Check Engine σε A159TBi

Reaction score
51
Απάντηση: Re: Check Engine σε A159TBi

αν ειναι οκ , και αν εχει αυτος το προβλημα.
Αν είχαν πρόβλημα οι καταλύτες (η TBi έχει 2) θα έβγαζε καυσαέρια και ο δεύτερος λ θα το τσιμπούσε το θέμα.
Με βάση τα όσα έχουν πει στην αντιπροσωπεία, χρειάζεται απλά έλεγχο το θέμα.
Λογικά θα αλλάξουν πάλι τον λ και αν το ξαναβγάλει το check, θα ελέγξουν και την καλωδίωση μέχρι τον λ

Είναι πολύ λογική η διαδικασία των 2 ημερών!!
Thomas, να απαιτήσεις όχημα εξυπηρέτησης πελατών για όσες μέρες μένει η δικιά σου μέσα

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.622
απλα αυτην τη ιδια, ΚΑΡΜΠΟΝ ιστορια την περασα πριν εναμισι χρονο, κι εψαχνα πολυ, πολυ ομως......

πολλα συνεργεια...πολλους ελεγχους.

τελος παντων!

Reaction score
51

απλα αυτην τη ιδια, ΚΑΡΜΠΟΝ ιστορια την περασα πριν εναμισι χρονο, κι εψαχνα πολυ, πολυ ομως......

πολλα συνεργεια...πολλους ελεγχους.

τελος παντων!

Σε τι αυτοκίνητο Γιάννη?

Και τελικά τι ήταν?

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.622
Αudi Α4.

μεχρι και στα συνεργεια της Porsche το ειχα παει!

και μετα απο 10 επισκεψεις και 20 αλλαγες διαφορων εξαρτηματων ηταν τελικα ο καταλυτης.

Reaction score
1.188
Απάντηση: Check Engine σε A159TBi

Για κάποιον που αγοράζει ΜΟΝΟ Ιαπωνικά αυτοκίνητα όπως εγώ, είναι πολύ διασκεδαστικό να διαβάζει τέτοιες ιστορίες! :410:

Reaction score
51

Αudi Α4.

μεχρι και στα συνεργεια της Porsche το ειχα παει!

και μετα απο 10 επισκεψεις και 20 αλλαγες διαφορων εξαρτηματων ηταν τελικα ο καταλυτης.

Δηλητηριασμένος ή σπασμένο κεραμικό?
Τι σου είχαν πει?
Αιτία καταστροφής καταλύτη σου είπαν?

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.622
δε μου ειπαν κατι, μαλλον δε το πολυ εψαξα κ γω παρα πολυ τοτε, ημουν πολυ συγχησμενος...

Reaction score
7.293

Σε μερικά subaru impreza σε μοντέλα μετά το 2005 που είχαν σκαλίσει την εξάτμιση ( την είχαν κάνει πιο ελευθέρας) σε κάποιες ταχύτητες μόνο, συγκεκριμένα όταν πήγαινες για λίγο σταθερά σε εθνική με 120-130 άναβε η συγκεκριμένη βλάβη.
Με λίγα λόγια ο λ πάθαινε σοκ με τα καυσαέρια που μετρούσε την συγκεκριμένη στιγμή (στιγμιαίο πρόβλημα , σαν να λέμε στιγμιαίο λάθος:114:).
Στην αρχή κάποια συνεργεία δαγκώσανε αρκετό κόσμο με ποσά 3-4 χιλιάδων ευρώ
με την αιτιολογία των επαναπρογραμματισμών των εγκεφάλων ή και αλλαγές αυτών ακόμα, μέχρι που μέσα από τα φόρα ανακαλύφθηκε ότι το πρόβλημα ξεπερνιέται
με μία αντιστασούλα που βάζεις στον λ αξίας 20 λεπτών και τον ξεγελάς και τελειώνει η ιστορία:114:. ( αυτό φυσικά έκαναν και αυτοί οι ..... δάγκες που έπαιρναν τα χιλιάρικα από τον κοσμάκη, βέβαια όσοι γνωρίζεται θα μου πείτε ότι οι περισσότεροι
πάλι σε αυτά τα συνεργεία τρέχουν,ε, τι να κάνουμε βρε παιδιά άμα τρίβεσαι στην γκλίτσα του τσοπάν μαναρ μου αυτά παθαίνεις.
Τέσπα, δες και τον καταλύτη που λέει ο φίλος και αυτός είναι ένας
λόγος , αν και θεωρώ ότι το διαγνωστικό θα έδειχνε καταλύτη αν
είχε βλάβη αλλά ποτέ δεν ξέρεις..
και
αν έχεις όρεξη για διάβασμα ρίξε μία ματιά εδώ : www.scooby.gr
Υπάρχουν παλικάρια με γνώση και μεράκι από όλη την Ελλάδα
οι οποίοι δεν είναι επαγγελματίες ( το τονίζω αυτό) και σίγουρα θα βοηθηθείς.:107:
Επίσης σε προσωπικό μου πρόβλημα πρόσφατο με αυτοκίνητο diesel που έχω
αυτόν τον καιρό με βοήθησε ένας πολύ καλός άνθρωπος από την Θεσσαλονίκη ο οποίος
είναι εξαιρετικός γνώστης και επαγγελματίας στο θέμα εξάτμιση.
Λέγεται Νάκος Φώτης έχει και site : www.katalytes.gr .
Εδώ στην Αθήνα εκτός του ότι δεν έβρισκε κανείς την βλάβη
ζητούσαν και κάτι ποσά περίεργα ,ενώ ο κύριος αυτός από το τηλέφωνο και χωρίς να τον γνωρίζω με εξέπληξε
ότι με το που του είπα τι κάνει το αυτ/το βρήκε ακριβώς το πρόβλημα και
έδωσε και λύση κάνοντας την δουλειά μου μέσα σε 1 ημέρα.
Αυτά και αν θεωρηθεί κάτι από τα αφεντικά σαν διαφήμιση ας σβηστεί
αν και θεωρώ ότι ο σκοπός είναι να βοηθήσουμε έναν συμφουρίτη μας:120:

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.622
να αναφερω οτι δεν ειμαι Ο απολυτος γνωστης, απλα αναφερω την εμπειρια μου προσωπικα, και την λυση, μπας και βοηθησει .

Reaction score
50
Σοβαρά πάντως, όπως και να πάει το θέμα (δεν το θεωρώ καν πρόβλημα), το βασικό είναι να έχεις την ψυχική σου ηρεμία. Και απ' όσα έχεις πει δεν υπάρχει κανένας λόγος να χάνεις τον ύπνο σου. Αφού το λες και μόνος σου: αν δεν άναβε το λαμπάκι δε θα είχες καταλάβει τίποτα. Πραγματικά είναι κρίμα να χαλιέσαι. Δε λέω βέβαια να το παρατήσεις, αλλά cool πάνω απ' όλα.

Reaction score
12

Δε μου λέτε, ο προγραμματισμός του εγκεφάλου πως γίνεται με τα κατσαβίδια ή μεσα από τον υπολογιστή;
Απ΄ότι κατάλαβα είπαν πως θα το κάνουν σε συνεργασία με το σερβις της Αθήνας.

Reaction score
51

Δε μου λέτε, ο προγραμματισμός του εγκεφάλου πως γίνεται με τα κατσαβίδια ή μεσα από τον υπολογιστή;
Απ΄ότι κατάλαβα είπαν πως θα το κάνουν σε συνεργασία με το σερβις της Αθήνας.
Μπορεί απλά να είναι firmware update και να μην έχουν το κατάλληλο μηχάνημα για να κάνουν updates στο εγκέφαλο της TBi

Πολλές φορές, λόγω και μόνο διαφορετικών συνθηκών (πχ περισσότερη ζέστη, υγρασία, χαμηλότερες θερμοκρασίες, μέτρια καύσιμα) υπάρχει πιθανότητα να ανάψει check engine για κάποιο στιγμιαίο λόγο.
Κάποια firmware updates έχουν (εκτός των άλλων) σκοπό τη διαφορετική παραμετροποίηση σε υποελέγχους
Κάτι σαν την ρυθμιζόμενη ευαισθησία των συναγερμών

Συνεπώς κάποια μικροσφάλματα (για τα οποία πιθανότατα δε φταίει το αυτοκίνητο) θα περνούν τους ελέγχους ασφαλείας και δε θα εκνευρίζεσαι/στεναχωριέσαι χωρίς λόγο. Και προφανώς, χωρίς αυτό να επηρεάζει την λειτουργία του οχήματος.

Βασικά τα check engine εμφανίζονται όλο και περισσότερο γιατί οι νέοι εγκέφαλοι είναι πολύ ταχύτεροι και με πολλές δικλείδες ασφαλείας για αποφυγή «πειραγμάτων»

Reaction score
265
Re: Απάντηση: Check Engine σε A159TBi

Για κάποιον που αγοράζει ΜΟΝΟ Ιαπωνικά αυτοκίνητα όπως εγώ, είναι πολύ διασκεδαστικό να διαβάζει τέτοιες ιστορίες! :410:
Δεν ειναι και οτι καλητερο να διασκεδαζεις φιλε μου με τον πονο του αλουνου.Και εγω δεν τα συμπαθω τα αλφα,αλλα σε πετυχουνε στο δροο,καλητερα να κανεις στην ακρη γιατι θα σε περασει απο επανω σε στροφες.Εκτος απο κουκλαρες,ειναι και αμαξια που σε κανουνε να χαμογελας στον δρομο.Απλα εχουνε καποια χουσουρια σπαστικα.Αλλα ας μου βρει ενας συνφορουμιτης ενα αμαξι στην εποχη μας που να μην εχει προβληματα με τα ηλεκτρικα-ηλεκτρονικα του.Και μην πει κανενας για ΤΟΥΟΤΑ η' ΧΟΝΤΑ,γιατι ξερω ατομα που θελουνε να τα καψουνε μεσα σε μεγαλη πλατεια γεματη κοσμο.
Πατριδα θωμα,του εχεις κανει ποτε ενα καλο ξεκαπνισμα,μπας και στρωσει?????Που ξερεις καμια φορα???????

Reaction score
265
Re: Απάντηση: Re: Check Engine σε A159TBi

Πριν απο 2 χρονια, οταν ακομα σουλατσαριζα με ενα BMW 318 IS E36,αντιμετωπισα ενα προβλημα και εσκασα περιπου 1.000 ευρω μεχρι να δουλεψει σωστα το αμαξι.Τι ειχε παθει?Ο μετριτης του αερα που ειναι πισω απο το φιλτροκουτι,ταχε παιξει μερικως και το αμαξι μπερδευε,δεν τραβουσε καθολου,επινε τα αντερα του απο βενζινα,καμια φορα εσβινε στο φαναρι κ.α.Περασα απο 5-6 αντιπροσωπειες και α'λλα τοσα εξιδικευμενα συνεργεια και κανενα διαγνωστικο δεν μπορουσε να βρει τι ειχε το αμαξι.Αρχισαμε να αλλαζουμε ενα σορο πραγματα,ειχα ριξει 1.000 ευρω και δουλεια δεν ειχε κανει κανενας μαστορας.Μεχρι που εβαλα ενα μεταχιρισμενο μετριτη αερα(80 ευρω) και ολλα στρωσανε.Αν μπλεξεις με ηλεκτρονικα την εβαψες,απο θεμα ψυχολογιας πιο πολυ.Ευχομαι συντομα να βρεις τι φταει ωστε να καμαρωνεις την κουκλαρα σου και παλι.Συναντιση ποτε θα εχουμε?Να γνωριστουμε και απο κοντα,τοσοι και τοσοι καμπισιοι ειμαστε και δεν εχουμε βρεθει για καφεδακι μεχρι τωρα.Εχω χασει και τον Λακη(lakiss) τον τουρμπογκαζακια τελευταια.

Reaction score
12
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Check Engine σε A159TBi

Πολλές φορές είπαμε με το Λάκη να συναντηθούμε αλλά δεν τα καταφέραμε.
Αύριο θα πάω μια βόλτα στη Λάρισα και θα γίνει χαμός στο δρόμο μόνο μην πέσω σε κανένα μπλόκο της τροχαίας.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.691
Members
38.733
Νεότερο μέλος
partis