- Reaction score
- 5.081
Εξαρταται παρα πολυ απο την ποιοτητα του καφε,επισης μια απο τις μεθόδους αποξήρανσης του καφέ ειναι σε διαφορετικα επιπεδα το ενα κατω απο το αλλο,το οποιο έχει σαν αποτέλεσμα να κρατα το καθε επιπεδο διαφορετικο ποσοστο υγρασίας.Αυτο γίνεται γιατι θέλουν να αποδιδει διαφορετικα γευστικα χαρακτηριστικα και να βγαζει αυτο που θέλουν σαν συνολο αλλα ,σαν αποτέλεσμα θα εχει καποιους κοκκους ποιο ανοικτους απο καποιους αλλους μετα το ψησιμο. Και οσο ποιο προσφατο ειναι το crop μπορει και απο εκει να προερχεται αυτο το φαινομενο παλι λογο της υγρασιας. Αν πιεις κατι και γευστικα ειναι απογειωτικο δεν χρειαζεται να κανεις κατι ,και φατσουλες να νομιζεις οτι σε κοιτανε!!!!περι Αιθιοπα

Οταν αλεθεις να εισαι απο πανω παντα και να μυριζεις τι κοβεις. Σχεδον παντα το defect η το χαλασμενο μυριζει κατι εκτος του καφε που ξερεις. Δεν θυμαμαι απο ποια χωρα αλλα τα defect μυριζαν σαν κομμενη φρεσκια πατατα,οποτε πετας την δοση.Ναι το έχω ακούσει απο αρκετούς αυτό που λες.Το πρόβλημά μου δεν ήταν πως η γεύση του καφέ δεν με ικανοποιούσε
Σπάστηκα με τα 2 εξής θέματα και πείτε μου αν έχω άδικο. Δεν αναφέρω μαγαζί
Ανοίγω συσκευασία πίνω 2-3 καφεδάκια(πάντα τα κρατάω μέσα στο σακουλάκι τους οπότε δε βλέπεις τι έχει μέσα).Πάω να φτιάξω τέταρτο καφέ και πέφτει ένας κόκκος άψητος( ήθελα να δω απο κοντά πως είναι αλλά όχι σε αυτή τη κατάσταση). Ο κόκκος είχε μουχλιάσει... Οπότε πέταξα όλο το καφέ μιας και σιχάθηκα.
Το δεύτερο σκηνικό έχει να κάνει με την ημερομηνία καβουρντίσματος του καφέ
Στο πρώτο με τη μούχλα λεω οκ δε θα πάρω τηλ να πω κάτι θα το πετάξω και τέλος
Παραλαμβάνω το καφέ με ημερομηνία καβουρντίσματος αρχές Μαίου. Παίρνω τηλ τους το λέω μου λένε μέχρι ένα μήνα η πολιτική μας είναι πως τα διαθέτουμε κανονικά.
Δεν είπα κάτι αλλα δε ξέρω αν θα με ξαναδούν. Θεωρώ σε αυτή τη τιμή ο καφές θα έπρεπε να είναι φρέσκος και όχι μήνα παρά 4άρων ημερών
Οπότε ας μαζέψουμε μερικά μαγαζάκια να έχουμε να δοκιμάζουμε και να μην πέφτουμε σε ένα δυο μόνο!!!
Last edited: