CD from MP3, ομαδικό test...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.960
Η διαδικασία μετατροπής σε mp3 δεν είναι για ξόδεμα σε άτομα με δείκτη νοημοσύνης μικρότερο του 11.

Reaction score
2
Αυτο θα κανω αλλα δεν ικανοποιει οτι θα ασχοληθω το ΣΚ !!
Με τις προηγουμενες δηλωσεις σου θα περιμενα να ειχες γραψει απο τους πρωτους, και εχει καποιο δικιο ο Νικος, αλλα θα μπρουσα να περιμενω λιγο ακομα.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Οταν ειχα γραψει την αποψη μου για αυτους που συμμετειχαν στο ατυπο τεστ mp3 και ασυμπιεστου ηχου στην ΤΉΛΕΟΠΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ με τα Classe και τα θηρια της B&W δεν ηξερα ποιος ειχε λαβει μερος . Αρα δεν στρεφομουν προσωπικα εναντιον κανενος αφου αγνοουσα τους συμμετεχοντες .

Ακομα και σημερα πιστευω ακραδαντα οτι δεν ειναι δυνατον να μιλαμε για HIEND συστημα και να μην ειναι αντιληπτες αμεσα οι διαφορες μεταξυ mp3 και ασυμπιεστου ηχου . Δυο πραγματα σημαινει : 1) η το συστημα δεν αξιζει τον χαρακτηρισμο HiEnd και τα κολακευτικα λογια ηταν ....κολακευτικα μονο 2) η οι ακροατες δεν ειναι σε θεση να κανουν εκτιμησεις περι ηχου για διαφορους λογους μεσα στους οποιους ειναι και η κουφαμαρα .

Οσον αφορα τον Βασιλη αν διαβασει http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=37581 καποιος τα σχολια μου αυτα προηγηθηκαν της ανακοινωσης οτι ηταν εις εξ αυτων που προτιμησαν το mp3 θα καταλαβει οτι .
Εγω δεν εχω κατι να χωρισω με τον Βασιλη ουτε τοτε ουτε τωρα φυσικα .

Αντιθετως καποιοι στο AVSITE εχουν μενος απεναντι μου και προσπαθουν με καθε τροπο να με μειωσουν .

Αυτο το τεστ ετοιμαστηκε ετσι ωστε να ρεζιλευτουν ολοι οσοι εκφραζουν γνωμη . Θα ηθελα καποια στιγμη να μαζευτουμε καμποσοι εμπρος απο ενα PC και να επαναλαβουμε την διαδικασια μετατροπης σε mp3 και μετα να δουμε αν θα ειναι ιδιο το αποτελεσμα με του δοκιμιου :happy_4: .
Το τεστ το εστησες ωστε μειωνοντας εμενα να ιαθει το τρωθεν κυρος αυτου που σας φιλοξενησε στον επαγγελματικο χωρο του ;;
Αρχίζω να πιστεύω ότι τελικά οι φήμες που κυκλοφορούν στην πιάτσα δεν είναι λάθος. Δεν είσαι ούτε απατεώνας ούτε κακός άνθρωπος. Ανασφαλής και άμυαλος είσαι και αυτό μπορεί να το μεταφράσει ο καθένας όπως θέλει...

Αυτό που ποτέ δεν κατάλαβες είναι ότι εσύ δεν χρειάζεσαι κανέναν άλλον για να σου μειώσει το κύρος. Τα καταφέρνεις μια χαρά και μόνος σου. Συνεπώς οποιαδήποτε σύγκριση με άλλους είναι καταστροφική και σου συνιστώ να μην την κάνεις...

Δεν ακούς εμένα, δεν ακούς τον Τσαντουλή, δεν ακούς κανέναν παρά μόνον τον κακό σου εαυτό. Κάνε λοιπόν του κεφαλιού σου και συνέχισε όπως νομίζεις. Στο παρόν thread το μόνο που σου ζήτησε κάποιος είναι να απαντήσεις σε αυτό που έλαβες μέρος. Αν πάλι δεν θέλεις, έχει καλώς. Απλά να προσέχεις στο μέλλον τι λες και για ποιόν το λες...

Reaction score
5
Κάτι μου λέει ότι σήμερα η Πάφος ακούει mp3... :dancing:

Παρόλα αυτά... σιγή ιχθύος. 8)
Καλά ρε σφραγίδα 17.9.07 από Θεσσαλονίκη και προσπαθήσατε να με αποκαλέσετε κότα? )(

Στρώνω τα καλώδια και επανέρχομαι :happy_9:

Reaction score
0
παρελαβα και εγω εχθες. Ευχαριστω πολυ

Αν μπορειτε να περιμενετε θα γραψω και εγω τις εντυπωσεις μου τη δευτερα

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.417
Re: Απάντηση: Re: CD from MP3, ομαδικό test...

Ακομα και σημερα πιστευω ακραδαντα οτι δεν ειναι δυνατον να μιλαμε για HIEND συστημα και να μην ειναι αντιληπτες αμεσα οι διαφορες μεταξυ mp3 και ασυμπιεστου ηχου . Δυο πραγματα σημαινει : 1) η το συστημα δεν αξιζει τον χαρακτηρισμο HiEnd και τα κολακευτικα λογια ηταν ....κολακευτικα μονο 2) η οι ακροατες δεν ειναι σε θεση να κανουν εκτιμησεις περι ηχου για διαφορους λογους μεσα στους οποιους ειναι και η κουφαμαρα .

.
Ή 3) οι διαφορές μπορεί να είναι τόσο μικρές που να μην είναι αντιληπτές από την πλειοψηφία των ακροατών. Αν το encoding έχει γίνει από κάποιον που ξέρει τι κάνει (αλγόριθμος, bitrate κλπ), ελάχιστα αυτιά μπορούν να διακρίνουν διαφορές.
Είναι σα να θέλουμε να βρούμε τον καλύτερο χρόνο μεταξύ 2 πιλότων της F1 με το μάτι.
Πράγματι το MP3, έχει πολύ λιγότερη "πληροφορία" από το ασυμπίεστο κομμάτι.
Αυτό όμως δε σημαίνει ότι μπορούμε να ακούσουμε όλα τα bit που υπάρχουν στο ασυμπίεστο, ασχέτως συστήματος που χρησιμοποιούμε. Ούτε ότι είναι κουφός όποιος δε βρίσκει διαφορές.

Τέλος, δεν υπάρχει κανένας κανόνας, που να ορίζει ότι η ποιότητα της ακοής είναι ανάλογη του συστήματος που διαθέτει ο καθένας. Αυτό το λέω ως γενική παρατήρηση, σε σχέση με όσα έχω διαβάσει στα σχετικά fora.
Το ότι αγαπάμε πολύ τη μουσική και την υψηλή πιστότητα και έχουμε ένα Hiend ηχοσύστημα, δε μας κάνει αυτομάτως Steve Austin .

Reaction score
5
Αποφάσισε γιατί όπου να 'ναι θα τα ακούσεις κι εσύ... :happy_9:
Ψάλλε και ερχομέ, έχω διορία μέχρι τα μεσάνυχτα σίγουρα έκανες αλλά κόλπα και θα ήθελα να ήξερα το μέγεθος του αρχείου σε σχέση με τα συνηθισμένα mp3.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Άσπρα μούρα, μαύρα μούρα, είσαι μια παλιοχαμούρα... "happy_1"
Τελείωνε ρε που έφιαξες αμέσως και σενάρια επιστημονικής φαντασίας... :cool_11:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Πως μπορουμε να προμηθευτουμε το εν λογω CDακι?
Ένα pm με το τηλέφωνό σου και θα κανονίσω από Δευτέρα να βρεθούμε μιας και είμαστε από την ίδια πόλη. :cool_4:

Reaction score
5
Αλλάζω μεθοδολογία και από ζαπινγκ μπαίνω στο βάσανο να ακούσω όπερα ολόκληρο το cd και μάλιστα mp3

Θα κερδίσει το κομμάτι με τα λιγότερα ψύχοακουστικά ανεξάρτητος τι μου άρεσε...

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Επειδη καποιοι νομιζουν οτι εχω καποιο (?) προβλημα με τον Βασιλη Χουρμουζιαδη , θελω να δηλωσω οτι δεν υπαρχει απολυτως κανενα προβλημα η δυσαρεσκεια μου απεναντι μου . Αντιθετως εχω σχηματισει πολυ καλη εντυπωση απο τα γραφομενα του στα διαφορα fora γιατι δεν τον γνωριζω διαφορετικα .

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Ρενο, κανε μου μια χαρη βρε φιλαρακο, εαν θελεις φυσικα.
Δεν πιστευω πως εισαι κακο παιδι, ισα ισα μαλιστα.
Ουτε κακος επαγγελματιας, ουτε οτιδηποτε αλλο.

Πριν γραψεις ενα μηνυμα μπορεις να σκεφτεσαι εστω για ενα λεπτο αυτο που εχεις σκοπο να γραψεις και οχι οτι σου κατεβει στο μυαλο εκεινη την ωρα?
Δεν υπαρχει ουτε μενος , ουτε συνωμοσιες , ουτε τιποτα.
Δεν χρειαζεται να μου απαντησεις.Ας πουμε πως το εκανες ηδη.
Μονο σκεψου λιγο και θα δεις απο μονος σου....

Να εισαι καλα!:cool_4:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Φορ δε ρέκορντ κανείς δεν ενέπλεξε τον Βασίλη παρά μόνον εσύ ο ίδιος Μαρίνε.
Όμως θα παρακαλέσω, να μείνουμε στο θέμα μας διότι έχουμε ξεφύγει πολύ. Ας ακολουθήσουν μόνον οι ακουστικές εντυπώσεις και συζήτηση επ' αυτών...

Reaction score
0
Απάντηση: CD from MP3, ομαδικό test...

Να πάρει
Ηξερα ότι δεν έχω hi end σύστημα - αν και πίστευα ότι ο MBL 4004 που δοκιμάζω τώρα ως προ , ήταν καλό μηχάνημα - και οπωσδήποτε υποψιαζόμουν ότι είμαι ελαφρά κουφός λόγω ηλικίας . Πάντως σήμερα που κατάφερα να ακούσω αποσπάσματα από το cdάκι ( oλόκληρο δεν το αντέχω το κομμάτι - είναι εκνευριστικό ) , μπορώ μετά βεβαιότητος να πω ότι δεν κατάλαβα διαφορές . Θα ξαναπροσπαθήσω όμως μετ' επιτάσεως και αύριο .

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.847
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss