Audio Spectrum questions from the UK

Reaction score
15
το xanadu ειναι η καλυτερη επιλογη για τον χωρο που εχει,πιο συνεργασιμο με τον D290 σε σχεση με τον παλιο και αμφιβολης προελευσης Ορφεα tls...

Reaction score
14.362
Dimensions HERMES 1150X310X440 cm -> 452X122X173 inches
Dimensions ORPHEUS 1110X240X400 cm -> 437X94X157 inches

according post #107, greek leaflet.

Massimo can measure the speakers and ID will be clear then, probably.
Αγαπητέ ika επέτρεψέ μου ταπεινά :) να διορθώσω την διατύπωση ότι οι διαστάσεις είναι ή 115cm ή 1150mm ή 45.2"

Αρα

Dimensions HERMES 1150X310X440 mm -> 45.2X12.2X17.3 inches ->115X31X44cm
Dimensions ORPHEUS 1110X240X400 mm -> 43.7X9.4X15.7 inches-> 111X24X40cm

:):):)

Reaction score
1.155
το xanadu ειναι η καλυτερη επιλογη για τον χωρο που εχει,πιο συνεργασιμο με τον D290 σε σχεση με τον παλιο και αμφιβολης προελευσης Ορφεα tls...
Τα 75W του Arcam δεν οδηγούν τα Xanadu "ούτε σε κατηφόρα".
The 75Watts delivered by Arcam are not enough to efficiently drive Xanadu even if it is "downhill".

Last edited:

Reaction score
102
Επειδή έχω ακούσει πολλά για τα Xanadu σε post που ξεκίνησα εγώ, θέλω να πω ότι αν δεν θέλεις μεγάλες εντάσεις σε μεγάλους χώρους (και ο Μάσσιμο δεν έχει μεγάλο χώρο) δεν θέλει και 200watt. Θέλει όμως καλά watt, εννοώ πως, ό,τι ατέλεια έχει η πηγή, θα τη βγάλει το ηχείο στη φόρα. Κάτι φτηνοί, επαγγελματικοί που βγάζουν πολλά watt, χωρίς να τους έχω ακούσει, πολύ φοβάμαι ότι θα τα οδηγούν σαν μεθυσμένοι σε formula 1. Μακάρι να κάνω λάθος αλλά πολύ αμφιβάλω.
Εγώ τα οδηγώ με έναν magnum ia200se (100watt/channel 8ohm) σε χώρο 45 τετραγωνικών και 2 φορές άντεξα να ανεβάσω την ένταση πάνω από τη μέση.
Δεν τρελαίνομαι να ακούω τέρμα τη μουσική αλλά ούτε και ψιθυριστά.
Το "προβλημα" των Xanadu είναι ότι παίζουν ό,τι τους βάλεις. Δεν βελτιώνουν τον ήχο, δεν τον χαλάνε, είναι monitor ηχεία.
Σύμφωνα με τον Πετρόπουλο είναι πιθανόν τα 3α καλύτερα ηχεία που έχει φτιάξει, μετά απο τα Hermes και Aeolus.

