Class D

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.552
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Class D

εξαρταται τι συγκρινεις φιλε μου.

εχει class D με 100 ευρω και εχει και με 10000.

αυτοι που κανουν 10000 ας πουμε ειναι καλοι για τα λεφτα τους;

επισης ποιες θεωριες καλες υλοποιησεις Α/B η Α;

λαμπες η τρανζιστορ;
Όπως ποτέ δεν ενδιαφέρθηκα για το τι υπάρχει κάτω από το καπό ενός αυτοκινήτου αλλά το κρίνω αφού το οδηγήσω έτσι και δεν επηρεάζομαι από τη σχεδίαση για την ηχητική κρίση.
Κατά τη γνώμη μου υπάρχουν επιτυχημένες και λιγότερο επιτυχημένες προσεγγίσεις σε όλες τις κατηγορίες.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.552
Με πολλά και διάφορα. Από λάμπα push-pull και single ended αλλά και ενισχυτικά τρανζίστορ και ΑΒ και Α.
Το θέμα δεν είναι η σχεδίαση αλλά αν έχει κάτι να πει το μηχάνημα.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.846
Απάντηση: Class D

Διπλωματη μου...............Σε ποια πρεσβεια ειπαμε οτι εργαζεσαι

Reaction score
1.772

κοιτα να δεις συμπτωση.

και εγω το ιδιο κανω και ολα χανουν.

εξαιρουνται κατι μεγαλα krell.(ωχ ο βλασης). :142:

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Δε χρησιμοποιείς χαϊενδ καλώδια ώστε να "σμουθάρει" το αποτέλεσμα και να "αναδειχθεί η εσωτερικότητα της ερμηνείας". :143:

Και είσαι και ντιτζιταλοφρίκουλας... :135:

Παιδιά εννοείται πως κάνω πλάκα με το φίλο μας το back, και δεν ειρωνεύομαι κανέναν.

Reaction score
1.772

Δε χρησιμοποιείς χαϊενδ καλώδια ώστε να "σμουθάρει" το αποτέλεσμα και να "αναδειχθεί η εσωτερικότητα της ερμηνείας". :143:

Και είσαι και ντιτζιταλοφρίκουλας... :135:

Παιδιά εννοείται πως κάνω πλάκα με το φίλο μας το back, και δεν ειρωνεύομαι κανέναν.
εγω μπορει να ειμαι αλλα ακομα και λαμποφρικουλες υποκλιθηκαν
οταν ακουσαν.

δεν σε παρεξηγω εσενα μη φοβασαι:142:.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.552
Re: Απάντηση: Class D

κοιτα να δεις συμπτωση.

και εγω το ιδιο κανω και ολα χανουν.

εξαιρουνται κατι μεγαλα krell.(ωχ ο βλασης). :142:
Θέλω να πιστεύω πως διαθέτεις την κατάλληλη γκάμα ηχείων ώστε να μπορεί η κάθε σχεδίαση να αποδώσει τον καλό της εαυτό.

Μη περιμένεις τετράωμο ηχείο με μεγάλα πηνία φωνής να ακουστεί καλά από λάμπα ας πούμε.

Reaction score
498
Ο καθένας ας έχει την άποψή του.Δεν χρειάζεται να τσακωνόμαστε.Οι θεωρίες είναι για να καταρρίπτονται..

Προσωπικά,δυστυχώς δεν έχω ακούσει ψηφιακό ακόμα να με συναρπάσει.Δεν τους έχω ακούσει και όλους βέβαια.Όλο κάτι μου φταίει.Έχουνε αρετές,αλλά στα σημεία που δίνω εγώ προτεραιότητα δεν με καλύπτουνε.

Από άποψη δεν θέλω να έχω λάμπα στο σύστημα επίσης, για λόγους συντήρησης και κατά επέκταση αξιοπιστίας.

Το πιστεύω ακράδαντα πως το μέλλον είναι οι ψηφιακοί αλλά θέλω να το ακούσω αυτό,όχι να διαβάσω τα specs που το λένε..

Προσωπικά, σαν concept θα γούσταρα αφάνταστα να έχω κάτι φτηνό,μικρό,με χαμηλή κατανάλωση,με μεγάλη αξιοπιστία,με τρομερή οδήγηση και πολύ καλό ήχο.Θα περιμένω..

Reaction score
1.863
Απάντηση: Re: Class D

Ο καθένας ας έχει την άποψή του.Δεν χρειάζεται να τσακωνόμαστε.Οι θεωρίες είναι για να καταρρίπτονται..

Προσωπικά,δυστυχώς δεν έχω ακούσει ψηφιακό ακόμα να με συναρπάσει.Δεν τους έχω ακούσει και όλους βέβαια.Όλο κάτι μου φταίει.Έχουνε αρετές,αλλά στα σημεία που δίνω εγώ προτεραιότητα δεν με καλύπτουνε.

Από άποψη δεν θέλω να έχω λάμπα στο σύστημα επίσης, για λόγους συντήρησης και κατά επέκταση αξιοπιστίας.

Το πιστεύω ακράδαντα πως το μέλλον είναι οι ψηφιακοί αλλά θέλω να το ακούσω αυτό,όχι να διαβάσω τα specs που το λένε..

Προσωπικά, σαν concept θα γούσταρα αφάνταστα να έχω κάτι φτηνό,μικρό,με χαμηλή κατανάλωση,με μεγάλη αξιοπιστία,με τρομερή οδήγηση και πολύ καλό ήχο.Θα περιμένω..

+10000000000000000000

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.559
Απάντηση: Re: Απάντηση: Class D

Θέλω να πιστεύω πως διαθέτεις την κατάλληλη γκάμα ηχείων ώστε να μπορεί η κάθε σχεδίαση να αποδώσει τον καλό της εαυτό.

Μη περιμένεις τετράωμο ηχείο με μεγάλα πηνία φωνής να ακουστεί καλά από λάμπα ας πούμε.
ωραία, ας τα πάρουμε ένα ένα:

1. η λάμπα, κατ'εξοχήν χαμηλής έως πολύ χαμηλής ισχύος, θέλει 8ωμο ευαίσθητο, ή και υπερευαίσθητη κόρνα, ακόμα και μονόδρομη, σωστά?

ε, το ίδιο θέλει και το μικρό τριπαθάκι, με το οποίο έγινε τεράστιος σάλος στην διεθνή audio κοινότητα, και ένα σωρό χρήστες ηχείων κόρνας ή μονόδρομων φουλ ρέιντζ, αντικατέστησαν απίστευτα ακριβούς λαμπάτους ενισχυτές με το μικρό αυτό σκατούλι των 100 ή 200 ευρώ. και πολλοί από αυτούς έχουν ηχεία τέτοιου κοστολογίου, που ο τυπικός μηχανάκιας-χαλιεντάς ούτε καν σκέφτεται να τα αγοράσει!

δεν είναι όλοι αυτοί καραγκιόζηδες....

2. ποιό ηχείο θέλει τα απολύτως περισσότερα αβέιλαμπλ βατ? το σαμπ και τα πάνελ. είδες κανα σαμπ ή κανα πάνελ να παίζει με λάμπα? κι εκεί η υπεροχή και η κυριαρχία των κλας ντε είναι πλέον δεδομένη.

3. σε διάφορες κριτικές στον ειδικό τύπο έχουν εκθειαστεί σε βαθμό κακουργήματος πάρα πολλά κλας ντε τε κλπ μηχανάκια. όλοι αυτοί πια λεν βλακείες? ούτε ένας δεν ξέρει τι λέει? ταυτόχρονα, μεγάλοι κατασκευαστές, με πολύ "βαρύ" όνομα στην "πιάτσα", βγάζουν κλας ντε-τε μηχανάκια, κι όσο παν βγάζουν και περισσότερα. τι έγινε? ξαφνικά "ξέπεσαν" σε χειρότερο ήχο και μόνο τα "παλιά" τους αξίζουν?

-------------------

κι ακόμα, στις μέρες μας, ακούγεται η "άποψη" πως τα κλας ντε-τε "δεν παίζουν μουσική"? μα ....είμαστε με τα καλά μας?

σαφώς δέχομαι την "άποψη" πως ο πχ κοτσιδης γουστάρει το χαλαρό μπάσο και τα μπόλικα μεσαία με τα ψιλοκομμένα πρίμα της λάμπας, με την μπόλικη "ευφωνική" παραμόρφωση της λυχνίας. Εντάξει, γούστα είναι αυτά, όχι μόνο τα δέχομαι, αλλά και τα σέβομαι. Άλλο όμως να ξεκαθαρίζεις πως γουστάρεις μηχανές παραμόρφωσης γιατί έτσι σου αρέσει ρε αδερφέ, κι άλλο να λες πως αυτό παίζει μουσική και το άλλο δε παίζει. Λίγη αντικειμενικότητα επιτέλους....

αντικειμενικά μιλώντας, το ηχείο του γιαννάκη μας του κοτσίδη, έδειξε τα δόντια του κι έπαιξε σωστά με τον κλας ντε-τε ενισχυτή. εντάξει, ο γιαννάκης μας θέλει άλλα, θέλει μέλι, θέλει να φέγγει στο σκοτάδι η λάμπα. ΟΚ, δεκτό και σεβαστό, αυτός ακούει τη μουσικούλα του, να την ακούει όπως γουστάρει, να το φχαριστέται το παιδί. αλλά νμη λέμε και βλακείες πως ο άτμα έπαιζε καλύτερα μουσική ή ο άτμα έπαιζε μουσική κι ο κλας ντε-τε δε έπαιζε.... αυτά είναι μπούρδες.

κι αν υπάρχουν κάποια ηχεία που θέλουν "λάμπα" για να έρθουν στα "ίσια" τους, ή για να το θέσω αλλιώς, με λαμπάτο φτιάχτηκαν να δουλεύουν σωστά, με λαμπάτο έγινε η εξέλιξη των κρος τους κλπ κλπ κλπ, ε, δε φταίει ο κλας ντε-τε που σε ντε-τε στο βγάζει φάουλ το ηχείο....

αν θες, πάρτο αλλιώς μεσιέ πιτερμένη, δηλαδή πάρε ένα κλας ντε-τε, κι αφού καταφέρεις να τον οδηγήσεις, πράγμα για το οποίο να μου επιτρέψεις να αμφιβάλλω (θα χρειαστείς καμιά 5-ετία για να καταλάβεις τι θέλει για να οδηγηθεί σωστά), μετά παιδέψου με μια κατασκευή ηχείου, στην οποία δείχνεις να έχεις ικανότητες, ώστε να παίζει "παπάδες" με τον κλας ντε-τε. φτιάξε το κρος πάνω σε αυτόν τον ενισχυτή, εκεί "τιούναρε" το ηχείο. κι όταν με το καλό καταφέρεις να έχεις ένα "αρεστό" σε σένα αποτέλεσμα, που να μη σου λείπει απολύτως τίποτα, τότε δοκίμασε να βάλεις πάνω του ενισχυτή λάμπας ή τυπικό τρανζίστορ, να γελάσεις με την καρδούλα σου!

διότι, κάποιες αρετές που ακούς όπως και νά'χει με έναν κλας ντε-τε, όπως απόλυτο έλεγχο, φοβερή οδήγηση, έκταση στο φάσμα να φαν κι οι κότες, ατάκα που ξηλώνει τα μεγάφωνα, δυναμικά πρωτόγνωρα, ανάλυση σε βαθμό κακουργήματος, και πολύ, πολύ ταχύτητα, ναι μεν τα δέχεσαι ως σαφή χαρακτηριστικά αυτών των ενισχυτικών διατάξεων, αλλά σου λείπει κάτι που έρχεται με το γνωστό σου πχ λαμπάτο μηχανάκι, ε, μήπως φταίει το ηχείο ρε συ? μήπως απαιτεί την συμπεριφορά του πχ λαμπάτου για να έρθει στα "ίσα" του?

