Κώστας Φ.
Truth hurts. Here's a teddy bear.
- Reaction score
- 895
Απάντηση: Re: CD from MP3, ομαδικό test...
Eγώ αυτό που ξέρω είναι πως εκείνος ο τύπος ο CostasEAR είναι πολύ εκνευριστικός - ακόμη και τώρα που δεν έχει χρόνο να γράφει στο forum...
Κι έχει κάτι απορίες ρε παιδάκι μου...
:respect:
Eγώ αυτό που ξέρω είναι πως εκείνος ο τύπος ο CostasEAR είναι πολύ εκνευριστικός - ακόμη και τώρα που δεν έχει χρόνο να γράφει στο forum...
Κι έχει κάτι απορίες ρε παιδάκι μου...
Υπάρχει κέρδος να το μετατρέψουμε (το mp3) σε 16/44 πριν το αναπαράγει το dac μας? Αν ναι, λεω αν, ποιό είναι αυτό?
Η απώλεια της πληροφορίας που (φυσικά) συμβαίνει κατά την μετατροπή ενός 16/44 σε mp3 συνεχίζει να υφίσταται όταν το Mp3 ξαναμετατραπεί σε 16/44? Αν ναι, σε ποιό βαθμό? Σε ποιό βαθμό διορθώνεται - συμπληρώνεται αυτό που "χάνεται" στην αρχική μετατροπή? Ποιές παράμετροι επανέρχονται πλήρως στα αρχικά επίπεδα όταν κάνουμε upsampling σε ένα πχ mp3 (πχ δυναμικό εύρος, συχνότητα απόκρισης κλπ κλπ κλπ) ?
Τι είναι πιο σημαντικό για ένα dac που μπορεί να αναπαράγει από mp3 μέχρι 24/96? Σε ποιά δειγματοληψία βγάζει τις αναμενόμενες προδιαγραφές του ως dac? Τι το επηρεάζει περισσότερο, η απώλεια κάποιων δεδομένων ή η δειγματοληψία και το jitter της συνολικής κατασκευής του δίσκου?
Ο (φυσικά) απωλεστικός αλγόριθμος τι ακριβώς χάνει σε επάλληλες μετατροπές υπερ-υπο-δειγματοληψίας και τι δε χάνει? Η απώλεια δεδομένων (είτε ανάγνωσης είτε από αλλεπάλληλες μετατροπές) σε ποιό βαθμό καλύπτεται ΠΛΗΡΩΣ από τους σύγχρονους αλγόριθμους ανάγνωσης του κατακαημένου CD μας αλλά και των ανώτερης δειγματοληψίας αρχείων?
:respect: