CD from MP3, ομαδικό test...

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Αφου ξαναθαυμασατε το παραπανω κειμενο .......

θελω να επισημανω τα εξης :

1) Το τεστ εγινε με στοχο την πληρη αποτυχια ολων .
2) Το τεστ εγινε με στοχο την πληρη αποτυχια και γελοιοποιηση συγκεκριμενων μελων οπως εμενα , του Αντωνη και ισως του gkar (ισως μου διαφευγουν και ενας δυο ακομα) .
3) Το τεστ εγινε με τετοια επιλογη κομματιου ...
α) παλια εγγραφη : που συμπιεσμενη γινεται πιο ελκυστικη ηχητικα αφου φευγουν οι αγριαδες και οι οξυτητες . Επρεπε λοιπον αν καποιος γνωριζε τις εγγραφες της Deutsche Grammophon να ψαχνει για το πιο κουραστικο και "ενοχλητικο" σε χροιες κομματι . Εκτος απο αυτη την προσεγγιση αυτο που μετρησε οριστικα ηταν η πληροφορια περιβαλλοντος χωρου που κοβοταν και απλοποιουνταν στα πρωτα 9 sec του κομματιου και οφειλονταν στον αλγοριθμο συμπιεσης .

, β)μεγαλη διαρκεια : αν καποιος προσπαθουσε ν ακουσει ολο το κομματι ηταν αδυνατο να μην του σπασουν τα νευρα σε συνδυασμο με ...

,γ) κουραστικος ηχος : που επιβαρυνε την ψυχολογια και εκνευριζε τον ακροατη .

, δ) αδιαφορη μουσικη για πολλους ωστε για αλλο ενα λογο να επιβαρυνθουν ψυχολογικα και αυξηθουν οι αποτυχιες .

Τωρα λοιπον που ολοι βγηκαμε κατα Τσαρουχα κουφοι ποιο ειναι το ηθικο διδαγμα ;;
BELDEN καλωδια και iPod ;; :happy_8:

Προσωπικα επιφυλασσομαι να ξαναφιερωσω 5 λεπτα και να ξανασυγκρινω το 1ο με το 5ο και να σας περιγραψω τις διαφορες που εχουν . Γιατι εχουν διαφορες . Ειμαι πεπεισμενος γι αυτο για τον απλο λογο οτι οταν επελεξα το 1ο ως αυθεντικο , το συγκρινα με ολα τα υπολοιπα και υπηρχαν διαφορες .

Δεν θελω να φανταστω οτι σκοπιμα υπαρχει διαφορα μεταξυ των δυο original track στο CD που μου εσταλει .
Παντως αν και λαλιστατος κατα τ αλλα αυτο το αφησες ασχολιαστο ...

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: CD from MP3, ομαδικό test...

Στα γνωστά-άγνωστα μέρη θα βρείτε vinyl rips σε 24/96 αρχεία. Αξίζει τον κόπο να κατεβάσετε κάποια "δείγματα".

Reaction score
0
Απάντηση: Re: CD from MP3, ομαδικό test...

Τωρα λοιπον που ολοι βγηκαμε κατα Τσαρουχα κουφοι ποιο ειναι το ηθικο διδαγμα ;;
Πάντως εγώ δεν κατέληξα σε αυτό το συμπέρασμα , ούτε εξέλαβα αυτό ως απώτερο σκοπό του τεστ . Το γεγονός ότι , ως φαίνεται , δεν κατέστη δυνατόν να επισημανθούν διαφορές μεταξύ cd και mp3 , δεν σημαίνει ότι τόσο τα cd όσο και τα mp3 δεν θα ακούγονται καλύτερα σε ένα καλύτερο σύστημα .

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.953
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: CD from MP3, ομαδικό test...

Δηλαδή ; Για λέγε ; Τι διαφορά θα έχει αυτό το cd που θα κάνεις εσύ ή ο Κώστας , από τις εκδόσεις σε cd που κάνουν οι εταιρίες από το back catalogue παλιών αναλογικών ηχογραφήσεων ;
Πολύ μεγάλη! Χιιιιιι, χι, χι, χι... :crazy_3:

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: CD from MP3, ομαδικό test...

Πολύ μεγάλη! Χιιιιιι, χι, χι, χι... :crazy_3:
ε , αντε πάμε για νέο τεστ . wall_1 wall_1

και μην τολμήσει κανείς να βάλει άλλο ένα επτάλεπτο και βάλε κομμάτι κλασσικής , κάηκε ....

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.953
Αφου ξαναθαυμασατε το παραπανω κειμενο .......

θελω να επισημανω τα εξης :

1) Το τεστ εγινε με στοχο την πληρη αποτυχια ολων .
2) Το τεστ εγινε με στοχο την πληρη αποτυχια και γελοιοποιηση συγκεκριμενων μελων οπως εμενα , του Αντωνη και ισως του gkar (ισως μου διαφευγουν και ενας δυο ακομα) .
3) Το τεστ εγινε με τετοια επιλογη κομματιου ...
α) παλια εγγραφη : που συμπιεσμενη γινεται πιο ελκυστικη ηχητικα αφου φευγουν οι αγριαδες και οι οξυτητες . Επρεπε λοιπον αν καποιος γνωριζε τις εγγραφες της Deutsche Grammophon να ψαχνει για το πιο κουραστικο και "ενοχλητικο" σε χροιες κομματι . Εκτος απο αυτη την προσεγγιση αυτο που μετρησε οριστικα ηταν η πληροφορια περιβαλλοντος χωρου που κοβοταν και απλοποιουνταν στα πρωτα 9 sec του κομματιου και οφειλονταν στον αλγοριθμο συμπιεσης .

, β)μεγαλη διαρκεια : αν καποιος προσπαθουσε ν ακουσει ολο το κομματι ηταν αδυνατο να μην του σπασουν τα νευρα σε συνδυασμο με ...

,γ) κουραστικος ηχος : που επιβαρυνε την ψυχολογια και εκνευριζε τον ακροατη .

, δ) αδιαφορη μουσικη για πολλους ωστε για αλλο ενα λογο να επιβαρυνθουν ψυχολογικα και αυξηθουν οι αποτυχιες .

Προσωπικα επιφυλασσομαι να ξαναφιερωσω 5 λεπτα και να ξανασυγκρινω το 1ο με το 5ο και να σας περιγραψω τις διαφορες που εχουν . Γιατι εχουν διαφορες . Ειμαι πεπεισμενος γι αυτο για τον απλο λογο οτι οταν επελεξα το 1ο ως αυθεντικο , το συγκρινα με ολα τα υπολοιπα και υπηρχαν διαφορες .

Δεν θελω να φανταστω οτι σκοπιμα υπαρχει διαφορα μεταξυ των δυο original track στο CD που μου εσταλει .
:cool_11: :cool_11: :cool_11: :cool_11: :cool_11: :cool_11: :cool_11: :cool_11: :cool_11: :cool_11: :cool_11: :cool_11: :cool_11: :cool_11: :cool_11: :cool_11: :cool_11: :cool_11: :cool_11: :cool_11:

Reaction score
7
Ενα μεγάλο μπράβο σε αυτούς που είχαν την υπομονή, τα αυτιά και την εμπειρία να αναγνωρίσουν ακουστικά την διαφορά που έχει ένα ασυμπίεστο από ένα συμπιεσμένο. Παρόλες τις προσπάθειες που έγιναν ώστε κάτι τέτοιο να μην έχει καμμιά πιθανότητα να συμβεί.

Το πείραμα απέδειξε ότι σε τυχαίο και άγνωστο κομμάτι (?) η "ελαφρά" συμπίεση του mp3 προκαλεί ασήμαντη ακουστικά διαφοροποίηση για το πλείστο του κόσμου και στο πλείστο των συστημάτων.

Απο κει και πέρα και εφόσον κάποιοι είναι σε θέση να αντιλαμβάνονται τις διαφορές αλλά και να προτιμούν τον ήχο του ασυμπίεστου μπορούν να επιλέγουν να ακούν ΜΟΝΟ ασυμπίεστα.

Εγώ προσωπικά δεν έχω πρόβλημα να ακούσω ένα αγαπημένο κομμάτι σε mp3 (στην ελαφρά του συμπίεση) αλλά δε θα το επέλεγα σαν κύρια μέθοδο ακρόασης περισσότερο για ψυχολογικούς λόγους.

Εντύπωση μου έκανε που δεν υπήρξε μέσα στο CD κομμάτι με μεγαλύτερη συμπίεση από 320. Αποδυκνύει ότι η "επιτροπή" φοβήθηκε πολύ την αναγνώριση των tracks από μεγάλο πλήθος μελών. Μην ξεχνάμε πως το πλείστο των mp3 που κυκλοφορούν έχουν μεγαλύτερη συμπίεση από αυτή.

Γενικά για να είχε περισσότερη πλάκα περίμενα λιγότερο "αυστηρές" διαδικασίες στην επιλογή των tracks πράγμα που σημαίνει ότι δεν είναι γενικά το mp3 καλό αλλά οι πολύ μικρής συμπίεσης μορφές του.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Παντως αν και λαλιστατος κατα τ αλλα αυτο το αφησες ασχολιαστο ...
Σε βαρέθηκα ρε, δεν αντέχω άλλο. Άρπα την... )(

Τι θέλεις άλλο? Να προσπαθήσω να πείσω κάποιον που ακούει διαφορές σε ίδια τραγούδια ότι δεν είμαι ελέφαντας? Δεν μπορώ να σκεφτώ χειρότερο βασανιστήριο*. Εξάλλου, έχω γράψει πολύ αναλυτικά την διαδικασία καθώς και τους λόγους για τους οποίους ακολουθήθηκε, οι οποίοι φυσικά δεν έχουν να κάνουν με την δική σου λογική αλλά με τις μεθοδολογίες των συγκριτικών test. Κανονικά και ως μεγάλο παιδί που είσαι, θα έπρεπε να έχεις ήδη δώσει ένα τέλος στο θέμα αφού παραδεχθείς το αυτονόητο, αυτό που όλοι πλέον καταλάβαμε, ότι έκανες λάθος...
Αν ακόμη ψάχνεις δικαιολογίες... τραγούδα μόνος σου. :happy_4:

*Τώρα που το σκέφτομαι, ίσως ένα blind test μόνο με Jakintha... :happy_9:

Reaction score
786
Εχω διαβασει 44 σελιδες ως "αντικειμενικος παρατηρητης" με μεγαλο ενδιαφερον. Τα συμπερασματα που εβγαλα θα τα κρατησω βεβαια για τον εαυτο μου.

Παντως πρεπει να παραδεχθουμε οτι η αυθυποβολη παιζει μεγαλο ρολο στο πως αντιλαμβανομαστε τους ηχους και τις εικονες.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.843
Members
38.505
Νεότερο μέλος
wendigo