κι όλοι αυτοί οι κατασκευαστές εξαίσιων μόνιτορ που δουλεύουν με κλας ντε-τε ενισχυτές, όπως αυτός ο άσχετος ο σαρλατάνος ο παλιάτσος ο λιπίνσης, ή κι αυτός ο καραγκιόζης ο κλάιν-μάιν, έχουν την τύφλα τους, ε? δηλαδή είναι εντελώς άχρηστοι, ε?

μη χε...

άλλα νέα?:136:

Reaction score
1.863

νταξ, δεν είπε κανείς ότι είναι άχρηστοι οι d-t ρε φιλαράκ, αν είναι δυνατώνε.

Το ότι κάποιοι δεν τους γουστάρουν επειδή είναι φτηνοί το αντιπαρέρχομαι. Ας πρόσεχαν.

Να ανοίξουμε τα αυτιά μας για να ακούσουμε επιτέλους.

Εγώ έχω ελπίδα με αυτά τα μηχανάκια. Ελπίζω ότι κάποτε θα παίζω με τέτοια.
Και ελπίζω επειδή είναι μικρά, έχουν ρεύμα με το κιλό, δε καταναλώνουν ένα κάρο ρεύμα και παίζουν πολύ καλά.

Αλλά από το "πολύ καλά" μέχρι το "με αυτό θέλω να ακούω" είναι μια λεπτή κλωστή.

Προς το παρών...δεν...

ICE 1000 ρια είχα για κανα μήνα και βάλε στο σπίτι. magnepan 1.6, Chario millenium II, μέχρι και τα dahlquist dq30 έβαλα.

Έλεγχος, χαμηλά, μεσαία, ψηλά, σκηνή, τα πάντα όλα.

Δε γούσταρα όμως μουσική. Το μπουκάλι με το ουϊσκυ δίπλα αλλά ούτε να βάλω στο ποτήρι δεν ήθελα.

Τώρα έχω έναν δυνατό τριπάθιο στο σύστεμ (του Έκτωρα) μια από τα ίδια.

Δεν...

Για να γίνω συγκεκριμενότερος, στα 1.6 με παθητικό κρος με τα απλά sledgehammer πηνία όταν είχα τους 2 behringer 1500 σε στερεοφωνική λειτουργία αλλά έπαιζα μόνο με το ένα κανάλι από τον καθένα με λαμπάτο προ (geroukis line) το άκουσμα ήταν εξαιρετικό.

Από τα καλύτερα που είχα ποτέ στο σπίτι μου ever.

Σε αυτό το συνδυασμό έβγαλα τα μπέρια και έβαλα τα παγάκια 1001...

Δεν....

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.559

Τώρα έχω έναν δυνατό τριπάθιο στο σύστεμ (του Έκτωρα)
ποιό μηχάνημα είναι αυτό?:118::118:

στα υπόλοιπα, σέβομαι το γούστο σου, άκου με όποιο μηχάνημα τη βρίσκεις βρε αδερφό, νόου πρόμπλεμ!:126:

Reaction score
1.863

ποιό μηχάνημα είναι αυτό?:118::118:

στα υπόλοιπα, σέβομαι το γούστο σου, άκου με όποιο μηχάνημα τη βρίσκεις βρε αδερφό, νόου πρόμπλεμ!:126:
θα του βγάλω μερικές φωτό και θα τις ανεβάσω.

Δε θυμάμαι πιο τσιπάκι έχει μέσα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.559

νταξ, δεν είπε κανείς ότι είναι άχρηστοι οι d-t ρε φιλαράκ, αν είναι δυνατώνε.
κι όμως είναι.:126:

να τι είπε ο πιτερμένης:

Ηχητικά έχουν καλή ταχύτητα στο χαμηλό-μεσοχαμηλό και εκεί μας τελείωσε.

:143::135::143:

Reaction score
1.863

κι όμως είναι.

να τι είπε ο πιτερμένης:

Οι αφορισμοί δε βοήθησαν ποτέ την audio κοινότητα.

Μπορεί ο καθένας να έχει τα γούστα του και όλοι μαζί να κάνουμε παρέα.

Δεν κακό!

ΥΓ: μήπως είμαι ένα σύγχρονος ιντερνετικός audio-χίππης????

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.440
Members
38.698
Νεότερο μέλος
makpag