου των βιδών. Πως αποκαθίσταται το χαλάρωμα στα σημεία αυτά, εκτός από τη χρήση μεγαλύτερης διαμέτρου σπειρώματος; Είχα θυμάμαι την Αρτεμις tls δεύτερο χέρι. Οι βίδες γύρναγαν ανεξέλεγκτα στο καπάκι πίσω με τις μπορνες αφου είχαν σχεδόν διαλυθεί οι υποδοχές των βιδών. Προφανως είχε ανοιχτεί ποιος ξέρει ποσό συχνά το ηχείο. Παρά τη χρήση ξυλοκολλας δεν κατάφερα πολλα…
Αρχικά να πούμε ότι το σφίξιμο των μονάδων θέλει μέτρο. Δεν έχει νόημα να τα σφίγγεις χωρίς αύριο.

Κάτι που γίνεται εύκολα σε μονάδες με στρογγυλό σασί είναι η ελαφριά περιστροφή του μεγαφώνου και η διάνοιξη καινούριας τρύπας. Θα πρέπει με ένα γυαλόχαρτο να περιορίσεις το εξόγκωμα της προηγούμενης τρύπας, ώστε να κάτσει καλά το μεγάφωνο.
Αν το σασί έχει περίεργο σχήμα και δεν παίρνει περιστροφή η λύση είναι οδοντογλυφίδες.
Σπρώχνεις 2-3 οδοντογλυφίδες στην τρύπα και με ένα κοφτάκι κόβεις ότι προεξέχει.
Μετά η βίδα σφίγγει κανονικά.
 






costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.098
Reaction score
124.652
η λύση είναι οδοντογλυφίδες.
Σπρώχνεις 2-3 οδοντογλυφίδες στην τρύπα και με ένα κοφτάκι κόβεις ότι προεξέχει.
Μετά η βίδα σφίγγει κανονικά.
Στάνταρ οδοντογλυφίδες, δουλεύει σωστά εδώ και δεκαετίες...
 





PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Μηνύματα
9.622
Reaction score
12.187
Το 80 Kg βάρος είναι σωστό ;
Επειδή κατά την διάρκεια της διαδικασίας μια τα σήκωνα, μια τα ξάπλωνα και μια τα μετρούσα, θεωρώ πολύ πιθανό το βάρος των 50-55 κιλών. Τα 80 θα με ζόριζαν.
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.310
Μηνύματα
2.858.064
Members
37.892
Νεότερο μέλος
Nardo
Top