ASUS XONAR ESSENCE

Reaction score
777
Να ρωτήσω κάτι?
Αν ας πούμε μού ρθει να αγοράσω αντι για dac κάρτα ήχου για αναπαραγωγή μουσικής...
α)Γιατί να μην πάρωτην HDAV η οποία με καλύπτει και στο πολυκάναλο σε σχέση με την essense?
β)Γιατί να μήν πάρω ένα dac σαν το musiland ή το v-dac??

Ειδικά το α θα ήθελα να το ξέρω.Δηλαδή σε δικάναλο μπορεί η hdav να έχει χειρότερη ποιότητα ήχου?

Reaction score
11
Απάντηση: Re: ASUS XONAR ESSENCE

Να ρωτήσω κάτι?
Αν ας πούμε μού ρθει να αγοράσω αντι για dac κάρτα ήχου για αναπαραγωγή μουσικής...
α)Γιατί να μην πάρωτην HDAV η οποία με καλύπτει και στο πολυκάναλο σε σχέση με την essense?
β)Γιατί να μήν πάρω ένα dac σαν το musiland ή το v-dac??

Ειδικά το α θα ήθελα να το ξέρω.Δηλαδή σε δικάναλο μπορεί η hdav να έχει χειρότερη ποιότητα ήχου?

Kαι το α και το β υστερούν σε σχέση με την ESSENCE ακόμα και την STX. Kάνε λίγο googling βάζοντας το όνομα της κάρτας το VS και το όνομα του άλλου προϊόντος και θα το δεις!

Υπ' όψη ότι η ST έχει σχεδιαστεί να δέχεται μία daughter card για να παίζει πολυκάναλο πράγμα που δεν ισχύει για την STX! Tώρα βέβαια που η ASUS μοιάζει να κάνει πίσω για την ST ...

:107:

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Re: Απάντηση: Re: ASUS XONAR ESSENCE

Kαι το α και το β υστερούν σε σχέση με την ESSENCE ακόμα και την STX. Kάνε λίγο googling βάζοντας το όνομα της κάρτας το VS και το όνομα του άλλου προϊόντος και θα το δεις!
Πώς είσαι τόσο σίγουρος; Έχεις κάνει τη σύγκριση;
Γιατί έχω δει αναφορές στο head-fi ότι η Asus παίζει χειρότερα από το Musiland 02US..

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ASUS XONAR ESSENCE

Πώς είσαι τόσο σίγουρος; Έχεις κάνει τη σύγκριση;
Γιατί έχω δει αναφορές στο head-fi ότι η Asus παίζει χειρότερα από το Musiland 02US..
Αναφέρονται στην STX και όχι στην ST, (εκτός από ένα νομίζω).

Επι πλέον η σύνδεση USB έχει κατηγορηθεί για JITTER που μπορεί να φθάνει και τα ... 8.000 ps! Άραγε το συγκεκριμένο, (με το πλεονέκτημα της ασύγχρονης επικοινωνίας που διαθέτει, αν κατάλαβα καλά), τι jitter να έχει;

Τέλος μία σύγκριση με βάση τις προδιαγραφές, που είναι αντιπαθητική το ξέρω, και με βάση τα ελάχιστα που είναι διαθέσιμα για το MUSILAND 02US, δείχνει ως εξής:

MUSILAND 02US SPECIFICATIONS:

Model Monitor 02 US
Connectivity USB 2.0 High Speed

Analogue SNR 113 dB
Analogue Dynamic Range 113 dB
Analogue Distortion 0.005%

ASUS ST (pci) SPECIFICATIONS

S/N:124dB
Dynamic Range:124db
Output THD+N at 1kHz:
0.0003% (-110dB)

Reaction score
777
Σίγουρα οι μετρήσεις είναι ένα πολύ καλό στοιχείο σύγκρισης.Απο την άλλη στον κόσμο των pc είναι κλασσικό το να έχεις καλές μετρήσεις με κακό αποτέλεσμα(βλ. tft οθόνες)
Και δέ μου λές.Η onboard κάρτα που έχω με την απαράδεχτη ποιότητα τί tech specs έχει?Ουσιαστικά δέν έχει gain και δυναμικά.
Realtek ALC882 8-ch High-Definition

Γενικά η st απ ότι βλέπω δέν υπάρχει στην αγορά.Επίσης η hd γιατί είναι χειρότερη?Έχει ας πούμε χειρότερο chipset?
Παρατηρώ πάντως οτι το musiland έχει στο 100άευρο με τα μεταφορικά.Το πουλάει κανείς στην Ελλάδα μήπως και γλιτώσω το φόβο των τελωνείων??

Reaction score
11

Σίγουρα οι μετρήσεις είναι ένα πολύ καλό στοιχείο σύγκρισης.Απο την άλλη στον κόσμο των pc είναι κλασσικό το να έχεις καλές μετρήσεις με κακό αποτέλεσμα(βλ. tft οθόνες)
Και δέ μου λές.Η onboard κάρτα που έχω με την απαράδεχτη ποιότητα τί tech specs έχει?Ουσιαστικά δέν έχει gain και δυναμικά.
Realtek ALC882 8-ch High-Definition

Γενικά η st απ ότι βλέπω δέν υπάρχει στην αγορά.Επίσης η hd γιατί είναι χειρότερη?Έχει ας πούμε χειρότερο chipset?
Παρατηρώ πάντως οτι το musiland έχει στο 100άευρο με τα μεταφορικά.Το πουλάει κανείς στην Ελλάδα μήπως και γλιτώσω το φόβο των τελωνείων??

Φίλε μου μπλόκαρα από τα πολλά ερωτήματα! Ας προσπαθήσω:

1) Για τις μετρήσεις: σωστό αυτό που λες αλλά όσοι την άκουσαν την κάρτα, (ακόμα και την STX που είναι ελάχιστα κατώτερη), λένε πως παίζει εξαιρετικά!

2)Οι φθηνές κάρτες, με εξαίρεση την ΕMU 1212m, την GOLDEN PRODIGY, την ONKYO 200 και ίσως κάποια ακόμα που ξεχνάω, δεν δίνουν ήχο αντάξιο ενός hi-end, (το βάζο σε αυτή την βάση για κωδικοποίηση της επικοινωνίας και μόνο), συστήματος. Αλλά και αυτές υστερούν σε σχέση με τις ST/STX.

3)To MUSILAND δεν θα το αγόραζα αν προηγουμένως δεν ήξερα τι γίνεται με το jitter του λόγω USB!

Reaction score
777

Φίλε μου μπλόκαρα από τα πολλά ερωτήματα! Ας προσπαθήσω:

1) Για τις μετρήσεις: σωστό αυτό που λες αλλά όσοι την άκουσαν την κάρτα, (ακόμα και την STX που είναι ελάχιστα κατώτερη), λένε πως παίζει εξαιρετικά!

2)Οι φθηνές κάρτες, με εξαίρεση την ΕMU 1212m, την GOLDEN PRODIGY, την ONKYO 200 και ίσως κάποια ακόμα που ξεχνάω, δεν δίνουν ήχο αντάξιο ενός hi-end, (το βάζο σε αυτή την βάση για κωδικοποίηση της επικοινωνίας και μόνο), συστήματος. Αλλά και αυτές υστερούν σε σχέση με τις ST/STX.

3)To MUSILAND δεν θα το αγόραζα αν προηγουμένως δεν ήξερα τι γίνεται με το jitter του λόγω USB!

Ωραίος.Βέβαια πιστεύω οτι σήμερα τα νούμερα του jitter είναι πολύ μικρά ετσι ώστε να θεωρήσουμε οτι μία συσκευή έχει πρόβλημα.
Το υπέρ του musiland είναι οτι το βάζεις και σε media center,laptop.
Απο την άλλη δέν καταλαβαίνω ποιό τεχνικό χαρακτηριστικό ορίζει το "gain" που δίνει μία κάρτα ήχου.Μάλλον το S/N?

Reaction score
11

Ωραίος.Βέβαια πιστεύω οτι σήμερα τα νούμερα του jitter είναι πολύ μικρά ετσι ώστε να θεωρήσουμε οτι μία συσκευή έχει πρόβλημα.
Το υπέρ του musiland είναι οτι το βάζεις και σε media center,laptop.
Απο την άλλη δέν καταλαβαίνω ποιό τεχνικό χαρακτηριστικό ορίζει το "gain" που δίνει μία κάρτα ήχου.Μάλλον το S/N?