Reaction score
1.155
Για πολλά χρόνια είχα το συνδυασμό Nad 216 thx 2X125W 8Ω με Xanadu όταν ο συνδυασμός έγινε 2X Nad 216 monoblock 350W 8Ω τότε κατάλαβα πραγματικά πως παίζουν τα Xanadu, κάνει διαφορά μεγάλη και στις χαμηλές εντάσεις η επαρκής οδήγηση αλλά ας μη χαλάμε το thread με ατέρμονες συζητήσεις για το Xanadu.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.197
Επειδή έχω ακούσει πολλά για τα Xanadu σε post που ξεκίνησα εγώ, θέλω να πω ότι αν δεν θέλεις μεγάλες εντάσεις σε μεγάλους χώρους (και ο Μάσσιμο δεν έχει μεγάλο χώρο) δεν θέλει και 200watt. Θέλει όμως καλά watt, εννοώ πως, ό,τι ατέλεια έχει η πηγή, θα τη βγάλει το ηχείο στη φόρα. Κάτι φτηνοί, επαγγελματικοί που βγάζουν πολλά watt, χωρίς να τους έχω ακούσει, πολύ φοβάμαι ότι θα τα οδηγούν σαν μεθυσμένοι σε formula 1. Μακάρι να κάνω λάθος αλλά πολύ αμφιβάλω.
Εγώ τα οδηγώ με έναν magnum ia200se (100watt/channel 8ohm) σε χώρο 45 τετραγωνικών και 2 φορές άντεξα να ανεβάσω την ένταση πάνω από τη μέση.
Δεν τρελαίνομαι να ακούω τέρμα τη μουσική αλλά ούτε και ψιθυριστά.
Το "προβλημα" των Xanadu είναι ότι παίζουν ό,τι τους βάλεις. Δεν βελτιώνουν τον ήχο, δεν τον χαλάνε, είναι monitor ηχεία.
Σύμφωνα με τον Πετρόπουλο είναι πιθανόν τα 3α καλύτερα ηχεία που έχει φτιάξει, μετά απο τα Hermes και Aeolus.
εν μέρει έχεις δίκιο,ότι παίζει... παίζει...όλα παίζουν,
το θέμα είναι με τι ρεύμα θέλεις να κουνήσεις το γούφερ των xanadu

η δική μου εμπειρία πριν χρόνια είναι κάτι που με στιγμάτισε
στην αρχή τα δούλευα με έναν musical fidelity A1 :roflmao::roflmao: χάι ένδ κατάσταση:headbang:
θυμάμαι τότε με τον συγχωρεμένο τον κολλητό μου είχαμε σπάσει αυγό να δούμε αν θα ψηθεί:D
να ξέρετε ότι το καπάκι του Α1 είναι αντικολλητικό :roflmao:

μετά πήρα έναν sony str db 940 και νόμιζα ότι άκουγα digital:roflmao: + είχα πάρει και το velo το hgs 10 που κατέβαζε ποτήρια:newrussian:

καπάκι μετά από 2 χρόνια αν θυμάμαι καλά πήρα τον A8 cav

και κάπου εκεί πούλησα το sub (και σχεδόν σε τιμή όσο τον πήρα:party:)
έπαψε να χρειάζεται στην αλυσίδα του συστήματος :)

Reaction score
102
Για πολλά χρόνια είχα το συνδυασμό Nad 216 thx 2X125W 8Ω με Xanadu όταν ο συνδυασμός έγινε 2X Nad 216 monoblock 350W 8Ω τότε κατάλαβα πραγματικά πως παίζουν τα Xanadu, κάνει διαφορά μεγάλη και στις χαμηλές εντάσεις η επαρκής οδήγηση αλλά ας μη χαλάμε το thread με ατέρμονες συζητήσεις για το Xanadu.
Το ότι με 2 μονομπλόκ οδηγούνται καλύτερα απ' ότι με έναν μόνο ενισχυτή είναι τόσο προφανές που δεν ξέρω γιατί το γράφεις να πω την αλήθεια.
Τα audio spectrum ήταν πάντα παρεξηγημένα γιατί η κατηγορία τιμής τους ήταν άλλη από την τιμή τους. Έπρεπε να παίξουν με ακριβότερους ενισχυτές. Σαν ποιότητα ήχου.

εν μέρει έχεις δίκιο,ότι παίζει... παίζει...όλα παίζουν,
το θέμα είναι με τι ρεύμα θέλεις να κουνήσεις το γούφερ των xanadu

η δική μου εμπειρία πριν χρόνια είναι κάτι που με στιγμάτισε
στην αρχή τα δούλευα με έναν musical fidelity A1 :roflmao::roflmao: χάι ένδ κατάσταση:headbang:
θυμάμαι τότε με τον συγχωρεμένο τον κολλητό μου είχαμε σπάσει αυγό να δούμε αν θα ψηθεί:D
να ξέρετε ότι το καπάκι του Α1 είναι αντικολλητικό :roflmao:

μετά πήρα έναν sony str db 940 και νόμιζα ότι άκουγα digital:roflmao: + είχα πάρει και το velo το hgs 10 που κατέβαζε ποτήρια:newrussian:

καπάκι μετά από 2 χρόνια αν θυμάμαι καλά πήρα τον A8 cav

και κάπου εκεί πούλησα το sub (και σχεδόν σε τιμή όσο τον πήρα:party:)
έπαψε να χρειάζεται στην αλυσίδα του συστήματος :)
Προφανώς καταλαβαίνεις ότι ο musical fidelity είναι μόνο 20w... Μην πάμε στα άκρα...
Και ο Sony δεν είναι φτιαγμένος να παίζει μουσική, αλλά, κατά βάση, ταινίες και ειδικά εφέ...

Τέλοσπάντων δεν πάω να πείσω κανέναν για τίποτα ούτε να πουλήσω ηχεία. Λέω απλώς πως τα xanadu είναι ακόμα πιο παρεξηγημένα από τα υπόλοιπα audio spectrum. Και ίσως είναι τα καλύτερα από αυτά που έχει βρει, για τον χώρο που τα θέλει.
Προσωπική άποψη.

υγ. Ο Πετρόπουλος στο σπίτι του έχει τους τελευταίους Ερμήδες με τελικό magnum 2x110w, αν παίζουν, ρωτήστε τον ίδιο. Λογικά για να τα έχει, κάτι θα παίζουν...;)

Reaction score
1.155
Το ότι με 2 μονομπλόκ οδηγούνται καλύτερα απ' ότι με έναν μόνο ενισχυτή είναι τόσο προφανές που δεν ξέρω γιατί το γράφεις να πω την αλήθεια.
"Για να πω την αλήθεια" το γράφω γιατί όταν τα οδηγούσα μόνο με τον έναν Nad δηλαδή 2X125W τίναξα τα tweeter στον αέρα όταν κάποτε έπαιξα σε υψηλές εντάσεις κι αν είχε βρεθεί κάποιος άλλος πριν από μένα να "πεί την αλήθεια" ό,τι για τα Xanadu 125W δεν είναι αρκετά θα είχα γλιτώσει τη ζημιά.:)

Last edited:

Reaction score
30.455
"Για να πω την αλήθεια" το γράφω γιατί όταν τα οδηγούσα μόνο με τον έναν Nad δηλαδή 2X125W τίναξα τα τουίτερ στον αέρα όταν κάποτε έπαιξα σε υψηλές εντάσεις κι αν είχε βρεθεί κάποιος άλλος πριν από μένα να "πεί την αλήθεια" ό,τι για τα Xanadu 125W δεν είναι αρκετά θα είχα γλιτώσει τη ζημιά.:)
Μήπως δεν ήταν καλά και ποιοτικά τα watts του nad;
Γιατί εδώ έχουμε μάθει πως αν είναι καλά τα watts φτάνουν και ας είναι και είκοσι..

Reaction score
1.155
Ο Πετρόπουλος στο σπίτι του έχει τους τελευταίους Ερμήδες με τελικό magnum 2x110w, αν παίζουν, ρωτήστε τον ίδιο. Λογικά για να τα έχει, κάτι θα παίζουν...;)
Δεν ξέρω τι κάνει στο σπίτι του στις εκθέσεις πάντως όλα τα ηχεία τα παρουσίαζε ταιριασμένα με κάτι θηρία ενισχυτικά parasound των οποίων είχε και την αντιπροσωπεία αν δεν κάνω λάθος.
[DOUBLEPOST=1530827283][/DOUBLEPOST]
Γιατί εδώ έχουμε μάθει πως αν είναι καλά τα watts φτάνουν και ας είναι και είκοσι..
Εγώ είχα ψωνίσει απ'το καλάθι με τα σκάρτα Watts καθώς φαίνεται:laugh:

Last edited:

A

AKARL

Guest
Ναι, έτσι ακριβώς είναι. Δγιάβασε να κσεστραβωθείς: :rolleyes: :D

Reaction score
102
Αν είναι class A καλά είναι τα 20w, αλλιώς...μπαααα

daharis666

Moderator
Reaction score
83.197
Προφανώς καταλαβαίνεις ότι ο musical fidelity είναι μόνο 20w... Μην πάμε στα άκρα...
Και ο Sony δεν είναι φτιαγμένος να παίζει μουσική, αλλά, κατά βάση, ταινίες και ειδικά εφέ...

Τέλοσπάντων δεν πάω να πείσω κανέναν για τίποτα ούτε να πουλήσω ηχεία. Λέω απλώς πως τα xanadu είναι ακόμα πιο παρεξηγημένα από τα υπόλοιπα audio spectrum. Και ίσως είναι τα καλύτερα από αυτά που έχει βρει, για τον χώρο που τα θέλει.
Προσωπική άποψη.

υγ. Ο Πετρόπουλος στο σπίτι του έχει τους τελευταίους Ερμήδες με τελικό magnum 2x110w, αν παίζουν, ρωτήστε τον ίδιο. Λογικά για να τα έχει, κάτι θα παίζουν...;)
αν δεν κατάλαβες με τόσες φατσούλες τον χρωματισμό των γραπτών μου...δεν μπορώ να δώσω τίποτα άλλο

και ο cav av 5.1 είναι...αλλά τους άλλαζε τα φώτα

δεν 'εχει να κάνει με τη λειτουργία του ενισχυτή (av ή στέρεο)
σου κατέθεσα παραδείγματα για να σου δώκω να καταλάβεις τα μεγέθη των ρευμάτων και τις δραματικές διαφορές στην απόδοση

και εσύ από την άλλη λες ότι δεν θέλουν δα και 200watt! για χαμηλές εντάσεις...που ίσα ίσα..εκεί θέλεις ρεύμα για να σου βγάζει μπάσο σε χαμηλές εντάσεις και να μην ακούς μόνο τα τουίτερ (86db είναι λέμε)

και από την άλλη μιλάς για φτηνούς επαγγελματικούς τελικούς που δεν έχεις ακούσει και λες από τη μία με βεβαιότητα από την άλλη με επιφύλαξη και μετά ξανά με βεβαιότητα ότι δεν θα παίξουν τα xanadu!

αποφάσισε..

δεν χρειάζεται ντε και καλά να εκφέρεις κατηγορηματική και απόλυτη άποψη όταν δεν γνωρίζεις ή όταν δεν είσαι σίγουρος;)

Last edited:

Reaction score
102
αν δεν κατάλαβες με τόσες φατσούλες τον χρωματισμό των γραπτών μου...δεν μπορώ να δώσω τίποτα άλλο

και ο cav av 5.1 είναι...αλλά τους άλλαζε τα φώτα

δεν 'εχει να κάνει με τη λειτουργία του ενισχυτή (av ή στέρεο)
σου κατέθεσα παραδείγματα για να σου δώκω να καταλάβεις τα μεγέθη των ρευμάτων και τις δραματικές διαφορές στην απόδοση

και εσύ από την άλλη λες ότι δεν θέλουν δα και 200watt! για χαμηλές εντάσεις...που ίσα ίσα..εκεί θέλεις ρεύμα για να σου βγάζει μπάσο σε χαμηλές εντάσεις και να μην ακούς μόνο τα τουίτερ

και από την άλλη μιλάς για φτηνούς επαγγελματικούς τελικούς που δεν έχεις ακούσει και λες από τη μία με βεβαιότητα από την άλλη με επιφύλαξη και μετά ξανά με βεβαιότητα ότι δεν θα παίξουν τα xanadu!

αποφάσισε..

