- Μηνύματα
- 35.631
- Reaction score
- 83.116
Βλέποντας τη φωτογραφία θα έλεγα «Πω πω κατάντια!»
Έλα όμως που είναι καφές TAF, έστω blend, φτιαγμένος με Rancilio.
Έλα όμως που είναι καφές TAF, έστω blend, φτιαγμένος με Rancilio.
Πολύ περισσότερο απ' όσο περίμενα. Δεν θα πήγαινα αλλά είναι φίλοι μου 2-3 εκθέτες και ήθελα να τους επισκεφτώ μιας και με είχαν καλέσει.Είχε κόσμο με αυτόν τον παλιόκαιρο;
Είναι δύσκολη η απάντηση. Εξαρτάται από τις γευστικές προτιμήσεις του ενδιαφερόμενου και την εμπειρία του στους specialty καφέδες.Κάποιος από τους καφέδες/μαγαζια που να αξίζει να δοκιμάσουμε;
Όχι, δεν έχει. Τις κανάτες τις έχω σταματήσει εδώ και χρόνια λόγω μη πρακτικότητας. Είχα φίλτρο "κάτω πάγκου" στην κουζίνα αλλά πριν 2-3 μήνες αποφάσισα να κάνω μία αναβάθμιση και το έβγαλα. Αποτέλεσμα της αναβλητικότητάς μου ήταν να έχει περάσει τόσος καιρός και το νέο φίλτρο να βρίσκεται ακόμα στο κουτί του.Έχει διαφορά εάν για παράδειγμα το νερό ήταν από κανάτα Brita;
Η δίκη μου, Saeco, τέτοια φίλτρα προτείνει και πουλα αλλά αφού το κόστος τους είναι υψηλό και ούτως η άλλως στο σπιτι έχουμε κανάτα Brita, βάζουμε από δαύτη
Ωραίος!!!Δεν ηξερα οτι εχετε τετοιου ειδους αναζητησεις εδω. Τα τελευταια 7 χρονια ειμαι πολυ μεσα στον χωρο του καφε. Σε ολες τις εκθεσεις και festival και με αρκετους απο τον χωρο που ασχολουνται σοβαρα. Απο εξοπλισμο εχω μια unic stella mini dual boiler dual pid η οποια ειναι πειραγμενη απο εμενα σε αρκετα σημεια(πιεση αλλο portafilter απο la marzocco)μυλο αλεσης mazzer major chrome edition,απο φιλτρο νερου εχω everpure ocs2 tamper reg barber ripple και flat,και αλλα αρκετα.
Αγαπημενοι καφεδες ειναι απο αφρικη γενικα,και γενικα απο οπου μπορει να μου δωσει γευστικα αυτα που μου αρεσουν.
Καφεδακια κερναμε τους επισκεπτες μας ,και τους καταστρεφουμε οτι νομιζανε για τον espresso .
Ο εξοπλισμος
Από τα συστατικά του νερού βρύσης που επηρεάζουν το τελικό αποτέλεσμα του καφέ, έχω καταλήξει ότι με ενοχλούν περισσότερο οι διάφορες οσμές. Φυσικά κι ένα εξειδικευμένο Everpure ή 3Μ είναι η βέλτιστη λύση. Από το "καθόλου φίλτρο" όμως, ένα απλό επώνυμο κάνει τίμια δουλειά.Η brita δεν ειναι η καταλληλοτερη για παρασκευη καφε με το νερο που εχουμε στην Αττικη.
Ειναι φτιαγμενη για τις χωρες που το νερο ειναι πολυ σκληρο,και αυτο εχει σαν αποτελεσμα να αφαιρει περισσοτερα αλατα απο αυτα που χρειαζεται ο καφες για να βγει σωστος. Το νερο της Αθηνας ειναι παρα πολυ καλο αρκει να του αφαιρεσουμε τα χημικα και τις οσμες.
Και μ' αυτό, το νερό μοιάζει με του σπιτιού σου;Το πρόβλημα των οσμών είναι εντονότερο στο εξοχικό μου στη Νέα Μάκρη, όπου το νερό της βρύσης είναι γλυφό. 'Έχω τοποθετήσει αυτό.
Με ή χωρίς φίλτρο;Και μ' αυτό, το νερό μοιάζει με του σπιτιού σου;
Για τον χρόνο και την διαδικασία θα συμφωνήσω μαζί σου,και δεν είναι όλοι διατεθειμενοι να κάνουν αυτά που πρεπει ,αλλά γευστικά δεν έχει καμία σχέση με ότι έχεις γευτεί από οποιαδηποτε καψουλα,ούτε καν από ευρείας κατανάλωσης καφέδες από καταστήματα. Δεν είναι τυχαίο που ο scaa(η ομοσπονδία που ασχολείται με τον καφέ παγκοσμιως) αναφέρει ότι το 95% των καταστημάτων που παράγουν καφέ ,φτιάχνουν καφέ ο οποίος είναι για πέταμα.Xωρις να θελω να σας ...κοροιδεψω, η να με κοροιδεψετε, το βρισκω πολυ χρονοβορο και ζορικο ολο αυτο για να πιω, εν τελει ενα καφεδακι.
Ισως αν ειχα το χρονο και τη θεληση και την ψυχικη δυναμη να ασχολιομουν κι εγω λιγο παραπανω.
Παρ ολα αυτα μετα απο δοκιμες και γευσιγνωσιες, ενταξει οχι τοσο εξτριμ οσο αυτες που βλεπω ανωτερω, κατεληξα στην φοβερη λυση της..... Nesspreso με ετοιμες καψουλες.
Που για να σας προλαβω, δεν απεχει και τοοοσο πολυ γευστικα απ ολα αυτα με τις σουπερ ουαου διαδικασιες και μηχανες και αλεσματα και κοψιματα κλπ κλπ, που κουραζομαι μονο που τα σκεφτομαι.
Πολυ ευκολα και γρηγορα χωρις ζορι.
Γιάννη, δεν κοροϊδεύω τη Nespresso, έχω τρεις μηχανές της. Ειδικά στο εξοχικό που έχουμε καθημερινά επισκέψεις από χαζομαμάδες και οπαδούς του φραπέ, η λύση Nespresso είναι πολυτέλεια γι' αυτούς. Σε 5 λεπτά έχουν πιει όλοι καφέ πολύ καλύτερο από αυτόν που αγοράζουν από τα μαγαζιά του 1€.Xωρις να θελω να σας ...κοροιδεψω, η να με κοροιδεψετε, το βρισκω πολυ χρονοβορο και ζορικο ολο αυτο για να πιω, εν τελει ενα καφεδακι.
Ισως αν ειχα το χρονο και τη θεληση και την ψυχικη δυναμη να ασχολιομουν κι εγω λιγο παραπανω.
Παρ ολα αυτα μετα απο δοκιμες και γευσιγνωσιες, ενταξει οχι τοσο εξτριμ οσο αυτες που βλεπω ανωτερω, κατεληξα στην φοβερη λυση της..... Nesspreso με ετοιμες καψουλες.
Που για να σας προλαβω, δεν απεχει και τοοοσο πολυ γευστικα απ ολα αυτα με τις σουπερ ουαου διαδικασιες και μηχανες και αλεσματα και κοψιματα κλπ κλπ, που κουραζομαι μονο που τα σκεφτομαι.
Πολυ ευκολα και γρηγορα χωρις ζορι.