Στο τελευταίο ερώτημα, δυστυχώς, δηλώνω άγνοια!

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895

Άρα, αν κατάλαβα καλά:
Η STX παίζει "εξαιρετικά", το 02US "εξαιρετικά + x" και η ST "εξαιρετικά + y", με y > x (y,x > 0) ; :143:

Tα δημοσιευμένα spec και η σύγκριση με βάση αυτά δεν είναι καθόλου ενοχλητική΄ είναι "απλά" αναξιόπιστη και άρα άχρηστη, εκτός να μιλάμε για πολύ χοντρές διαφορές.
Αν μιλάμε για σύγκριση με πραγματικά νούμερα, μετρημένα από τρίτους και με τον ίδιο εξοπλισμό, αλλάζει το πράγμα.

Το jitter του Musiland είναι αρκετά χαμηλό ώστε να μη χρειάζεται να σε απασχολεί. Καλύτερα να ασχοληθείς με το αν χρησιμοποιείς true 75Ω καλώδια και ΒNC βύσματα για το ψηφιακό σου σήμα...
Επίσης, γενικότερα, το USB είναι μια χαρά αρκεί αυτοί που το υλοποιούν να μην είναι μπακάληδες. To Μ2Τech που χρησιμοποιώ εγώ έχει μετρηθεί με λιγότερο jitter από κάρτες πολύ καλύτερες από την Xonar, όπως τη Lynx Two.
Ξεφεύγεις κι από την τροφοδοσία και τον γενικότερο θόρυβο του PC που, αποδεδειγμένα, δημιουργεί πρόβλημα (π.χ. σε δύο διαφορετικά PC ή σε laptop με και χωρίς μπαταρία τα νούμερα αλλάζουν).
Αλήθεια, πόσο σίγουρος είσαι ότι, ακόμα κι αν ισχύουν τα νούμερα που δίνει η Asus - τα οποία btw o Atkinson δεν μπόρεσε να "πιάσει" - τα απολαμβάνεις κι εσύ στο δικό σου setup;;

Reaction score
11

Άρα, αν κατάλαβα καλά:
Η STX παίζει "εξαιρετικά", το 02US "εξαιρετικά + x" και η ST "εξαιρετικά + y", με y > x (y,x > 0) ; :143:

Tα δημοσιευμένα spec και η σύγκριση με βάση αυτά δεν είναι καθόλου ενοχλητική΄ είναι "απλά" αναξιόπιστη και άρα άχρηστη, εκτός να μιλάμε για πολύ χοντρές διαφορές.

Το jitter του Musiland είναι αρκετά χαμηλό ώστε να μη χρειάζεται να σε απασχολεί.
Επίσης, γενικότερα, το USB είναι μια χαρά αρκεί αυτοί που το υλοποιούν να μην είναι μπακάληδες. Ξεφεύγεις κι από την τροφοδοσία και τον γενικότερο θόρυβο του PC που, αποδεδειγμένα, δημιουργεί πρόβλημα (π.χ. σε δύο διαφορετικά PC ή σε laptop με και χωρίς μπαταρία τα νούμερα αλλάζουν).

1)Στην εξίσωση δεν βρίσκω λάθος!

2)Αρκετά χαμηλό το jitter του MUSILAND, σύμφωνοι, αλλά ΠΟΣΟ; (Εκτός αν ανακοινώνεται μόνο ... στα καλά παιδιά, όπως μου απάντησαν σε άλλο thread που επέμενα να δω μετρήσεις).

:111:

Reaction score
777
Κοιτάξτε να δείτε τώρα τί γίνεται...
Το jitter σε όλες αυτές τις περιπτώσεις έχει ένα νούμερο που δέν γίνεται διακριτό απο ανθρώπινο αυτί.Καταλαβαίνω οτι ο ανθρώπινος παράγοντας μή ικανός να κατανοήσει τα τεχνικά χαρακτηριστικά που κάνουν ένα dac καλύτερο απο ένα άλλο εφευρίσκει διάφορα τεχνάσματα για να καλύψει την αυτήν άγνοια του όπως το να κυνηγήσει τον αόρατο αυτό εχθρό το jitter.Σαφέστατα δέν υπονοώ οτι είμαστε μή ικανοί να διαβάσουμε τα tech specs αλλα ας διαβάσουμε τα σωστά.
Ας πούμε το s/n ratio αποτελεί ένα σημαντικό παράγοντα νίκης.Γιατί νίκης?Διότι πολύ απλά μέσα στο s/n κρύβεται ο θόρυβος του pc και όλα τα λοιπά που μπορεί να μας προσφέρουν προβλήματα θορύβου.
Ενοείται οτι συμφωνώ με τον Κώστα Φ στο θέμα των μετρήσεων.Δηλαδή πές οτι η asus λέει 180db λόγος.Αν ο musiland λέει 110 τότε εγώ έχω βασικούς λόγους να πιστέψω τον musiland.Η εξήγηση είναι απλή.
Το musiland είναι ένα αυτόνομο σύστημα,ανεξάρτητο.Επομένως ελέγχω απόλυτα το input και το output στα tech specs.Δηλαδή τί μπορεί να δημιουργήσει εξτρά θόρυβο στο musiland όπως το μετρήσαν?Οι κεραίες?????????
Η asus αντιθέτως μπορεί να δοκίμασε την κάρτα αυτή κάτω απο ειδικά σχεδιασμένο κουτί,ειδικό τροφοδοτικό κ.τ.λ.Ποιός μου εγγυάται οτι το τροφοδοτικό που έχω των 40ε δέν θα δημιουργήσει διαφορετικές συνθήκες?Ποιός μου εγγυάται οτι το κουτί μου δέν θα έχει στατικό ηλεκτρισμό ο οποίος θα δημιουργεί ένα θόρυβο?
Επίσης τόσα χρόνια διάβαζα τα specs των καρτών ήχου στα pc και ήταν όλα στο θεό!!!Βέβαια μόλις το συνέδεα στο stereo αμέσως καταλάβαινα το χάλι.Επομένως ΝΑΙ είμαι σε θέση να αμφισβητήσω τα specs της asus...
Επειδή λοιπόν το συγκριτικό πρέπει να γίνεται σε ίδιο έδαφος εμπιστεύομαι τον atkison ή οπως τον λένε...Όχι απόλυτα...γι αυτό και ήρθα εδώ.:138:

Reaction score
11

Επειδή λοιπόν το συγκριτικό πρέπει να γίνεται σε ίδιο έδαφος εμπιστεύομαι τον atkison ή οπως τον λένε...Όχι απόλυτα...γι αυτό και ήρθα εδώ.:138:

O Atkinson λοιπόν που τον ... ψιλοεμπιστεύεσαι, μιλάει για ήχο hiend από το pc και μάλιστα για μόνο 200 $ ! Έτσι αν αυτό στο δίνει και το musiland μην το σκέπτεσαι καθόλου και ... όρμα!

Reaction score
777

O Atkinson λοιπόν που τον ... ψιλοεμπιστεύεσαι, μιλάει για ήχο hiend από το pc και μάλιστα για μόνο 200 $ ! Έτσι αν αυτό στο δίνει και το musiland μην το σκέπτεσαι καθόλου και ... όρμα!

Ναι δέν σχολίασα κάν την άποψη του.Απλά είπα οτι εν μέρη τον εμπιστεύομαι.Επίσης έχω μερικά προβλήματα για να πάω στην asus.
α)δέν έχω διαθέσιμη pci-e θύρα.
β)η κάρτα είναι καταδικασμένη να βρίσκεται σε pc
γ)το musiland είναι φτηνό.Σχεδόν κάτω των 100ε.Αν το πουλάει κανείς ας μου στείλει pm ή διεύθυνση καταστήματος.
δ)δέν βρίσκω λόγο κάποιος να μήν πάρει την πολυκάναλη.Ίσως το τσιπάκι της να είναι χειρότερο...δέν γνωρίζω...

Τώρα γενικά και η asus με τσίγκλισε λίγο.:107:
Το musiland είναι και λευκής ετικέτας...μήν το ξεχνάμε...

Reaction score
2.243
Το να συγκρίνεις την Essence με τη Xonar είναι σαν να συγκρίνεις ένα στερεοφωνικό ενισχυτή με ένα δικάναλο. Απλά άλλη φάση. Εμένα προσωπικά, από ότι έχω διαβάσει, κυρίως οι ακουστικές εντυπώσεις συντονιστή του φόρουμ, με έχει πείσει η καρτούλα, όχι ότι είναι βέβαια η απόλυτη λύση, αλλά το ότι σίγουρα αξίζει με το παραπάνω τα λεφτά της. Τώρα το αν θα έπαιρνα αυτήν ή ένα Vdac είναι μια μεγάλη κουβέντα, καθώς δεν έχω στην κατοχή μου και υλικό υψηλής ανάλυσης, για να εκμεταλλευτώ και αυτήν τη δυνατότητα της κάρτας. Πέραν τούτου νομίζω ότι όποιος πάρει την κάρτα θα πρέπει να την παίξει με ένα ΚΑΛΟ τροφοδοτικό και όχι με ένα τροφοδοτικάκι των 40 ευρώ, καθότι η κάρτα τροφοδοτείται από το τροφοδοτικό απευθείας και όχι από τον δίαυλο. Τώρα για το musiland, δεν έχω διαβάσει καν, οπότε δεν έχω καμμία εικόνα. Αλλά θα ήμουν πιο δύσπιστος από ότι για την κάρτα, μεταξύ άλλων γιατί η κάρτα έχει και άλλες δυνατότητες, κυρίως την ψηφιοποίηση, η οποία για κάποιον που έχει ένα καλό πικάπ και μια μεγάλη δισκοθήκη (ξέρεις κανένα;:116:) μπορεί να φανεί εξαιρετικά χρήσιμη. Εγώ πάντως δεν μπορούσα έυκολα να καταλάβω έντονες διαφορές από το cd με καμμία (της πλάκας) κάρτα που είχα, αλλά αντίστοιχα της πλάκας ήταν και το σύστημα που τα άκουγα οπότε μάλλον τσάμπα το έγραψα αυτό...

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.326
Απάντηση: ASUS XONAR ESSENCE

Δε με λέτε; Αυτές οι πωστισλέν, οι Asus, παίζουν με ASIO;

Reaction score
777
Δε με λέτε; Αυτές οι πωστισλέν, οι Asus, παίζουν με ASIO;
ASIO 2.0 Driver Support:
Supports 44.1K/48K/96K/192KHz @16/24bit with very low latency

Τώρα το αν θα έπαιρνα αυτήν ή ένα Vdac είναι μια μεγάλη κουβέντα,
Καλό και άγιο το vdac αλλα όταν υπάρχει μέχρι και usb ψωμί
http://www.amazon.com/2GB-Sub-Sandw...3ELMJQ5YC4SDD&s=generic&qid=1262771129&sr=1-1
δέν είναι δυνατόν να αγοραζεις dac για οικιακή χρήση και να μήν έχει usb.Μήν μου πείς medea και τετοια διότι πολύ απλά αυτά είναι εξειδικευμένα dac για εξειδικευμένους χρήστες...

Reaction score
25.974
Απάντηση: ASUS XONAR ESSENCE

απο τη στιγμη που παιρνει εξωτερικη τροφοδοσια, το να φτιαξουμε ενα χαλιενταδικο τροφοδοτικο και να το εχουμε διπλα απο το πισι ειναι πολυ ευκολο.

Reaction score
2.243
ASIO 2.0 Driver Support:
Supports 44.1K/48K/96K/192KHz @16/24bit with very low latency

Καλό και άγιο το vdac αλλα όταν υπάρχει μέχρι και usb ψωμί
http://www.amazon.com/2GB-Sub-Sandw...3ELMJQ5YC4SDD&s=generic&qid=1262771129&sr=1-1
δέν είναι δυνατόν να αγοραζεις dac για οικιακή χρήση και να μήν έχει usb.Μήν μου πείς medea και τετοια διότι πολύ απλά αυτά είναι εξειδικευμένα dac για εξειδικευμένους χρήστες...
Ψωμί μπορεί το VDac να μην έχει, αλλά usb έχει! Απλά δεν υποστηρίζει υψηλής ανάλυσης αρχεία, για αυτά θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις την οπτική είσοδο.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.578
Members
38.576
Νεότερο μέλος
Eleni Sousani