Barista Corner

Μηνύματα
2.140
Reaction score
5.603
Μέχρι στιγμής έχω δοκιμάσει αυτά τα δύο. Δεν έχω βρει κάτι του γούστου μου. Υπέροχο άρωμα κατά την άλεση αλλά ως εκεί...
Υπομονη να περασει το καλοκαιρι.......
 

Μηνύματα
1.471
Reaction score
1.224
Δε βγαίνει καλοκαίρι χωρίς καφεδάκι. Όσες φορές τον έχω κόψει για μερικούς μήνες είναι πάντα άνοιξη
Αύριο θα δοκιμάσω άλλο
 













Μηνύματα
268
Reaction score
30
Γεια σας και παλι.
Αποφασισα να αφαλατωσω την gaggia clasic και αγορασα το ειδικο υγρο της ιδιας εταιριας
Παρακολουθωντας ομως τα παρακατω βιντεο μπερδευτηκα περισσοτερο απ οτι ημουν γιατι οι κυριοι αυτοι χρησιμοποιουν τελειως διαφορετικο τροπο αφαλατωσης.
Μπορειτε να μου προτεινετε τον σωστο τροπο ;


 

Μηνύματα
397
Reaction score
414
Γεια σας και παλι.
Αποφασισα να αφαλατωσω την gaggia clasic και αγορασα το ειδικο υγρο της ιδιας εταιριας
Παρακολουθωντας ομως τα παρακατω βιντεο μπερδευτηκα περισσοτερο απ οτι ημουν γιατι οι κυριοι αυτοι χρησιμοποιουν τελειως διαφορετικο τροπο αφαλατωσης.
Μπορειτε να μου προτεινετε τον σωστο τροπο ;
Είδα τα βίντεο, και οι δύο προτείνουν πάνω κάτω τον ίδιο τρόπο αφαλάτωσης, απλώς το ένα βίντεο περιέχει και άλλες φροντίδες.

Η γενική ιδέα της αφαλάτωσης, είναι αφού ετοιμάσεις το αφαλατικό διάλυμα σύμφωνα με τις οδηγίες, να γεμίσεις το δοχείο της μηχανής με αυτό.

Στη συνέχεια, ως φαίνεται για την Gaggia classic, μέσω του ακροφυσίου να περάσει μια ικανή ποσότητα (περίπου δυο μεγάλες κούπες τσαγιού) από το αφαλατικό, έτσι ώστε να γεμίσει με αυτό το boiler, ύστερα αφήνεις την μηχανή να ηρεμήσει για τουλάχιστον είκοσι λεπτά-μισή ώρα για να "δράσει" το αφαλατικό, ανάλογα τι λένε και οι οδηγίες κατασκευαστή του αφαλατικού.

Μετά το πέρας αυτού του χρόνου, μπορείς να κάνεις και αυτή την διαδικασία, που περιγράφεται στα βίντεο, να γεμίζεις δηλαδή μια κούπα πάλι μέσω του ακροφυσίου, να περιμένεις τρία λεπτά για το επόμενο φλυτζάνι, έως ότου αδειάσει το περισσότερο αφαλατικό από το δοχείο της μηχανής, αλλά πρόσεξε μην το αδειάσεις όλο και μπει αέρας μέσα στα σωληνάκια.

Ύστερα από αυτό, ο σκοπός είναι πλέον να απομακρύνεις από την μηχανή τα όποια υπολείμματα μένουν στην μηχανή από το αφαλατικό, , γι' αυτό βγάζεις το δοχείο της μηχανής το ξεπλένεις καλά, το γεμίζεις με φρέσκο νερό και το περνάς πάλι από την μηχανή μέσω του ακροφυσίου προσέχοντας πάντα προς το τέλος του αδειάσματος να σταματήσεις την μηχανή για να μην μπει αέρας, το λιγότερο δύο δοχεία είναι καλά.

Τέλος άφησε να τρέξει και για μισό ένα λεπτό νερό από το brewhead.

Μπορείς επίσης αν είσαι σε κάτι αβέβαιος, να απευθυνθείς στην EUROGAT 2109965278, είναι πάντα πολύ εξυπερητικοί.
 
Last edited by a moderator:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
54.418
Reaction score
135.413
Ρίξε την ποσότητα του υγρού μέσα σε 600ml νερού, και άφησε να τρέξει όλο το νερό μια φορά από την έξοδο του καφέ, και άσε και λίγο από την δεύτερη έξοδο, του ατμού.

Μετά ξέπλυνε 3 φορές το σύστημα, γεμίζοντας 3 φορές το δοχείο νερού. Εννοείται πως τα ξεπλένεις όλα, σωληνάκια κλπ.

Έτοιμος.
 


Μηνύματα
2.140
Reaction score
5.603
Ανοίξαμε και πίνουμε καφεδάκια.
Κλασσικά Colombia από roller roasters.
IMG_20230920_174902.jpg

Δείτε πόσο λεία είναι η κρέμα και το "λερωμα" στο φλιτζάνι είναι από τα έλαια του καφέ μετά την ανάδευση.
 



Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.261
Μηνύματα
2.934.579
Members
38.166
Νεότερο μέλος
giannis600
Top