AVSite εφ' όλης της ύλης...

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Είναι καιρός, να αναδειχθούν μερικά θέματα που δείχνουν να απασχολούν τα μέλη μας. Δεν ξέρω αν είναι σοβαρά ή μη. Η διάθεση όλων είναι να κάτσουμε και να ακούσουμε, να κουβεντιάσουμε και να πάρουμε ορισμένες αποφάσεις που θα βοηθήσουν στην καλύτερη λειτουργία μας, αλλά και στο να περνάμε τις ώρες μας εδώ ευχάριστα. Άλλωστε γι αυτό κάνουμε log in.

Δεν θα θέσει κανείς όρους στο τι θα γραφτεί στο παρόν thread. Ο καθένας είναι ελεύθερος να γράφει ό,τι θέλει και να γίνει κουβέντα. Προσωπικά θα παρακαλούσα για το εξής: Είναι πολύ εύκολο να κάνουμε κριτική, να ρίχνουμε κατηγορίες, να φέρνουμε τους άλλους σε δύσκολη θέση. Εάν μαζί με όλα αυτά δεν υπάρχει και μια πρόταση, μια ιδέα για το μέλλον και για τις πρακτικές που θεωρείτε σωστό να ακολουθούνται, τότε είναι δώρον άδωρον. Παράκληση λοιπόν... προσπαθήστε να είστε δημιουργικοί και όχι καταστροφικοί ή απλώς ισοπεδωτικοί. Το AVSite σας χρειάζεται. :126:

...
 

Μηνύματα
1.877
Reaction score
10
1) Οριοθετηση του πεδιου δρασης καθενος απο την ΔΟ και την ΣΟ...
2) Σε περιπτωση μπαναρισματος να υπαρχει μια προειδοποιηση στο υποψηφιο μελος
3) Δικαιολογηση της ποινης σε ενα συγκεκριμενο θρεντ, προς γνωση και συμμορφωση των υπολοιπων.
4) Και συνεννοηση μεταξυ της ΔΟ, της ΣΟ και των moderators... Στο προσφατο συμβαν, φανηκε τεραστιο χαος μεταξυ ολων αυτων... Αποκομμενη η αμυνα απο το κεντρο και την επιθεση (οπως ο γαυρος με τη Μπορντω:135:)
 

Μηνύματα
15.834
Reaction score
1.213
Απάντηση: AVSite εφ' όλης της ύλης...

Εγω θα τοποθετηθω μετα τους συντονιστες..:114:
 

vet

Audio, Δημοσιογράφος
Μηνύματα
8.252
Reaction score
8.153
ας πω και εγω...

θελω στο site μας οταν γινονται κωλοτουμπες (πχ πινουμε παρεα με αυτον που βριζαμε πριν απο λιγο, ερχεται και σπιτι μας) να γινεται μια απλη αναφορα στα γεγονοτα που μας οδηγησαν στην νεα "μελι γαλα" κατασταση. αλλιως ο καθενας θα μπορει να υπονοει οτι θελει.
κατεπεκταση θελω και η προσφατη ιστορια να γινει "λιανα"

προτεινω τα μπαν και τα κλειδωματα να ειναι τα απολυτως ελαχιστα και ο κανονισμος τοσο καθαρος που θεωρητικα θα μπορουσαν να γινουν και απο εναν υπολογιστη που "παρακολουθει" τα δρωμενα. εννοω οτι δεν πρεπει να υπαρχουν γκριζα σημεια αλλα πληρη διαφανεια ως προς τον ορισμο των ενεργειων που οδηγουν σε κλειδωμα η μπαν.

επισης, για τα ατομα με παραπανω νικναμες.... οταν εγραφε για λιγες μερες απο το σπιτι μου ενας μπαρμπας μου (voria proastia) ειχα "ενοχληση" απο συντονιστη. τα διπλα νικναμες απο εξεχοντα στελεχη του χωρου δεν με βρισκουν συμφωνο.

ελπιζω να βοηθαω στην ομαλη λειτουργια του χωρου που καθε μερα εδω και χρονια παρακολουθω.
Νικος
 

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Μηνύματα
30.058
Reaction score
728
Απάντηση: Re: AVSite εφ' όλης της ύλης...

ας πω και εγω...



προτεινω τα μπαν και τα κλειδωματα να ειναι τα απολυτως ελαχιστα και ο κανονισμος τοσο καθαρος που θεωρητικα θα μπορουσαν να γινουν και απο εναν υπολογιστη που "παρακολουθει" τα δρωμενα. εννοω οτι δεν πρεπει να υπαρχουν γκριζα σημεια αλλα πληρη διαφανεια ως προς τον ορισμο των ενεργειων που οδηγουν σε κλειδωμα η μπαν.
Καθως γινεται μεγαλη συζητηση για το θεμα των μπαν τωρα τελευταια,
θα ηθελα ειλικρινα να ξερω:
Πιστευετε πως γινονται πολλα ban και κλειδωματα και σβησιματα
στο avsite?
Ρωτω διοτι παρακολουθω καθημερινα πολλα φορα(ελληνικα και
ξενα αλλα οχι απαραιτητα αυτου του χωρου)
και πουθενα δεν εχω δει την ανοχη που υπαρχει στο
AVSite...
Μηπως εθελοτυφλω?
 

Μηνύματα
16.004
Reaction score
14
Απάντηση: AVSite εφ' όλης της ύλης...

Ανδρέα επειδή δεν γίνονται μπάν εδώ αυτό μας εχει όλους καλομάθει οτι ετσι πρεπει να γίνεται και όταν γινόμαστε αυστηροί δεν είναι ευχάριστο.

Αλλωστε λίγα είναι τα φορουμ του μεγέθους του Avsite που διατηρούν εστω και μεταλλαγμένο τον χαρακτήρα του παρείστικου φόρουμ.
 

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.651
Reaction score
94.628
Απάντηση: Re: AVSite εφ' όλης της ύλης...

Πιστευετε πως γινονται πολλα ban και κλειδωματα και σβησιματα
στο avsite?

Όχι δεν γίνονται πολλά.

Αλλά θα ήθελα, αν είναι εφικτό αυτό, να ανοίγεται θέμα για να

μαθαίνουμε το γιατί.
 

Μηνύματα
15.834
Reaction score
1.213
Απάντηση: AVSite εφ' όλης της ύλης...

Ανδρέα επειδή δεν γίνονται μπάν εδώ αυτό μας εχει όλους καλομάθει οτι ετσι πρεπει να γίνεται και όταν γινόμαστε αυστηροί δεν είναι ευχάριστο.

.
Κατι δεν παει καλα εδω....η μου φαινεται :137:
 

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Μηνύματα
14.836
Reaction score
53
Όπως έγραψα και σε άλλο θέμα (το γνωστό...) προχθές δεν πρόκειται να κρυφτεί κανείς στο avsite.gr και θα τα συζητήσουμε όλα ανοιχτά και καθαρά και χωρίς φόβο αλλά και πολύ πάθος.

"Και ο καλύτερος τρόπος είναι να ακούμε."

Να ακούσουμε όμως όλοι, όλους. Όχι μόνο οι Συντονιστές τα μέλη ή τα μέλη τους Συντονιστές.

Ας ξεχάσουμε ποιός είναι ποιός, ας ξεχάσουμε πόσα χρόνια, πόσα post ή πόση "άποψη" έχει ο καθένας στο avsite και ας ακούσουμε ο ένας τον άλλον ως μέλη σε μία κοινότητα που όλοι αγαπάμε γιατί αγαπάμε πάνω από όλα το χόμπυ μας.
 

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Μηνύματα
5.685
Reaction score
2.728
Απάντηση: AVSite εφ' όλης της ύλης...

θελω να υπαρχουν καποιες ασφαλιστικες δυκλειδες ετσι ωστε ο οποιος κατηφορος να μην ειναι ασυμμαζευτος. Τις οποιες ειμαι σιγουρος οτι θα θεσπισετε αν καποιος βρει ενα reset το πατησει και ολοι οι πικραμενοι, προσβεβλημενοι, εκνευρισμενοι, απογοητευμενοι...κλπ αυτων των ημερων, ξαναβρουν την καλη τους προδιαθεση απεναντι στα πραγματα.
 

Μηνύματα
3.344
Reaction score
1
Απάντηση: Η δική μου ταπεινή άποψη..

Πρώτον, ο ΚώσταςEAR πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από την Fedra για το προσβλητικότατο μήνυμα που της απηύθυνε, και το οποίο προκάλεσε την παραίτησή της. Και ούτε καν το συζητώ αυτό. Όποιος έχει αντίθετη άποψη, σεβαστή μεν από εμένα, αλλά ότι και να μου πει κάποιος, είναι απλά αδύνατον να μου αλλάξει άποψη. Τελεία και παύλα…
Δεύτερον, άπαντες επιστρέφουν στις θέσεις τους, και όταν λέω άπαντες, εννοώ άπαντες. Κάνουμε δηλαδή όλοι μαζί απλά μια τελική προσπάθεια, για να επαναφέρουμε το φόρουμ στην προγενέστερη κατάσταση, αυτή δηλαδή που βρισκόταν πριν από μερικές μέρες, πριν ξεσπάσει η καταιγίδα. Αν κάποιοι επιμείνουν ντε και καλά να αποχωρήσουν, είναι βεβαίως δικαίωμά τους, σε ένα φόρουμ παραμένει κάποιος ως ενεργό μέλος όσο αισθάνεται ο ίδιος πρώτα απ’ όλα καλά, αλλά κυρίως… όσο αισθάνεται ότι έχει τον σεβασμό των υπόλοιπων μελών…

Τρίτον, η τριανδρία, δηλαδή οι Νίκος Τσαρουχάς, Ακρατόπουλος και Zoglair πρέπει να βρίσκονται στην απόλυτη κορυφή όσον αφορά τη λήψη σημαντικών αποφάσεων, όπως είναι η διαγραφή θεμάτων και μηνυμάτων και το μπανάρισμα μελών. Θα πρέπει ο κανονισμός λειτουργίας να είναι απόλυτα ξεκάθαρος όσον αφορά την επιβολή αυτών των συγκεκριμένων ποινών. Κατά τη γνώμη μου, θα πρέπει ειδικά όσον αφορά το μπανάρισμα των μελών, να υπάρχει η σύμφωνη άποψη και των τριών της τριανδρίας. Και επειδή κάτι τέτοιο δεν μπορεί λογικά να συμβαίνει πάντα, να είναι δηλαδή και οι τρεις παρόντες, θα πρέπει να οριστούν τουλάχιστον δύο μέλη ως αναπληρωματικά, και των οποίων η ψήφος θα αναπληρώνει την ψήφο οποιουδήποτε από την τριανδρία απουσιάζει για οποιοδήποτε λόγο τη στιγμή που έχει προκύψει κάποιο σοβαρό θέμα.

Αν η τριανδρία αδυνατεί να συμφωνήσει ομόφωνα σε κάποιο θέμα, τότε η απόφαση λαμβάνεται κατά πλειοψηφία, η σύμφωνη γνώμη των δύο θα πρέπει να υπερισχύει έναντι της γνώμης του ενός που διαφωνεί. Σαν πρώτο αναπληρωματικό μέλος για να αντικαταστήσει τη ψήφο κάποιου από την τριανδρία σε περίπτωση απουσίας του, εγώ προτείνω την Μαρία Παρασκευοπούλου. Προσωπικά με έχει πείσει ότι η φωνή της είναι η φωνή της λογικής…

Η κρυφή κατηγορία των συντονιστών, διαχειριστών, super moderators κτλ., πρέπει να παραμείνει ως έχει, μη διακριτή δηλαδή στα απλά μέλη. Δεν έχουν καμία δουλειά κατά την άποψή μου, τα απλά μέλη, να ανακατεύονται στα πόδια της συντονιστικής και διαχειριστικής ομάδας του φόρουμ.

Απλά θα πρέπει να ξεκαθαριστεί με απόλυτη διαφάνεια και σε όλα τα επίπεδα, μέχρι ποιου ακριβώς σημείου θα φτάνουν οι αρμοδιότητες του συντονιστή, του διαχειριστή, του super moderator κτλ.

Αυτά τα ολίγα από εμένα και ξεκαθαρίζω ότι δεν πρόκειται να εμπλακώ περαιτέρω στη συζήτηση που θα ακολουθήσει. Θα την παρακολουθήσω μεν με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, αλλά δεν πρόκειται να εμπλακώ σε συζήτηση για να υπερασπιστώ τις απόψεις που εξέφρασα. Είναι απλά η ταπεινή μου άποψη…
 

Μηνύματα
4.059
Reaction score
776
Ας θέσω λοιπόν τα προβλήματα...
Σεαυτό το θρέντ ρωτάει ένα παιδί...να πάρω βινύλιο?Αμέσως δέχεται ένα καταιγισμό απόψεων γι αυτό το θέμα.Όμως επειδή το σάιτ έχει δημιουργήσει συγκεκριμένο πόλο απόψεων θα παρατηρήσετε αμέσως οτι οποιαδήποτε άλλη άποψη(όχι και οποιαδήποτε αλλα έτσι γενικά σαν κλίμα) γίνεται αντικείμενο χλευασμού.Μάλιστα οι υποφαινόμενοι με περίσσεια γνώσης χλευάζουν διαρκώς το μέσο αυτό και οποιαδήποτε άποψη πάει να το υποστηρίξει.
Μου θυμίζει συνέλευση σε σχολή...αλλα ας μήν τα μπλέκουμε...

Τα ίδια μπορείτε να τα δείτε σε οποιοδήποτε θρέντ μιλούν για
λάμπες
ακίδες
καλώδια
πιουριφάιερς
και λοιπά γκατζετάκια

Guys...Δέν σας κατηγορώ για τις απόψεις σας...Μπορεί και εγώ να έχω τις ίδιες.Σας κατηγορώ για τις μεθόδους επιβολής αυτών.Μάλιστα είστε το κλασσικό παράδειγμα που έχει μερικό κενό γνώσεων και όμως...έχει γνώμη!!!!Δέ λέω ρε παιδί μου οτι εγώ ξέρω...Απλά αν με ρωτήσει ένας "να πάρω πικάπ?" θα του πώ την άποψη μου για τα τεχνικά αυτού σύμφωνα με αυτά που γνωρίζω και μετά θα του πώ...ΑΚΟΥ και πάρε ότι σου αρέσει παραπάνω.
Ας πούμε στην φετινή έκθεση πήγα με έναν φίλο μου.Και οι δύο καταλήξαμε οτι οτιδήποτε με λάμπα είχε "κάτι" στον ήχο.Αυτό το κάτι μπορώ να σας το αναλύσω...αλλα βρε guys...το ζήτημα είναι οτι άκουσα.Το ζήτημα είναι οτι αν ο άλλος μου πει οτι του άρεσε δέν θα τον χαρακτηρίσω γραφικό,βλάκα και κουφό.
Με όλο το σεβασμό προς το πρόσωπο σας...Έχω άδικο?Υπάρχει ή δεν υπάρχει αυτός ο πόλος σε αυτό το site???Προχτές με κατηγορούσανε πάλι και έλεγαν "εσύ και οι φίλοι σου..." οι hi-endάδες δηλαδή.Ξέρετε γιατί οι χαιεντάδες είναι φίλοι μου????Γιατί ακούω την άποψη τους.Δέν πετάγομαι να τους πώ αμέσως "δέν ξέρεις" "είσαι άσχετος" "είσαι κουφός".Βέβαια δέν μπορώ να πώ οτι είναι κουφός ένας άνθρωπος όταν έχει ακούσει 58 phono για να καταλήξει στο ένα που έχει...
Προχτές "την είπα" στον Κώστα Φ επειδή θεώρησα αστεία την άποψη του οτι "τα usb transport ακούγονται διαφορετικά".Προσπάθησα να του το αναλύσω με απλές σκέψεις.Όμως σε κάθε βήμα σεβάστηκα την άποψη του.Μάλιστα του είπα ανοιχτά οτι αν αγόραζα dac θα έδινα μέγιστη βαρύτητα στην άποψη του.
Καταλάβατε την διαφορά?Δέν λέω οτι είμαι σωστός...Θεωρώ οτι και εγώ ολισθαίνω πολλές φορές...
αλλα βρε παιδιά...
όπου έχω ακούσει πικάπ παίζει καλύτερα απο cd(βέβαια σε συγκεκριμένες συγκρίσεις).2-3 περιπτώσεις δέν ίσχυε...
Θα με λιθοβολήσετε?Μπορώ να έχω την άποψη μου??????
 


Μηνύματα
4.059
Reaction score
776
Όλοι γνωρίζουμε πως πριν δυο μήνες μόλις γράτηκαν (3) τρία μετρημένα posts από άτομα γνωστής 'χαιεντάδικης' ομάδας(συμπεριλαμβανομένου του γράφοντος) έτρεξαν όλοι να πουν πως απασχολούμε το avsite...Την ίδια στιγμή που ανοίγονται threads για...'ένδυση των αντιπροσώπων' και....'tou_bous_to_tree' και άλλα τέτοια...(Όχι δεν έχω τίποτα μ' αυτούς που τα άνοιξαν...Καλά έκαναν)...
Επίσης το θέμα στο οποίο αναφέρεται ο sudoku είναι...
το πρώτο

το δεύτερο

θεωρείτε σωστή την αντιμετώπιση απο τους admins?
 

Μηνύματα
4.059
Reaction score
776
Re: Απάντηση: AVSite εφ' όλης της ύλης...

Μπορείς.
Αν τα παραπάνω λόγια δέν φέρουν αντίδραση εύχομαι ολόψυχα μία νέα μέρα για το σάιτ.
Προσωπικά εκτιμώ τους υποφαινόμενους.Όλοι μας κάποτε κάνουμε λάθη...
 

Μηνύματα
452
Reaction score
0
Απάντηση: AVSite εφ' όλης της ύλης...

Η «δημοκρατική ανοχή» πρέπει να σταματάει εκεί που αρχίζει η οποιασδήποτε μορφής ασυδοσία, από την απλή ανόητη φλυαρία μέχρι το τρόλινγκ και το flaming.
Αλλιώς το φόρουμ θα γίνει βορά κάθε ανόητου, κάθε κακεντρεχούς, κάθε άσχετου, ο οποίος μετά τη φωτιά που θα βάλει, θα την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια γι' αλλού.
Ποιός ορίζει τους κανόνες; Μα, φυσικά ο Ιδιοκτήτης και Υπεύθυνος της λειτουργίας του ιστοτόπου, στον οποίο ιστότοπο τα υπόλοιπα μέλη είναι υπό όρους φιλοξενούμενα, και μάλιστα με όρους που έχουν ανεπιφύλακτα αποδεκτεί για να ξεκλειδώσει το "submit"!
Θα σας θυμίσω ένα μνημειακό -πραγματικά- κείμενο του zoglair, ενός ανθρώπου μάλλον «δύσκολου», μάλλον «άκαμπτου», μάλλον «αυστηρού», που του είναι μάλλον αδύνατον να νοιώσει ότι αμφισβητείται από τον οποιονδήποτε και για τον οποιονδήποτε λόγο, συγχρόνως, όμως, γνώστη των θεμάτων που χειρίζεται, σοβαρού, αξιοπρεπούς, με άριστη γραφίδα, ξυράφι μυαλό και εγγενή αποστροφή για ηλιθιότητες, το οποίο κείμενο μου είχε κάνει πολύ εντύπωση στην εποχή του:
Κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου thread, έσβησα την υπογραφή 3 φορές. Πριν ανοιχτεί το thread είχε σβηστεί άλλες 2 φορές.

Αν νομίζετε πως δεν έχω καλύτερη δουλειά να κάνω από το να παίζω με κάθε λογής χχχχχχ είστε γελασμένοι. Τον παρακάλεσα να σταματήσει και αυτός επέλεξε να με αγνοήσει επιδεικτικά.

Το αν σε κάποιους η υπογραφή του χχχχχχ ήταν αρεστή και ζηλευτή είναι αδιάφορο. Πρέπει να κατανοήσετε πως η λειτουργία παντός είδους community site βασίζεται στη λογοκρισία. Οι όροι που αποδέχεστε κατά την εγγραφή σας δεν είναι dressing code. Είναι ένα τεράστιο κείμενο λογοκρισίας. Τα sites που πέραν του περιεχομένου τους φροντίζουν και την εικόνα τους, επιβάλλουν πρόσθετους περιορισμούς που εκ των πραγμάτων αποφασίζουν λίγοι. Επί του παρόντος, εγώ. Δεν είναι δυνατόν να συμφωνούμε 18000 νοματαίοι περί του τι είναι αισθητικά αποδεκτό και τι κακόγουστο....
Αποτυπώνει με δυό λόγια σταράτα και αντρίκια όλη την πραγματικότητα πίσω από ένα φόρουμ, και.... σ' όποιον αρέσει. Σε όποιον δεν αρέσει, στο καλό! Δεν παιδιαρίζει ποτέ, κι αυτό είναι που μ' αρέσει σ' αυτόν τον άνθρωπο.

Όση συζήτηση κι αν γίνει, όσες απόψεις κι αν διατυπωθούν, όσοι κανονισμοί κι αν επανασυνταχθούν, κάποιοι -ελάχιστοι- θα αποφασίζουν. Δεν γίνεται αλλιώς. Γι΄αυτό, εδώ θα παραθέσω άλλο ένα απίθανο κείμενο, του Νίκου Τσαρουχά αυτή τη φορά, το οποίο δεν αφήνει καμμιά «ελπίδα» για «δημοκρατικές ανησυχίες συνδιοίκησης».... :114:
χχχχχχ μπερδεύεσαι (για μια ακόμη φορά).
Αυτό που γράφω δεν "οφείλει" να στηρίζεται κατά γράμμα πουθενά. Οι κανονισμοί, συντάχθηκαν από την ΔΟ. Ως εκ τούτου η ΔΟ είναι η καταλληλότερη για να τους ερμηνεύσει, ένα παραπάνω που αυτή εκφράζει την πολιτική του χώρου που βρίσκεσαι. Η άποψη ότι γίνεται κατάχρηση του χώρου είναι άποψη του επίσημου site. Δεν ζητήθηκε το σχόλιό σου (για την άποψή του site) αλλά μιας και αναρωτήθηκες από ποιόν κανονισμό προκύπτει, σου απαντά πάλι επίσημα το site, ότι δεν είναι δυνατόν οι κανονισμοί να καλύψουν κάθε πτυχή της καθημερινότητας σε ένα forum. Οι πτυχές οι οποίες δεν καλύπτονται κατά γράμμα από συγκεκριμένο κανονισμό, καλύπτονται από τις επί τόπου αποφάσεις της ΔΟ και ΣΟ, αυτούς δηλαδή που ερμηνεύουν και επιβάλλουν τους γραπτούς κανονισμούς κατά το δοκούν, ως υπεύθυνοι για την λειτουργία του site. Γι αυτόν τον λόγο έχει γίνει επιλογή ορισμένων ανθρώπων στους οποίους έχει δοθεί διοικητική αρμοδιότητα επί του συνόλου των μελών. Κοινώς η άποψή "σου" δεν έχει την ίδια αξία με την άποψή "τους". Έτσι είναι η ζωή. Ή το δέχεσαι αυτό και "συν" υπάρχεις ή δεν το δέχεσαι και "δεν" υπάρχεις.
Καταπέλτης πραγματικός.

Ας ελπίσουμε αυτοί οι «κάποιοι» που θα διοικούν να διδάχθηκαν από τα ανθρώπινα λάθη τους (μια που κατά τα φαινόμενα θα είναι οι ίδιοι) και κυρίως να πάει για λίγη δίαιτα ο εγωϊσμός όλων μας!
______________________________________________________

ΥΓ.: Εδώ δεν μπορώ, παρά να παραθέσω κι ένα κειμενάκι του Ιδρυτή, τόσο, μα τόσο ανθρώπινο που με κάνει να χαμογελώ από συμπάθεια:
σόρρυ, τώρα είδα την προτροπή του κου Τσαρουχά .... εάν απαιτείται σβήστε το μήνυμα μου ....
Οχι, διοτι εχεις δικαιο!
Αλλα ειπαμε απο καποιο σημειο και μετα κομενη με ολους.
Διοτι εαν θα δω μελη του myphone.gr να μπουν και να αρχισουν τα
παραπονα τους εδω μεσα...κατι θα παθω και θα σας μεινω!
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.411
Reaction score
125.600
Απάντηση: Η δική μου ταπεινή άποψη..

Πρώτον, ο ΚώσταςEAR πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από την Fedra....
αυτό έγινε προκαταβολικά: (ποστ 373)

Ζητώ προκαταβολικά συγνώμη
οκ? Επίσης, έγινε ξανά και στο τέλος. Δεν έχεις παρά να ανατρέξεις στα κείμενά μου. Πόσες φορές δηλαδή πρέπει να γίνει?

....


Όμως, πρέπει να σου εξηγήσω μερικά πράγματα:

για το προσβλητικότατο μήνυμα που της απηύθυνε....Και ούτε καν το συζητώ αυτό. Όποιος έχει αντίθετη άποψη, σεβαστή μεν από εμένα, αλλά ότι και να μου πει κάποιος, είναι απλά αδύνατον να μου αλλάξει άποψη. Τελεία και παύλα…
ΟΚ, σέβομαι την άποψή σου, αλλά η δική μου (και απαιτώ να τη σεβαστείς και συ) είναι ότι το ποστ μου ΔΕΝ ήταν προσβλητικό, διότι δε προσβάλλεις κανέναν κατονομάζοντας απλά την αλήθεια. Αν τα συγκεκριμένα γραπτά της είναι προσβλητικά για την ίδια, διότι είναι βλακώδη, δε φταίω εγώ που απλώς κατονομάζω αυτό που είναι (τα γραπτά της), δε διαπράττω εγώ προσβολή προς το άτομό της, η ίδια την έχει διαπράξει, γράφοντάς τα δημοσίως. Δηλαδή, για να στο κάνω λιανά, δες ένα παράδειγμα: δε προσβάλλεις το βόδι όταν το αποκαλείς βόδι, διότι απλά, είναι βόδι.... Αυτή είναι η αλήθεια αγαπητέ μου! Και για αυτό το θέμα, λέω αυτό ακριβώς που είπες και συ: Όποιος έχει αντίθετη άποψη, σεβαστή μεν από εμένα, αλλά ότι και να μου πει κάποιος, είναι απλά αδύνατον να μου αλλάξει άποψη. Τελεία και παύλα…

Γι'αυτό και δε ζήτησα συγνώμη για καμιά "προσβολή" εκ μέρους μου, αλλά για την σκληρότητα της αντικειμενικής όμως αυτής κριτικής μου. Επίσης για το αναμενόμενο να τη στεναχώρησα, το ανθρώπινο, καθώς η αλήθεια, πολλές φορές πονάει... και για αυτό, ειλικρινά λυπάμαι. Φυσικά, το ήξερα ότι θα συμβεί, αλλά στάθμισα τα πράγματα, ανέλαβα την ευθύνη κι και έπραξα προς κοινό όφελος.

Διότι, είναι καλύτερος φίλος αυτός που σου λέει την αλήθεια και σε επαναφέρει στην πραγματικότητα, παρά αυτός που σου χαϊδεύει τα αυτιά και σε αφήνει να πλανάσαι πλάνην οικτρά. Υπό αυτή την έννοια, έχω τη συνείδησή μου καθαρή.





...............
και να που αυτή μου η απάντηση στον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΒΟΓΙΑΤΖΑΚΗ είναι εντός θέματος.
...............





...μια πρόταση, μια ιδέα για το μέλλον και για τις πρακτικές που θεωρείτε σωστό να ακολουθούντα


-Να λέγεται η αλήθεια, κι ας πονάει.




Αυτό είναι η πιο σημαντική μου πρόταση, μια ιδέα για το μέλλον και για τις πρακτικές που θεωρώ σωστό να ακολουθούνται.

Να λέγεται η αλήθεια, γιατί με ψέμματα, υποκρισίες και κοροϊδίες πίσω από την πλάτη, δε γίνεται.

Ξέρω πως δεν είναι και τόσο εύκολο, ιδίως όταν είναι σκληρή.




Σκληρή για το φόρουμ: δεν είναι πια τεχνικής φύσης φόρουμ, κι ας ξεκίνησε κάπως έτσι. καφενείο είναι. τίγκα στην τσόντα. τόση τσόντα, που έχει χαθεί η αρχική ταινία. επαναπροσδιορισμός ταυτότητας λοιπόν, εδώ και τώρα. να τον ακούτε τον μελέτοβ, να ακούτε τι λεν τα μέλη σας...

---> να ένα θέμα για συζήτηση. Παρακαλώ, την άποψή σας.




Σκληρή για τη ΣΟ-ΔΟ συνολικά: δεν εφαρμόζει τους κανονισμούς του φόρουμ, (με απειροελάχιστες εξαιρέσεις, που απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα) έχει επιλέξει το δρόμο της απόλυτης ανέχειας. Συχνά έχεις την εντύπωση πως δεν υπάρχουν διαχειριστές. Πολύ πιο "δημοκρατικίζουσες" επιλογές, που προσωπικά θεωρώ ορθές. Αφήνει ελεύθερη την "απλή ανόητη φλυαρία" μέχρι το "τρόλινγκ και το flaming" που λέει κι ο solosa. Κι έτσι, καταφέρνει το άλλο, το "παρείστικο". Κι έτσι, αφήνει όλα τα ποστ στη θέση τους, χωρίς να παίρνει φωτιά η σβύστρα. Κι έτσι, βγάζουν τα μέλη συμπεράσματα όλοι για όλους, από τα γραπτά τους. Μου αρέσει αυτό. Εσάς όχι? Αν όχι, σκεφτείτε μόνο πως με αυστηρότητα, βούρδουλα και "αποφασίζω και διατάσσω" δε πείθεις κανένα για ανιδιοτελή προσφορά και παρείστικη ατμόσφαιρα, ούτε για συναντήσεις και φαγοπότια, πράγματα για τα οποία και από τα οποία χαρακτηρίζεται πια το φόρουμ αυτό.

---> να ένα ακόμα θέμα για συζήτηση. Παρακαλώ, την άποψή σας.





Σκληρή για τα πρόσωπα που απαρτίζουν τη ΣΟ-ΔΟ: Δε κάνουν όλοι για μέλη της διοίκησης του φόρουμ. Γιατί; Γιατί απαιτούνται κάποια προσόντα. Ποιά; ΙΜΗΟ απαιτούνται διαφορετικά προσόντα ανάλογα με τον τρόπο που θέλει η ΣΟ-ΔΟ να διοικείται το φόρουμ. Αν θέλει αυστηρότητα, αποφασιστικότητα και στο ακέραιο τήρηση των κανονισμών, ο Zoglair είναι ιδανικός, κι ας είναι δύσκολος κι άκαμπτος - αδιάλλακτος. Κι εγώ. Αν όμως θέλει ανέχεια, μετριοπάθεια, διπλωματία, υπομονή, ευγένεια, χιούμορ, διαλλακτικότητα, προσοχή, επικοινωνιακά χαρίσματα στο μάξιμουμ, ο Zoglair κι εγώ είμαστε απολύτως ακατάλληλοι. αν θέλει audio-video θεματολογία, τότε όλοι οι συντονιστές πρέπει να είναι γνώστες του αντικειμένου, κι ας είναι αντικοινωνικότατοι. αν θέλει καφενείο, τότε θέλει και την καφετζού της γειτονιάς σας, αρκεί να ξέρει να μιλάει στον κόσμο, να έχει επικοινωνιακά ταλέντα.

---> να ένα ακόμα θέμα για συζήτηση. Παρακαλώ, την άποψή σας.


κλπ κλπ κλπ




Επίσης, αυτό που ζητάτε τώρα, κριτική δηλαδή και σκληρή, είναι χρήσιμο να υπάρχει συνεχώς για τα μέλη της ΣΟ-ΔΟ από τα απλά μέλη. Βάσει κανονισμών, δε γίνεται να τα κατεβάσεις σε διαχειριστή, παίρνεις τον πούλο. Ναι, αλλά. Επίσης τον πούλο θα πάρεις αν τα κατεβάσεις αγρίως και σε κάποιο μέλος, ακόμα κι αν έχεις δίκιο.

Προτείνω λοιπόν να υπάρχει μια κατηγορία "παραπόνων" ή καταγγελιών ή και γω δε ξέρω πως θέτε να τηνε πείτε, με δυό υποκατηγορίες: μια "προς μέλη της ΣΟ-ΔΟ", όπου τα απλά μέλη να μπορούν ελεύθερα και χωρίς περιορισμό, μπαν και λογοκρισία να εκφράζουν το παράπονό τους για διαχειριστάδες που παρεκτρέπονται. Αυτά τα παράπονα θα πρέπει να απασχολούν τη διοίκηση του φόρουμ και να τα τακτοποιεί. Και μαι δεύτερη υποκατηγορία "προς απλά μέλη", διότι αν ένα μέλος μου κάνει μαντάρα το θρεντ και γω δε γουστάρω και δε παίρνει μέτρα και κανας διαχειριστής, να πάω κάπου να το δηλώσω το θέμα και να μη ρημάξω το δικό μου με έξτρα "εκτός θέματος ποστς" όπου θα προσπαθώ να σταματήσω τον τρολά.





Τέλος, προτείνω να μη διαβάζετε θρεντ που δεν επιθυμείτε, που σας κουράζουν. Τίποτα δεν είναι υποχρεωτικό. Γιατί θέλετε να μπείτε κάπου και να πείτε το πικρό σας? Αφήστε τα θρεντ που δε θέλετε να ασχολείστε, κι ασχοληθείτε με αυτά που είναι συναφή με την προσωπικότητά σας. Δε γίνεται να σας αρέσουν όλα... Να ακούτε τον μελέτοβ, ίσως και να έχει δίκιο.....

Α, και θέλω επιτέλους δημοψήφισμα, στο τελευταίο ερώτημα του μελέτοβ...


βέβαια, ο ίδιο, περιμένει. ε, κάτι παραπάνω ξέρει....
 

Μηνύματα
3
Reaction score
0
Απάντηση: Η δική μου ταπεινή άποψη..

Σκληρή για το φόρουμ: δεν είναι πια τεχνικής φύσης φόρουμ, κι ας ξεκίνησε κάπως έτσι. καφενείο είναι. τίγκα στην τσόντα. τόση τσόντα, που έχει χαθεί η αρχική ταινία. επαναπροσδιορισμός ταυτότητας λοιπόν, εδώ και τώρα. να τον ακούτε τον μελέτοβ, να ακούτε τι λεν τα μέλη σας...

---> να ένα θέμα για συζήτηση. Παρακαλώ, την άποψή σας.

Βεβαια η παραπανω τοποθετηση εγινε οταν καποιος/α συμφορουμιτης διαφωνησε εντονως με τα γραφομενα καποιου/α συμφορουμιτη , και απλως ανεφερε οτι ειναι τεχνικο το φορουμ , σε κουβεντα που μαλλον η θυμηση αυτη εμοιαζε παραταιρη.Κατα τον συμφορουμιτη που ανεφερες, χωρις αυτο να σημαινει βεβαια οτι εχει δικιο.

Για την ουσια (που θελεις να τονισεις ) , ας μεινουμε καλυτερα στα δικα σου γραπτα (στο thread του ban) , που ηταν πιο αναλυτικα αλλα και καυστικα :)
 


ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Μηνύματα
30.058
Reaction score
728
Απάντηση: AVSite εφ' όλης της ύλης...

Πολυ ωραια!
Εγω θα ηθελα να δουμε ενα παραδειγμα για να μου πειτε τι θα
αποφασιζατε εσεις.
Στο avsite εχουμε εναν μηχανισμο ο οποιος μας ειδοποιει για τις
διπλοεγγραφες.
Το συστημα εγραψε λοιπον πριν λιγο:

chrome50 seems to have multiple personalities using meletov and chrome50 sharing the same computer.
Oi συντονιστες ειναι ηδη ενημεροι και το βλεπουν.
Αυτο που δεν μπορουν να κρινουν ειναι εαν η κοινη εισαγωγη
γινεται με δολο, η αποτελει συγγενικο προσωπο η συναδελφο.

Σας υπενθυμιζω πως υπαρχει σχετικη ποινη για την διπλοεγγραφη...
 


Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.622
Μηνύματα
2.868.422
Members
37.940
Νεότερο μέλος
geo kok
Top