AZbox HD Elite ... under hard test...

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: AZbox HD Elite ... under hard test...

Το έπαθα κι εγω προχθες.
δοκίμασε on/off απ τον πίσω διακόπτη
το δοκιμασα αλλα γιοκ!!! δεν επιασε

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
Απάντηση: Re: AZbox HD Elite ... under hard test...

SOS!!!

ο premium ξαφνικα αρνειται να δειξει εικονα, τον ανοιγω δειχνει wake-up, και azbox στην τι βι. Ολα παγωμενα. Αναβω σβηνω...τιποτα. Δε δεχεται καμια εντολη απο το χειριστηριο παρα μονο ον' οφ

Τι κανω?
δεν δείχνει καθόλου εικόνα ? ούτε τα settings ?
Αστο κλειστό για 10 λεπτά και ξανανοιξέ το.
Ξαναπέρασε το τελευταίο firmware 2032.

Πές μας τι παίζει?

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: AZbox HD Elite ... under hard test...

δεν δείχνει καθόλου εικόνα ? ούτε τα settings ?
Αστο κλειστό για 10 λεπτά και ξανανοιξέ το.
Ξαναπέρασε το τελευταίο firmware 2032.

Πές μας τι παίζει?

Το μόνο που δείχνει ειναι ''Αzbox'' στην οθονη της τηλεορασης. και δεν ακουει καμια εντολη παρα μονο on-off απο το remote control

Reaction score
0
τον εκλεισα για 10 λεπτα, ανοιξε και ξαναπερασα το firmware, και ολα οκ προς το παρον

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
Απάντηση: AZbox HD Elite ... under hard test...

εχεις κατι συνδεδεμένο επάνω ?
Βγαλε οτι έχεις, σκληρό δισκο, κεραία , κλπ και ασε μόνο το ρευμα (!) και το hdmi. Βγάλτο απο το ρευμα, περίμενε 10 λεπτά και ξανανοιξέτο.
Δοκίμασε το και πές μας...

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

α, οκ, γραφαμε μαζι...

Αφου ειναι εντάξει, no problem..:109:

Reaction score
6

Χτες πήρα και εγώ τον AZBox HD Elite ... Τις πρώτες μου εντυπώσεις τις είχα ήδη γράψει πριν από μερικές ημέρες... Αυτό που βλέπω είναι ότι του λείπουν ακόμα βασικά (και αυτονόητα) πράγματα...
Έβαλα το τελευταίο software 0.9.2032 : To USALS παίζει, το diseqc 1.2 παίζει (κουνάει
το μοτέρ δεξιά-αριστερά) , ΔΕΝ αποθηκεύει σωστά τις diseqc 1.2 θέσεις όμως και γίνεται μπάχαλο...
Γύρισα στην 0.9.1868: Αποθηκεύει σωστά τις θέσεις αλλά ΔΕΝ κουνάει το μοτέρ με diseqc 1.2 (μόνο το USALS παίζει...)

Υπάρχει έκδοση που να παίζει σωστά με diseqc 1.2 μοτέρ? ή μέχρι να βγάλουν νέα μου είναι άχρηστος...???? Το Usals όσο καλά και να παίζει, πάντα χρειάζεται ένα μικροσυντονισμό (που μπορείς να κάνεις μόνο αν γυρίσεις σε diseqc 1.2 !!!)

Επίσης, όταν αλλάξεις ανάλυση (HDMI) αργεί (σε σχέση πάντα με τα υπόλοιπα κομμάτια που έχω και τον Hivion), ενώ αργεί αρκετά να κλειδώσει με την τηλεόραση όταν τον ανοίγεις (1080p HDMI πάντα)
Η εικόνα μέσω scart (ειδικά τα μενού του) είναι χάλια - φαίνεται ότι έχουν φτιαχτεί για μεγαλύτερες (HDMI) αναλύσεις και όχι για 576i .... Από 720p και πάνω τα μενού είναι άψογα...(πάντα σχολιάζω με βάση τον Hivion HD-9090X Ultima που είχα μέχρι τώρα)
Υπάρχει μια καθυστέρηση στην απόκριση των μενού, η οποία πιστεύω ότι όσο ανεβαίνουμε firmware θα βελτιώνεται (ήδη έχει βελτιωθεί αρκετά στην 2032 σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις...)
Να πούμε και κανένα θετικό , σας τάραξα στα "αρνητικά" μέχρι στιγμής....
Μου έπαιξε τα Mpeg-2 4:2:2 SD κλιπάκια της eurovision (καθώς και τα mpeg-4 HD) άψογα από usb stick, μπορώ να πω με εφάμιλλη εικόνα του WD TV, αν και αργεί λίγο μέχρι να ξεκινήσει να παίζει το κλιπ (5-6 δευτερόλεπτα)

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: AZbox HD Elite ... under hard test...

Το μόνο που δείχνει ειναι ''Αzbox'' στην οθονη της τηλεορασης. και δεν ακουει καμια εντολη παρα μονο on-off απο το remote control
Μου έκανε ακριβώς το ίδιο πράγμα και έκανα τα εξής:
Έτοίμασα το κινητό μου να βγάλει φωτογραφία. Σημάδεψα με το τηλεκοντρόλ την κάμερα και είδα πως δεν άναβε το φως στο ματάκι. Λέω θα φταίνε οι μαμά μπαταρίες (τις άνοιξα χθες). Αλλάζω τις μπαταρίες, δουλεύει μια χαρά. Αλλάζω και πάλι τις μπαταρίες με τις μαμίσιες και μέχρι στιγμής δουλεύει κανονικά. Κουφό ε???

Reaction score
0

εβαλε σε λειτουργία το "οικιακό" card sharing...:109:
Φίλε Πάνο από το 'ανοίγω το incubus και δούλεψε αμέσως' μέχρι το έβαλα σε λειτουργία έστω και το οικιακό csharing υπάρχει ένα τεράστιο κενό.....
Το να πω και εγώ ότι πήρα τον az και όταν τον άνοιξα έβλεπα τα πάντα και δουλεύουν όλα ρολόι δεν νομίζω ότι βοηθάει κανένα.
Και όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα μικρό καλάθι.
Μπορεί ό φίλος quantum να είναι ειδικός στο linux με γειά του με χαρά
του αλλά νομίζω είναι ποιο σωστό να λέμε (για την πληροφόρηση και αυτών που θέλουν να πάρουν ένα az ότι τον άνοιξα , εγκατέστησα το plug in , έκανα τις ρυθμίσεις στα αρχεία που πρέπει (αν τις έκανα) και στο τέλος κάτι κατάφερα, αν το κατάφερα.

Το θέμα με το wifi και την macadress το έχει αντιμετωπίσει κανείς άλλος?

Reaction score
6

Τελικά τη βρήκα την λύση για το diseqc 1.2 ....
Ο δέκτης είναι λίγο περίεργος όσον αφορά την ρύθμιση του diseqc 1.2 :
Καταρχήν επιλέγουμε τον δορυφόρο που μας ενδιαφέρει:
Στην συνέχεια πατάμε ΟΚ στο πεδίο ρύθμισης του positioner (που θα πρέπει να είναι στο OFF) ώστε να ανοίξει το παραθυράκι με τις ρυθμίσεις του μοτέρ...
Επιλέγουμε diseqc 1.2 , κουνάμε East/west μέχρι να πετύχοουμε το μικροσυντονισμό και μετά κάνουμε Save !!! ΠΡΟΣΟΧΗ: Αφού πατήσουμε το save ο δέκτης "κλειδώνει" την θέση και όσο και να πατάμε Move East/West ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ !!!!
Πρέπει πρώτα να επιλέξουμε "Resetting" , να πατήσουμε ΟΚ, και μετά μπορούμε να διορθώσουμε όσο θέλουμε την θέση, μέχρι να πατήσουμε πάλι Save !!!

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

Φίλε Πάνο από το 'ανοίγω το incubus και δούλεψε αμέσως' μέχρι το έβαλα σε λειτουργία έστω και το οικιακό csharing υπάρχει ένα τεράστιο κενό.....
Το να πω και εγώ ότι πήρα τον az και όταν τον άνοιξα έβλεπα τα πάντα και δουλεύουν όλα ρολόι δεν νομίζω ότι βοηθάει κανένα.
του αλλά νομίζω είναι ποιο σωστό να λέμε (για την πληροφόρηση και αυτών που θέλουν να πάρουν ένα az ότι τον άνοιξα , εγκατέστησα το plug in , έκανα τις ρυθμίσεις στα αρχεία που πρέπει (αν τις έκανα) και στο τέλος κάτι κατάφερα, αν το κατάφερα.

Εχουμε πεί ότι η καθε αρχή είναι και δύσκολη....:109:

Εκανα και εγω την εγκατασταση με το incubus δοκιμαστικά και μου δούλεψε μια χαρα για "οικιακό" card sharing.
Δεν χρειάζεσαι master στο Linux για να το προγραμματίσεις...
Μια απλή ακολουθία είναι στο config... Μια σειρά για την ακρίβεια.

Πάντως συνεχώς εξελίσσεται, θελει τις ρυθμισουλες του αλλα που θα πάει, θα ολοκληρωθεί καποια στιγμή.:126:

Reaction score
0

αγαπητέ quantum.

Τι ακριβώς εννοείς όταν λές ότι ενεργοποίησες το incubus και αυτό δούλεψε αμέσως? Μας το περγράφεις λίγο ποιό αναλυτικά? Τι δουλειά έκανε ακριβώς?

Από το πρώτο post το ύφος σου μου φάνηκε εμπρηστικό γι αυτό και προτίμησα να σιωπήσω και να αφήσω κάποιον άλλο να σου απαντήσει όπως και έγινε. Θα αντιπαρέλθω τις μομφές σου και τα ειρωνικά σου σχόλια.
Όπως εσύ είπες, ήσουν κάτοχος dreambox 7000 για πολλά χρόνια. Αυτό λοιπόν που με ξενίζει & με παραξενεύει είναι πως ένας παλιός κάτοχος αυτού του μηχανήματος δεν είναι σε θέση να σετάρει ένα μηχάνημα σαν το azbox. Όχι ότι είναι εύκολο το azbox, τουναντίον μάλιστα, αλλά για έναν dreamboxer είναι, αν όχι παιχνιδάκι, τουλάχιστο πιο εύκολο, πως να το κάνουμε. Την ίδια γλώσσα μιλάνε & στις ιδιες αρχές βασίζονται.
Βέβαια μιλάω για έναν dreamboxer και όχι για κάποιον που του πήγαν ένα dreambox δώρο στα γενέθλιά του με γυαλιστερό χαρτί και φιόγκο.
Για να κλείσω το θέμα, επαναλαμβάνω πως δυσκολεύτηκα από λίγο έως πολύ λίγο να στήσω το μηχάνημα και πως είμαι πρόθυμος να βοηθήσω (στα πλαίσια των δυνατοτήτων & των γνώσεών μου) τόσο εσένα, όσο και όποιον άλλο φίλο χρειαστεί κάτι, αρκεί αυτό το κάτι να μην είναι ενάντια στους κανόνες του forum που μας φιλοξενεί, το νόμο & την κοινή ηθική (όπως λέμε κοινή λογική). :105:

Reaction score
0
Καλησπέρα φίλοι μου, έχω να κάνω κάποιες ερωτήσεις γι αυτόν το δέκτη γιατι ενώ μόλις αγόρασα εναν Dreambox 7020 το καλοσκέφτομαι να αγοράσω κι αυτόν.

1. AZbox HD Elite η Premium??Για εμενα πχ που δεν με ενδιαφέρει να εχω wireless γιατι το ρουτερ μου είναι πάνω στο έπιπλο της TV ποιό θα ήταν το ισχυρότερο κίνητρο για να με ωθήσει στο να αγοράσω τον εναν αντί για τον άλλο??

2. Επειδή λογικά δεν θα μπορεί να λειτουργήσει ώς server sκέφτομαι να βάλω την καρτούλα SRG στον 7020 με CCCAM και να τον έχω στον κάτω όροφο στον πατέρα μου και πάνω εγώ με τον AZBox και με το Incubus να βλέπω κι εγώ..Το οικιακό sharing θα μου λειτουργήσει η παρουσιάζει ακόμα πολλά προλήματα??Να μην το σκεφτώ καν??Γιατι να τον πάρω και να μην μπορώ είτε εγώ είτε οι γονείς μου να χρησιμοποιήσουμε ταυτόχρονα τη συνδρομή μας δεν εχει κανένα νόημα..

3. Από ευαισθησία πώς τα πάει??Αληθεύει οτι έχει από τους πιο ευαίσθητους tuners στην αγορα??

4. 4:2:2 feeds σε SD αλλα και HD, αλλά οχι prerecorded (απευθείας απο το δορυφόρο) μπορεί να απεικονίσει??(ΠΧ τα feeds της Eurovision)

5. Διαβάζω για προβλήματα με μοτερ σ αυτό το θέμα απο αρκετούς. Εγω που εχω Moteck 2100 θα αντιμετωπίσω πρόβλημα??

6. Μπορώ κι εγώ να εκμεταλευτώ την προσφορά στην οποία αναφέρεστε στο θέμα Powerbuy του AZbox HD, ή ισχύει μόνο για τους moderators.

Ελπίζω να μήν σας κούρασα και να απαντήσετε στα ερωτήματά μου..Ευχαριστω!!!:121::121::121::121:

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
Απάντηση: Re: AZbox HD Elite ... under hard test...

Καλησπέρα φίλοι μου, έχω να κάνω κάποιες ερωτήσεις γι αυτόν το δέκτη γιατι ενώ μόλις αγόρασα εναν Dreambox 7020 το καλοσκέφτομαι να αγοράσω κι αυτόν.

1. AZbox HD Elite η Premium??Για εμενα πχ που δεν με ενδιαφέρει να εχω wireless γιατι το ρουτερ μου είναι πάνω στο έπιπλο της TV ποιό θα ήταν το ισχυρότερο κίνητρο για να με ωθήσει στο να αγοράσω τον εναν αντί για τον άλλο??

2. Επειδή λογικά δεν θα μπορεί να λειτουργήσει ώς server sκέφτομαι να βάλω την καρτούλα SRG στον 7020 με CCCAM και να τον έχω στον κάτω όροφο στον πατέρα μου και πάνω εγώ με τον AZBox και με το Incubus να βλέπω κι εγώ..Το οικιακό sharing θα μου λειτουργήσει η παρουσιάζει ακόμα πολλά προλήματα??Να μην το σκεφτώ καν??Γιατι να τον πάρω και να μην μπορώ είτε εγώ είτε οι γονείς μου να χρησιμοποιήσουμε ταυτόχρονα τη συνδρομή μας δεν εχει κανένα νόημα..

3. Από ευαισθησία πώς τα πάει??Αληθεύει οτι έχει από τους πιο ευαίσθητους tuners στην αγορα??

4. 4:2:2 feeds σε SD αλλα και HD, αλλά οχι prerecorded (απευθείας απο το δορυφόρο) μπορεί να απεικονίσει??(ΠΧ τα feeds της Eurovision)

5. Διαβάζω για προβλήματα με μοτερ σ αυτό το θέμα απο αρκετούς. Εγω που εχω Moteck 2100 θα αντιμετωπίσω πρόβλημα??

6. Μπορώ κι εγώ να εκμεταλευτώ την προσφορά στην οποία αναφέρεστε στο θέμα Powerbuy του AZbox HD, ή ισχύει μόνο για τους moderators.

Ελπίζω να μήν σας κούρασα και να απαντήσετε στα ερωτήματά μου..Ευχαριστω!!!
Φιλε antreas88 καλως ηρθες στην παρέα μας...:109:

1) Εαν δεν σε ενδιαφέρει η δυνατότητα εσωτερικού HDD SΑΤΑ, το εξωτερικό τροφοδοτικό, η μπροστινή θύρα USB και το WiFi προτίμησε ELITE. ειδε άλλως ο Premium είναι μονοδρομος.

2) Το Incubus δουλεύει , το CCcam παίζεται, το υποστηρίζει ναι μεν αλλά... , πιστευω όμως θα δουλεψει στο μέλλον. Linux ειναι...
ριξε μια ματια εδώ... http://www.azboxworld.com/index.php?page=Board&boardID=54

3) Νομίζω πάει πολύ καλά , δεν εχουν αναφερθεί προβλήματα και η σαρωση που κάνει κατεβάζει πολύ πράγμα. Κάτι παίζει και με Blind Scan in the future...

4) Απεικονίζει feeds σε DVB-S και SD, σε DVB-S2 και HD later...
δες εδώ...
"Hello,

I ask the information to a guy who purchase an Azbox for feed hunting and here is the answer.

Yes Azbox HD can without problem access the DVB-S 4:2:2 feeds (MPEG-2 or MPEG-4) but you need to go to channel selection, select the channel press the Menu key and select Add the HD flag on the channel then it is cleared.

For 4:2:2 in DVB-S2 there are problem with some feeds (only sound is available) and the readme of the latest firmware 0.9.2032 states that they are aware of the problem and that they will fix it in one of the future release ... so be patient for a full transparent support of 4:2:2!

Pr2 "

5) προβληματακια υπάρχουν λογω firmware, αλλα όλα λύνονται...
δες εδώ... http://www.azboxworld.com/index.php?page=Thread&threadID=6598
και το post #210 αυτου του θεματος...

6) Το Powerbuy ΙΣΧΥΕΙ για ΟΛΑ τα ΜΕΛΗ και εσυ είσαι ενα απο αυτά... :126:

Καλή συνέχεια και εδω είμαστε....:109:

Reaction score
0
Σιγουρα το CCCam ομως επειδη βασίζεται στην αρχιτεκτονικη του PPC επεξεργαστη που εχουν τα Dreambox πρεπει να ξαναγραφτει για τους συγκεκριμενους επεξεργαστες...και πιστευω οτι η ιδια η ομαδα που φτιαχνει το cccam δεν θα το κανει, η μαλλον "δεν θα την αφησουν" να το κανει..Το cccamd που γραφει στα emus του premium τι ακριβως σχέση εχει με το cccam??

Οσο για το Blind scan Με προλαβες!!!ΧΑΧΑΧΑ!!Ηθελα να το ρωτησω κι αυτο!!

Και το cccam βασικα να μην δουλευει δεν πειραζει, τα λεφτα του τα αξιζει μονο και μονο ως Mediaplayer πιστευω...σωστα??

Reaction score
0
Εστησα και καλιμπραρισα τον Azbox Premium και τον δουλευω παραλληλα απο το Loop του Mvision HD combo. Παρατηρηση πρωτη -Μου ειναι απολυτως αχρηστο πλεον το WD HDtv!!!!!

Reaction score
0
Αστο...κι εγω χτες το πρωι αγορασα εναν dreambox 7020 αλλα σήμερα το σκέφτομαι να αγοράσω και εναν Premium...Θα δούμε...:D:D:D:D

Reaction score
0

Για όσους δυσκολεύονται με τη γραμματοσειρά του Azbox (ιδίως οι κατόχοι crt τηλεοράσεων) υπάρχει λύση:
1) Κατεβάζουμε οποιαδήποτε Ελληνική γραμματοσειρά σε μορφή .ttf
2) Την περνάμε με ftp χύμα στο φάκελο /EMU του AZbox.
3) Πάμε στο AZbox->Ρυθμίσεις->Πληροφορίες συστήματος->Font setup, τη βρίσκουμε & την επιλέγουμε.
4) Κάνουμε reboot το μηχάνημα & αυτό ήταν...
Εγώ χρησιμοποίησα την Mg open moderna bold και είναι ασύγκριτα καλύτερη από τη μαμά. Μπορεί να υπάρχει & καλύτερη αλλά δεν έχω το χρόνο να τις δοκιμάσω όλες. Πάντως προτείνονται οι bold γραμματοσειρές. Αν κάποιος βρει την ιδανική, παρακαλώ να την πει & στους υπολοίπους.
Το κόλπο αυτό προϋποθέτει την ύπαρξη του FW 0.9.2032 (του τελευταίου δηλαδή).

Reaction score
0
Φίλε Πάνο Οπλοποιέ ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου.

Έχω ομως να κάνω κι αλλες ερωτήσεις σχετικα με αυτόν γιατι με ενδιαφέρει πολύ να τον αγοράσω αλλά αυτά που θέλω να ξέρω είναι σημαντικα πριν το κανω....Οποιος ξέρει ας μου απαντήσει..

1ον απο ευαισθησία είναι καλός?σε σχέση με τον Alps Tuner του dm500 πώς είναι?
2ον εγώ επίσης έχω αποθηκευμένες ήδη τις θέσεις των δορυφόρων στο μοτερ μου, θα μπορω να τις χρησιμοποιήσω όπως και στους dreambox ή θα πρέπει να τους ψάξω εναν εναν από την αρχή?
Και 3ον με το incubus θα μπορώ να βλέπω τη συνδρομή μου στον AZbox η θα τρελαθώ στα προβλήματα και θα αγανακτήσω?? (LOL) Οικιακά λογικά δεν θα μου έχει lag στο sharing??Ρωτάω επειδή δεν έχω δοκιμάσει καθόλου το incubus...

Reaction score
0

Για όσους δυσκολεύονται με τη γραμματοσειρά του Azbox (ιδίως οι κατόχοι crt τηλεοράσεων) υπάρχει λύση:
1) Κατεβάζουμε οποιαδήποτε Ελληνική γραμματοσειρά σε μορφή .ttf
2) Την περνάμε με ftp χύμα στο φάκελο /EMU του AZbox.
3) Πάμε στο AZbox->Ρυθμίσεις->Πληροφορίες συστήματος->Font setup, τη βρίσκουμε & την επιλέγουμε.
4) Κάνουμε reboot το μηχάνημα & αυτό ήταν...
Εγώ χρησιμοποίησα την Mg open moderna bold και είναι ασύγκριτα καλύτερη από τη μαμά. Μπορεί να υπάρχει & καλύτερη αλλά δεν έχω το χρόνο να τις δοκιμάσω όλες. Πάντως προτείνονται οι bold γραμματοσειρές. Αν κάποιος βρει την ιδανική, παρακαλώ να την πει & στους υπολοίπους.
Το κόλπο αυτό προϋποθέτει την ύπαρξη του FW 0.9.2032 (του τελευταίου δηλαδή).

μπραβο quantum

μηπως θα επρεπε να γινει ενα καινουργιο thread σχετικα με how to των Αzboxes για να ειναι ολα καπου μαζεμενα?
πχ ενα που να αναφερονται τα firmware updates και οι βελτιωσεις που κανουν , ενα αλλο σχετικα με how to οπως το παραπανω κλπ

ευχαριστω

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.626
Members
38.472
Νεότερο μέλος
nickger