δεν χρειάζεται ντε και καλά να εκφέρεις κατηγορηματική και απόλυτη άποψη όταν δεν γνωρίζεις ή όταν δεν είσαι σίγουρος;)

Συμφωνώ απόλυτα. Και αυτό ακριβώς κάνω. Δεν εκφέρω κατηγορηματική άποψη. Άσε που κατηγορηματική και άποψη είναι σχήμα οξύμωρο.
Είμαι, ίσως, ο μόνος στο site σ' αυτόν τον τομέα.
Αν ξαναδιαβάσεις πιο προσεκτικά τι γράφω και τα σκεφτείς και λίγο θα το καταλάβεις.
Λέω την άποψή μου, όσο ακόμα μου επιτρέπεται, και αφήνω τις κατηγορηματικές απόψεις στους ειδικούς.
Να μην έχω όμως κι εγώ μια άποψη; σε πηγάδι κατούρησα εγω; (η σωστή απάντηση είναι όχι και αυτό είναι κατηγορηματικό).
Μάνα με γέννησε κι εμένα...
Αγάπη μόνο!

daharis666

Moderator
Reaction score
83.197
Συμφωνώ απόλυτα. Και αυτό ακριβώς κάνω. Δεν εκφέρω κατηγορηματική άποψη. Άσε που κατηγορηματική και άποψη είναι σχήμα οξύμωρο.
Είμαι, ίσως, ο μόνος στο site σ' αυτόν τον τομέα.
Αν ξαναδιαβάσεις πιο προσεκτικά τι γράφω και τα σκεφτείς και λίγο θα το καταλάβεις.
Λέω την άποψή μου, όσο ακόμα μου επιτρέπεται, και αφήνω τις κατηγορηματικές απόψεις στους ειδικούς.
Να μην έχω όμως κι εγώ μια άποψη; σε πηγάδι κατούρησα εγω; (η σωστή απάντηση είναι όχι και αυτό είναι κατηγορηματικό).
Μάνα με γέννησε κι εμένα...
Αγάπη μόνο!
δεν σε κατηγόρησα...σου κατέθεσα αυτά που γράφεις
εξήγησε μου αυτή την άποψη πως την αιτιολογείς?

Κάτι φτηνοί, επαγγελματικοί που βγάζουν πολλά watt, χωρίς να τους έχω ακούσει, πολύ φοβάμαι ότι θα τα οδηγούν σαν μεθυσμένοι σε formula 1. Μακάρι να κάνω λάθος αλλά πολύ αμφιβάλω.

και ποιες διαφορές υπάρχουν στην οδήγηση... ανάμεσα σε καλά watt(που μάλλον εννοείς έναν Magnum) και πολλά watt (πχ τον γνωστό crown 1502 των 350 ευρώ)

Reaction score
1.155
Όπως είπα και νωρίτερα αφήστε έξω από την κουβέντα τα Xanadu καθώς είναι το πιο αμφιλεγόμενο ηχείο της AS κι αυτό γιατί ήταν σχετικά φθηνό να το αποκτήσεις αλλά ακριβό στο να το οδηγήσεις με αποτέλεσμα άλλοι να τ' αγαπούν κι άλλοι να τα μισούν.
Χαλάμε το thread του Massimo τον οποίο περιμένουμε να μας πει τι έγινε με τα Orpheus.

daharis666

Moderator
Reaction score
83.197
Όπως είπα και νωρίτερα αφήστε έξω από την κουβέντα τα Xanadu καθώς είναι το πιο αμφιλεγόμενο ηχείο της AS κι αυτό γιατί ήταν σχετικά φθηνό να το αποκτήσεις αλλά ακριβό στο να το οδηγήσεις με αποτέλεσμα άλλοι να τ' αγαπούν κι άλλοι να τα μισούν.
Χαλάμε το thread του Massimo τον οποίο περιμένουμε να μας πει τι έγινε με τα Orpheus.
ήταν αμφιλεγόμενο για εκείνα τα χρόνια που ψάχναμε και μας πουλούσαν χαί ενδ watt

γιατί με τα σημερινά δεδομένα αν δοκίμαζαν στα ριβιού του τότε έναν behringer 1500 θα σταματούσαν οι αμφιλεγομενιές και θα έλεγαν απλά
''παίδες...ταίστε τα με σκυλίσια watt...μέχρι να μαζέψετε λεφτά για κάτι πιο όμορφο'' και θα τελείωνε εκεί ο μύθος των xanadu;)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.734
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Gianni Tab